جلوگیری از ریزش مو چه

برای جلوگیری از ریزش مو چه باید خورد؟



درمان ریزش موریزش مو یکی از مشکلاتی است که به جرات می توان گفت اکثر مردم دنیا با آن مواجه هستند. عوامل زیادی مانند عوامل محیطی، ژنتیکی، هورمونی ، برخی بیماری ها مانند اختلالات تیروئید ، آنمی ( کم خونی ) و نوع تغذیه در ریزش مو دخیل است.

اهمیت رژیم غذایی را در حفظ سلامتی بدن به خصوص مو ، نمی توان نادیده گرفت. تحقیقات اخیر ژاپنی ها بعد از جنگ جهانی دوم این امر را تایید می کند؛ چرا که استفاده از رژیم غذایی غربی ها به وسیله ی ژاپنی ها باعث اضافه وزن توام با ریزش مو در اکثر مردم شد.

شایع ترین دلیل ریزش مو در زنان کمبودهای غذایی است، زیرا معمولاً برای کاهش وزن خود رژیم های غیر اصولی را به کار می برند که نتیجه ی آن بروز این مشکل است. همچنین کسانی که مواد غذایی حیوانی مصرف نمی کنند و به اصطلاح گیاهخوار هستند، به دلیل عدم اطلاع کافی در زمینه چگونگی مصرف غذاهای گیاهی، دچار کمبود پروتئین ، روی ، آهن ، اسیدهای آمینه ی ضروری ، ویتامین های گروه B و ... می گردند.

 

در زیر منابع برخی از عناصر مهم و موثر در سلامت مو ذکر شده است :

پروتئین :

اساس و پایه ی نیاز بافت های بدن مانند مو، ناخن ، پوست و ... می باشد و در موادی مانند انواع گوشت ( مرغ ، ماهی و گوشت قرمز ) ، تخم مرغ ، لبنیات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد. در مواد نشاسته ای مثل نان ، برنج ، ماکارونی و سبزی ها نیز به مقدار کمی وجود دارد.اسیدهای آمینه اجزای تشکیل دهنده پروتئین ها هستند که در مواد ذکر شده در بالا وجود دارند.

 

کلسیم و منیزیم :

گروه شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و نیز پروتئین هستند. اگر فردی دچار عدم تحمل لاکتوز ( قند موجود در شیر ) باشد و از سایر مشتقات لبنیاتی نیز برای تامین نیازهای بدن خود استفاده نکند، باید به طور روزانه مکمل کلسیم مصرف کند و مصرف سایر غذاهای غنی از پروتئین را نیز افزایش دهد.

 

ویتامین های گروه B:

یکی از راههای درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین B زیاد است که در گروه ویتامین های B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی دارند. بیوتین ویتامینی است که دربسیاری از محصولات آرایشی به عنوان مکمل بهبود دهنده وضعیت مو اضافه می شود، زیرا عارضه مشخص کمبود بیوتین، ریزش مو است. منابع غذایی غنی از ویتامین B6 و بیوتین را برایتان ذکرمی کنم. منابع غنی از B6 : جگر، موز ، دانه آفتابگردان، ماهی ، مرغ، جوانه گندم ، آلوی خشک ، گوشت ، غلات سبوس دار ، مخمر و زرده تخم مرغ ( به ترتیب) و منابع غنی بیوتین : جگر و گوشت مرغ، جوانه گندم، سبوس گندم، تخم مرغ و بادام زمینی است .

 

آنتی اکسیدان ها

شامل ویتامین E ، ویتامین C ، بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج ، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی ، زرد آلو ، کلم بروکلی ، گریپ فروت قرمز وجود دارد ) ، روی و سلنیوم می باشد. رژیم های غذایی نامناسب توام با سیگار کشیدن و آلودگی هوا باعث فعال شدن رادیکال های آزاد و به خطر افتادن سلامت فرد می شود. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که می توانند اثر رادیکال های آزاد را خنثی کنند. همچنین باعث ساخته شدن موی جدید و استحکام آن می شوند.به هر حال رفتار تغذیه ای صحیح که همیشه مورد تاکید می باشد، میزان رشد و استحکام فولیکول مو را بهبود می بخشد.

طبق نظر کارشناسان تغذیه می توان گفت ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B مانند بیوتین، اسید فولیک ، پانتوتنیک اسید و برخی املاح مانند روی، آهن، گوگرد، سیلیس و مس اثرات مثبت زیادی بر روی مو دارند. آزمایش ها حاکی از آن است که مصرف بیوتین به صورت مکمل باعث تقویت و بهبود پوست به خصوص فولیکول های مو می شود.

در ضمن در مورد کاهش مصرف نمک و اثر آن در توقف ریزش مو نظریه هایی ارائه شده است، اما در صحت این نظریه ها تردید وجود دارد . ولی در هر حال کاهش مصرف نمک برای سلامت عمومی بدن مفید است.

دانشمندان ژاپنی بر اساس تحقیقات خود معتقدند که وجود چربی زیاد در رژیم غذایی مردان، مکانیسم طاسی را سرعت می بخشد. به این ترتیب که قسمتی از پوست سر آنزیمی به نام گاما- آلفا- رداکتاز تولید می کند. این آنزیم باعث تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) می شود که این ترکیب باعث ریزش مو می شود. غدد چربی مجاور هر فولیکول مو نیز این آنزیم را تولید می کنند. وجود چربی زیاد در غذا باعث تحریک غدد چربی و افزایش فعالیت این غدد برای تولید آنزیم نام برده می شود.moo2.jpg

بهترین توصیه این است که غذاهای مفید و خوشمزه اما کم چرب مصرف نمایید. البته این عمل باعث رویش موی جدید نمی شود، اما می تواند از ریزش سایر موها جلوگیری کند. به طور کلی باعث سلامت جسم نیز می شود.

همچنین مصرف مقداری مخمر همراه یک لیوان آب پرتقال در صبح بسیار سودمند می باشد؛ زیرا مخمر منبع مناسبی از ویتامین های گروه B و املاح کمیاب ( املاحی که بدن به میزان خیلی کم به آن ها نیاز دارد) و اسیدهای آمینه است. به علاوه مصرف روغن ماهی و گردو که دارای اسیدهای چرب اُمگا- 3 و تخمه آفتابگردان که دارای اسیدهای چرب اُمگا-6 است ، مفید می باشد.

برخی از مردم برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود تمایل دارند از قرص و دارو استفاده کنند و کمتر سراغ مواد غذایی مفید می روند. متخصصان تغذیه معتقدند که تنها 10 تا 20 درصد از مواد مغذی این قرص ها جذب می شوند و هنوز عوامل ناشناخته ی زیادی در غذاها وجود دارد که هنوز به شکل شیمیایی در داروها ساخته نشده اند، در نتیجه قرص و دارو هرگز نمی تواند جانشین غذا شود و فقط در مواقع ضروری از مکمل های غذایی می توان استفاده کرد.

بررسی ها نشان می دهند که اسیدهای چرب اُمگا- 3 و اُمگا-6 با سلامت مو در ارتباط هستند؛ زیرا اغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً مصرف نمی کنند، دچار خشکی و شکنندگی مو ، خارش و شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند.

 

منابع اسیدهای چرب اُمگا-3 و اُمگا-6

اسیدهای چرب اُمگا-3 شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مانند ماهی سالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می شود.

اسیدهای چرب اُمگا-6 شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.




تقویت کننده ی ویژه برای جلوگیری از ریزش مو


 تقویت کننده ی ویژه برای جلوگیری از ریزش مو
 مو جزو چیزهایی است که تاثیر زیادی در ظاهر افراد دارد، در صورت آسیب رسیدن به مو مشکلات فراوانی از جمله از دست رفتن اعتماد به نفس شخص به وجود خواهد آمد، در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم شما را با راه های جلوگیری از ریزش مو آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
 
 

تقویت کننده موی سر,تقویت کننده موی سر,تقویت کننده موی سر طلسم

تقویت کننده موی سر,تقویت کننده موی سر طلسم,تقویت کننده موی سر سینره,تقویت کننده موی سر گیاهی,تقویت کننده موی سر میرتول,تقویت کننده موی سر ایروکس,بهترین قرص تقویت کننده موی سر,تقویت کننده مو سر,تقویت کننده مو سریتا,جلوگیری از ریزش مو

جلوگیری از ریزش مو

موی انسان با استفاده کردن از مواد شیمیایی مثل رنگ،دکلره و در مواقعی که مو حتی طبیعی بوده و از مواد شیمیایی هم استفاده نشده باشد با سشوار دچار آسیب دیدگی خواهد شد

موی انسان با استفاده کردن از مواد شیمیایی مثل رنگ،دکلره،مواد فرکننده وصاف کننده ی مو و در مواقعی که مو حتی طبیعی بوده و از مواد شیمیایی هم برای تغییر آن استفاده نشده باشد با سشوار و اتو کشیدن زیاد دچار آسیب دیدگی خواهد شد.البته میدانیم که نمی توان از تغییر و تنوع در جهت زیبایی و شادابی چهره صرف نظر کرد که امری طبیعی است وفطری اما گاهی تکرار زود به زود این تغییر و تنوعها و استفاده مکرر از مواد شیمیایی آن هم در فاصله زمانهای کوتاه مدت ،همینطور سشوار و اتوی زود به زود باعث شکنندگی ،مو خوره ،ریزش زیاد،بد حالت وبی حالت شدن ودر کل آسیب های جدی مو خواهد شد که جبران این آسیبها کمی کار را برای ما دشوار خواهد ساخت .راهکار هایی برای تقویت و تا حدودی جبران این مشکل وجود دارد که کاربرد آنها در شادابی و بهتر شدن موهای آسیب دیده بی تا ثیر نیست.        

الف-برای انواع موهایی که بوسیله ی مواد شیمیایی مثل رنگ ودکلره وصاف کننده ها وفر کننده ها دچار آسیب وسوختگی شده اند انواع ویتامینهای مو مثل بوناول که در انواع جوانه ی گندم وهلویی و... به شکل کرم های مختلف در فروشگاهها یافت میشوند توصیه می شود که نحوه ی استفاده آن برای تا ثیر گذاری بیشتر آن است که حتما تاشش ماه هفته ای یکبار این نوع ویتامینها را در حمام روی موها که ابتدا توسط شامپوی مخصوص موهای آسیب دیده، شسته وآبکشی شده است هم به ریشه وهم نوک موها مالیده وخیلی آرام پوست سر را با این ویتامین ماساژ دهید وسپس در بخار حمام به مدت 20 الی 30 دقیقه بمانید تا کاملا جذب شود .چون این ویتامینها معمولا چرب هستند با آب گرم خوب بشویید تا بعد از حمام احساس چرب بودن مو را نداشته باشید. البته خیلی هم در شستن وسواس به خرج ندهید زیرا بهتر است مقدار کمی از این ویتامینها بر روی موها باقی بماند.

تذ کر1:بعضی از انواع ویتامینهای مو خیلی چرب هستند و ممکن است برای استفاده شما را دچار مشکل سازند ،بهتر است در مورد این دسته، اول مقداری که می خواهید استفاده کنید را با کمی آب گرم مخلوط وحل کنید تا بتوانید راحت تر آن را به ریشه وسر بزنید.

تذکر 2:تا شش ماهی که از این ویتامینها جهت بر طرف کردن آسیب دیدگی وتقویت مو استفاده می کنید بهتر است هیچ عمل شیمیایی روی موها انجام ندهید تا نتیجه ی مطلو بی که می خواهید بگیرید.

ب-برای موهای طبیعی که هیچ عمل شیمیایی روی آنها انجام نشده ولی بوسیله ی سشوار واتو آسیب دیده اند ابتدا توصیه می شود که اگر از نرم کننده ها برای صاف شدن مو قبل از سشوار واتو کشیدن استفاده می کنید،آنها را به هیچ عنوان به ریشه وپوست سر نزنیدو حتما از پنج تا شش سانتیمتری ریشه به پایین استفاده کنید چون زدن نرم کننده ها به ریشه باعث ریزش شدید موها خواهد شد.

فیکساتورها و ژلهای مو و انواع حالت دهنده ها ریزش مو را تشدید می کنند پس بهتر است از این مواد وهر نوع ماده ی دیگری که پس از مدتی شما را متوجه ریزش بیش از حد موهایتان می کند خودداری نمایید وچون این مواد تاثیرشان را در ریزش موهای شما گذاشته اند ممکن است حتی با عدم استفاده از این مواد نیز تا مدتی با ریزش مو همراه باشید که برای تقویت وجلوگیری از ادامه ی ریزش موها چند تقویت کننده ی ویژه را به شما تو صیه می کنیم:

1- نخود خام ،جوبا پوست ،گندم ،لوبیا قرمز و ماش را به نسبت مساوی (بطور مثال از هر کدام 200گرم ویا یک کاسه ی کوچک )با هم مخلوط کرده وآسیاب کنید.وقتی به شکل پودر در آمد آن را کمی تفت دهید وکنار بگذاریدو برای هر بار استفاده به اندازه ی دو تا سه قاشق غذا خوری از این پودر را با مقداری شیر سرد مخلوط کرده تا مثل ماست چکیده درآید و شب ،هنگام خواب خوب بر روی ریشه ها ی مو بمالید وسر را ابتدا با کلاهی پلاستیکی وسپس با یک پارچه یا روسری نخی بپوشانید وخوب گرم نگه دارید وصبح بشویید.

2-می توانید یک در میان به جای شیر،از زرده ی تخم مرغ رسمی استفاده کنید به این تر تیب که ابتدا یک یا دو زرده ی تخم مرغ را بر روی ریشه های مو وپوست سر مالیده وسپس با دست مقداری از این پودر را روی همان قسمتها بریزید .چون مخلوط کردن زرده واین پودر سریع سفت شده وبه سختی قابل استفاده خواهد بود بهتر است که حتما جدا گانه وبه همین ترتیب عمل کنید تا با پوشاندن سر با کلاه پلاستیکی وپارچه ی نخی سر را گرم نگه داشته وپس از شش الی هفت ساعت کاملا جذب شود.

3-اگر درست کردن این پودر برایتان سخت است می توانید از قاووت که سوغات کرمان است و در تمام عطاری ها وهمه جا یافت می شود به جای این پودر وبه همان ترتیب تقویت کننده های قبلی استفاده نمایید . اگر هم همه ی این مواد را تهیه کردید می توانید هر ماه از یکی از این تقویت کننده ها استفاده کنید که بسیار بهتر ومفید تر است.

تذکر1:حتما سه تا چهار هفته ای یک بار از این تقویت کننده ها استفاده کنید تا ریزش موهایتان پس از شش ماه کاملا برطرف شود.

تذکر2:چون باید حداقل 6 ساعت روی سر بماند بهتر است از این تقویت کننده ها شب تا صبح ودر آرامش کامل استفاده کنید.

تذکر3:پس از آبکشی موها وپاک شدن سر از این مواد می توانید از شامپوهای تقویتی بسته به نوع مویتان استفاده نمایید.

تذکر4:چون این تقویت کننده ها از دیر باز مورد استفاده ی بسیاری از خانواده ها قرار می گرفته وتاثیر مطلوبی هم داشته به مادرانی که در دوران شیر دهی با ریزش مو همراه هستند نیز توصیه می شود که بطور مداوم 3تا 4 هفته ای یکبار وبه مدت شش الی هفت ماه از این تقویت کننده ها استفاده نمایند.                 

     « هر آنچه که بر من عطا شده زیباست و من از آن مراقبت می کنم»