آیین نامه محاسبه کارکرد

این آیین نامه متناسب با پارامتر های عمومی  سیستم های ورود و خروج تدوین گردیده است

آیین نامه حضور وغیاب

1- هدف : به منظور ایجاد نظم وانضباط کاری در محیط های دفتری وکارگاهی و حساسیت حضور فیزیکی کار کنان در محل آیین نامه اجرایی کنترل حضور غیاب تهیه و از تاریخ1/1/1394 به واحد های تحت پوشش ابلاغ می گردد.

2- دامنه‌ي كاربرد : كليه‌ي كاركنان …………… اعم از قراردادی ، ساعتی و شرکت های تابعه

3- تعاريف و اصطلاحات:

3-1. روش محاسبه کارکرد: به نحوه محاسبه روزها یا ساعت های حضور یا عدم حضور و اعمال کارکرد موظفی یا اضافه کارکرد پرسنل ، کسر کار، مرخصی ،غیبت و ماموریت جهت پرداخت مبلغ توافق شده در قرارداد پرسنل اطلاق  می گردد ،که در شرکت ............... به سه صورت الف .بر اساس تردد ب. کامل ج. دستي

1-3-1براساس تردد:در این روش خلاصه وضعيت کارکرد مجموع کارکرد ، اضافه کار ،کسرکار وساير موارد براساس تردد فرد محاسبه مي شود.

2-3-1کامل : در این روش خلاصه وضعيت کارکرد بدون در نظر گرفتن تردد، کارکرد کامل براي محدوده زماني انتخاب شده براي فرد در نظر گرفته مي شودو اين روش براي مديران  ارشد انتخاب مي شود.

3-3-1دستي: جهت افرادی که در محل های  اشتغال دارند که  امکان ثبت تردد آنها به نحو ماشینی وجود نداشته باشد. که در این حالت بر اساس تایم شیت دستی ارسالی  توسط کاربر در سیستم ثبت و محاسبه می گردد .

2-3 شيفت: به ساعات کاري پرسنل که در آن ساعات ،موظف به حضور در سازمان مي باشد شیفت می گویند.

1-2-3 شیفت های معمول: به شیفت هایی که بنا به اقتضای شغلی یا ماهیتی  افراد یا تقویم کاری شرکت مصوب ومبنای محاسبه قرار می گیرد

1-2-3 شیفت های استثنایی : که بنا به شرایط محیطی نظیر شرایط جوی ، نظامات دولتی برای مدت محدود به دستور مدیر عامل ایجاد و مبنای محاسبه قرار می گیرد.

3-3 گروه های کارکردی: مجموعه افرادی که برنامه کاری وتعطیلاتشان مانند هم باشد ودر یک گروه کاری قرار گیرند، اطلاق می گردد.

3-4 بخشهای کارکردی:به مجموعه افرادی که به لحاظ چارت سازمانی در یک بخش قرار می گیرند بخشهای کارکردی می گویند که ممکن است در گروه های مختلف باشند.

3-5 كسركار: عدم حضور در محل كار بدون مجوز در ساعات كاري اعلام شده،كسركار تلقي مي‌شود.

3-6غيبت اجباري:  در صورتی که پرسنل دريک روز بيشتر از حدمجاز کسرکار داشت و به غيبت تبديل شود

3-7. اضافه‌كار: حضور در محل كار بيش از ساعات كاري اعلام شده اضافه كار تلقي مي‌شود.

3-8. مرخصي استحقاقي: مرخصي قابل استفاده براي هر شاغل در طول سال، كه همانند روزهاي كاركرد تلقي شده و حقوق و مزاياي قانوني، شامل آن مي‌شود.

3-9. مرخصي استعلاجي: مرخصي قابل استفاده براي هر شاغل در ايام بيماري، كه شركت تعهدي در قبال پرداخت حقوق در اين ايام ندارد. زيرا حقوق ايام بيماري توسط سازمان تامين اجتماعي، و برابر با مقررات خاص سازمان پرداخت مي‌شود.

3-10. مرخصي بدون‌حقوق: حسب ماده 72 قانون کار ،مرخصي كه شاغل در صورت نداشتن مرخصي استحقاقي، مي‌تواند با موافقت شركت، از آن استفاده كند.

3-11. مرخصي با استفاده از مزد: ساير مرخصي‌هاي با حقوق، علاوه بر استحقاقي و استعلاجي، كه مصاديق آن، در در ادامه مطرح می گردد

3-12مرخصي اول وقت: مرخصي‌اي كه بدون اطلاع قبلي و حداكثر 3 ساعت از زمان شروع ساعت كار مي‌باشد.

تبصره: حداكثر تعداد مرخصي اول وقت براي كاركنان 3 بار در ماه مي‌باشد.

4- شیفت ها معمول (ساعات کار)

4-1 پرسنل عادی کار:شروع به کار این پرسنل صبح و اتمام به کار این پرسنل بعد اظهر می باشد مدت کارکرد در هفته 44 ساعت مرخصی سالانه سی روز با احتساب 4 روز جمعه جمعا192ساعت می باشد.

26*7:20=192

  

4-2 پرسنل نوبت کار : در مورد این شیفت به شرح مواد زیر اجرا می گردد

‌ماده ۵۵  قانون کار- کار نوبتی عبارت است از کاری که در طول ماه گردش دارد، به نحوی که نوبتهای آن در صبح یا عصر یا شب واقع می‌شود.

‌ماده ۵۶ قانون کار - کارگری که در طول ماه به طور نوبتی کار می‌کند و نوبتهای کار وی در صبح و عصر واقع می‌شود ۱۰% و چنانچه نوبت‌ها در صبح و عصر‌و شب قرار گیرد، ۱۵% و در صورتی که نوبت‌ها به صبح و شب و عصر و شب بیفتد22.5% علاوه بر مزد به عنوان فوق‌العاده نوبت کاری دریافت‌خواهد کرد.
‌ماده ۵۷ قانون کار - در کار نوبتی ممکن است ساعات کار از ۸ ساعت در شبانه روز و چهل و چهار ساعت درهفته تجاوز نماید، لکن جمع ساعات کار در‌چهار هفته متوالی نباید از ۱۷۶ ساعت تجاوز کند.

مزایایی که شامل حق نوبت کاری است وقابل پرداخت می باشد .از فوق العاده سرپرستی ، فوق العاده تخصص، فوق العاده جذب و مزد مبنا و هر مزایایی که به تبع شغل پرداخت می شود.

4-3 شیفت کاری سه نوبته :

این شیفت به صورت سه روز  روز کار سه روز شبکار وسه روز استراحت %15 حق نوبت کاری مرخصی سالانه برابر 220 ساعت واضافه کاری ناشی از شیفت تعلق می گیرد.

تذکر: جابجایی افرد گروه کارکردی درشیفت ها پذیرفته نیست. در صورت جابجایی حسب مورد مرخصی، اضافه کار یا کسر کار در محاسبه کارکرد فرد اعمال می گردد.

 4-4 شیفت 24 ساعته نگهبانی :

الف . شروع کار صبح اتمام کار صبح روز بعد.به ازای هر روز کارکرد 4 ساعت اضافه کار محاسبه می شود ، اضافه کار ناشی ازشیفت تعلق نمی گیرد. 15% حق شیفت نوبت کاری تعلق می گیرد.

در این نوع شیفت به ازاء یک روز کارکرد یک روز استراحت منظور می گردد که جمعا افراد مشمول این شیفت ها 14 روز کارکرد در ماه خواهد داشت.مرخصی سالانه این نوع شیفت 220 ساعت می باشد. اما به دلیل اینکه یک روز کارکرد ویک روز استراحت استفاده می شود.چناچه فرد حاضردر این نوع شیفت در کاری ازمرخصی استفاده نماید روز off  نیز جزء مرخصی استحقاقی محاسبه می شود.

4-5 شیفت کارکرد شبانه :

الف . شروع کار عصراتمام کار صبح روز بعد.به ازای هر روز کارکرد 4ساعت اضافه کار محاسبه می شود ،

ب. شروع کار شب اتمام کار صبح روز بعد.به ازای هر روز کارکرد 2ساعت اضافه کار محاسبه می شود ،

.مرخصی سالانه این نوع شیفت 220 ساعت می باشد. که مانند پرسنل عادی کار محاسبه می گردد روز های جمعه برای این نوع کارکرد تعطیل می باشد

4-5 شیفت کارکرد اقماری :

کارکرد به صورت 24 روز کار و 6 روز استراحت شروع کار در این شیفت صبح واتمام کارعصر می باشد.مدت 6 روز استراحت به ازای 4 روز جمعه 2 روز مرخصی استحقاقی ماهانه می باشد.نحوه محاسبه اضافه کار و شرایط کاری کاملا مشابه پرسنل عادی کار محاسبه می گردد.

5- پارامتر های عمومی

5-1سال جاري : سال مبنا محاسبات کارکرد  در شرکت ...... مطابق تقویم شمسی کشور از اول فروردین آغاز و به پایان اسفند همان سال می باشد. سال مبنا طی تقویم کاری تفضیلی تا 20 اسفند سال قبل توسط واحد اداری تنظیم وپس از تاییدمعاونت اداری و مالی و تصویب مدیر عامل ابلاغ می گردد.

5-2روز شروع ماه کارکردی : درشرکت ..........،با توجه به زمانبر بودن محاسبات کارکردبازه زمانی 21 ماه قبل تا 21 ماه بعد مبنا محاسبه قرار می گیردلذا،شروع محاسبه از تاریخ 21 هر ماه می باشد وسایر روز های ماه به صورت ثابت احتساب و در ماه بعد محاسبه می شود.

5-3شروع شبکاري : ساعت شروع شبکاري 22:00  براي محاسبه ميزان شبکاري مي‌باشد.

5-4پایان شبکاري : ساعت پايان شبکاري 6:00 براي محاسبه ميزان شبکاري مي‌باشد.

5-5 مدت افزايش کارکرد : با توجه به روز شمار اسفند ماه 29 روزه  که مدت کارکرد در خلاصه وضعيت اعلام شده به حقوق و دستمزد با کارکرد واقعي متفاوت باشد، 1 روز به میزان کارکرد افزوده می گردد

5-6سقف مرخصي استعلاجي (سالانه ) : ( مرخصي بيماري با حقوق ) در شرکت ............. براي مرخصي استعلاجي پرسنل درسال 3 روز تعيين مي‌گردد و در صورت استفاده بیشتر  از سقف از مرخصی استحقاقی شخص           می گردد و در صورت نداشتن مرخصی استحقاقی به صورت مرخصي بيماري بدون حقوق ثبت  و محاسبه می گردد.

6 اضافه کار

6-1ماده‌ 59ـ در شرايط‌ عادي‌ ارجاع‌ كار اضافي‌ به‌ كارگر با شرايط‌ ذيل‌ مجاز است‌:

الف‌ـ موافقت‌ كارگر

ب‌ـ پرداخت‌ 40% اضافه‌ بر مزد هر ساعت‌ كار عادي‌.

تبصره‌ـ ساعات‌ كار اضافي‌ ارجاعي‌ به‌ كارگران‌ نبايد از 4 ساعت‌ در روز تجاوز نمايد (مگر در موارد استثنايي‌ با توافق‌ طرفين‌).

6-2. ضريب اضافه كار 1.4 مي‌باشد.

6-3. پرداخت اضافه‌كار تنها با تاييد مدير و ارائه مجوز اضافه کار ذيربط قابل پرداخت است.

6-4. مجموع ساعات اضافه كار يك شاغل نبايد از 120 ساعت در ماه بيشتر باشد و در صورت افزايش از حد موصوف، ساعات مازاد، غير قابل پرداخت است.

6-5 حداقل اضافه‌کار قابل قبول در طول روز : حداقل اضافه کار در طول روز پرسنل 1ساعت است و به اضافه کار زیر این سقف ترتیبی داده نخواهد شد

6-6حداقل اضافه‌کار قابل قبول قبل از وقت : به اضافه کار های زیر 1 ساعت قبل از شیفت کاری هیچ ترتیب اثری داده نخواهد شد.

6-7اضافه‌کار  درغيبت اجباري ،  : اگر پرسنل دريک روز بيشتر از حدمجاز کسرکار داشت و به غيبت تبديل شود ، اما میزان حضور فرد در سازمان ، اضافه‌کار درنظر گرفته خواهد شد.

7 مرخصی

7-1 استحقاقي

7:20*30=220

7-1 -1سقف مرخصي استحقاقي، برابر با 30روز كاري با احتساب 4 جمعه براي هر يك سال خدمت است، كه به نسبت كاركرد شاغل در سال، به او تعلق مي‌گيرد.مرخصی استحقاقی کارکنان 220 ساعت است.

7-1-2. در روزهايي كه كاركنان از مرخصي استحقاقي، اعم از روزانه يا ساعتي استفاده مي‌كنند، روزهاي تعطيلي كه ممكن است در ميان مدت مرخصي قرار گيرند، از مرخصي استحقاقي آنها كسر نمي‌گردد.

7-1-3. مرخصي استحقاقي يا تمديد مرخصي بايد توسط كاركنان به‌صورت اتوماسیون و از طريق مجوز مرخصي، درخواست شده، به امضاي مدير ذيربط رسيده و قبل از شروع مرخصي، به واحد اداري ارسال گردد.

7-1-4. مانده‌ي مرخصي در پايان هر سال محاسبه مي‌شود. مانده‌ي مثبت بنا به تصميم مديريت عامل، به كاركنان پرداخت شده يا به سال بعد انتقال مي‌يابد. مانده‌ي منفي، در طول سه ماه اوليه‌ي سال بعد، تسويه مي‌شود.

7-1-5. هريك از كاركنان مي‌توانند در طول خدمت خود، به‌منظور اداي فريضه‌ي حج واجب، فقط براي يك نوبت، تا يك‌ ماه از مرخصي استحقاقي، و درصورت نداشتن مرخصي استحقاقي، از مرخصي بي‌حقوق استفاده كنند.

7-2. مرخصي استعلاجي

7-2-1. كاركنان بايد به محض شروع بيماري و آغاز مرخصي استعلاجي، مراتب را به اطلاع مدير ذيربط رسانده و حداكثر 2روز كاري پس از پايان استراحت، مدارك پزشكي خود را به واحد اداري تحويل دهند.

7-2-2. طول مدت مرخصي استعلاجي زايمان كاركنان خانم، 6ماه مي‌باشد. اين مرخصي، قابل بازخريد يا انتقال به زمان ديگر نيست.

7-2- 3 در بیماری های سر پایی موضوع ماده 62 قانون تامین اجتماعی مرخصی مازاد بر سه روز موظفی از مرخصی استحقاقی کسر می گردد.

7-2-4 کارکنان در مرخصی های استعلاجی موضوع ماده 62 قانون تامین اجتماعی موظف اند مطابق مراتب سازمان تامین اجتماعی گواهی معرفی به کار (بازگشت به کار) ارائه دهند و امور اداری در صورت دریافت گواهی مربوطه می تواند حکم شرع به کار را صادر نماید.


مطالب مشابه :


مقررات مرخصي :

خدمات كشوري بعنوان مرخصی محاسبه نحوه و ترتیب انجام از مرخصی ساعتی




آیین نامه محاسبه کارکرد

اعم از قراردادی ، ساعتی و به نحوه محاسبه روزها یا ساعت های در سیستم ثبت و محاسبه




قانون مرخصی ها

قانون مرخصی *مرخصي استحقاقي و شرايط نحوه** **و مدت استفاده دولتي مربوط محاسبه مي گردد




تعريف حقوق و دستمزد ،نحوه محاسبه و ثبتهاي آن

تعريف حقوق و دستمزد ،نحوه محاسبه و مرخصی ها ، تعیین ساعتی به کارگر




مالیات حقوق و نحوه محاسبه آن

مالیات حقوق و نحوه محاسبه مطلوبست محاسبه ماليات حقوق ارديبهشت ماه سال 1381 . حل:




نحوه محاسبه حقوق ودستمزد

نحوه محاسبه و انتقالات ، مرخصی ها ، تعیین شرح دستمزد ساعتی به کارگر پرداخت




انواع مرخصي ‌هاي كاركنان دولت

يك روز با توجه به ساعات كار روزانه وزارتخانه يا مؤسسه دولتي مربوط محاسبه نحوه تعديل




قرارداد در قانون كار جمهوری اسلامی ایران

نحوه محاسبه مزد روزهای تعطیل و جمعه و روزهای تعطیل رسمی و مرخصی ساعتی در موارد نحوه




آیین نامه حقوق و دستمزد

مشمول کسر کار و مرخصی ساعتی نحوه محاسبه حق ساعتی. ملاک محاسبه حقوق




برچسب :