دانستنی هایی در مورد سرطان - مقاله های در مورد سرطان

مقالات مفید - اطلاعات عمومی - دانستنی هایی در مورد سرطان

یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطان ی تبدیل شود، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل و دخانیات صورت می گیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلولهای سرطان ی شده با سلولهای طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده درDNA یا ماده ژنتیکی سلول اتفاق می افتد.DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است. وقتیDNA یک سلول تغییر می کند، آن سلول با سلولهای سالم کنار خود تفاوت می یابد و دیگر کار سلولهای طبیعی بدن را انجام نمی دهد. این سلول تغییر یافته از سلولهای همسایه اش جدا می شود و نمی داند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد. به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلولهای دیگر در کنترل آنها هستند، پیروی نمی کند و به جای هماهنگی با سلولهای دیگر خودسرانه عمل می کند. تقسیم سلول و عملکرد خودسرانه هر یک از سلولهای تقسیم شده منجر به وخامت اوضاع و تشدید بیماری سرطان می شود ...

مقاله های در مورد سرطان

مقاله های در مورد سرطان

در هر حال مرور اطلاعاتی در خصوص بیماری سرطان خالی از تامل نخواهد بود.به عنوان مثال چای سبز خطر ابتلا به سرطان های خون ، لنف و کبد را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
چای سبز همچنین خطر ابتلا به ذات الریه در زنان را به میزان چشمگیری پایین می آورد. محققان ژاپنی با تحقیق بر روی بیش از چهل هزار نفر به این نتیجه دست یافته اند که نوشیدن دست کم پنجفنجان چای سبز در روز می تواند انسان را از خطر ابتلا به برخی سرطان ها مصون نگاه دارد. بر این اساس نوشیدن حداقل پنج فنجان چای سبز در روز، خطر ابتلا به سرطان خون را ۴۲ درصد و خطر ابتلا به سرطان های سیستم لنفاوی را ۴۸ درصد کاهش می دهد. همچنین نوشیدن چای سبز خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز کم می کند. نوشیدن چای سبز بیشترین تاثیر را بر حفاظت از بدن در برابر تومورهای بدخیم کبد خواهد گذاشت.
در هر حال باید ویتامینهای لازم بدن انسان تامین گردد تا خطر ابتلا به سرطان کاهش یابد.به عنوان مثالکمبود ویتامینD می تواند خطر بروز سرطان سینه را تشدید کند. محققان دانشگاه ویرجینا در آمریکا به سرپرستی دکتر اولیچ در نتایج مطالعات خود به اثرات منفی ناشی کمبود ویتامینD بر گسترش سرطان پی بردند. ویتامینD با رشد اسکلت و استخوان ارتباط مستقیم دارد که در کودکان به بروز مشکلات رشد و در بزرگسالان منجر به استئوپروز می شود. تا کنون مطالعه ای برای رسیدن به اینکه کمبود ویتامینD می تواند به عنوان یک فاکتور در ابتلا به سرطان مطرح باشد منتشر نشده است . میزان بروز سرطان همخوانی معنی داری با کمبود ویتامینD در بیماران مبتلا دارد که این همراهی بیشترین همخوانی را در زمینه بروز سرطان سینه نشان می دهد. همچنین کمبود ویتامینD همخوانی معنی داری را با بروز سرطان روده بزرگ و پروستات و همچنین مالتیپل میلوم نشان می دهد.
استفاده از تکنولوژی جدید در درمان سرطان نیز از جمله مواردی است که نمی توان از کنار آن به سادگی گذشت. دانشمندان آزمایشگاه ملی آرگون متعلق به وزارت انرژی آمریکا و مرکز تومور مغزی دانشگاه شیکاگو روشی برای هدفگیری سلول های سرطان مغز با استفاده از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم پیوند یافته با مواد زیستی نرم توسعه داده اند. تومورهای مغزی در برابر درمان های معمول مقاوم هستند و سالانه هزاران نفر بر اثر ابتلا به این نوع از سرطان می میرند. شاید این نانوفناوری زیستی نوع دیگری از درمان را فراهم نماید که در آن فقط سلول های سرطان ی هدفگیری شده و بافت های سالم دست نخورده باقی می مانند.
بر اساس توضیح محققان این طرح،این درمان جدید بر راهکار دوشاخکی استوار است. دی اکسید تیتانیوم یک نانوماده واکنشگر نوری چندکاره است که قابلیت اتصال به مولکول های زیستی را دارد. اگر این نانوذرات را به یک پادتن خاص متصل کنیم، می توانند سلول های سرطان ی را به صورت اختصاصی شناسایی کرده و به آنها پیوند یابند. حال اگر نور مرئی متمرکز را به ناحیه مورد نظر بتابانیم، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با استفاده از این نور رادیکال های آزاد اکسیژن را تولید می کنند که با میتوکندری سلول های سرطان ی واکنش می دهند. میتوکندری مرکز تولید انرژی سلول محسوب می شود و تداخل رادیکال های آزاد اکسیژن در عملکرد زیست شیمیایی آن موجب آغاز فرایند مرگ سلولی توسط میتوکندری می شود. میکروسکوپی فلورسانس اشعه ایکس انجام شده در آزمایشگاه آرگون نشان داد که می توان با استفاده از دی اکسید تیتانیوم، برجستگی های میکرونی سرشار از آکتین تومورها را (کهinvadopodia نامیده می شوند) نیز که امکان حمله سلول های سرطان ی به سلول های سالم اطراف را فراهم می کنند، مورد حمله قرار داد. تاکنون مطالعات این روش تنها روی سلول های آزمایشگاهی صورت گرفته است، اما در فاز بعدی آزمایش روی حیوانات انجام خواهد شد. نتایج حاصل نشان دهنده کارایی بسیار بالای این روش در از بین بردن سلول های سرطان مغز است.
منبع: روزنامه رسالت
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


,