هشت راه برای بله گرفتن - طرزگرفتن بله از دختر

هشت راه برای بله گرفتن


بخواهید و نخواهید، شتری است که در خانه تان می خوابد. حتی اگر خانه نداشته باشید! به فرض هم که چند سالی را به بهانه درس خواندن و سربازی و کار پیدا کردن و امثال آن بتوانید سر خانم والده و همشیره و عمه و خاله محترمه و البته ریش سفیدهای فامیل گول بمالید. اما آخر سر باید کوتاه بیایید.

طرزگرفتن بله از دختر , جواب بله گرفتن , جواب از دختر گرفتن

طرزگرفتن بله از دختر

یعنی دست خودتان نیست. بالاخره باید آستین هایتان را بالا بزنید و بروید خواستگاری . اگر هم نزنید، برایتان بالا می زنند.

پس بهتر است راه و رسمش را یاد بگیرید تا وقتی در مقابل عمل انجام شده قرار می گیرید، زیاد سوتی ندهید. (گفتم زیاد سوتی ندهید، چون درهر صورت سوتی می دهید).





انواع «بله» گیری



خواستگاری سنتی: خانم های فامیل به خصوص مادر و خواهر آقا داماد ، دختری را می بینند و برای گل پسرشان نشان می کنند.

توصیه: اگر سلیقه خانم های محترمه را می پسندید، که فبها المراد، اما اگر نمی پسندید و به شکاف بین نسل ها معتقدید، همان اول آب پاکی را بریزید روی دست شان چون اگر این کار را نکنید حالا حالاها به نتیجه نمی رسید. هم خودتان را خسته می کنید، هم خانم های محترمه را.







خواستگاری فامیلی: فرآیند ورانداز کردن در طول سالیان دراز از دختر خانمی که از همه جا بی خبر در حال بزرگ شدن بوده، توسط خانم ها صورت گرفته است. نوع دیگری از خواستگاری فامیلی هم وجود دارد که البته نیمه منسوخ است؛ آن هم همان «نشان کردن» دختر و پسر از کودکی – شاید قبل از به دنیا آمدن – است.

توصیه: نشان کردن را کلاً بی خیال شوید. اما در مورد حالت اول به توصیه های مربوط به خواستگاری سنتی توجه بفرمایید.



خواستگاری تلفنی: دخترم قدت چقدره؟ پوستت سفیده یا سبزه ای؟ انگشتات خپله یا کشیده ست؟... در این نوع ، یک نفر که به خیال خودش آدم خیری است و نه خانواده عروس را درست و حسابی می شناسد و نه خانواده داماد را، شماره تلفن خانه عروس خانم را به مادر آقا داماد می دهد. سرکار خانم مادرشوهر هم گوشی را بر می دارد تا به مادر عروس زنگ بزند. اگر از بخت خوش یا شاید هم بد، خود دختر خانم گوشی را بردار ممکن است با چنین سؤالاتی مواجه شود.

تازه حرف های جالب تری هم قابل پیش بینی است. مثل «فسنجون رو  شیرین درست می کنی یا ترش؟ آخه پسرم غذای شیرین دوست نداره!»

توصیه: جسارت است، اما اگر بخواهید این طوری ادامه بدهید آرزوی ازدواج موفق را به گور خواهید برد! از ما گفتن.



انگار شما خیلی به شکاف بین نسل ها معتقدید. اشکال ندارد. اگرچه خودتان هم خوب می دانید که دراین خواستگاری نظرتان عمراً تغییر نخواهد کرد، ولی

مشورت با بزرگ ترها را از دست ندهید



خواستگار مدرن: تفاوت عمده این خواستگاری با انواع قبلی در این است که در این مورد خود شاه داماد همسرش را انتخاب می کند. بعد از توافق اولیه، خانواده ها وارد قضیه می شوند که معمولا هم نقش تزئیناتی دارند.

توصیه: انگار شما خیلی به شکاف بین نسل ها معتقدید. اشکال ندارد خیلی هم خوب است. اما گرچه خودتان هم خوب می دانید که دراین خواستگاری نظرتان عمراً تغییر نخواهد کرد، ولی مشورت با بزرگ ترها را از دست ندهید.




خواستگاری معکوس: این داماد است که انتخاب می شود. گاهی توسط عروس خانم و گاهی هم توسط پدر ِ عروس خانم. در حال اول اگر قضیه جدی شود، نهایتاً باز داماد خواستگار رسمی خواهد بود.

به احتمال زیاد هم کسی از قضیه بو نخواهد برد و باز هم مادر داماد به خیال این که پسر او است که هوایی شده از مادر عروس اجازه می گیرد. تازه ممکن است مادر عروس افه هم بگذارد!

توصیه: از آن جایی که پدر ها دخترشان را خیلی دوست دارند، معمولاً در شرایطی دست به این نوع از خواستگاری می زنند که آقای داماد خیلی چشم شان را گرفته باشد. قضیه را جدی بگیرید. مطمئن باشید که حداقل ارزش فکر کردن را دارد!



خواستگاری غیابی: عروس خوش بخت اجازه دارد عکس آقا داماد را ببیند و توصیفاتش را هم از مادرجان و خاله جانش بشنود، چون ایشان در خارجه تشریف دارند.

توصیه: به این توجه داشته باشید که توصیفات دیگران ممکن است از نوع «سوسکه به بچه اش می گه قربون دست و پای بلوریت بروم» باشد.




خواستگاری اینترنتی:
این یک جور بلای تکنولوژی است! علاوه بر سایت های متعدد اینترنتی اعم از خارجی و داخلی که شما را برای همسریابی کمک می کنند، چت روم ها هم مدت ها است که به محلی برای این امر خجسته تبدیل شده اند.

موارد زیادی وجود دارد که با همان چت کردن و یا نهایتاً تلفنی یا Voice chat یک دل نه صد دل(...) و مابقی ماجرا.

در مورد نحوه کسب اجازه در این نوع خواستگاری هم اطلاعات دقیقی در دست نیست. یک نمونه واقعی خواستگاری اینترنتی، در حد سه سال پیش به ازدواج یک دختر بیست ساله ایرانی با یک مرد پنجاه ساله پاکستانی الاصل مقیم سوییس انجامید که به علت مشکلات قانونی مجبور شدند عقد خود را در قبرس به ثبت برسانند!

توصیه: بعضی ها کتاب را هم می ترسند از اینترنت بخرند، آن وقت شما... لااقل وقتی با طرف قرار ملاقات می گذارید حواس تان باشد که یک وقت دختر خاله ای، دختر عمه ای چیزی از آب در نیاید که سوتی بشود!



خواستگاری با حروف: تولستوی قطعه گچی بر می دارد و می گوید «سونی آندره یونا، می توانی آن چه را این جا می نویسم کشف کنی؟ فقط اولین حرف کلمه را می نویسم». سونیا با لحنی محکم جواب می دهد: «می توانم» و تولستوی با گچ روی روکش پارچه ای میز می نویسد.

سونیا بعدها می گوید دست بزرگ و سرخ رنگ او را تعقیب می کردم، احساس می کردم که همه قوای روحی ام روی قطعه گچ و دستی که آن را هدایت می کند متمرکز شده است: «چ. و. ت. ت. ب. خ. م. و. م. ک. ب. ن. و. پ. خ. ر. ا». سونیا با خود فکر می کند هیچ رازی در برابر عشقش تاب مقاومت ندارد. با همین اعتماد، رمز حروف را کشف می کند: «جوانی و تشنگی تو برای خوشبختی، مرا وادار می کنند که به نحوی وحشتناک پیری خود را احساس کنم».

تولستوی که از آن همه سرعت انتقال در تعجب است می گوید: «و حالا چند حرف دیگر» آن گاه می نویسد: «د. خ. ش. ع. ن. د. م. و. ل. ه. ت. و. ت. ب. م. ک. ت. ا. خ. د...»

نوشته ها پیش می روند. سونیا هوشیارتر از آن است که از این حروف نوعی اشتراک روحی قوی تر از هر سوگندی را بین خود و شریک بازی اش درک نکند.

[تولستوی، هانیر ترویا، غلام رضا سمیعی، البرز، تهران 1374]



چی باید ببرید؟

برای اولین جلسه معارفه دو خانواده،معمولاً خانواده داماد یک جعبه شیرینی همراه می برند. اما در جلسه خواستگاری ، علاوه بر شیرینی باید سبد گل یا دسته گل هم ببرید.


برگرفته از کتاب: ازدواج از سیر تا پیاز

بخش کلوب ازدواج تبیان


جواب بله گرفتن , جواب از دختر گرفتن