آموزش دوست یابی به کودکان - کودک آکا - چگونگی اموزش کودکان به دوست یابی

کودک - رفتار با کودک - آموزش دوست یابی به کودکان


رفت و آمد و ارتباط با دیگران ، برای هر فردی و در هر سنی از ضروریات زندگی روزمره محسوب می شود. کودک طی روابطی که با دیگران بر قرار می کند یاد می گیرد که چگونه در مقابل دیگران رفتار مناسب و دوستانه ای از خود نشان دهد و از طرفی قوانین حاکم بر زندگی را مشاهده کرده و سعی می کند برطبق آن عمل کند. معمولاً کودک از حدود سه سالگی توجه خود را از پدر و مادر به دیگران معطوف کرده و سعی می کند با افرادی به غیر از پدر و مادر رابطه دوستی برقرار کند. معمولاً کودکان فامیل و همسایه در دسترس ترین افرادی هستند که کودک می تواند با آنها رابطه برقرار کند.

چگونگی اموزش کودکان به دوست یابی , مشکل دوست یابی در کودکان سه ساله , دوست یابی درکودکان

چگونگی اموزش کودکان به دوست یابی

البته دوستی با دیگران با همه سودمندی هایی که در پی دارد ممکن است خطرات و مضر اتی نیز برای کودک داشته باشد. از آنجا که کودک کاملاً در زمان حال زندگی می کند و آنچه را که از دیگران می بیند یا می شنود بدون ارزیابی پذیرفته و در ذهن خود ذخیره می کند ، دوستی و رفاقت  با دیگران از اهمیت خاصی برخوردار می شود. بعضی از کودکان شاهد روابط خصوصی والدین خود بوده اند یا از زبان دیگران فحش و ناسزا شنیده اند و معمولاً آنچه را که دیده اند برای دوستان خود بیان می کنند و در روابط دوستانه خود با کودکان دیگرممکن است همان ناسزاها را بر زبان آورند که این گونه رفتارها و گفتارها آثار مخربی بر روحیه کودکان خواهد گذاشت. به همین دلیل نقش مادر در امر دوست یابی برای فرزند خود بسیار مهم و برجسته است.

مادران ، مخصوصاً هنگامی که کودکان آنها در سنین پایین هستند می توانند در انتخاب دوست یا محکم تر کردن رشته دوستی ها به  کودک خود کمک کنند. برای این کار بهتر است از بین دوستان ، خویشاوندان و همسایگان ، خانواده هایی را که به اخلاق و ایمان آنها اعتماد دارید انتخاب کنید و سعی کنید بین کودک خود و فرزندان آنها رابطه دوستی برقرارکنید. اما اگر فرزند شما از سنین خردسالی گذشته و به نوجوانی رسیده است چنین اقدامی از طرف شما را نخواهد پذیرفت. در این گونه موارد بهتر است با فرزند خود صحبت کنید و ویژگی های اخلاقی و رفتاری یک دوست خوب را خیلی صریح و در قالب جملات ساده  برای او بازگو کنید و حتی اگر مواردی از چنین دوستی های سالم و پسندیده در اطراف خود سراغ دارید برای او مثال بزنید. حتی برای پذیرش بیشتر کودک خود در مورد دوستی های ناباب و خطرناک و نمونه های آن مثالی برای فرزند خود بیاورید. در سنین نوجوانی بهتر است به فرزند خود آموزش دهید که فردی با شهامت ، با جرئت و قدرتمند باشد که اگر چنین دوستان ناشایستی در سر راه او قرار گرفتند باز هم بتواند سلامت و پاکدامنی و ایمان خود را حفظ کند. ولی اگر فرزندان خردسالی دارید باید بیشتر مراقب رابطه آنها با دوستانشان باشید. ب بینی د تفاوت سنی آنها با دوستانشان چقدر است . وقتی با یکدیگر در اتاق خلوتی و دور از چشم دیگران هستند به یکدیگر چه می گویند و چه رفتاری با یکدیگر دارند. بدین منظور هر چند وقت یکبار، به بهانه ای پیش آنها بروید و حتی نوع بازی های آنها را بدون این که متوجه بشوند زیر نظر داشته باشید.

منبع: سایت تبیان
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


مشکل دوست یابی در کودکان سه ساله , دوست یابی درکودکان