روش تحقیق

800x600

جامعه آماري:

در اين تحقيق از روش توصيفي- پيمايشي استفاده شده است كه جامعه آماري آن معلمان و مربيان مدارس ابتدايي دخترانه شهر كرج مي باشد و نمونه آن 5 مدرسه بوده كه از هر مدرسه 6 نفر از معلمان به پرسشنامه مورد نظر پاسخ داده اند.

پرسشنامه مذكور شامل 20 سوال مي باشد و با استفاده از جدوال توزيع فراواني و بدست آوردن ميانگين هر يك از سوالات مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

روش تحقيق:

از جمع آوري اطلاعات و تجزيه و تحليل آنها و ميانگين هاي بدست آمده در پاسخ به 3 سوال پژوهشي دريافتيم كه كلاسهاي آموزش خانواده هم با پيشرفت تحصيلي و هم وضعيت رواني و رفتاري دانش آموزان كاملا در ارتباط است

روش نمونه گيري:

 كه اطلاعات گردآوري شدهبوسيله سوالات پخش شده بين معلمان و پاسخ آنها به 3 سوال به شرح زير مي باشد:

- سوال پژوهشي 1 :كه در مورد وضعيت رفتاري مي باشد= 40/2 بيشتر از ميانگين كه 2 است مي باشد.

- سوال پژوهشي 2 :كه در مورد پيشرفت تحصيلي مي باشد= 38/2 بيشتر از ميانگين كه 2 است مي باشد.

- سوال پژوهشي 3 :كه در مورد وضعيت رواني مي باشد= 54/2 بيشتر از ميانگين كه 2 است مي باشد.

مدرسه مي تواند پيشاهنگ ايجاد ارتباط با خانه باشد و با تشكيل اين كلاسها و دوره ها اسباب مشاركت فكري اولياء را در امر تعليم و تربيت فرزندانشان فراهم نمايند.[1]

اگر انسان از همه داراييها و تواناييها و امكانات برخوردار باشد، ولي تربيت نشود و از يك شخصيت سالم برخوردار نگردد، به هر چيز برسد به خوشبختي واقعي نخواهد رسيد.(استادان طرح جامع آموزش خانواده)

مدارس به اين جهت كه خانه دوم دانش آموزان محسوب مي شود مي توانند با والدين ارتباط خوبي برقرار كنند و در جهت شركت هر چه بيشتر آنها در اين كلاسها كوشش كنند و آنها را از تاثير آن بر رفتار خود و فرزندانشان و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان از نظر مربيان داشته باشند بايد تحقيقات دقيقي صورت گيرد.

اميد است اين پروژه و پژوهشهايي از اين قبل بتوانند گام موثري جهت جمع آوري و بررسي صحيح اطلاعات در اين رابطه بردارد.

 

 

 

 

بيان مسئله:

بررسي كلاسهاي آموزش خانواده بر رفتار و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان دوره ابتدايي اهميت خانواده و مدرسه را در تعليم و تربيت فرزندان مورد توجه قرار مي دهد.

دو نهاد خانه[2] و مدرسه نقش اساسي در تكوين شخصيت كودكان دارند بين روشها و نقش هاي خانه و مدرسه بايد همسوي و تشابه وجود داشته باشند و يكي از اين دو كانون، كار ديگري را خنثي نكند بلكه به عنوان دو جريان همدل و مكمل عمل كنند.

اين ارتباط دو سويه بين اين دو نهاد از طريق برگذاري جلسات، كلاسها، سخنرانيهايي از طرف مدرسه براي خانواده ها امكان پذير مي باشد.

جدي نگرفتن اين امر مهم از طرف بعضي مديران و شركت نكردن بعضي اولياء در اين كلاسها همانطور كه در مقدمه هم اشاره اي شد حاكي از اين است كه مسئولين تعليم و تربيت تبليغ بيشتري در مورد شركت در جلسات و تاثيرات آنها بايد داشته باشد.

خانه و مدرسه زماني مي توانند رسالت آموزشي و تربيتي خاص خود را به نحو احسن انجام دهند كه هر يك شناخت تربيتي كافي داشته باشند و نقش هاي تربيتي خود را با بصيرت ايفا كنند. انجمن اوليا و مربيان كه در جهت رشد و آگاهي پدران و مادران و دست اندركاران تعليم و تربيت در مدارس گام بر مي دارند. براي بيان و آموزش نقش هاي تربيتي خانه و مدرسه

 اهتمام ورزد. برنامه آموزش خانواده يكي از فعاليت هاي مهم انجمن ها براي تعيين و تعليم همين نقشها مي باشد.[3]

شناخت و ايفاي نقش مناسب بايد با هماهنگي بين خانواده و مدرسه انجام گيرد. ناهماهنگي نقشهاي تربيتي در اين دو نهاد باعث آسيب هايي در تعليم و تربيت مي شود.

ضرورت و اهميت تحقيق:

در ميان ضرورت و اهميت تحقيق مورد نظر بايد گفت يكي از ويژگي هاي دنياي امروز، انفجار علم و دانش در همه حوزه ها و تاثير ژرف آن در زندگي فردي و اجتماعي است. به تناسب اين گسترش علوم، حيات روان انسان ها پيچيدگي مي يابد و براي شناخت بهتر انسانها نسبت به يكديگر در مناسبات اجتماعي كه خانواده بارزترين و عميق ترين نمونه آن است. محتاج با علم و دانش بيش از گذشته هستيم. اين امر آموزشهاي مستمر را براي هر زن و مرد ضروري مي سازد، آموزش هاي كه در نتيجه آن ضمن شناخت بيشتر، خانواده ها را قادر سازد نقشها و وظايف خود را در مقابل رفتار فرزندان و امور آموزشي آنها انجام دهند.[4] از جمله از مواردي كه مي توان در ضرورت اين تحقيق به آن اشاره كرد اين است كه همانطور كه گفته شد خشت اوليه تربيت در خانواده نهاده مي شود ساخت شخصيت هر انسان متاثر از عوامل قبل و پس از تولد است زماني كه كودك به دنيا نيامده است. بسياري از عوامل

اهداف جزئي:

1- مشخص كردن تاثير دوره هاي آموزش خانواده بر پيشرفت تحصيلي دانش آموزان از نظر مربيان.2- مشخص كرن تاثير دوره هاي آموزشي خانواده بر پيشرفت تحصيلي دانش آموزان از نظر مربيان.3- بررسي وضعيت رفتاري و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان كه والدينشان در اين كلاس ها شركت كرده اند.

سوالات پژوهشي:

1- آيا بين وضعيت رواني دانش آموزان دوره ي ابتدايي و شركت والدين در كلاسهاي آموزش خانواده رابطه وجود دارد؟

2- آيا بين پيشرفت تحصيلي دانش آموزان دوره ي ابتدايي و شركت والدين در كلاسهاي آموزش خانواده رابطه وجود دارد؟

3- آيا بين وضعيت رواني دانش آموزان دوره ابتدايي و شركت والدين در كلاسهاي آموزش خانواده رابطه دارد؟

تعاريف اصطلاحي:

كلاس هاي آموزش خانواده:

اين كلاس ها از طرف انجمن اوليا و مربيان آموزش و پرورش با استفاده از اساتيد مجرب و مدرسان آموزش خانواده و داراي كارت مدرسي به مدت 36 ساعت برگزار مي گردد.[5]

 

رفتار: در اصطلاح رفتار به مجموعه كارها و رابطه اجتماعي يك شخص گفته مي شود.[6]

روان فرد: به مجموعه عنصرها و نيروهاي ذهني، عاطفي و رفتاري يك شخص روان او گفته ميشود.[7]

پيشرفت تحصيلي: پيشرفت تحصيلي هنگامي كه ميانگين نمرات هر سال نسبت به ميانگين نمرات سال قبل بيشتر باشد.[8]

دوره ابتدايي:

اين دوره 5 سال به طول مي انجامد كه در آن به كودكان آموخته مي شود كه چطور با ديگران همكاري كنند و به آنها احترام بگذارند در اين دوره به پرورش استعداد ذهني كودكان پرداخته مي شود و به رشد خلاقيت كودك و ايجاد رشد شكوفايي كودك كمك مي گردد.

تعاريف عملياتي:

كلاس هاي آموزشي خانواده:

منظور از تشكيل اين كلاس ها، تعداد جلسات سخنراني و كلاس هايي است كه در ارتباط با روانشناسي تربيتي، مسائل عاطفي شخصيتي، بهداشت و تعليم و تربيت اسلامي و روابط زن و شوهر با يكديگر و همچنين نحوه برخورد با كودكان و نوجوانان از طريق مدارس و با ادارات آموزش و پرورش براي والدين برگزار مي شود.

مقدمه:

جان ديويي معتقد است كه انجام مطالعه به پژوهشگر كمك مي كنند تا بينش عميقي در زمينه موضوع مورد پژوهش و حوزه اي كه تحقيق به آن تعلق دارد كسب كند. مطالعه منابع عبارت است از مطالعه كليه منابعي كه به طور مستقيم يا غيرمستقيم با موضوع پژوهش در رابطه است اين مرحله از پژوهش بايد قبل از انجام تحقيق يعني زماني كه پژوهشگر طرح پژوهش خود را برنامه ريزي مي كند انجام شود.[9]

 تحقيقات انجام شده .تحقيق اول:

تحقيقي است با موضوع بررسي تاثير كلاسهاي آموزش خانواده در حل مسائل آموزشي، تربيتي، عاطفي و شخصيتي دانش آموزان ابتدايي شهر شازند كه در سال 1378 توسط آقاي حسن پرچمي انجام گرفته است.اهداف تحقيق فوق به اين صورت مي باشد كه شركت والدين دانش آموزان در كلاسهاي آموزش خانواده تا چه حد در مسائل آموزشي، تربيتي، عاطفي و شخصيتي دانش آموزان تاثير دارد و همچنين ارزش و اهميت اين كلاسها از پيش شناخته شود و انگيزه اي باشد براي اولياء دانش آموزان كه عهده دار تربيت و پرورش نونهالان آينده مي باشند و با جديت بيشتري در اين كلاسها شركت جويند.

سوالات تحقيق انجام شده به شكل زير مي باشد:

 



[1]زرهامي، سيد احمد. اسماعيلي، تاجيك، 1374، نگاهي به نقش هاي تربيتي خانه و مدرسه انتشارات انجمن اولياء و مربيان ص 87.

[2]زرهامي، سيد احمد، اسماعيلي- تاجيك، 1374 نگاهي به نقش تربيتي خانه و مدرسه، انتشارات انجمن اوليا و مربيان ص 87.

[3]زرهامي، سيد احمد، اسماعيلي، تاجيك ص 13.

[4]نشريه ماهانه آموزشي- تربيتي پيوند بهمن 70 شماره 148.

[5]كريمي، عبدالرسول، 1376، بررسي تاثير كلاسهاي آموزش خانواده بر ميزان آگاهيهاي تربيتي والدين، تهران، ص12.

[6]صدري، افشار، غلامحسين، حكمي، نسرين، فرهنگ فارس روز ص 527.

[7]صدري، افشار، غلامحسين، حكمي، نسرين، فرهنگ فارسي روز، ص 580.

[8]احمدي، زوه، 1383، رابطه تيپ هاي شخصيتي با پيشرفت تحصيلي، ص 11.

[9]متولي، فاطمه، 1384. تفاو.ت عزت نفس دانش آموزان دختر و پسر مدارس متوسطه ص 4.


مطالب مشابه :


روش تحـقـيـق

آنـــــــــوتـا - روش تحـقـيـق - (آموزش،نوآوری و توسعه انسانی) - آنـــــــــوتـا




روش تحقیق

تــحــقـیــق - روش تحقیق - 800x600. جامعه آماري: در اين تحقيق از روش توصيفي- پيمايشي استفاده




نتايج روش تحقيق در گوگل

File Format: Microsoft Powerpoint - Quick View روش تحقيق پيشرفته عيسي ابراهيم زاده [email protected]. 2. روش تحقيق پيشرفته.




تعریف تحقیق

روش تحقيق - تعریف تحقیق - تعریف تحقیق . کلمه تحقیق ، مصدر باب تفعیل، از ریشه حق، به معنای




روش تحقيق

pHتحقیق پروژه پایان نامه مقاله ترجمه PH - روش تحقيق - بانک 500 گیگی پروژه و تحقیق, پایان نامه




روشهای تحقیق در مدیریت

هدف از تحقيق: هدف ازاين تحقيق بررسي وتوصيف نحوه افزايش بهره وري مطلوب وبهينه درادارات




روش تحقيق كيفي،

روش تحقيق كيفي، كاترين مارشال، گرچن ب، راس‌من، ترجمه علي پارسائيان، سيد محمد اعرابي




خلاصه فصل ششم کتاب روش های تحقیق کیفی در علوم ارتباطات نوشته تامس لیندلف توسط دوست و هم کلاسی بسیار

روش تحقيق - خلاصه فصل ششم کتاب روش های تحقیق کیفی در علوم ارتباطات نوشته تامس لیندلف توسط




برچسب :