کاهش چربی خون با گیاهان - درمان چربی خون در طب سنتی

 در این پست از سایت برگزیده ها برای شما اطلاعاتی درباره کاهش چربی خون را آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.  با افزایش سن و  نداشتن رژیم مناسب غذایی و عدم ورزش احتمال دچار شدن به بیماری های متفاوت در انسان بوجود می آید ،  یکی از این بیمار ها که به شدت در جامعه رواج دارد افزایش  چربی خون می باشد که در صورت عدم مراقبت و رعایت ن کردن   انسان را دچار مشکلات بسیار خطرناکی می کند ، سایت سلامت برگزیده ها با توجه به فراگیر بودن این بیماری قصد دارد در این مقاله مطالبی مرتبط به این بیماری را برای شما ذکر کند تا درصورت لزوم از این روش ها برای پیشگیری این بیماری استفاده گردد، امیدواریم که این مفاله مورد نظر شما واقع شود:

 

به نقل از برگزیده ها :سطح بالای چربی یا کلسترول خون می تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی ، کبد چرب و... شود.

 

چربی خون , کاهش چربی خون , درمان چربی خون در طب سنتی

چربی خون

چربی خون

 

رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاها ی چرب و پر کالری ، فرهنگ ناصحیح استفاده بیش از حد از غذاها ی فوری ( فست فود ها) نظیر پیتزا، سس مایونز، فرهنگ نادرست مصرف زیاد گوشت قرمز در جامعه و زندگی کم تحرک ماشینی در کشور ما باعث شده است افراد زیادی به مشکل بالا بودن چربی و کلسترول خون یا چاقی مبتلا باشند.

اولین و بهترین راه برای کاهش یا رفع این مشکل، اصلاح رژیم غذایی است. یکی از مهم ترین توصیه های غذایی، کاهش مصرف گوشت قرمز و برنج و استفاده بیشتر از سبزی جاتی نظیر کلم، کرفس ، هویج، کاهو، اسفناج ، کدو و ... در رژیم غذایی روزانه است. مرف بیشتر غذاها ی دریایی و سایر ترکیبات حاوی روغن امگا 3 نیز توصیه می شود.

 درمان چربی خون , کاهش چربی خون با طب سنتی , پایین آوردن چربی خون

کاهش چربی خون

کاهش چربی خون

 

گیاهان دارویی زیادی نیز وجود دارد که کاهش دهنده چربی خون نیز هستند مانند:

* دمکرده آویشن ن که از دیدگاه طب سنتی ایران دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورنده های مناسب چربی خون محسوب می شود.

* مصرف روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره هم می تواند در کاهش چربی خون نیز تأثیر داشته باشد.

* سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزی جات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.

* چای پور (Puer) یکی از معروف ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.

* دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز می تواند موثر باشد.

* جومینگ ز (Jueming ze) نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون است.

* نوشیدن دم کرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است.

* مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تأثیراتی که روی صفرا دارد، می تواند تأثیرات مناسبی در پایین آوردن چربی خون داشته باشد.

سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزی جات موثر در کاهش چربی

و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت

پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد

 

 

برخی گیاهان به مقدار زیادی ساپونین دارند و به همین دلیل خاصیت کف کنندگی در آن ها وجود دارد. در جانوران خون گرم از نظر سیستمیک ساپونین جذب نمی شود ولی چون کشش سطحی را کم می کند (مثل رزین) چربی ها و کلسترول به آن باند شده که خود سبب دفع کلسترول از بدن می شود. این گیاهان عبارتند از:

 

* تخم شوید (Anethum Graveolens) : در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود است که به صورت قرص است و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید می باشد. این دارو پایین آورنده چربی خون است. این دارو که بیشترین ماده مۆثر آن شوید است، طبیعت گرم دارد.

* شوید : در کسانی که ترش می کنند و سوزش سردل دارند خیلی مۆثر است. همچنین زیاد کننده شیر و لاغر کننده است. پایین آورنده چربی خون نیز هست. (قطره دیل سان)

* کاسنی (Chicore): به نام عربی آن الهندبا است در حدیثی از حضرت محمد آمده است : برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد. کاسنی تقویت کننده معده ، ضد درد و ضد تب است و در درد چشم، بیماری های کبد ی، یرقان، قولنج نارسای کلیوی و در بیماری های اعصاب از آن استفاده می شود. کاسنی طبیعت سرد دارد.

* شاه تره : طبیعت سرد دارد و از گیاهان دیگر در فراورده آنتوم است. این گیاه تصفیه کننده خون ، صفرا آور، بر طرف کننده خارش های جلدی و اشتها آور است و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده می شود. از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده می شود.

* آرتیشو - کنگر فرنگی (Cynara Scolymus): پایین آورنده کلسترول خون است (قطره سینا بیل)

* سیر : پایین آورنده فشار خون و چربی خون است و اثرات ضد میکروبی نیز دارد و طبیعت گرم دارد.

 کاهش سریع چربی خون , پایین اوردن چربی خون , داروی چربی خون

درمان چربی خون در طب سنتی

کاهش چربی خون

 

عصاره برگ گیاه «مرزه» چربی خون را کاهش می دهد

نتایج حاصل از یک طرح تحقیقاتی در لرستان نشان می دهد که استفاده از عصاره برگ گیاه «مرزه» باعث کاهش چربی خون می شود. رییس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان گفت: این طرح تحقیقاتی از سوی کارشناسان گیاهان دارویی لرستان در آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یک سال انجام شد.

دکتر «شهرام توفیقی» نام علمی این نوع گیاه دارویی را «ساتورجاخوزستانیکا» ذکر کرد و افزود : در این طرح تحقیقاتی اثرات موثر این گیاه برای نخستین بار روی انسان در کشور به اثبات رسید. وی افزود قبلاً این گیاه به عنوان مکمل غذایی برای انسان از سوی کارشناسان معرفی شده بود. یافته های این آزمایش نشان می دهد که مصرف این نوع گیاه مانند داروها ی شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان کاهش داده و اثرات بسیار مطلوبی در این زمینه دارد.

وی اضافه کرد: پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شکل کپسول خوراکی درآورده تا برای کنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده نمایند.

وی یادآور شد: چند سال پیش یک گروه پزشکی نیز یک نوع گیاه مرزه در شمال استان خوزستان کشف کرده که خاصیت های مفید دارویی دارد. پیش از این نیز یک گروه علمی در لرستان کشف کردن د که عصاره برگ زیتون برای کاهش کلسترول خون بسیار مفید می باشد.

 

نکته قابل توجه این که اگر بیماری در حال استفاده از داروها ی شیمیایی نظیر سیمواستاتین یا آترواستاتین برای چربی بالای خون است نباید بدون نظر پزشک این داروها را قطع کند و برای جایگزینی با گیاهان دارویی باید با پزشک معالج خود مشورت کند.

 

 

منابع:

جام جم - دکتر امیر هومن کاظمی، متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

طعام اسرار

گیاهان دارویی

 


درمان چربی خون , کاهش چربی خون با طب سنتی