تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - علت اصلی غذایی بیماری ام اس

تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس

برگزیده ها : در این مقاله قصد داریم شما را با بیماری ام اس و یکی از دلایل اصلی به وجود این بیماری در بدن با شما صحبت کنیم، همانطور که میدانید بیماری ام اس یکی از بیماریهای شایع در بین زنان و مردان می باشد که فرد کنترل سیستم بدنی خود را از دست می دهد، این بیماری متاسفانه در سراسر جهان و به خصوص ایران بسیار دیده می شود و پزشکان و متخصصان بسیاری در این زمینه در حال تحقیق و پیدا کردن راه درمان های مختلف هستند. با این حال در این قسمت از بخش سلامت برگزیده ها میخواهیم به تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس بپردازیم .

علت اصلی غذایی بیماری ام اس

علت اصلی غذایی بیماری ام اس

عوارض بیماری ام اس چیست

سلام دوستان
در بحثهایی که در مورد تغذیه داشتیم، بعضی مطرح کردن د که دلایل علمی نداره.
این هم دلایل علمی که تغذیه (و در واقع خودمان) باعث این بیماری شده ایم:
غذاها معمولا به سه دسته تقسیم میشوند: اسیدی- قلیایی- خنثی (یعنی بین این دو)
اسید ماده ای است دهنده هیدروژن و باز ماده ای است گیرنده آن. اسیدها ی مهم در بدن عبارتند از: اسید لاکتیک، اسید اوریک، اسید استیک، فسفات اسید سدیم و ... اسیدها دارای حالت اسیدی و بازها دارای حالت قلیایی هستند. 

تنظیم تعادل اسیدی و بازی
هنگامیکه از تعادل اسیدی و بازی صحبت میشود منظور تنظیم غلظت یون هیدروژن در مایعات بدن، خصوص در مایع خارج سلولی است. غلظت یون هیدروژن در محلولهای مختلف میتواند کمتر از 10 به توان منهای 14 اکی والان در لیتر تا 10 به توان صفر اکی والان در لیتر در تغییر باشد. غلظت یون هیدروژن در بدن انسان تقریبا بین این دو حد قرار دارد. مختصر تغییری در غلظت یون هیدروژن نسبت به مقدار طبیعی آن میتواند موجب تغییرات بارز در سرعت واکنشهای شیمیایی در سلولها گردد. یعنی بعضی از واکنشها را تند و بعضی را آهسته میکند. به همین دلیل تنظیم غلظت یون هیدروژن یکی از مهمترین جنبه های هموستاز (ثابت نگاه داشتن محیط داخلی بدن) است.
افزایش غلظت یون هیدروژن در داخل بدن را اسیدوز و کاهش این غلظت را آلکالوز می نامند. با توجه به آنچه در رابطه با اسید و باز گفته شد میتوان علت خیلی از بیماریها، کسالتها و ناراحتی های عصبی را مشخص کرد.
PH چیست؟

PH عبارتست از غلظت یون هیدروژن در مایع خارج سلولی. بر اثر نوع تغذیه ای که انسان میکند، واکنش هایی در بدن صورت میگیرد و در نتیجه آن، یا حالت اسیدی یا حالت بازی غلبه پیدا میکند. طب روز یا مدرن این واکنش ها را تغییرات PH مینامد.
اگر PH بدن انسان برابر با 7 باشد، دارای حالت خنثی و اگر کمتر از 7 باشد دارای حالت اسیدی و اگر بیشتر از 7 باشد دارای حالت بازی یا قلیایی است.
PH طبیعی خون بدن انسان 3/7 است که معمولا باید ثابت باشد. این عدد بر اثر استفاده از مواد غذایی گوناگون ممکن است نوسان پیدا کند. اگر این عدد به بیشت از 3/7 برسد، ممکن است تغییرات اساسی ای در بدن انسان بوجود آید. در این حالت ریتین و کلیه ها وارد عمل میشوند تا PH خون را به حالت طبیعی بازگردانند.
تغییرات PH در سیستم تنفسی بردن را اسیدوز یا آلکالوز تنفسی می گونید و در این حالت، ریه وارد عمل میشود و هیدروژن موجود را به حالت تعادل درمی آورد. همچنان که تغییرات PH در متابولیسم بدن را اسیدوز یا آلکالوز مینامند. در این حالت کلیه ها برای ایجاد تعادل وارد عمل میشوند.
اثرات اسیدوز و آلکالوز بر روی بدن:

اثر عمده اسیدوز تضعیف سیستم عصبی مرکزی است. هنگامی که PH خون از 3/7 کمتر شود، سیستم عصبی آنقدر تضعیف میگردد که شخص در ابتدا حواس خود را از دست میدهد و به تدریج دچار اغما میشود. بر این اساس، بیمارانی که بر اثر اسیدوز دیابت ی، اسیدوز اوریک و سایر اسیدوزها فوت میکنند، معمولا در حالت اغما در میگذرند.

علت مریضی نیوشا ضیغمی

علت مریضی نیوشا ضیغمی

عوارض بیماری ام اس چیست


به نقل از برگزیده ها: در اسیدوز متابولیک غلظت زیاد یون هیدروژن موجب افزایش تعداد و دامنه حرکات تنفسی میشود. بر همین اساس، یکی از علائم تشخیص اسیدوز متابولیک افزایش تهویه ی ریوی است. از طرف دیگر در اسیدوز تنفسی، علت اسیدوز تضعیف تنفس است و این امر برعکس چیزی است که در اسیدوز متابولیک دیده میشود. در طب قدیم، ابوعلی سینا این حالت را جنون سرد مینامد.
اثر عمده ی آلکالوز بر روی بدن افزایش تحریک پذیری سیستم عصبی است. در طب قدیم، این حالت را جنون گرم می گویند. این اثر در سیستم عصبی محیطی و پس از آن در سیستم عصبی مرکزی حادث میشود. در این حالت، اعصاب چنان تحریک پذیر میشوند که بوسیله محرکهای طبیعی تحریک نمیشوند و به طور خودکار و مکرر امواج عصبی از خود صادر میکنند. در نتیجه عضلات وارد یک حالت تتانی، یعنی یک حالت اسپاسم تونیک میشوند. این تتانی در ابتدا در عضلات ساعد ظاهر شده و به سرعت به عضلات صورت و سرانجام به سراسر بدن سرایت میکند. بیماران مبتلا به آلکالوز بسیار شدید ممکن است در اثر تتانی عضلات تنفسی فوت کنند.
اسیدوز و آلکالوز حالتهایی هستند که در اثر م صرف غذا های اسیدی یا بازی به سراغ انسان می آیند و سیستم اعصاب مرکزی را مختل میکنند. اعصاب مرکزی عبارتست از: مغز، مخچه، بصل النخاع، نخاع و تمام رشته های عصبی.
در این جا ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که به هنگم بروز اسیدوز یا آلکالوز چه اتفاقی می افتد؟ جواب آن است که ریه ها و کلیه ها بطور خودکار وارد عمل میشوند و افزایش یا کاهش PH خون را تنظیم میکنند. بنابراین چه فرقی دارید که ما چه غذایی بخوریم!
جواب: مسائلی که بیان شده صحیح است ولی به این سادگی هم که شما فکر میکنید نیست. اکنون توضیحی عرض میشود که بهتر است دقت لازم شود.
درست است که اگر بدن به اسیدوز یا آلکالوز مبتلا شود، ریه ها و کلیه ها به صورت خودکار فعال میشوند و PH خون را تنظیم میکنند ولی مسئله اینجاست که باید توجه داشت برای هر بار که اسیدوز و یا آلکالوز بروز میکند، یک تا سه روز بدن وقت لازم دارد که ریه ها و کلیه ها به شدت فعالیت کنند تا PH خون را تنظیم کنند.

 

علت اصلی بیماری ام اس,عوامل بیماری ام اس,علائم بیماری ام اس

عوارض بیماری ام اس چیست

حال اگر نوع غذا رعایت نشود چه پیش می آید:
1- مدام اسیدوز یا آلکالوز صورت می گیرد.
2- کلیه ها بر اثر کارکرد مداوم فرسوده شده و از کار می افتند (خرابی نفرون های کلیه ها ).
3- دفع پروتئین و سایر مواد حیاتی از طریق ادرار.
4- ایجاد کم خونی و کسالت و بی حالی بر اثر نارسایی کلیه ها .
5- انواع بیماریهای لاعلاج و یا صعب العلاج مانند صرع، ام اس MS و روماتیسم .
6- بدن فرصت جبران نوسانات PH خون را ندارد زیرا حدودا سه روز باید مدام کار و فعالیت کند که تا سیستم تنظیم شود.

به هر حال، عدم کنترل اسیدوز و یا آلکالوز نهایتا روی اعصاب مرکزی اثر میگذارد و ای سیستم باارزش و حیاتی را مختل و انسان را به انواع بیماریها مبتلا میکند. بیماریهایی مانند ام اس (MS)، ای ال اس (ALS)، پارکینسون، آرترید روماتوئید و صرع در اثر عدم کنترل PH خون و بروز اسیدوز یا آلکالوز به وجود می آیند.

 

برگرفته از کتاب 15روز تا سلامت ی جمشید خدادادی
منبع:ام اس سنتر
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


,