کشک چیست

 کشک چیست

کشک چیست

 

کشک یکی از فراورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن ، تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی بدست می آید.
کشک با حجم کم خود یک ماده غذایی معجزه آساست که ضمن برخورداری از خواص شیر ، حاوی کلسیم ، چربی ، نمک ، پروتیین و ویتامین نیاسین نیز هست . هر 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالری انرژی تولید میکند و به این جهت ، میتواند به عنوان یکی از منابع تامین انرژی مورد نیاز بدن ، در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
حواص درمانی کشک

کشک که از قدیم بطور سنتی و از روی تجربه جزء برنامه غذایی مردم بوده و به علت داشتن اسیدهای آلی ، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه ( معده ، روده کوچک و بزرگ )است که غذایی نفاخ و سفت کننده روده است و بهمین دلیل برای هضم راحت ، نعنای خشک به آن اضافه میشود. علاوه بر آن کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد.
موارد مصرف کشک
از کشک که به رغم مقوی بودن ،حجم کمی از معده را اشغال می کند ، به عنوان یک افزودنی در غذاها یی مانند آش رشته ، آش جو ، کشک بادمجان و حلیم بادمجان یا بعنوان ماده اصلی و اولیه کله جوش (کالجوش)استفاده میشود.
توصیه های پزشکی
با توجه به اینکه کشک یکی از غنی ترین منابع پروتیین حیوانی است ، محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد میکروارگانیسم های مختلف است که اغلب سبب مسمومیت های شدید و حتی مرگ میشود . لذا در مصرف آن توجه به موارد زیر ضروری است :
1- بهتر است از کشک های بسته بندی (پاستوریزه )شده و دارای برچسب ، مجوز بهداشتی و تارخ مصرف استفاده شود.
2- کشک حتما باید در یخجال نگهداری شود.
3- تا حد امکان باید از مصرف کشک مایع باز خودداری کرد و در صورت استفاده 10 تا 20 دقیقه قیل از مصرف آن را جوشاند.


,