پیرانه سرم مهر مامانی به سرافتاد! - سرم کودک


آکایران :مجله سیب سبز - نیلوفر جامه بزرگی: بعد از زایمان مادربزرگ 62 ساله کالیفرنیایی و خانم اسپانیایی 66 ساله در سال 2006 و میت راجو لوهاند 70 ساله در سال 2008، امسال هم زن 60 ساله ای در بیمارستان تهران نوزادی سالم به دنیا آورد. تحقیقاتی که در سال 2010 در پیو انجام شد نشان می دهد که زایمان زنان 40 تا 44 ساله، 80درصد افزایش یافته است و روزنامه دیلی میل هم نوشته است در انگلستان هر هفته سه کودک از مادرانی که در دهه 50زندگی شان هستند، متولد می شود.
بنا به گزارش برگزیده ها : درحالی که گروهی از محققان و متخصصان بر این باروند که تخمک های پیری که در این سال ها بارور می شوند، می توانند تولد نوزادی بااستعداد ابتلا به بیماری های مختلف را موجب شوند در سال های اخیر تعداد زنانی که بعد از 40 سالگی به دنیای مادران پامی گذارند بیشتر از قبل شده است. اینکه بارداری در سال های میانسالی چه خطراتی را برای مادر و فرزندش می تواند همراه داشته باشد را از دکتر شیرین قاضی زاده، متخصص زنان و زایمان پرسیدیم. در ادامه مطلب هم دکتر فاطمه رنجبر، فوق تخصص اعصاب و روان کودکان و نوجوانان و دکتر حسن عسگری فر، روانشناس به «سیب سبز» از آنچه در روان این کودکان می گذرد، توضیح می دهند.
دکتر شیرین قاضی زاده: اولین قدم برای خانمی که قصد بارداری در سنین حدود 40 تا 50 سالگی را دارد این است که بداند از لحاظ فیزیولوژی تحمل 9ماه بارداری را دارد یا نه؟!
سرم کودک

سرم کودک

برگزیده ها: پیرانه سرم مهر مامانی به سرافتاد!



بارداری لب تیغ است
  بارداری در سن بالا ، احتمال افزایش فیبروم را در خانم ها ایجاد می کند. ضخامت آندومتر که فاکتور مهمی در بارداری است در خانم های با سن بالا افزایش می یابد. کیفیت تخمک ها هم کاهش می یابد. احتمال کیست تخمک و آندومتریوز هم بیشتر می شود غیر از کاهش کیفیت سلامت رحم ، تغییراتی در فیزیولوژی مادران هم ایجاد می شود، حجم خون حدود یک و نیم لیتر و ضربان قلب تا حدود صد تا بیشتر می شود. این خانم ها در زمان بارداری سلامت خانم های جوان را ندارند و ممکن است با مشکلات افزایش فشار خون ، دیابت ، خون رسانی ناکافی به جنین و رشد نامناسب جنین روبه رو شوند.
هورمون ها را بررسی کنید
اگر ازدواج شما به تاخیر افتاده با انجام آزمایش ها و اطمینان از سلامت تان و نبود کیست و تخمک بهتر است هرچه زودتر اقدام به بارداری کنید تا با مشکلات احتمالی کمتری مواجه شوید. اگر 40 تا 50 سال دارید در صورتی که ظرف مدت سه ماه باردار نشدید به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت رحم و اسپرم شوهرتان به طور کامل بررسی شود. در خانم هایی که در معرض یائسگی هستند میزان استرادیول شان اندازه گیری می شود تا بدانند زمان یائسگی شان رسیده یا نه. آزمایش آنتی مولرین هم که لازم نیست حتما در دو تا چهار روز قاعدگی انجام شود برای بررسی ذخیره تخمدانی صورت می گیرد. اگر ذخیره تخمدان ها کم باشد در این صورت ممکن است نیاز به تخمک های اهدایی باشد.
IVF کارساز است
برای خانم هایی که به علت سن بالا یا دلایل دیگر تخمک کافی نداشته باشند، از تخمک های اهدایی خانم های دیگر استفاده می شود و بعد از لقاح در صورتی که رحم شان آمادگی کافی داشته باشد، جنین را داخل رحم خودشان قرار می دهند.
شانس بارداری در شیوه IVF برای خانم های جوان در صورتی که جنین فریز نشده باشد حدود 30 درصد است و برای جنین های فریز شده هم 15 درصد شانس بارداری وجود دارد. به طور کلی با تکرار سیکل شانس بارداری به 50 درصد می رسد. در خانم های مسن تر در صورتی که کیفیت تخمک های اهدایی خوب باشد و فرد هم از شرایط سلامت خوبی برخوردار باشد، شانس باروری به 30 درصد می رسد.
 دکتر حسن عسگری فر: از سلامت جسمانی کودک که بگذریم، تازه مادر 60 ساله نیاز به شیوه تربیتی شاید متفاوت برای آماده کردن کودک ش برای زندگی مستقل دارد.
 بچه لوس بار می آید؟
بچه دار شدن در سن بالا به طور ناخواسته با به تاخیرانداختن بچه دار شدن خودخواسته، متفاوت است. زوجی که در سن بالا با حضور در مراکز ناباروری بعد از سال ها صاحب فرزند می شوند، با زوجی که خودشان تصمیم گرفته اند فرزندآوری شان را به تاخیر بیندازند متفاوت هستند. مادر و پدر ی که بعد از سال ها تجربه بارداری های بی سرانجام، صاحب فرزندی می شوند به طور طبیعی دچار اضطراب و نگرانی می شوند. ترس از دست دادن فرزند و دلشوره های گاه و بیگاه همیشگی فرصت تمرکز روی شرایط و تربیت درست فرزندان را از آنان می گیرد.
این نگرانی عملکرد مادر را تحت الشعاع قرار می دهد، فرزند چنین مادرانی با مراقبت دائمی مادرش، در آینده استقلال کافی را به دست نمی آورد و به اصلاح لوس بار می آید. سهم مادر هم در این شیوه تربیتی محبوس شدنش برای مراقبت از تنها فرزندش است که بهتر است با درک درست از شرایط و مشورت با کارشناس شرایط مناسب برای فرزند و مادر فراهم شود.
در تنهایی بزرگ می شود؟
شخصیت و ویژگی های خود والدین در تربیت و مشکلات احتمالی فرزندان تاثیرگذار است. به طور کلی انسان ها دارای شخصیت های درونگرا، برونگرا، وابسته یا مستقل هستند. در این بین وضعیت فرزندانی که والدین برونگرا و مستقل دارند بهتر است. والدین درونگرا و وابسته، زیاد اهل رفت و آمد نیستند، کمتر در جمع حاضر می شوند و انعطاف پذیری کمتری دارند.
در مقابل والدین برونگرا و مستقل ارتباطات بیشتری دارند و با گروه ها و اقوام بیشتر رفت و آمد می کنند. این والدین خود، انعطاف پذیرترند و سازگاری بیشتری با محیط دارند که بالطبع فرزندان شان هم دنباله روی والدین شان، زودتر در جمع حضور پیدا می کنند. فرزندان با دایی، خاله، دخترخاله و دخترعمو و. . . دوست می شوند و از آنان تاثیر مثبت می گیرند. با همین دید و بازدیدها آنان ارتباطات بیشتری پیدا می کنند و دلواپسی ها و نگرانی ها به طور خودکار کاهش می یابد.
اگر اضطراب دارید. . .
همه والدین از بیماری فرزندشان، تب کردنش یا برای وضعیت رشدی او نگران می شوند اما والدینی که در سن بالا با تحمل هزینه مالی و عاطفی بسیار صاحب فرزند شده اند، با یک بیماری عفونی ساده یا بیماری های معمول فرزندشان بسیار آشفته می شوند؛ گویی دنیا به آخر رسیده و حسابی دستپاچه می شوند. این والدین نیاز به مشاوره دارند تا راه های کنترل ترس های شان را بیاموزند. گاهی اوقات هم آمدن فرزندی دیگر همه چیز را تغییر می دهد و تمرکز بیش از اندازه روی فرزند اول و نوع آموزش او را تعدیل می کند.
در هر حال لازم است برای والدینی که در سن بالاو با شیوه خاص صاحب فرزند می شوند، احساس امنیت به وجود بیایید و ترس از دست دادن فرزند کاهش یابد. ریشه و نوع دلشوره والدین بسیار متفاوت است و برای از بین بردن این حالات نیاز به مشاوره تخصصی است. به طور کلی باید انعطاف پذیری را به فرزندان و والدینی که تفاوت سنی زیاد دارند آموزش دهیم تا والدین و فرزندان بتوانند با تفاوت هایی که بین نسل های شان وجود دارد با مهر و محبت در کنار هم زندگی شیرین و بدون تنشی را تجربه کنند.
دکتر فاطمه رنجبر: بارداری در سن بالا علاوه بر زمان کوتاه برای ایجاد ارتباط مادر وفرزندی ، شانس ابتلا به بیماری های روانی را هم افزایش می دهد.
آماده مادر شدن هستید؟
بارداری تغییر در زندگی است و هر خانم و آقایی که تصمیم می گیرند بچه دار شوند باید قبل از بچه دار شدن خودشان را برای این تغییر آماده کنند.  در روش هایی که مادر نابارور به وسیله شیوه های باروری ، صاحب فرزند شده است معمولا والدین با داشتن فرصت کافی آمادگی لازم را کسب کرده اند.
البته در بارداری در سن بالا اگر از عوارض جسمانی که امروزه شاید با دستگاه های پیشرفته قابل کنترل باشد، بگذریم عوارض روانشناختی خاص جای خودش را دارد. بارداری در سن بالا با بحران های میانسالی همراه می شود.
به طور حتم مادران 40ساله توانایی جسمانی و روانی مادران جوان را ندارند، عموما کم حوصله ترند، طاقت کمتری دارند و اختلاف سنی شان هم بار مشکلات را دوچندان می کند.
زمان کافی برای مادری کردن هست؟
باید باور کنیم که کودکی که در 50سالگی مادر و پدر ش متولد می شود به احتمال زیاد زودتر از بقیه همسن و سالانش، مادر و پدر ش را از دست می دهد. به طور حتم مادر 50ساله با مادری 20ساله که شانس دیدن نوه هایش را هم دارد، متفاوت است. با باور این تفاوت، والدین این فرزندان نیاز به شیوه تربیتی متفاوتی دارند. آنها باید تمام تلاش خود را کنند تا فرزندانی مستقل تربیت کنند. البته تحقیق علمی که اثبات کند بیماری های روانی بیشتری در کودکان ی با والدین مسن دیده شده است، وجود ندارد. شیوه فرزندپروری والدین، تاثیر بیشتری از سن والدین در تربیت فرزندان دارد. مادران و پدر ان با حوصله با درک زیاد فرزندشان و بازی مناسب سن او فرزندان سالم تری پرورش می دهند.
فرزند سالم متولد می شود؟
شانس متولد شدن کودکی با سندرم داون در مادران مسن بیشتر است. مادران در سنین بالا بیشتر صاحب کودکان مبتلا به اوتیسم می شوند. تحقیقات نشان داده است پدر ان مسن، بیشتر صاحب فرزندان اسکیزوفرن می شوند.
50سالگی دیر است؟
سن مناسب برای بارداری همیشه برای خیلی از خانم ها سوال برانگیز بوده است. بنا به نظر دکتر فاطمه رنجبربه طور کلی سن مناسب بارداری برای خانم ها بین 23، 24 تا حدود 34، 35 سال است. هرچه سن مادر بالاتر رود، کیفیت تخمک ها کاهش پیدا می کند و احتمال سقط جنین و مشکلات بعدی هم افزایش می یابد بنابراین برای حفظ سلامت مادر و جنین توصیه می شود بارداری به سنین بعد از 35 موکول نشود. اماهمیشه استثنا وجود دارد و هیچ گاه نمی توان یک نسخه را برای همه پیچید. در شرایط خاص برای برخی از خانم ها شرایط ازدواج در سنین بالا مهیا می شود که گاه انکارناپذیر است که با خطراتی به نسبت بیشتر از سایرین مواجه می شوند.باید بدانیم تغییر در طبیعت با مشکلات خاصی همراه است.
مادران پیر؛ کودکان تنها!
یکی از مشکلات دنیای امروز نسبت به زمان های قدیم که آدم ها بیشتر دور هم جمع بودند همین تنها ماندن بیشتر فرزندان است.
اگر والدین میانسال به جای تنها ماندن در خانه با فرزندشان از شبکه های حمایتی دیگر مثل اقوام، دوستان و گروه های اجتماعی – مثل همکلاسی های مدرسه و خانواده های شان- کمک بگیرند، این مشکل را کمرنگ تر می کنند.
شاید مادر و پدر در سنین بالا حوصله کافی نداشته باشند و شاید هم تصور کنند با بچه دار شدن در دوره میانسالی در حق کودک شان کوتاهی کرده اند.
اگر شما هم چنین احساسی دارید، با بیش از اندازه پر و بال دادن به خواسته های کودک تان ، کار تربیت او را سخت تر نکنید. شما یک مادر معمولی هستید و یک کودک معمولی دارید پس عجیب و غریب رفتار نکنید.
یکی از مشکلات بچه دار شدن در سن بالا، تک فرزند ماندن کودکان است. شاید ترس از تنهایی فرزندان خیال بچه دار شدن در این سن را از سر بسیاری از افراد بیرون کند اما اگر شما در چنین شرایطی قرار دارید به جای ترسیدن این راه ها را امتحان کنید:
هرچه دنیا کوچک تر باشد، تربیت وسواس گونه و دل نگرانی بیشتر است و کودک از زمان شیرخوار گی تا زمانی که به مهد کودک برود تنها باقی می ماند. اما شما می توانید با کمک امکانات اجتماعی، احتمال این تنهایی را کمتر کنید. کارگاه های والد و کودک، تفریح های جمعی و کارگاه های مهارت آموزی می توانند به شما در کمتر کردن این تنهایی کمک کنند.
مراقب سلامت تان باشید! این یکی از مهم ترین توصیه هایی است که می توانیم به شما بکنیم.
بسیاری از بچه هایی که در شرایط کودک شما قرار دارند، سپری شدن سال های عمر شما را با ترسی آزار دهنده احساس می کنند. اگر می خواهید فرزند آرام تری داشته باشید به سلامت تان اهمیت دهید تا زمان طولانی تری را  با کودک تان وقت بگذرانید.

ابربرچسب : آمپول سقط جنین در هفته دوم ، سقط جنین در هفته اول با دارو ، سقط جنین در هفته ی اول بارداری ، روش روشهای سقط جنین در هفته اول بارداری ، راههای سقط جنین در ماه اول بارداری ، قانون آمار قوانین هزینه سقط جنین در ایران ، روش سقط جنین با داروهای گیاهی ، سقط جنین در هفته های اول بارداری ، روش های سقط جنین با داروهای گیاهی ، داروهای سقط جنین در هفته های اول بارداری ، احکام شرایط سقط جنین در فقه اسلامی ، روشهای سقط جنین با داروهای گیاهی ، روش سقط جنین با گیاهان دارویی ، سقط جنین در ماه اول با قرص ، سقط جنین با طب سنتی ، سقط جنین در ماه اول با زعفران ، قرص برای سقط جنین سه ماهه ، قرص سقط جنین سه ماه اول ، راههای روش علائم روشهای سقط جنین در هفته های اول بارداری ، دیه حکم روش راههای داروهای سقط جنین دو ماهه ، روش سقط جنین با داروی گیاهی ، روش راههای سقط جنین با داروهای گیاهی ، علائم سقط جنین در هفته های اول بارداری ، روش سقط جنین در ماه اول حاملگی ، سقط جنین در ماه اول با دارو ، سقط جنین در ماه اول با آمپول ، داروهای سقط جنین در ماه اول بارداری ، سقط جنین در ماه اول با گیاهان دارویی ، روشهای سقط جنین در هفته اول بارداری ، سقط جنین در ماه اول حاملگی ، جلوگیری از سقط جنین با طب سنتی ، دلایل علائم سقط جنین در هفته های اول بارداری ، سقط جنین دو ماهه ، روش های سقط جنین در هفته اول بارداری ، سقط جنین در ماه اول با دارو گیاهی ، روش سقط جنین با دارو گیاهیu200e ، سقط جنین در ماه اول بارداری ، علائم سقط جنین در هفته اول بارداری ، نحوه سقط جنین در ماه اول بارداری ، روش سقط جنین در هفته های اول بارداری ، سقط جنین با آمپول پروستاگلندین قرص و شیاف ، راه های سقط جنین در ماههای اول بارداری ، روشهای سقط جنین در هفته های اول بارداری ، چگونگی سقط جنین در ماه اول بارداری ، روش های سقط جنین با داروی گیاهی ، درمان سقط جنین با طب سنتی ، راههای سقط جنین در هفته اول بارداری ، سقط جنین دو ماهه با قرص ، سقط جنین با قرص در ماه اول ، سقط جنین در هفته اول با داروهای گیاهی ، روشهای سقط جنین در ماه اول بارداری ، روشهای راههای علائم روش دلایل سقط جنین در ماه اول بارداری ، علائم سقط جنین در ماه اول بارداری ، دلایل سقط جنین در هفته های اول بارداری ، سقط جنین در ماه اول بارداری چگونه است ، سقط جنین با آمپول پروستاگلاندین قرص و شیاف ، روش سقط جنین در ماه اول با قرص ، سقط جنین در ماه اول چگونه است ، روش سقط جنین در ماه اول بارداری ، روش های سقط جنین در ماه اول بارداری ، روشهای سقط جنین در ماه اول حاملگی ، راه های سقط جنین در هفته اول بارداری ، سقط جنین در ماه اول ، سقط جنین با قرص ، راه های سقط جنین در ماه اول حاملگی ، راههای سقط جنین در هفته های اول بارداری ، نشانه های سقط جنین در ماه اول بارداری ، سقط جنین در دو هفته اول بارداری ، روش سقط جنین در هفته دوم بارداری ، روشهای مقاله سقط جنین غیرقانونی در ایران ، سقط جنین ، سقط جنین با قرص در ماه دوم ، سقط جنین در سه هفته اول بارداری


,