غار نخجیر دلیجان اراک ایران - غار جاسب

غارچال نخجیر دلیجان استان مرکزی

غارچال نخجیر در یازده کیلومتری شمال دلیجان و در نزدیکی روستای نراق قرار دارد و اکنون زیر نظر کارشناسان سازمان ایرانگردی و جهانگردی در حال آماده سازی جهت توریستی شدن می باشد.

غار شگفت انگیز و اعجاب آور چال نخجیر در جنوب شرقی استان مرکزی - شهرستان دلیجان با بیش از 70 میلیون سال قدمت جزء عجایب خلقت الهی می باشد که در سال 68 هجری شمسی شناسایی و کشف شد و در سال ‪ ۸۱‬به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.


غار نخجیر , غار نخجیر دلیجان , غار جاسب

غار نخجیر




غار " نخجیر" در جنوب شرقی استان مرکزی - شهرستان دلیجان با‪ ۷۰‬میلیون سال قدمت یکی از زیباترین غارهای طبیعی جهان و از عجایب خلقت به شمار می‌آید. این غار در هشت کیلومتری شهرستان دلیجان و در منطقه‌ای به نام " چال نخجیر" واقع شده‌است که درسال ‪ ۶۶‬توسط شهرداری وقت شناسایی و گروههای کوهنوردی تاکنون تا عمق دو هزار متری آن پیشروی کرده‌اند.
غار نخجیر یکی از غارهای شکفت انگیز جهان محسوب می‌شود منشورهاو اسفنج‌های بلورین کلسیت ، باغهای مرجانی ، دالانها ، دهلیزها، تراسهاو حوضچه‌های متعدد جلوه‌ای انحصاری به این غار داده‌ااست .
بافتهای کلسیتی ، قندیلهای مخروطی ، بلورهای شیشه‌ای و توده‌های گل کلمی شکل که در اثر رسوبات کربنات کلسیم ایجاد شده ، هر ببینده‌ای را به حیرت وا می‌دارد


غارنخجیرکجاست , غارنخجیر , غارنخجیر دلیجان

غار نخجیر دلیجان




این غار واقع در پناهگاه حیات وحش جاسب و در 8 کیلومتری شرق شهر دلیجان و در 3 کیلومتری جاده آسفالته دلیجان – نراق و در دامنه کوه کم ارتفاعی قرار گرفته است و دارای مختصات جغرافیایی 504555 طول شرقی و 340214 عرض شمالی می باشد .
غار نخجیر دارای یک شاخه اصلی بطول بیش از هزار و200 متر و چندین شاخه فرعی بوده که از راه همواری می توان به راحتی در غار حرکت نمود . درون غار رسوبات دولومیتی به مقیاس قابل توجهی بصورت لایه های سفید رنگی ، کف کریدورها و دالانها و دهلیزهای مسیر اصلی غار را پوشانده که به عنوان رسوبات سفیدبرفی نامگذاری شده است .
درون غار بر اثر عوامل تکنونیکی و هوازدگی شیمیایی که کریستالیزه شده و کف دیواره های غار پوشیده از اسفنجهای بلورین و سنگهای تزئینی زیبا تشکیل شده است که از این لحاظ یکی از زیباترین غارهای کشور محسوب میشود .
سهولت دسترسی به آن از جمله مزیتهای آن است چنانچه در مورد بهره برداری از آن اقدامات لازم و بایسته انجام شود می توان از آن به عنوان یکی از جاذبه های اصلی اکوتوریستی در مقیاس بین المللی یاد کرد . غار مذکور در سال 84 توسط شورایعالی حفاظت محیط زیست به عنوان اثر ملی تعیین شد.

تا ششصد متری اول غار مسیر مشترک و در امتداد جنوب به شمال می باشد و بعد از آن دارای دو انشعاب می شود یکی از انشعابات به طرف شمال شرق و دیگری به شمال غرب امتداد می یابد طول کل هر کدام از شعب حدود یکهزار و سیصد متر است. از امتیازات غار مزبور افقی بودن کل مسیر است.

تالارهای متعدد و حوضچه های آب، راهروهای طولانی، مسیرهای مشکل در بعضی از نقاط و چکنده و چکیده های بلورین و بسیار متنوع و زیبا و حتی در نقاطی منحصر به فرد از خصوصیات آن است. حدود 95% از بدنه غار پوشیده از چکنده و چکیده است و فقط 5% باقیمانده سنگی میباشد که این خود بر زیبایی غار می افزاید. غار چال نخجیر از تالارهای مختلفی تشکیل شده که کوچکترین آن به متر 3*5*20 و بزرگترین آن به متر 30*40*120 وسعت دارد. زیباترین تالار آن، تالار چهلستون نام دارد که با انواع چکیده و چکنده های مختلف و رنگهای خیره کننده پوشیده شده است. از دیگر تالارهای این غار می توان تالار سفره عروس, دریاچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زیبائیها را نام برد


غار جاسب , غارنخجیرکجاست