بررسی میتسوبیشی asx

میتسوبیشی ASX مدل 2015

میتسوبیشی در زبان ژاپنی به معنای سه الماس است و آرم و نشان محصولات موتوری این کمپانی نیز همین امر را به تصویر می‌کشد. این کمپانی در سال 1870 میلادی توسط شخصی به نام یاتارو ایواساکی YATARO IWASAKI بنیان نهاده شد و سه سال بعد نامش به میتسوبیشی تغییر یافت. در آغاز این کمپانی تنها یک خط کشتیرانی را تأسیس نمود و هفت سال پس از آن و در سال 1877 میلادی، یک کارخانه آهنگری را خریداری کرد و با این اقدام به باشگاه تولیدکنندگان صنعتی ژاپن راه یافت.
در سال 1907 میلادی بخش‌های تولیدی و خدماتی شرکت از یکدیگر تفکیک شد و در سال 1917 میلادی نیز کمپانی کشتی‌سازی میتسوبیشی تأسیس شد؛ در همین سال اولین خودرو تولیدی آن به نام میتسوبیشی کلاس A به بازار آمد. این خودرو مدلی هفت نفره بود و بر اساس فیات TIPPO 3 تکوین یافت. همچنین، این محصول اولین اتومبیل تولید سری ژاپن به شمار می‌آمد و از آنجایی که در زمان خود محصولی گران محسوب می‌شد، تا سال 1921 میلادی تنها 22 دستگاه از آن تولید شد. در سال 1920 میلادی بخش ساخت موتورهای احتراق داخلی میتسوبیشی تأسیس شد که در سال 1928 میلادی به‌عنوان کمپانی هواپیمایی میتسوبیشی مجدداً سازمان‌دهی گردید. این بخش در 1934 میلادی در بخش کشتی‌سازی آن ادغام شد تا کمپانی صنایع سنگین میتسوبیشی را به وجود آورد. در سال 1937 میلادی این کمپانی اولین اتومبیل چهارچرخ متحرک (FOUR WHEEL DRIVE) در ژاپن را به بازار عرضه نمود؛ این مدل PX33 نام داشت که تکنولوژی به‌کاررفته در آن، از زمان خودش بسیار جلوتر بود.

در طول جنگ جهانی دوم، این کمپانی به ساخت تانک، هواپیما، کشتی و تسلیحات سنگین برای ارتش ژاپن مشغول بود. پس از جنگ، مدتی تحت کنترل نیروهای آمریکایی قرار گرفت و به سه بخش متفاوت تفکیک شد، این بخش‌ها به ساخت کشتی‌های کوچک، کامیون و موتورسیکلت‌ها و موتورهای سه‌چرخ سبک می‌پرداختند. از سال 1950 میلادی، میتسوبیشی تولید جیپ و یک اتومبیل دیگر آمریکایی را تحت امتیاز کمپانی‌های مربوطه آغاز نمود. در سال 1959 میلادی هم اولین اتومبیل با طراحی خود کمپانی، روانه بازار شد. این خودرو میتسوبیشی 500 نام داشت و محصولی 4 نفره و با پیشرانه‌ای 2 سیلندر بود که توان خروجی آن معادل 20 اسب‌بخار بود. در سال 1962 میلادی، خودروی کولت 1000 به‌عنوان محصولی کوچک معرفی گردید و در سال 1969 میلادی هم مدل گالانت روانه بازار شد.

به موازات افزایش تولید اتومبیل در دهه 60 میلادی، بخش اتومبیل‌سازی میتسوبیشی نیز سازمان‌دهی جداگانه‌ای یافت. در اوایل دهه 70 میلادی، بخشی از سهام این خودروساز توسط کمپانی کرایسلر آمریکا خریداری شد. برخی از منابع، حجم سهام خریداری شده را 15 درصد اعلام می‌کنند. پیامد این کار هم بازاریابی محصولات میتسوبیشی توسط کرایسلر در بازار آمریکا بود. کمی بعد و در سال 1973 میلادی، صادرات خودروی گالانت تحت نام داج کولت به این بازار آغاز شد، این خودرو در بازار استرالیا به نام کرایسلر سیگما فروخته می‌شد. در سال 1979 میلادی تولید این خودروساز از مرز یک میلیون دستگاه عبور کرد و در این میان میتسوبیشی درزمینهٔ تکنولوژی طراحی خودرو نیز فعال شد و ازجمله در اواسط دهه 70 میلادی توانست طرح میله‌های موازنه گر برای کاهش ارتعاشات موتورهای چهار سیلندر خطی را، به نام خود ثبت کند.

میتسوبیشی سال‌ها تأمین‌کننده تکنولوژی و نیز پشتیبان فنی غول خودروسازی کره، یعنی هیوندای بود و تا سال 2003 میلادی، یکی از سهامداران عمده آن به شمار می‌آمد. همچنین خودروساز مالزیایی –پروتون- نیز سال‌ها از پشتیبانی فنی میتسوبیشی بهره‌مند بوده است. امروزه بسیاری از کمپانی‌های چینی از کمک‌های فنی و پیشرانه‌های ساخت این شرکت استفاده می‌کنند. همچنین این شرکت همکاری‌های فنی متعددی را هم با برخی از خودروسازان اروپایی همچون فولکس‌واگن، رنو، PSA و ولو و… داشته است که برخی از آن‌ها کماکان نیز ادامه دارد.

در حال حاضر، میتسوبیشی یکی از بزرگ‌ترین بازیگران صنعتی در ژاپن به شمار می‌رود و بخش موتوری آن 6 عدد از بزرگ‌ترین کارخانه‌های ژاپن را شامل می‌گردد. علاوه بر آن، این کمپانی در عرصه‌های گوناگون تجاری اعم از تولید محصولات پتروشیمی تا بانک، بیمه، کشتی‌سازی، مواد غذایی، انرژی اتمی و…… فعال است. در مجموعه‌های تحت کنترل این کمپانی، در مجموع در حدود 350,000 نفر مشغول به کارند.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
موضوع این مطلب درباره میتسوبیشی ASX است. این خودرو در فوریه سال 2010 میلادی به بازار ژاپن معرفی شد. مدل مذکور در اقصی نقاط دنیا با نام‌های متفاوتی عرضه می‌شود مثلاً در کانادا با نام RVR و در آمریکا اوت‌لندر اسپرت، ولی در بیشتر مناطق جهان اعم از اروپا، چین، آمریکای لاتین و خاورمیانه با نامASX فروخته می‌شود. این خودرو علاوه بر ژاپن در کشورهایی همچون آمریکا، چین، برزیل و اندونزی نیز تولید می‌شود که تمامی مدل‌های عرضه شده در بازار امارات و همچنین کشورمان ساخت کشور ژاپن است.

چندی پیش جدیدترین نسخه از این خودرو توسط سایت «AUTOMIDDLEEAST» امارات تحت بررسی قرار گرفت که در اینجا برگردان آن را تقدیمتان می‌کنم.

خلاصه بررسی

کل امتیاز این خودرو: 4 از 5

با اشاره به اینکه، این مدل در بخشی از دنیا به نام RVR خوانده می‌شود، میتسوبیشی ASX یک کراس‌اوور کوچک محسوب می‌شود که با همتایانی همچون تویوتا RAV4 و فورد ESCAPE در حال رقابت است. گرچه سال 2015 میلادی را می‌توان آغاز دوران سالخوردگی این خودرو به شمار آورد، اما از سویی این خودرو از بهایی بسیار رقابتی برخوردار است و ازاین‌رو باید مورد بررسی و سنجش فوری قرار گیرد.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
نمای ظاهری

هنگامی که در سال 2010 میلادی میتسوبیشی ASX روانه بازار شد، در قیاس با دیگر همتایانش کاملاً جدید و تااندازه‌ای منحصربه‌فرد به شمار می‌آمد، با این وجود، پس از سپری شدن 5 سال، احساس می‌شود که این خودرو یک محصول کهنه است که مدت زمان طولانی است که در خط تولید باقی مانده است. رقبای این خودرو اعم از فورد ESCAPE و یا نسخه‌های اصلاح شده هیوندای، هیچ عمل خاصی را انجام نداده‌اند اما در قیاس با این میتسوبیشی پا به سن گذاشته، چشمگیرتر به نظر می‌رسند.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
کابین

در کابین این خودرو هیچ دکمه و یا سوئیچ غیرضروری را مشاهده نمی‌کنید، در نتیجه، یک داشبورد ساده را پیش روی خود دارید که با نمایی زیبا و شکیل به استقبالتان می‌آید. پیرامون دریچه‌های سیستم تهویه مطبوع وصفحه نمایشگر (اطلاعات) و همچنین بلندگوها را نواری نقره‌ای رنگ فراگرفته است. گرچه همه این موارد خوب به نظر می‌رسند، ولی مهم‌ترین موضوع در این میان، بهره‌گیری فراوان از پلاستیک سخت و نیز استفاده از چرم با کیفیت نازل در اطراف فرمان و نیز امتداد پانل‌های درب‌هاست.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX Interior
مهندسی

این خودرو بر مبنای پلت فرم GS میتسوبیشی تکوین یافته است. پلت فرم GS – همانند یک پلت فرم جهانی جهت به‌کارگیری در خودروهای کوچک – توسط این خودروساز ژاپنی و دایملر کرایسلر توسعه یافت و این عمل پیش از جدایی این دو سازنده در سال 2004 میلادی، صورت گرفته بود. میتسوبیشی ASX با دو گزینه تک دیفرانسیل (2WD) و نیز دو دیفرانسیل (4WD) ارائه می‌گردد. هر دوی این گزینه‌ها، از پیشرانه‌ای یکسان و به حجم 2 لیتر و نیز از یک جعبه‌دنده CVT بهره می‌برند.

توضیح: خودروهایی همچون میتسوبیشی لنسر، داج کالیبر، پژو 4008 و سیتروئن C4 بر مبنای پلت فرم GS تکوین یافته‌اند.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
آنچه در این خودرو ارائه می‌شود

یک پیشرانه 2 لیتری MIVEC و نیز یک سیستم انتقال قدرت پیوسته (CVT)، این‌ها تمامی آن چیزهایی است که میتسوبیشی تصمیم گرفته است برای رده‌های متفاوت ASX پیشکش کند. در حال حاضر، تنها یک گزینه دیفرانسیل جلو و یا چهارچرخ متحرک برای خرید وجود دارد. با همه این‌ها، نمونه تک دیفرانسیل این خودرو کمی سریع‌تر از سرعت ادعاشده – 190 کیلومتری و نیز شتاب صفر تا صد 11.5 ثانیه‌ای – به نظر می‌رسد.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX

جمع‌بندی نهایی

پس از مرور موارد فوق شاید این امر موجب شگفتی‌تان گردد که چرا باید آیتمی همچون میتسوبیشی ASX مدل 2015 را برای خرید در نظر گرفت، در حالی که این خودرو نه از نمای ظاهر خوبی برخوردار است و نه مجهزتر از رقبای هم‌دوره خود، به نظر می‌رسد، درست است؟ خوب، چنانچه واژه «صرفه‌جویی قابل‌توجه» لبخند را بر روی لبانتان می‌نشاند پس شما خودتان بهتر می‌دانید که چرا باید مسیرتان را به سمت نمایشگاه میتسوبیشی طی کنید…

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX

نکات مثبت این خودرو از دیدگاه سایت «AUTOMIDDLEEAST»

بهای خوب در قیاس با رقبای خود

کابین منظم و شسته‌رفته، که تا حدی ناشی از طرح داشبورد آن است.

نکات منفی این خودرو از دیدگاه سایت «AUTOMIDDLEEAST»

ظاهر کهنه و منسوخ این خودرو نیاز به آن دارد که جایش را به مدلی جدیدتر دهد.

همانند رقبایش انتخاب مناسبی محسوب نمی‌گردد.

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX

مشخصات فنی

حجم موتور: 1998 سی‌سی

توان: 147 اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه

گشتاور: 197 نیوتن‌متر در 4200 دور در دقیقه

شتاب صفر تا صد: 11.5 ثانیه (در برخی از منابع 10 ثانیه هم ذکر شده است)

حداکثر سرعت:190 کیلومتر بر ساعت (در برخی منابع 180 کیلومتر ذکر شده است)

نوع گیربکس: CVT با قابلیت تعویض دستی در 6 مرحله و اهرم تعویض دنده پشت فرمان

نوع دیفرانسیل: جلو، با قابلیت تبدیل الکترونیکی آن به حالت دو دیفرانسیل هوشمند (4WD)

سیستم تعلیق جلو: مستقل، مک فرسون استرات

سیستم تعلیق عقب: مستقل، اتصال چندگانه (MULTI LINK)

سیستم ترمز: چرخ‌های جلو و عقب دیسکی (جلو: خنک شونده)

مصرف سوخت ترکیبی: 8.4 لیتر در هر صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی: یورو 5

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX

ابعاد

طول/عرض/ارتفاع:4295/1770/1625 میلی‌متر

فاصله بین دو محور: 2670 میلی‌متر

وزن:1370 کیلوگرم

گنجایش محل بار: 416 لیتر

اندازه تایرهای جلو و عقب: 215/60 R 17

ایمنی

5 ستاره از موسسه ایمنی EURONCAP اروپا

5 ستاره از موسسه ایمنی ANCAP استرالیا

4 ستاره از موسسه ایمنی NHTSA آمریکا

این خودرو در موسسه ایمنی بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) نیز تحت تست‌های متعدد قرار گرفت و در اکثر بخش‌ها اعم از استحکام سقف، برخورد از نیمه جلو (هم‌پوشانی کامل)، برخورد از بغل (بخش کناری) و نیز حفاظت از سر و صندلی‌ها، بالاترین امتیاز و یا همان خوب (GOOD) را به دست آورد و تنها در تست SMALL OVERLAP (هم‌پوشانی کوتاه و یا برخورد از کناره جلوی خودرو) امتیاز قابل قبول (ACCEPTABLE) را کسب نمود. تمامی خودروهای میتسوبیشی ASX (اوت لندر اسپرت) موجود در بازار آمریکا به‌طور استاندارد از 7 عدد کیسه هوا بهره می‌برند.

6 عدد کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو، جانبی، پرده‌ای) – نمونه فول ارائه شده در ایران

2 کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو) – نمونه نیمه‌فول عرضه شده در ایران

سیستم ضد بلوکه ترمز ABS

سیستم کنترل فعال پایداری ASC

سیستم کنترل کشش TCL

ترمز کمکی در هنگام بر روی سطوح شیب‌دار HAS

سیستم توزیع نیروی الکترونیکی ترمز EBD

کمربندهای ایمنی سه‌نقطه‌ای

2015 Mitsubishi ASX2015 Mitsubishi ASX
برخی از تجهیزات رفاهی در این خودرو (مدل فول)

سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک

سیستم کروز کنترل بر روی فرمان

مجهز به دوربین دید عقب و قابلیت نمایش بر روی صفحه 7 اینچی

سیستم صوتی بر روی فرمان+ MP3 + پورت USB + قابلیت اتصال IPOD + اتصال تلفن همراه از طریق هندزفری بلوتوث

سیستم صوتی حرفه‌ای ROCKFORD FOSGATE با 4 عدد اسپیکر،4 تویتر و ساب ووفر + صفحه نمایش 7 اینچ

سیستم هوشمند ورود بدون کلید + دکمه استارت

گرم‌کن شیشه عقب با تایمر

مجهز به سنسور باران

روشنایی اتوماتیک چراغ‌های جلو

سنسور پارک روی سپر عقب + قفل کودک

سقف پانوراما

شوینده چراغ‌ها بر روی سپر چلو

گرم‌کن صندلی راننده و سرنشین جلو

چراغ‌های جلو زنون و مجهز به سیستم تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور، چراغ‌های عقب LED

و…..

2015 Mitsubishi ASX Interior2015 Mitsubishi ASX Interior
قیمت

در ایران: 164.9 میلیون تومان (مدل 2015، تیپ 4) 145.5 میلیون تومان (مدل 2015، تیپ 2)

در امارات: 69,000 درهم (نمونه پایه و تک دیفرانسیل) –92,400 درهم (نمونه فول و دو دیفرانسیل)






میتسوبیشی ASX ،تجربه رانندگی و بررسی

میتسوبیشی ASX ،تجربه رانندگی  و بررسی

 

نوشته : سپهر زنگنه- عکس : فرهنگ فیروزیان – خوشبختانه در چندماه اخیر شرایط بازار خودروهای وارداتی در کشورمان تنوع بیشتری گرفته و به خصوص در بازه قیمتی 80 الی 140 میلیون تومان رقابت فشرده ای بین شماری از خودروهای مدرن و لوکس چه در بازار خودروهای دست دوم و چه در بازار خودروهای نو شکل گرفته است.در این بازه قیمتی علاوه بر انواع سدان های سایز کوچک وسایز متوسط ،به تازگی شماری از کراس اوور ها و SUV های شرقی نیز معرفی شدند که اغلب از محصولات ساخت خودروسازان شرق آسیا هستند.از برندهای چینی که بگذریم، شماری از کره ای ها و حتی SUV های شهری ژاپنی نظیر سوزوکی ویتارا ، نیسان قشقایی و به تازگی میتسوبیشی ASX نیز در چنین کلاسی جای می گیرند.چندی پیش فرصتی دست داد تا ملاقاتی داشته باشیم با این کراس اوور شهری و مدرن ژاپنی که چند ماهیست به بازار کشورمان راه یافته است.

میتسوبیشی ASX

طراحی ظاهری

بنیان طراحی ASX را باید بر اساس زبان طراحی تازه میتسوبیشی دانست.دماغه و جلوپنجره خودرو به خصوص به مدل لنسر شباهت دارد، در نمای جانبی اثری از گلگیرهای عضلانی دیده نمی شود اما در عوض خط جانبی موربی از نزدیکی گلگیر جلو تا نزدیکی چراغ های خطر عقب وجود دارد که در میانه راه از محل نصب دست گیره درب ها نیز می گذرد.نمای عقب با چراغ های خطری با طراحی قرینه چراغ های بزرگ جلو شکل گرفته اند و طراحی ساده سپر و چراغ مه شکن ذوزنقه ای شکل تکمیل شده است.با این حساب می توان طراحی ASX را در مجموعه مدرن، اما ساده و تا حدی معمولی شکل گرفته است.

میتسوبیشی ASX با سقف پانوراما

مشخصات فنی

ASX از پیشرانه چهارسیلندر مدرنی با 2.0 لیتر حجم و 148 اسب بخار قدرت سود می برد که متناسب با نیازهای یک خودرو همه جا رو، حداکثر گشتاور قابل توجه 197 نیوتن متر را در اختیار گیربکس قرار می دهد که با توجه به حجم جا به جایی پیشرانه، رقمی در خور توجه به شمار می آید.شاید بزرگترین تفاوت فنی ASX نسبت به رقبا، گیربکس ضریب متغییر CVT شش سرعته آن باشد که قطعا چه از نظر عملکرد و چه از نظر مصرف سوخت و ویژگی های اقتصادی نسبت به گیربکس های تماما اتوماتیک متداول برتری دارد.مهندسان میتسوبیشی، همچنین ASX را به صورت چهار چرخ متحرک طراحی کرده اند.با آنکه در شرایط معمولی رانندکی تمامی نیروی موتور به چرخ های جلو منتقل می شود.در صورت نیاز با فشردن کلید AWD که کنسول میانی تعبیه شده است، امکان درگیر شدن دیفرانسیل عقب نیز به صورت برقی به وجود می آید و در چنین شرایطی نزدیک به یک سوم نیرو به چرخ های عقب منتقل می شود.جالب آنکه در شرایط سخت، قفل دیفرانسیل نیز برای ASX تعبیه شده است که با فعال شدن آن، نیرو به شکل مساوی بین چرخ های سمت و چپ و راست در هر محور تقسیم شده و چنین عاملی به رهایی خودرو از حالت واماندگی یاری می رساند.

فضای داخلی میتسوبیشی ASX

تجربه رانندگی

اجزای تشکیل دهنده کابین میتسوبیشی ASX کیفیت مناسبی دارند که با قیمت کلی خودرو متناسب است.فرمان خوش دست است و امکانات رفاهی هم نه در حد خودروهای کره ای، اما در سطحی قابل قبول قرار دارد، برای مثال اثری از سانروف دیده نمی شود اما سقف پانوراما یک تکه، ارتباط مستقیم با آسمان را ممکن می سازد، یا امکانات ضروری همچون دوربین دید عقب، کیسه های هوا، پدل شیفتر های پشت فرمان و…برای این مدل به صورت امکانات در نظر گرفته شده اند.همچنین وجود سیستم صوتی با کیفیت از برند Rockford Fosgate نیز قابل تامل است.پیشرانه با صدایی سر حال با فشردن کلید START/STOPبیدار می شود و امادگی خود را برای شروع حرکت اعلام می کند.در خصوص شتاب گیری اولیه باید گفت که ASX خودروی سریعی نیست اما درست همانقدر که از نسبت 148 اسب بخار با چنین وزنی انتظار دارید، چابک است و گیربکس CVT نیز در این زمینه سریع و بی نقص عمل می کند.از این رو ASX بی شک می تواند نیازهای رانندگی را در شهر و جاده پاسخگو باشد و در عین حال مصرف سوخت کمتری را نیز نسبت به رقبا ارائه دهد.ترمز به لطف سیستم های کمکی متعدد عملکردی با ثبات و متناسب با قابلیت های پیشرانه دارد و چسبندگی تایرها در مانورهای ناگهانی نیز همانقدر که از یک میتسوبیشی انتظار دارید، مطلوب ارزیابی می شود که البته در این زمینه از نقش سامانه های متعدد الکترونیکی،نظیر کنترل فعال پایداری ASC و کنترل کشش TCL نیز نباید غافل شد.کابین از نظر راحتی نه در حد و اندازه SUV های فول سایز، اما نزدیک به یک سدان خانوادگی کلاس D احساس می شود.سرنشینان ردیف جلو فضای کافی و راحتی را در اختیار دارند و سرنشینان ردیف پشتی نیز به شرطی که قدی بیش از 180 سانتی متر نداشته باشند، می توانند از سواری با این ژاپنی خوش قیافه لذت ببرند.

میتسوبیشی ASX

در نهایت

ASX مزیت واقعی خود را نسبت به رقبای هم قیمتی کره ای یا نمونه های ارزان قیمت چینی در بلند مدت نشان می دهد، چرا که میتسوبیشی به راستی بر روی حفظ کیفیت معروف ژاپنی در این محصول سرمایه گذاری کرده و این نکته نیز در بلند مدت خود را نشان می دهد.از سوی دیگر اگر از جمله افرادی هستند که زیاد به سفر می روید، ASX می تواند با مصرف سوخت مناسب و قابلیت های خارج جاده ای درخور توجه، یکی از بهترین گزینه های موجود در بازار باشد.چرا که در بازار داخلی هیچ خودرویی به جز ASX نمی تواند، مصرف سوخت 8.4 لیتر ، شتاب گیری صفر تا صد حدود 10.8 ثانیه ، کیفیت ژاپنی، پرستیژ خودروهای مد روز شاسی بلند و سامانه چهار چرخ متحرک هوشمند با قفل دیفرانسیل را همزمان و با قیمتی کمتر از 135 میلیون تومان ارائه دهد.