همه چیز در باره سرطان، علائم سرطان، درمان سرطان، سرطان ریه، سرطان خون، پیشگیری از سرطان، جلوگیری از سرطان، بیماری سرطان - انواع سرطان

برگزیده ها : سرطان ، بیماری که با شنیدن اسمش  ما را یاد درد های مزمن و درمان به صورت شیمیایی می اندازد . بیماری خطرناکی که با کم توجهی و درمان به موقع می تواند به راحتی جان فرد بیمار را بگیرد . متاسفانه این بیماری امروزه به صورت بسیار گسترده در سطح جهان و به خصوص ایران دیده می شود برای آشنایی هر چه بیشتر شما بازدیدکنندگان محترم در این پست از سایت برگزیده ها می خواهیم شما را با انواع سرطان، علل سرطان و راه های درمان آن آشنا میکنیم ، امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

سرطان , انواع سرطان , علایم سرطان

سرطان

همه چیز درباره سرطان

سَرَطان یا سرتان یا چَنگار تقسیم نامتقارن سلول های بدن. سلول های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول ها جدا می افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول ها می شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند، مانند مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعه هایی مانند نور آفتاب. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.

محققان انگلیسی در تحقیقات خود متوجه شدند که عدم توازن های غیر ژنیتیکی پروتیین باعث رشد خارج از کنترل تومور می شود. محققان در جریان مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتیین Plcy1 و Grb2برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت می کنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر می چسبد باعث فعال شدن تکثیر سلولی می شود اما پروتیین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل می کند. در سلول هایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند ، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارند.

نحوه پیدایش سرطان

به نقل از برگزیده ها : یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطانی تبدیل شود، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطانزا مانندالکل و دخانیات صورت می گیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلولهای سرطانی شده با سلولهای طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده در DNA یا ماده ژنتیکی سلول اتفاق می افتد. DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است. وقتی DNA یک سلول تغییر می کند، آن سلول با سلولهای سالم کنار خود تفاوت می یابد و دیگر کار سلولهای طبیعی بدن را انجام نمی دهد. این سلول تغییر یافته از سلولهای همسایه اش جدا می شود و نمی داند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد. به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلولهای دیگر در کنترل آنها هستند، پیروی نمی کند و به جای هماهنگی با سلولهای دیگر خودسرانه عمل می کند.

بیماری سرطان , معلومات درمورد سرطان ها , عوامل سرطان

انواع سرطان

همه چیز درباره سرطان

نشانه های سرطان

وجود خون در مدفوع : اگر در ادرار یا مدفوعتان خون مشاهده کردید به هیچ وجه تصور نکنید که حتما از بواسیر باشد، بلکه می تواند نشانه سرطان روده باشد. پزشک باید سوالاتی از شما بپرسد و آزمایشاتی مثل کلونوسکوپی برایتان انجام دهد. همچنین بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم باید بدقت بررسی شود. البته اگر این اتفاق یک بار بیفتد ممکن است خطر جدی نباشد اما در صورت تکرار حتما باید به پزشک مراجعه کنید.   درد شکم و افسردگی : خانم هایی که دچار درد در ناحیه شکم و احساس افسردگی به طور همزمان می شوند نیاز به چکاپ دارند. برخی محققان رابطه بین افسردگی و سرطان لوزال معده را پیدا کرده اند که هنوز چندان شناخته شده نیست.

درمان سرطان , علایم بهبود بیمار سرطانی , تحقیق درباره ی سرطاندر سطح راهنمایی

علایم سرطان

همه چیز درباره سرطان

خون ریزی غیرعادی در خانم ها: خانم هایی که هنوز به  یائسگی  نرسیده اند، خیلی وقت ها به خون ریزی های زودتر از زمان عادت ماهیانه بی توجهی می کنند. اما خون ریزی بین دو عادت ماهیانه به خصوص وقتی  عادت ماهیانه منظم است، نیاز به آزمایش و بررسی دارد. خون ریزی بعد از رسیدن به سن یائسگی می تواند نشانه سرطان رحم  باشد، بنابراین پزشک باید به دقت سابقه خانوادگی فرد را بررسی و بر حسب زمان خون ریزی و سایر علائم، آزمایش فراصوت یا بیوپسی تجویز کند.

تغییرات پوستی: خیلی از ما خال هایمان را به دقت بررسی می کنیم، چرا که می دانیم هر نوع تغییر در تعداد و اندازه آنها می تواند یکی از نشانه هایسرطان پوست باشد. اما باید تغییر در رنگدانه پوست را هم جدی بگیریم. همچنین اگر یک دفعه دچار خون ریزی یا ورقه ورقه شدن پوست شدید، حتما باید به پزشک متخصص نشان دهید.

تب یا عفونت مکرر : گرچه یک تب ساده نشانه ی مقابله بدن با یک عفونت است، اما تب دائمی یا طولانی مدت می تواند نشانه ی نوعی سرطان، مانند سرطان لنف باشد. لوسمی یا سرطان خون نیز نشانه هایی مانند عفونت مکرر، تب، خستگی، درد و دیگر نشانه های مشابه آنفولانزا دارد.

ضعف و خستگی : ضعف و خستگی که با  استراحت یا خواب کاهش نمی یابد، باید توسط پزشک بررسی شود. و ممکن است نشانه ای از سرطان باشد که البته پزشک باید با توجه به نشانه های دیگر آن را بررسی کند.

کاهش وزن غیرمنتظره:
کاهش وزن غیرمنتظره و بی دلیل باید مورد توجه قرار گیرد. اغلب ما به سادگی وزن کم نمی کنیم. البته وقتی از کاهش وزن به عنوان نشانه سرطان صحبت می کنیم، منظومان چند کیلو کاهش وزن به علت افزایش فعالیت جسمی یا کم غذا خوردن به علت گرفتاری های شغلی نیست. اگر مردی بیش از 10 درصد وزن بدنش را در مدت کوتاهی در حد چند هفته از دست بدهد، زمان مراجعه به دکتر فرا رسیده است.
پزشک شما معاینه جسمی عمومی از شما انجام خواهد، پرسش هایی در مورد رژیم غذایی و برنامه ورزشی تان و نیز وجود سایر علائم خواهد کرد. پزشک بر اساس اطلاعات به دست آمده آزمایش های لازم را تجویز خواهد کرد.

بروز مشکل در بلع:

اگر در قورت دادن مشکل دارید، احتمالا رژیم غذایی تان را تغییر داده اید. پس جویدن چندان برایتان دشوار نیست. احتمالا بیشتر از سوپ، غذاها ی مایع یا محلول های پروتئین ی استفاده می کنید. اما این مشکل در قورت دادن می تواند نشانه سرطان gi باشد مثل مری. پزشکتان باید بدقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی سینه یا تست gi انجام دهد.

همه چیز درباره ی سرطان , نشانه های سرطان , انواع سرطان ها

بیماری سرطان

سرطان

سوءهاضمه:

بیشتر خانم هایی که حاملگی را تجربه کرده اند انواع و اقسام مشکلات گوارشی که با بالا رفتن وزن برایشان اتفاق افتاده بود را به خاطر دارند. اما بروز مشکلات گوارشی و سوءهاضمه بدون هیچ دلیل مشخص می تواند خطرناک و نشانه زودهنگام سرطان مری، معده یا گلو باشد. بنابراین پزشک باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کند و قبل از انتخاب آزمایشات لازم برای شما، سوالاتی در مورد سوءهاضمه تان بپرسد.

مشکل قورت دادن یا گرفتگی صدا؛ 
مشکل قورت دادن ممکن است یکی از علایم اولیه سرطان ریه باشد. گرفتگی صدا یا احساس سنگینی گلو یا گیر کردن چیزی در نای ممکن است از علایم اولیه سرطان تیروئید باشد. سرفه منظم و گر فتگی صدا از علایم سر طان حنجره و نای به علت اثر فشاری است.

تب های مکرر یا عفونت؛ 
تب یا عفونت مکرر ممکن است علایم لوسمی - نوعی سرطان گلبول های قرمز که در مغز استخوان آغاز می شود- باشد. لوسمی باعث می شود مغز استخوان، گلبول های سفید غیرعادی تولید کند که این امر توانایی بدن را برای مقابله با عفونت از بین می برد. اغلب پزشکان پس از معاینه مکرر بیمارانی که از تب، درد و علایم مشابه آنفلوآنزای طولانی مدت شاکی اند سرطان خون را تشخیص می دهند.

درد
در هر سنی افراد ممکن است به دردهای مبهم یا حاد مبتلا شوند. اما درد حتی دردی مبهم ممکن است نشانه اولیه برخی سرطان ها باشد؛ البته در اغلب موارد احساس درد ناشی از سرطان نیست.
 هر دردی که طول بکشد باید بوسیله پزشک مورد بررسی قرار گیرد. پزشک با توجه به شرح حال بیمار تصمیم خواهد گرفت که آیا آزمایش های بیشتری مورد نیاز است یا نه، و چه نوع آزمایشی لازم است. حتی اگر سرطانی وجود نداشته باشد، شما از رفتن به نزد پزشک سود خواهید برد. پزشک می تواند با بررسی شما می تواند به شما کمک کند دریابید چه عاملی باعث درد شما شده است و برای تسکین دادن آن چه کار می شود کرد.

سرطان ریه

سرطان ریه یا چنگار ریه نوعی بیماری است که مشخصه آن رشد کنترل نشده سلول در بافت های ریه است. اگر این بیماری درمان نشود، رشد سلولی می تواند در یک فرایند به نام متاستاز به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافت های اطراف یا سایر اعضای بدن برسد. اکثر سرطان هایی که از ریه شروع می شوند، به نام سرطان های ابتدایی ریه، کارسینوماهایی هستند که از بافت پوششی نشات می گیرند. انواع اصلی سرطان ریه سرطان های ریه سلول کوچک (SCLC)، که سرطان سلولی جو شکل نیز نامیده می شود، و سرطان ریه سلول غیر کوچک (NSCLC) هستند. شایع ترین علائم عبارتند از سرفه (همراه با خلط خون ی)، کاهش وزن و تنگی نفس.

شایع ترین علت سرطان ریه قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای یک مدت طولانی است که دلیل ۹۰٪ از سرطان های ریه است. درصد ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار نمی کشند ۱۵٪ است،و دلیل این موارد اغلب ترکیبی ازعوامل ژنتیکی، گاز رادون،آزبست، و  آلودگی هوا  از جمله دود سیگار فرد ثالث مربوط می شود. ممکن است سرطان ریه در رادیوگرافی قفسه سینه  و مقطع نگاری رایانه ای (سی تی اسکن) قابل تشخیص باشد. تشخیص با یکبافت برداری که اغلب از طریق برونکوسکوپی یا راهنمای سی تی انجام می شود، قابل تایید شدن است. درمان و نتایج طولانی مدت به نوع سرطان، مرحله (شدت گسترش) و سلامت کلی فرد، که از طریق وضعیت عملکرد سنجیده می شود، بستگی دارد.

علایم سرطان در بدن , معلومات درباره مریضی سرطان , مقاله در مورد سرطان

معلومات درمورد سرطان ها

علائم سرطان

سرطان سینه

سرطان پستان  یا سرطان سینه به نوعی سرطان گفته می شود که از بافت  پستان  آغاز می شود. علائم سرطان سینه می تواند یک توده در سینه ، تغییر در شکل سینه ، گودی پوست، ترشح مایع از نوک سینه ، یا پوسته شدن قسمتی از پوست باشد. در افرادی که بیماری در اندام های دیگر آنها گسترش پیدا کرده باشد، این علائم می توانند درد استخوان، غدد لنفاوی متورم، تنگی نفس، یا یرقان باشند.

عوامل خطر ابتلاء به سرطان سینه عبارتند از مرض چاقی ، عدم تمرین فیزیکی، نوشیدن نوشیدنی های الکلی، درمان جایگزینی هورمون در طول  یائسگی ، پرتوهای یونی، اولین قاعدگی در سنین پایین، و دیر بچه دار شدن یا بچه دار نشدن. دلیل حدود ۵ تا ۱۰٪ از موارد ابتلاء به این بیماری ژن هایی هستند که از والدین فرد به ارث رسیده اند، از جمله BRCA1 و BRCA2. معمولاً سرطان سینه در سلول های دیواره مجاری شیر و لوبول ها که تأمین کننده شیر مجاری هستند، ایجاد می شود.به سرطان هایی که از این مجاری شروع می شوند، کارسینوم پستان  گفته می شود، در حالیکه سرطان های ایجاد شدهاز لوبول ها با نام سرطان لوبولار شناخته شده اند.

سرطان خون

سرطان خون  یا چنگار خون  یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه های سفید  خون  و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود. واژه لوسمی به معنی  خون سفید است. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است.

در بیماری لوکمی یا همان سرطان خون ، مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خون ی تولید می کند. این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی کنند. درنتیجه، تولید سلول های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری ها از بین می برند. سلول های لوکمی همچنین بر تولید سایر انواع سلول های خون ی که توسط مغز استخوان ساخته می شود از جمله گویچه های قرمز خون  که اکسیژن را به بافت های بدن می رسانند، و پلاکتهای  خون ی که از لخته شدن خون جلوگیری می کنند، اثر می گذارند.

سرطان وانواع ان , انواع بیماری های سرطانی , سرطانسینه وریه وکبد

عوامل سرطان

درمان سرطان

سرطان معده

سرطان معده  یا چنگار معده نوعی سرطان است و شایع ترین فرم آن، آدنوکارسینوم یا سرطان غددی در  معده  است. سرطان معده را می توان رشد بدون کنترل سلول های بدخیم در معده دانست سایر فرم های کمتر شایع سرطان معده ، شامل لنفوما (سرطان درگیر کنندهٔ سیستم لنفاوی) و سارکوما (سرطان بافت هم بند مانند عضله، چربی یا عروق خون ی) است. سرطان معده سالیانه باعث مرگ حدود یک میلیون نفر در سرتاسر جهان می شود.

چه عوامل موجب ابتلا به سرطان معده می شوند؟

مصرف طولانی مدت غذاها ی سرخ شده و نمک سود شده

غذای الوده به باکتری به خصوص مصرف طولانی مدت غذاها ی آماده

 عفونت بانوعی باکتری با نام هلیکوباکترپیلوری

 کاهش اسیدیته معده

  جراحی معده درگذشته

 تماسهای طولانی با داروها یی که ترشح اسید معده را می کاهند(H2 بلوگرها)

 زخم های معده وبرخی پولیپها( پولیپهایی که استعداد بدخیمی دارند)

 در افراد  دارای گروه خون ی A نسبت به گروه خون ی O  ، میزان  بروز سرطان معده بیشتر است .

سرطان پوست

سرطان پوست  سرطانی است که از پوست ناشی می شود. این دسته سرطان ها به دلیل رشد غیرعادی سلول ها که توانایی حمله یا انتشار به دیگر قسمت های بدن را دارند.سه نوع عمده وجود دارد: سرطان سلول پایه ای (BCC)، کارسینوم سلول-سنگفرشی (SCC) و ملانوما. دو مورد اول به همراه تعدادی از سرطانهای پوستی که زیاد شایع نیستند تحت عنوان سرطان پوستی غیر ملانومی شناخته می شوند(NMSC). سرطان سلول بازال به آهستگی رشد می کند و می تواند به بافت اطراف آن آ سیب برساند اما بعید است به به مناطق دور گسترش یابد یا به مرگ منجر شود. معمولاً به شکل قسمتی از پوست که بالاآمده و بدون درد نیز می باشد به نظر می رسد، که ممکن است براق باشد با عروق خون ی کوچک که روی آن جریان دارند یا ممکن است به شکل یک ناحیه از پوست که بالا آمده به همراه یک زخم بروز می کند.

سرطان مهبل

سرطان مهبل یا سرطان واژن عبارت است از رشد بدون کنترل سلول های بدخیم در مهبل یا فرج. حداکثر رشد در زنان مسن تر در سنین  یائسگی  رخ می دهد.

علایم شایع

  1. خارش وولو

  2. خون ریزی غیرطبیعی مهبل

  3. ناراحتی یا خون ریزی با مقاربت

  4. ضایعات کوچک یا بزرگ، سفت، زخمی و بدون درد وولو. این رشدها در وولو لبه های ضخیم و برآمده ای دارند و به آسانی خون ریزی می کنند.

  5. ناراحتی در ادرار کردن  در صورت گسترش سرطان به مثانه

  6. خون ریزی مقعد در صورت گسترش به مقعد

همه..علاعم.سرطان , عکس بیماری سرطان , علایم بیماری سرطان

درمان سرطان

علائم سرطان

سرطان کبد

سرطان کبد  رشد سرطانی سلول های  کبد  می باشد که به صورت یک توده در قسمت فوقانی راست شکم و با علائم عمومی مانند زردی و ضعف خود را نشان می دهد.

شیوع و پیش آگهی

این سرطان در مردان شایعتر است. البته بسیاری از اوقات سرطان سایر نقاط بدن نیز به کبد  متاستاز می دهند.

سرطان اولیه کبد ، در سلول های کبد آغاز می شود و به انواع مختلف و بر اساس نوع سلول سرطانی تقسیم می شوند. منشأ این نوع سرطان سلول های مختلفی از بافت کبد می تواند باشد. اگر بدخیم باشند:

  • سلول های کبد ی Hepatocellular carcinoma کارسینوم هپاتوسلولار از رایج ترین شکل سرطان کبد اولیه است؛ که در سلولهای کبد ی شروع می شود.

  • سلول های سیستم صفراوی Cholangiocarcinoma کلانژیو کارسینوم در مجاری صفراوی لوله مانند در داخل کبد شروع می شود. این نوع سرطان، سرطان مجاری صفراوی نامیده می شود.

سرطان بیضه

سرطان بیضه رشد سرطانی سلول های بیضه می باشد که به صورت یک توده سفت اغلب بدون درد در بیضه خود را نشان می دهد.

شیوع و پیش آگهی

سرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان ۲۰ تا ۳۵ ساله است، اما ممکن است در هر سنی دیده شود و احتمال ابتلای هر مردی به این سرطان ۰٫۴٪ است. بطور کلی این سرطان اگر متاستاز نداده باشد بالای نود درصد با شیمی درمانی و سایر روشها قابل درمان است.

معلومات ده باره سرطان , عوامل سرطان و رفع آن؟ , مطلب در مورد سرطان

علایم بهبود بیمار سرطانی

درمان سرطان

سرطان مقعد

سرطان مقعد یکی از انواع بیماری سرطان (تومور بدخیم) است.

سرطان مقعد و تومورهای پیش مقعدی

مقعد عبارت است از منفذ باز عضلانی که در انتهای  روده بزرگ قرار دارد. مقعد توسط حلقه ای عضلانی به نام اسفنکتر کنترل می شود که از طریق باز و بسته شدن اجازه کنترل حرکات دستگاه گوارش را فراهم می آورد. منطقه ای که مقعد را به رکتوم متصل می کند کانال مقعدی نامیده می شود و حدود ۳ تا ۴ سانتی متر طول دارد. سرطان مقعد نادر می باشد. سالیانه حدود ۹۳۰ نفر در انگلستان به این سرطان مبتلا می شوند. شایعترین نوع سرطان مقعد کارسینوم سلول-سنگفرشی می باشد. سایر انواع نادر این نوع سرطان شامل کارسینومای سلول های قاعده ای، آدنوکارسینوم و ملانوممی باشد. این اطلاعات دربارهٔ کارسینوم سلول-سنگفرشی می باشد.


تحقیق درباره ی سرطاندر سطح راهنمایی , همه چیز درباره ی سرطان