مراقبت از خودرو

باد لاستیک ها

نکاتی برای افزایش دوام لاستیک اتومبیل شما : لاستیک ها همواره یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر روی ایمنی خودروها به شمار می روند. بنابراین، یک راننده خوب باید در نگهداری از آنها دقت کافی را به عمل آورد. مهم ترین عامل افزایش دوام و عمر لاستیک ها، رعایت سرعت مناسب و تنظیم مرتب باد آنهاست. گرمای زیاد، باعث فرسایش سریع تر و کاهش عمر مفید لاستیک خودروها می شود. دو عامل کم کردن باد لاستیک و سرعت زیاد، باعث افزایش دمای لاستیک و در نتیجه فرسودگی سریع تر آن می شوند. لاستیک ها در هر ماه به طور طبیعی باد کم می کنند؛ بنابراین دست کم باید هر ماه یک بار باد آنها را میزان کرد. کم بودن باد لاستیک ها هم چنین باعث افزایش مصرف سوخت خودرو نیز می شوند زیرا هنگامی که باد لاستیک کم باشد، سطح تماس لاستیک با زمین بیشتر شده و مقاومت غلطشی و اصطکاک آن نیز افزایش می یابد. در نتیجه، خودرو برای حرکت باید سوخت بیشتری مصرف کند. اگر لاستیک های یک خودرو تا حداکثر میزان مجاز توصیه شده توسط کارخانه سازنده باد شده باشند، مصرف خودرو در این حالت بهینه بوده و در غیر این صورت با کم شدن هر ۲ درجه از فشار باد لاستیک ها، مصرف سوخت خودرو به میزان ۱% افزایش می یابد. مثلاً اگر فقط یک لاستیک خودرو به اندازه ۶ درجه کم باد بوده و فشار باد بقیه چرخ های آن تنظیم شده باشد، در این صورت بازهم مصرف سوخت آن خودرو به اندازه ۳% افزایش یافته و عمر مفید تایر کم باد کاهش خواهد یافت. همان طور که گفته شد، حرکت باعث گرم شدن لاستیک می شود و هرقدر سرعت خودرو بیشتر شود، دمای لاستیک نیز به همان نسبت افزایش می یابد. هر اندازه نیز که لاستیک گرم تر شود، از عمر مفید آن کاسته می شود. مثلاً اگر دمای تایر در سرعت ۶۵ کیلومتر در ساعت برابر ۶۵ درجه سانتی گراد باشد، در سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت، این دما به ۱۲۷ درجه سانتی گراد (تقریباً نزدیک به دو برابر) می رسد و این دمائی است که به راحتی می تواند لاستیک اتومبیل را بترکاند. بنابراین اگر تایر خودروی شما سرعت ۸۰ کیلومتر در ۱۰۰% کارکرد داشته باشد، در سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت، عمر مفید آن به اندازه ۴۰% کاهش خواهد یافت ضمن آن که در این ساعت نسبت به سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت، مصرف سوخت خودرو نیز به اندازه ۱۰% افزایش می یابد. فرسودگی و چگونگی سایش لاستیک ها خود می تواند نشان دهنده کم یا زیاد بودن باد لاستیک خودروی شما باشد. سائیدگی کناره های تایر، ترک برداشتن تایر و هم چنین سفت شدن فرمان نشان دهنده کم بودن باد لاستیک خودروی شما بوده و سائیده شدن وسط تایر، نشان دهنده زیاد از حد بودن باد لاستیک هاست. در ضمن، به یاد داشته باشید که حداکثر فشار باد نشان داده شده روی لاستیک، به هیچ عنوان میزان فشار باد توصیه شده نیست بلکه فشار باد مناسب، همیشه توسط کارخانه سازنده اتومبیل برای مدل های مختلف تعیین می شود و این مقدار نیز با توجه به وزن، سیستم فنربندی و سایر خصوصیات دینامیکی خودرو تعیین می شود. معمولاً کارخانجات اتومبیل سازی با در نظر گرفتن این عوامل، فشار باد مناسب را در دفترچه راهنمای اتومبیل یا روی برچسبی در داخل خودرو (معمولاً شیشه جلو) نصب شده ذکر می کنند. ضمناً، باد لاستیک خودروها را باید هنگامی تنظیم کرد که خودرو برای حداقل مدت سه ساعت در حرکت بوده و یا مسافت بیش از دو کیلومتر را نپیموده باشد. بنابراین چنان چه لاستیک خودرو براثر پیمایش مسافتی هرچند کوتاه گرم شده باشد، برای جبران کاهش فشار باد در هنگام تنظیم، بهتر است آن را ۳ تا ۵ بیش از میزان توصیه شده در حالت سرد، باد کرد.

توصیه های زمستانی برای خودرو :

برای جلوگیری از رگه های سوخت یخ زده در داخل باک بنزین، آن را مرتب پر نگه دارید. برای صرفه جویی در مصرف سوخت، باد تایرها را در حد مناسب نگه دارید، به آرامی گاز دهید و از ترمز ناگهانی بپرهیزید.اتومبیل را در حال توقف بیش از چند دقیقه روشن نگه ندارید.

ترمزها، تسمه ها، قفلها و شلنگها را بررسی کنید:  ترمزهای سالم هنگام رانندگی در روزهای زمستان مهمترین عامل ممانعت از حوادث ناگوار هستند، پس ترمزها را توسط یک متخصص به طور کامل چک کنید. اگر حس می کنید که فاصله توقف اتومبیل طولانی شده یا زیر پدال لقی یا گرفتگی نا آشنایی هست، فوراً به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید. در ضمن لنت های ترمز را هم بررسی کنید و در صورت رفتگی یا کهنگی آنها را تعویض کنید. تسمه ها را چک کنید و مطمئن شوید که به خوبی محکم شده و فاقد ترک خوردگی، ساییدگی یا رفتگی باشند. آنها نباید در مقابل فشار انگشت شما بیش از ۱ سانتی متر قوس بردارند. شلنگها را با دقت بررسی کنید، مراقب نشتی، متورم شدن یا ترک خوردگی باشید و مطمئن شوید که تمام بستها محکم باشند. برای جلوگیری از یخ زدگی دستگیره ها و لولا ها، کمی خاک ذغال نرم به چفت وبست قفلها و کمی روغن به لولاها بزنید.

اتومبیل خود را برای تنظیم موتور (Tune-up) ببرید:  خودروتان را به مرکز تنظیم موتور ببرید. یک متخصص به سرعت متوجه مشکلات استارت، موتور و سوخت و ساز آن می شود. از بالا بردن دور موتور خودداری کنید زیرا نه تنها سوخت بیشتری مصرف خواهد کرد بلکه موجب استهلاک زودرس خودرو شما خواهد شد.

چند نکته دیگر:  کارشناسان راهنمایی ورانندگی توصیه می کنند که به خصوص در زمستان، همواره یک جعبه کمکهای اولیه و جعبه ای شامل لوازم اضطراری خودرو همراه داشته باشید، از جمله کابلهای اتصال باتری، بیلچه، ابزارهایی چون پیچ گوشتی، آچار، چاقوی جیبی و به خصوص در هنگام سفر کیسه خواب یا پتو، لباس گرم اضافه، جاروی کوچکی برای پاک کردن شیشه جلو، چراغ قوه با باتری اضافه، رادیو ترانزیستوری و یک کیسه شن همراه داشته باشید. اگر در یک کولاک زمستانی درگیر شدید، داخل اتوموبیل بمانید، شیشه را کمی پاین بکشید تا تبادل هوا انجام شود و با روشن نگه داشتن چراغها در معرض دید بمانید. برای هدر نرفتن سوخت، بخاری را به طور متناوب روشن و خاموش کنید.                                                                                

دانستنی های اتومبیل در فصل زمستان                                                                  

۱) شستن اتومبیل : هوای سرد زمستان میتواند صدمات زیادی به بدنه اتوموبیل شما وارد میکند. بهترین کار این است که اتومبیل خود را در روزهای آفتابی و گرمتر زمستان بشویید و بدنه آنرا با واکس یا پولیش مقاوم و مناسبی بپوشانید تا هم درخشندگی آن ماندگارتر شود هم از تاثیرات سرما بر بدنه آن کاسته شود. اگر روی بدنه خودرو شما خراشها یا پریدگیهایی هست حتما آنها را با مقداری رنگ مخصوص اتوموبیل - که میتوانید از تعمیرگاه یا از فروشگاههای مجهز لوازم اتوموبیل تهیه کنید - بپوشانید. هرگز اجازه ندهید رنگ آستر، حتی در سطوح کوچک، در معرض آب و هوای زمستانی قرار گیرد، زیرا مشکلات بزرگ ناشی از زنگ زدگی بدنه میتواند از همین خراشهای کوچک ایجاد شود

۲) برای داشتن دید واضح تجهیز شوید : پنجره ها ی خودرو در ماههای زمستان به توجه خاص نیاز دارند. برای جلوگیری از تشکیل لکه های یخ بر روی شیشه، تیغه های برف پاک کن خودرو را با تیغه مخصوص زمستان تعویض کنید. این تیغه ها تماس نزدیکتری با شیشه دارند و آنرا بهتر پاک میکنند. علاوه بر این به محفظه مخصوص آب شستشوی شیشه مقداری ضدیخ بیافزایید. اگر شیشه جلوی خودرو ترک دارد - حتی ترکی بسیار کوچک - آنرا فورا ترمیم کنید.

۳) باطری خودرو را بررسی کنید : اگر باطری اتوموبیل شما دو سال عمر کرده است، به نزدیکترین محل خدمات خودرو بروید و بخواهید تمام سیستم شارژ اتومبیلتان را بررسی کنند. معمولا بعید است که باطریهای کهنه در هوای سرد بتوانند اتوموبیلتان را روشن کنند. در واقع به محض اینکه دمای هوا به صفر برسد باطری کهنه ۶۰% قدرت خود را از دست میدهد. یکی از نشانه های بارز باطری ضعیف، صدای ناله مانند و خرخر موتور است. اگر چنین صدایی شنیدید، اتوموبیل خود را به تعمیرگاه ببرید. در ضمن ممکن است مشکل باطری به خاطر فعل وانفعالات شیمیایی (خوردگی) یا شل بودن بستها و کابلها باشد. با یک بررسی کوتاه متوجه خواهید شد که چنین مشکلی وجود دارد یا خیر. اگر خوردگی یا سولفاته شدن باطری در بخش خارجی آن باشد، میتوانید آنرا با دستمالی آغشته به محلول آب و جوش شیرین تمیز کنید. آب باطری را هم چک کنید. توجه کنید که آب باطری باید روی صفحه های الکترود را بپوشاند

۴) حفظ اصطکاک مهم است : تایرهای چند منظوره جدید، گران قیمت و در بسیاری موارد غیر ضروری هستند. جا به جا کردن تایرهای جلو و عقب با یکدیگر به طور منظم، اقتصادی ترین روش نگهداری از آنها است. بهتر است تایرها، به خصوص در اتوموبیلهای دیفرانسیل جلو، اسپورت و بارکش های سبک که چرخهای جلو از جلو به عقب به طور ناهماهنگ ساییدگی پیدا میکنند، هر ۵۰۰۰ کیلومتر جا به جا شوند. فشار هوای داخل تایرها باید هرماه چک شود اما این کار باید پس از خنک شدن چرخها انجام شود. زمانی که مشغول بررسی تایرها هستید به آج آنها توجه کنید. آج تایر باید به قدری باشدکه روی زمین لغزنده و برفی اصطکاک کافی داشته باشد. در ضمن تایر یدکی و جک خودرو را نیز چک کنید و مطمئن شوید که در شرایط مطلوب قرار دارند.

۵) چراغها را روشن کنید : یک اصل مهم در رانندگی زمستانی، دیدن و دیده شدن است. ابتدا تمام چراغها ی اتومبیلتان را روشن کنید و گشتی به دور آن بزنید. اگر لامپ سوخته ای میبینید آنرا تعویض کنید. سپس با کمک یک دوست چراغهای راهنما، چراغ چشمک زن، چراغ ترمز و دنده عقب را چک کنید. در داخل اتوموبیل هم از سالم بودن چراغ داشبورد و چراغهای صفحه راهنما اطمینان حاصل کنید. هر مشکلی را یادداشت کنید و در اولین فرصت آنرا برطرف کنید

۶) اتومبیلتان را تشنه نگذارید : روغن، آب، آب باطری، روغن ترمز و بنزین، مایعات لازم برای بدن خودرو شما هستند. روغن، همواره موتور را نرم و روان نگه میدارد و باید همیشه تمیز و محفظه آن پر باشد. روغن ترمز هر ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر چک و تجدید شود. فیلترها نیز باید چک و در صورت لزوم تعویض شوند. ضدیخ در صورتی که رادیاتور در شرایط عادی باشد (جوش نیاورده یا ترک نخورده باشد) باید هر دوسال یک بار یا هر ۳۰۰۰۰ کیلومتر تعویض شود. به یاد داشته باشید که هرگز درب رادیاتور را تا سرد شدن کامل موتور بر ندارید. برای جلوگیری از رگه های سوخت یخ زده در داخل باک بنزین، آن را مرتب پر نگه دارید.

۷) ترمزها، تسمه ها، قفلها و شلنگها را بررسی کنید : ترمزهای سالم هنگام رانندگی در روزهای زمستان مهمترین عامل ممانعت از حوادث ناگوار هستند، پس ترمزها را توسط یک متخصص به طور کامل چک کنید. اگر حس میکنید که فاصله توقف اتوموبیل طولانی شده یا زیر پدال لقی یا گرفتگی نا آشنایی هست، فورا" به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید. در ضمن لنت های ترمز را هم بررسی کنید و در صورت رفتگی یا کهنگی آنها را تعویض کنید. تسمه ها را چک کنید و مطمئن شوید که به خوبی محکم شده و فاقد ترک خوردگی، ساییدگی یا رفتگی باشند. آنها نباید در مقابل فشار انگشت شما بیش از ۱ سانتی متر قوس بردارند. شلنگها را با دقت بررسی کنید، مراقب نشتی، متورم شدن یا ترک خوردگی باشید و مطمئن شوید که تمام بستها محکم باشند. برای جلوگیری از یخ زدگی دستگیره ها و لولا ها، کمی خاک ذغال نرم به چفت وبست قفلها و کمی روغن به لولاها بزنید.

۸ )اتومبیل خود را برای تنظیم موتور (Tune-up) ببرید : خودروتان را به مرکز تنظیم موتور ببرید. یک متخصص به سرعت متوجه مشکلات استارت، موتور و سوخت و ساز آن میشود.از بالا بردن دور موتور خودداری نید زیرا نه تنها سوخت بیشتری مصرف خواهد کرد بلکه موجب استهلاک زودرس خودرو شما خواهد شد.

۹)چند نکته دیگر : کارشناسان راهنمایی ورانندگی توصیه میکنند که به خصوص در زمستان، همواره یک جعبه کمکهای اولیه و جعبه ای شامل لوازم اضطراری خودرو همراه داشته باشید، از جمله کابلهای اتصال باطری، بیلچه، ابزاری چون پیچ گوشتی، آچار، چاقوی جیبی و به خصوص در هنگام سفر کیسه خواب یا پتو، لباس گرم اضافه، جاروی کوچکی برای پاک کردن شیشه جلو، چراغ قوه با باطری اضافه، رادیو ترانزیستوری و یک کیسه شن همراه داشته باشید. اگر در یک کولاک زمستانی درگیر شدید، داخل اتوموبیل بمانید، شیشه را کمی پاین بکشید تا تبادل هوا انجام شود و با روشن نگه داشتن چراغها در معرض دید بمانید.برای هدر نرفتن سوخت، بخاری را به طور متناوب روشن و خاموش کنید.

 

قوانین راهنمایی و رانندگی : تاریخچه علائم راهنمایی و رانندگی در اروپا ظاهراً رومی ها اولین قومی بودند که در کشور خود و انگلستان از نوعی ترافیکی استفاده کردند آنها جاده ها را با سنگ هایی که «مایلیار» نامیده می شدند مشخص می کردند و کلمه «مایل» که مبنائی برای محاسبه مسافات است از همان کلمه می آید. در واقع از ابتدای سابقه علائم نشانه های مشخصی در دست نیست. بسیاری از علائم اولیه به هزینه و ابتکار افراد شخصی نصب شدند. اولین قانون مربوط به تابلوهای عبور و مرور در ۱۷۷۳ به تصویب رسید که دارای شکلهای مشخص بوده و مسئولین محلی حفظ و نگهداری جاده ها موظف شدن علائم جهت نما و راهنما را در محدوده مسئولیت خود نصب و نگهداری کنند. اختراع و استفاده مردم از دوچرخه در اواخر قرن نوزدهم خطرهای جدیدی برای بهره گیران از معابر را مطرح ساخت و تابلوهای تازه ای بوجود آمد. تپه ها و پیچ های تند مخاطره هایی را برای دوچرخه سواران اولیه ایجاد کرده بود به همین لحاظ تابلوهای «خطر» و « احتیاط» در آن نقاط استقرار یافتند.  بعضی مقامهای محلی هم به تناسب نیازها تابلوهایی را ابداع و نصب کردند که در ۱۹۰۰ حدود ۴۰۰۰ نوع از آنها در سراسر کشور وجود داشت و چون نصب آنها تابع ضوابط نبود و شکل های گوناگون در رساندن یک مفهوم بکار رفته بودند کاربری خود را از دست داده بودند. عصر موتورها با نصب پرچم های قرمز در ۱۸۹۶ شروع شد و بعضی شرکتهای خودرو سازی کار تجاری ساخت علائم اخطاری و ممانعتی برای اتومبیلها به تصویب رسید که تابلوهای «تقاطع، شیب تند و پیچ خطرناک» را بوجود آورد یعنی یک مثلث وارونه که محیط آن قرمز رنگ می باشد و درون آن سفید بماند به معنی احتیاط و یک دایره قرمز رنگ که درون آن سفید باشد به معنی ممنوعیت است، البته ساخت و نصب علائم عبور و مرور در سی سال اول پس از تصویب قانون مذکور بر عهده سازمان های مسئول امور خودروها بود. در ۱۹۳۱ مشخص شد که سیستم علامت گذاری همراه با توسعه خودروهای موتوری رشد نیافته و یک کمیته برای بررسی سیستم تشکیل شد. بعنوان یک نتیجه تعدادی علامت جدید در ۱۹۳۳ ابداع شد و گزارش کمیته مذکور اساس سیستم علائم ترافیکی قرار گرفت و تا ۱۹۶۰ نیز ماخذ بود.

مبنای خط کشی معابر هم آشکار نیست اما در ۱۸۴۳ در کتابی که منتشر شده می بینیم که ذکر از ضرورت استفاده از سنگ سفید در وسط خیابان و ضمناً چراغهای تقاطع ها بعمل آمده ولی عملاً بعد از جنگ جهانی اول بود که رنگ سفید بر معابر بریتانیا ظاهر شد و در اواخر دهه ۱۹۲۰ بطور گسترده استفاده گردید. در ۱۹۲۶ اولین نشریه وزارت حمل و نقل درباره علائم راهنمایی و رانندگی انتشار یافت و در ۱۹۳۰ خط سفید در تقاطع ها بعنوان خطی که خودروها باید در پشت آن بایستند برسمیت شناخته و البته در پیچ ها و تقاطع ها و رفوژها هم بکار گرفته شد. در ۱۹۴۴ خطوط سفید برای تفکیک مسیرهای ترافیکی هم استفاده گردید.  در ۱۹۵۷ خطوط سفید دوبله بعنوان کنترل کننده محل های مجاز سبقت بکار رفت و چون موفق بود در ۱۹۵۹ مقررات تکمیلی هم تصویب شد. در ۱۹۳۴ چشم گربه ای ها که منعکس کننده نور بودند استفاده شدند و در حال حاضر بیش از هفت میلیون چشم گربه ای در جاده های بریتانیا نصب شده. بعد از جنگ جهانی دوم مباحثاتی در سازمان ملل انجام گرفت که علائم ترافیکی بصورت بین المللی در آینده و بیشترکشورهای اروپایی آنها را تأیید و استفاده کردند اما در بریتانیا نسبت به پذیرش آن عدم تمایل وجود داشت چون سیستم خودشان کاملتر بود. البته یک احتمال دیگر این بود که یک سیستم جهانی بجای سیستم اروپائی بوجود آید.بدنبال انتقادهایی که از سیستم قدیمی علائم ترافیکی مصوب ۱۹۳۳ به عمل می آمد کمیته دیگری در ۱۹۶۱تشکیل شد که کلیه علائم را مورد بررسی مجدد قرار داد. کمیته به این نتیجه رسید که بریتانیا باید اساس سیستم علائم در استان ولزبتوان از حروف و اصطلاحات زیان ولزی نیز همطراز انگلیسی استفاده کرد و البته یک کمیته تحت نظر آقای دکتر بوون دوزبانه کردن علائم را بررسی می کند. نوع حروف و اختصارات در این کمیته تهیه و به تصویب مجلس می رسد. باید متذکر شد که پس از ساخت علائم الکترونیکی و کاربری آنها در ترافیک کدهای جدیدی بوجود آمد مثلاً چراغ زرد چشمک زن به معنی احتیاط کامل و قرمز چشمک زن به معنی ایست کامل است. دیگر اینکه خطوط هم دارای شکلهای متنوع شدند که در اروپا مقررات خاصی دارد و البته در ایران استفاده نمی شود.                                                   

روش برای کاهش هزینه های خودرو و رانندگی                                                                    

 

 

۱) همان طوری که می دانید خودروهای سبک تر سوخت کمتری مصرف می کنند لذا به شما پیشنهاد می کنیم از خودروهای سبک برای مسافرت استفاده کنید اگر خودرو شما سوخت معمولی مصرف می کند به این باور که سوخت سوپر شتاب موتور را زیاد می کند از سوخت سوپر استفاده نکنید.

۲) هزینه های مصرفی خودرو را یادداشت کنید. قبل از سرویس خودرو به دنبال نمایندگی مجاز و رسمی که خودرو شما را با کیفیت و قیمت مناسب تعمیر کند بگردید. تاریخ آخرین سرویس خودرو را به همراه نوع سرویس کاملاً مشخص و یادداشت کنید.

۳) موتور را درجا روشن نگذارید. برخلاف تصورات عامه برای گرم کردن خودرو نیازی نیست که موتور را در حالت خلاص قرار داده و درجا کار کند. اجازه ندهید موتور خودروی شما به مدت طولانی درجا کار کند. صبح ها پس از روشن کردن خودرو در یک مسیر مستقیم حرکت کنید. در صورت خلاص کردن به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر موتور را خاموش کنید.

۴) به خودرو فشار نیاورید. رانندگی آرام و یکنواخت باعث کاهش مصرف سوخت می شود تا می توانید از سرعت زیاد و ترمز شدید اجتناب کنید بهترین سرعت جهت کمترین مصرف سوخت ۹۶ ـ ۶۰ کیلومتر در ساعت است.

۵) باربندها را پر از بار نکنید. پر کردن بار روی باربند ماشین باعث افزایش مصرف ۵ درصدی سوخت می شود.

۶) روغن ارزان و باکیفیت مناسب بخرید. هنگام تعویض روغن در مغازه ها از کیفیت مطلوب روغن مطمئن شوید. روغن موتور را پس از پیمودن ۱۰ هزار کیلومتر تعویض کنید.

۷) موتور خودرو را تنظیم کنید. موتورهای فاقد تنظیم باعث افزایش ده تا بیست درصدی مصرف سوخت می شوند. البته فیلتر کثیف هوا هم باعث افزایش ۱۰ درصدی مصرف سوخت می شود.

۸) مراقب تایرها باشید. سعی کنید تایرهای خود را متناسب با شرایط مکانی و جغرافیائی منطقه سفر تنظیم نمائید. تایرهای کم باد، باعث افزایش مصرف سوخت و پوسیدگی سریع تر می شوند.

۹) کلیه علائم راهنمائی و رانندگی را در طول سفر که در کنار جاده ها نصب شده اند را کاملاً رعایت نمائید.          

 

شیشه گرم کن عقب:

هنگامی که شیشه عقب خودرو یخ بزند یا برف روی آن جمع شود ویا بخار داخل خودرو روی شیشه عقب را بپوشاند دیدن جاده وخودروهای پشت سر از طریق آینه داخل خودرو غیر ممکن میشود و مشکلات زیادی را در هنگام رانندگی بوجود می آورد وگاه هم موجب حادثه می شود.لذا برای رفع این عیب از گرمکن شیشه عقب استفاده میشود. بخار شیشه در روزهای سر به دلیل میعان میباشد داخل خودرو نسبت به خارج از خودرو سرد تر میباشد وهمین امر باعث میشود که بخار آبی که درون خودرو وجود دارد به شیشه چسبسده و پس از سرد شدن تبدیل به بخار آب شود برای جلو گیری از این پدیده باید شیشه گرم شود این گرم شدن شیشه در شیشه جلو توسط بخاری صورت میگیرد اما در شیشه عقب به دلیل طولانی بودن مسافت نمی توانیم از بخاری استفاده کنیم یا در مواقعی آن قدر هوا سرد نیست که بخواهیم از بخاری استفاده کنیم به همین جهت با استفاده از طرح شیشه گرم کن این مشکل را حل میکنیم.

شیشه گرم کن عقب : شیشه گرم کن در واقع یک المنت است که با برقراری جریان در آن شروع به گرم کردن شیشه میکند. هنگامی که سوییچ روشن است با فشار دادن کلید گرمکن شیشه عقب جیان برق وارد گرمکن شده وشیشه عقب را گرم نگه میدارد. در اینصورت از یخ زدن وبخار گرفتگی شیشه عقب جلوگیری شده وکنار میروند. از اینرو شیشه عقب همیشه تمیز مانده وراننده از طریق آیینه داخل خودرو به راحتی میتواند جاده و خودروهای پشت سر را ببیند واز بروز خطرات جلوگیری شود. ناگفته نماند که قدرت این المنت بسته به شیشه و خودروهای متفاوت فرق دارد .

● مدار آن تشکیل شده ا ز: ۱) باطری  ۲) اتومات استارت ۳) آمپر متر ۴) سوییچ ۵) جعبه فیوز  ۶) کلید یک پل جلو داشبورد ۷) چراغ هشدار دهنده روش بودن گرم کن

این المنت به صورت فابریک در شیشه ها جای داده شده است و دو سر سیم آن بیرون گذاشته شده است .یک سر این سیم به بدنه متصل میگردد وسر دیگرباید به جریان مثبت متصل گردد.جریان مثبت ابتدا از باطری نشعت گرفته وپس از ورود به سر اتوماتیک استارت ازآنجا به آمپر متر می رود وبعد از آن به BT سوییچ می رود. با باز کردن سوییچ برق BT به Ignition برقرار میشود و پس از عبور از فیوز اختصاصی به کلید مخصوص شیشه گرمکن میرود وپس از عبور از لامپ هشدار دهنده روشن بودن گرمکن که در جلوآمپر نصب گردیده ( با فعال شدن شیشه گرمکن این چراغ نیز روشن میشود ونشانه این است که شیشه گرمکن فعال است ) به سر دیگر شیشه گرمکن میرود ومدار خود را پس از عبور از المنت عقب در بدنه تکمیل می کند. حال در صورت باز بودن سوییچ و بستن مدار شیشه گرمکن به وسیله کلید مخصوص خود چراغ هشدار دهنده روشن میشود و گرمکن نیز فعال میشود وشروع به گرم کردن شیشه می کند شیشه گرمکن تا مادامی که کلید مخصوص آن یا سوییچ باز است فعال می باشد.

 

چطور پشت فرمان ماشین بیدار بمانیم؟

افرادی که در شیفت شب کار می کنند، مسافات طولانی در هر روز رانندگی می کنند، و به اندازه کافی نمی خوابند یا از داروهای خواب آلوده کننده استفاده می کنند، در معرض خطر بیشتر خواب آلوده شدن در پشت فرمان قرار دارند. اما هر کسی که بیش از حد خسته باشد، در معرض این خطر قرار داد که در پشت فرمان خوابش ببرد.

برای جلوگیری از چنین واقعه ای به این توصیه ها عمل کنید:

▪  پیش از اینکه وارد جاده شوید، به مقدار کافی بخوابید.

▪  اگر شما احساس خستگی می کنید، ماشین را در جای امنی نگهدارید و استراحت کوتاهی کنید.

 ▪ اما ماشین را در کنار جاده نگه ندارید.

▪  سعی کنید بین ساعت ۱۲ نیمه شب تا ۶ صبح رانندگی نکنید.

 ▪ برای سفرهای طولانی، رانندگی را در آغاز صبح شروع کنید، و برنامه ریزی کنید تا جای خود در طول سفر را با یکی از همراهان تان عوض کنید.

 ▪ درجه حرارت داخل ماشین را خنک و راحت نگهدارید.

 ▪ به ازای حدود هر ۱۵۰ کیلومتر رانندگی به خود استراحتی بدهید، غذای مختصری بخورید، مقداری هوای تازه استنشاق کنید یا بدن خود را کشش دهید.                                                                                                 

 

دانستنی های اتومبیل در فصل زمستان

 

۱) شستن اتوموبیل : هوای سرد زمستان میتواند صدمات زیادی به بدنه اتوموبیل شما وارد میکند. بهترین کار این است که اتومبیل خود را در روزهای آفتابی و گرمتر زمستان بشویید و بدنه آنرا با واکس یا پولیش مقاوم و مناسبی بپوشانید تا هم درخشندگی آن ماندگارتر شود هم از تاثیرات سرما بر بدنه آن کاسته شود. اگر روی بدنه خودرو شما خراشها یا پریدگیهایی هست حتما آنها را با مقداری رنگ مخصوص اتوموبیل - که میتوانید از تعمیرگاه یا از فروشگاههای مجهز لوازم اتوموبیل تهیه کنید - بپوشانید. هرگز اجازه ندهید رنگ آستر، حتی در سطوح کوچک، در معرض آب و هوای زمستانی قرار گیرد، زیرا مشکلات بزرگ ناشی از زنگ زدگی بدنه میتواند از همین خراشهای کوچک ایجاد شود

۲) برای داشتن دید واضح تجهیز شوید : پنجره ها ی خودرو در ماههای زمستان به توجه خاص نیاز دارند. برای جلوگیری از تشکیل لکه های یخ بر روی شیشه، تیغه های برف پاک کن خودرو را با تیغه مخصوص زمستان تعویض کنید. این تیغه ها تماس نزدیکتری با شیشه دارند و آنرا بهتر پاک میکنند. علاوه بر این به محفظه مخصوص آب شستشوی شیشه مقداری ضدیخ بیافزایید. اگر شیشه جلوی خودرو ترک دارد - حتی ترکی بسیار کوچک - آنرا فورا ترمیم کنید.

۳) باطری خودرو را بررسی کنید : اگر باطری اتوموبیل شما دو سال عمر کرده است، به نزدیکترین محل خدمات خودرو بروید و بخواهید تمام سیستم شارژ اتومبیلتان را بررسی کنند. معمولا بعید است که باطریهای کهنه در هوای سرد بتوانند اتوموبیلتان را روشن کنند. در واقع به محض اینکه دمای هوا به صفر برسد باطری کهنه ۶۰% قدرت خود را از دست میدهد. یکی از نشانه های بارز باطری ضعیف، صدای ناله مانند و خرخر موتور است. اگر چنین صدایی شنیدید، اتوموبیل خود را به تعمیرگاه ببرید. در ضمن ممکن است مشکل باطری به خاطر فعل وانفعالات شیمیایی (خوردگی) یا شل بودن بستها و کابلها باشد. با یک بررسی کوتاه متوجه خواهید شد که چنین مشکلی وجود دارد یا خیر. اگر خوردگی یا سولفاته شدن باطری در بخش خارجی آن باشد، میتوانید آنرا با دستمالی آغشته به محلول آب و جوش شیرین تمیز کنید. آب باطری را هم چک کنید. توجه کنید که آب باطری باید روی صفحه های الکترود را بپوشاند

۴) حفظ اصطکاک مهم است : تایرهای چند منظوره جدید، گران قیمت و در بسیاری موارد غیر ضروری هستند. جا به جا کردن تایرهای جلو و عقب با یکدیگر به طور منظم، اقتصادی ترین روش نگهداری از آنها است. بهتر است تایرها، به خصوص در اتوموبیلهای دیفرانسیل جلو، اسپورت و بارکش های سبک که چرخهای جلو از جلو به عقب به طور ناهماهنگ ساییدگی پیدا میکنند، هر ۵۰۰۰ کیلومتر جا به جا شوند. فشار هوای داخل تایرها باید هرماه چک شود اما این کار باید پس از خنک شدن چرخها انجام شود. زمانی که مشغول بررسی تایرها هستید به آج آنها توجه کنید. آج تایر باید به قدری باشدکه روی زمین لغزنده و برفی اصطکاک کافی داشته باشد. در ضمن تایر یدکی و جک خودرو را نیز چک کنید و مطمئن شوید که در شرایط مطلوب قرار دارند.

۵)چراغها را روشن کنید : یک اصل مهم در رانندگی زمستانی، دیدن و دیده شدن است. ابتدا تمام چراغها ی اتومبیلتان را روشن کنید و گشتی به دور آن بزنید. اگر لامپ سوخته ای میبینید آنرا تعویض کنید. سپس با کمک یک دوست چراغهای راهنما، چراغ چشمک زن، چراغ ترمز و دنده عقب را چک کنید. در داخل اتوموبیل هم از سالم بودن چراغ داشبورد و چراغهای صفحه راهنما اطمینان حاصل کنید. هر مشکلی را یادداشت کنید و در اولین فرصت آنرا برطرف کنید

۶)اتومبیلتان را تشنه نگذارید : روغن، آب، آب باطری، روغن ترمز و بنزین، مایعات لازم برای بدن خودرو شما هستند. روغن، همواره موتور را نرم و روان نگه میدارد و باید همیشه تمیز و محفظه آن پر باشد. روغن ترمز هر ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر چک و تجدید شود. فیلترها نیز باید چک و در صورت لزوم تعویض شوند. ضدیخ در صورتی که رادیاتور در شرایط عادی باشد (جوش نیاورده یا ترک نخورده باشد) باید هر دوسال یک بار یا هر ۳۰۰۰۰ کیلومتر تعویض شود. به یاد داشته باشید که هرگز درب رادیاتور را تا سرد شدن کامل موتور بر ندارید. برای جلوگیری از رگه های سوخت یخ زده در داخل باک بنزین، آن را مرتب پر نگه دارید.برای صرفه جویی در مصرف سوخت، باد تایرها را در حد مناسب نگه دارید، به آرامی گاز دهید و از ترمز ناگهانی بپرهیزید.اتومبیل را در حال توقف بیش از چند دقیقه روشن نگه ندارید.

۷)ترمزها، تسمه ها، قفلها و شلنگها را بررسی کنید : ترمزهای سالم هنگام رانندگی در روزهای زمستان مهمترین عامل ممانعت از حوادث ناگوار هستند، پس ترمزها را توسط یک متخصص به طور کامل چک کنید. اگر حس میکنید که فاصله توقف اتوموبیل طولانی شده یا زیر پدال لقی یا گرفتگی نا آشنایی هست، فورا" به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید. در ضمن لنت های ترمز را هم بررسی کنید و در صورت رفتگی یا کهنگی آنها را تعویض کنید. تسمه ها را چک کنید و مطمئن شوید که به خوبی محکم شده و فاقد ترک خوردگی، ساییدگی یا رفتگی باشند. آنها نباید در مقابل فشار انگشت شما بیش از ۱ سانتی متر قوس بردارند. شلنگها را با دقت بررسی کنید، مراقب نشتی، متورم شدن یا ترک خوردگی باشید و مطمئن شوید که تمام بستها محکم باشند. برای جلوگیری از یخ زدگی دستگیره ها و لولا ها، کمی خاک ذغال نرم به چفت وبست قفلها و کمی روغن به لولاها بزنید.

۸ )اتومبیل خود را برای تنظیم موتور (Tune-up) ببرید : خودروتان را به مرکز تنظیم موتور ببرید. یک متخصص به سرعت متوجه مشکلات استارت، موتور و سوخت و ساز آن میشود.از بالا بردن دور موتور خودداری نید زیرا نه تنها سوخت بیشتری مصرف خواهد کرد بلکه موجب استهلاک زودرس خودرو شما خواهد شد.

۹) چند نکته دیگر : کارشناسان راهنمایی ورانندگی توصیه میکنند که به خصوص در زمستان، همواره یک جعبه کمکهای اولیه و جعبه ای شامل لوازم اضطراری خودرو همراه داشته باشید، از جمله کابلهای اتصال باطری، بیلچه، ابزاری چون پیچ گوشتی، آچار، چاقوی جیبی و به خصوص در هنگام سفر کیسه خواب یا پتو، لباس گرم اضافه، جاروی کوچکی برای پاک کردن شیشه جلو، چراغ قوه با باطری اضافه، رادیو ترانزیستوری و یک کیسه شن همراه داشته باشید. اگر در یک کولاک زمستانی درگیر شدید، داخل اتوموبیل بمانید، شیشه را کمی پاین بکشید تا تبادل هوا انجام شود و با روشن نگه داشتن چراغها در معرض دید بمانید.برای هدر نرفتن سوخت، بخاری را به طور متناوب روشن و خاموش کنید                                                                                       

 

راهکارهایی در جهت کاهش مصرف سوخت                                                                          

 

۱) حرکت با سرعتی بین۸۰ تا۹۰ کیلومتر در اتوبانها و آزاد راه ها : برای شروع حرکت نبایستی یکباره بر سر پدال گاز ضربه زده و بصورت شتابدار حرکت کنید. به یاد داشته باشید بیشترین میزان مصرف بنزین در دنده های سنگین و با دورهای بالا موتور رقم می خورد. بیشتر رانندگانی که با سرعتهای بالا حرکت می کنند از ترمز بیشتری هم استفاده می کنند و این مسأله باعث افزایش مصرف سوخت می شود.

۲) عدم استفاده از قطعات و لوازم پر مصرف مثل کولر و چراغ های بزرگ جلو خودرو : در هنگام استفاده از قطعات برقی مانند کولر و چراغ های بزرگ جلو با افزایش مصرف برق فشار مضاعفی را بر دینام خودرو وارد کرده و باعث می شود موتور نیروی بیشتری را صرف به گردش درآوردن دینام کند.حال تصور کنید علاوه بر استفاده غیر ضروری در هنگام توقف های طولانی مدت از چراغ های بزرگ؛ عده ای علاوه بر آن اقدام به نصب لامپ های غیر استاندارد با وات مصرفی بالا هم مبادرت می ورزند. که مصرف سوخت را افزایش می دهد. جالب تر اینکه این نوع از لامپ ها علاوه بر افزایش مصرف سوخت و نقض قوانین جاده ای فشار بیشتری را به دینام وارد می کند و حتی در مواردی سیم کشی اتومبیل را با آسیب های جدی روبرو می کند. در هنگام استفاده از کولر بایستی همه شیشه ها بالا بوده و از ورود هوای بیرون از طریق هواکش ها به داخل خودرو ممانعت کنید. لازم به توضیح است در صورتی که در روزهای گرم تابستان قصد روشن کردن خودرو را دارید حتماً برای ۳-۱ دقیقه درب های خودرو را باز کرده تا هوای گرم بطور کامل از خودرو خارج شود.

۳) تنظیم موتور و کنترل مصرف سوخت توسط تعمیر کاران مجرب و کار آزموده : در دوره های زمانی منظم جهت تنظیمات موتوری به یک تعمیر کار مطمئن مراجعه کرده و بعضی از قطعات مصرفی را با توجه به دوره مصرف تعویض نمائید. البته این شیوه نگهداری از خودرو باعث افزایش عمر مفید خودرو خواهد شد و کاهش آلایندگی را سبب خواهد شد. بخصوص توصیه می شود در صورت کاربراتوری بودن خودرو شما دلکوی آن را به مگنت مجهز کنید تا با کاهش سوخت و آلاینده های خروجی اگزوز از توان موتوری بیشتری بهره ببرید فیلتر هوای خودروی خود را مطابق با توصیه های خودروسازان در دوره های مشخص تعویض کرده و از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید در غیر اینصورت بودن و یا نبودن یک فیلتر غیر استاندارد در هواکش موتور تأثیری در حفاظت موتور در مقابل ذرات گرد و غبار و ذرات معلق در هوا نخواهد داشت و علاوه بر افزایش مصرف سوخت خرابی زودهنگام موتور را رقم خواهد زد. از تعویض به موقع شمع غافل نشده و بر اساس میزان کارکرد موتور آنها را تعویض کنید.

۴) تنظیم باد چرخ ها : از تنظیم دوره ای باد چرخ ها غافل نشده و حتماً میزان فشار باد را بر اساس توصیه های سازندگان خودرو تنظیم کرده و در انتخاب لاستیک به دستورات کارخانجات لاستیک سازی توجه کنید. کم بودن باد لاستیک ها باعث فشار بیشتر بر موتور و سیستم تعلیق خواهد شد و کنترل خودرو را در شرایط مختلف دشوارتر می کند. ضمناً استفاده از رینگ و لاستیک اسپرت نیز باعث افزایش مصرف سوخت می شود.

۵) عدم استفاده از قطعات غیر استاندارد : استفاده از قطعاتی مثل سر اگزوزها و یا و یا تغییراتی که منجر به انسداد مسیر دود خروجی از اگزوز شود باعث بروز اشکال در شکل احتراق درون موتور خواهد شد.

۶) خاموش کردن خودرو در پشت چراغهای قرمز طولانی

۷ ) حرکت بعد از گذشت یک دقیقه از روشن بودن موتور : با گذشت یک دقیقه از در جا کار کردن موتور خودرو در فصول گرم و سرد سال می توانید با حرکت در سرعت های کم باعث گرم شدن هم زمان گیربکس؛ موتور و دیفرانسیل شوید.

۸) عدم استفاده از باربند خودرو در زمانهای غیر ضروری و یا استفاده از باربندهای غیر استاندارد

۹) بالا بودن شیشه ها در سرعت های بالا : در صورتی که شیشه ها در سرعت های بالا پایین باشند باعث پیچیدن باد در خودرو خواهد شد که انرژی بیشتری صرف شکستن مقاومت باد در برابر حرکت خودرو خواهد شد.

۱۰) استفاده از روغن و واسگازین غیر استاندارد : متأسفانه در بین دارندگان خودروهایی مدل پایین عده ای از رانندگان به تصور اینکه هرقدر چسبندگی روغن (ویسکوزیته) بالاتر باشد میزان روانکاری موتور بهتر خواهد بود از روغن ها و واسگازین با شماره های بالاتر از استاندارد استفاده می کنند که این عمل غیر اصولی بوده و سبب فشار مضاعف به اویل پمپ خواهد شد و تأخیر در جریان بیدا کردن روانکار ها را بر روی قطعات گردنده در پی خواهد داشت که با بروز این مشکل استهلاک زود هنگام را رقم خواهد زد. ضمناً این سفتی روغن باعث افزایش مصرف سوخت هم خواهد شد.

۱۱) پارک کردن خودرو در سایه : بدیهی است که در فصل تابستان خودروهایی که در سایه پارک می شوند نیاز کمتری به خنک کاری اولیه در شروع حرکت داشته و استفاده از کولر کمتر می شود؛ ضمناً با کاهش تابش نور مستقیم خورشید بر روی خودرو بخارات بنزین از باک کمتر خواهد شد.

۱۲ ) تمیز نگه داشتن موتور و بدنه خودرو : با تمیز نگه داشتن بدنه و موتور خودرو به تبادل حرارتی بین اجزای خودرو و محیط کمک کنیم.  می توان گفت هر قدر گرمای موتور بهتر به محیط پیرامون انتقال پیدا کند موتور از بازده بیشتری برخوردار خواهد بود مثلاً در فصل تابستان با انباشته شدن گرما در موتور انتقال حرارت با مشکل روبه رو خواهد شد و موتور جوش می آورد.

ـ آیا شما تجربه رانندگی با یک موتور جوش آورده را دارید ؟

ـ توان موتور چگونه بوده است ؟

۱۳) قبل از عزیمت به سمت مقصد حتما ًمسیر را مورد ارزیابی قرار داده و از کوتاه ترین مسیر ممکن تردد کنید.

 

ارتفاع زدن : خب می خوام در مورد ارتفاع زدن(کم کردن ارتفاع ماشین) ماشین که یکی از شایع ترین کارهایی هست که بین ما جوونهای ایرانی انجام میشه صحبت کنم!  این کار راههای مختلفی داره که ارزانترین راه اینه که با پرداخت چند هزار تومن به یک مکانیک از اون در خواست کنین  که فنر لول کمک فنر شما رو ببره و کوتاه کنه تا اینکه ماشین شما ارتفاعش بیاد پایین! این راه به عنوان ارزانترین راه شاید کمی معقول به نظر می رسه ولی اصلا توصیه نمیشه؛ چون باعث خشک تر شدن ماشین کمتر شدن عمر فنرها میشه! راههایی هم مثل گرم کردن فنر یا بستن قسمتی از فنر هست که اصلا تاثیر گذار نیست بلکه ضرر اون بیشتر از نکته ی مثبتش هست.  راه دوم یکی از راههای خوب هست که در ایران رایج هست و اون اینه که شما کمک فنرتون رو بدید به اصطلاح پیچ مهره ای(یا روغنی) کنن. در این روش داخل فنر رو با روغن و واسکازین خاص پر می کنند. در اینصورت شما کمک فنری نرمتر خواهید داشت ولی ارتفاعتون پایین نیومده. برای پایین آوردن ارتفاع باید فنرلول مربوط به کمک فنر رو عوض کنید! فنر لولهای اسپرت زیادی با سایزهای مختلفی هست مثل سایز ۳۲ که معقولترینه؛ سایز ۳۰ که تقریبا ارتفاعی کم داره و سایز ۲۸ که گلگیرچسبیده به لاستیک هستند! این روش با خریدن فنرلول اسپرت مبلغی حدود ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومن خرج در بر خواهد داشت. و اما روش سوم اینه که شما کیت ساسپنشن برای ماشینتون خریداری کنید که علمی ترین و البته گرونترین راه ممکن هست. در این روش کلیه سیستم کمک فنرتون با نمونه ی اسپرت و کم ارتفاع تعویض میشه و باعث میشه با کم شدن ارتفاع ماشینتون در دست اندازها نه تنها خشک نشه بلکه نرمتر هم بشه. در این کیتها به ۳ شکل عرضه میشن:

۱- کیتهای فنر ثابت که فقط یک ارتفاع دارند و غیر قابل تغییر هستن

۲- کیتهای تنظیم ارتفاع دستی که با روی جک بردن ماشین می تونید ارتفاع اون رو تغییر بدید

۳- سیستم تنظیم ارتفاع اتوماتیک که مثل زانتیا شما می تونید از داخل ماشین ارتفاع اون رو تغییر بدید.

قیمت این کیتها از ۱ ملیون تومن شروع میشه! یکی از معروفترین مارکهایی که این کیتها رو تولید می کنه KW هستش که در کشور آلمان ساخته میشه.

ABS : خب این سیستم همون سیستم ضد بلوکه یا ضد قفل هست که نمیزاره لاستیک ماشین قفل بشه و لیز بخوره! ترمز های ای بی اس دو نوع هستند:

۱- مکانیکی : این نوع ترمز همونطور که از اسمش پیداست مکانیکی هست و شما به محض اینکه پاتون رو روی ترمز قرار می دید با گرفتن و ول کردن تند تند ترمز در این سیستم مانع از قفل شدن ترمز میشه ولی این نوع ترمز زیاد کار آمد نیست و این مدل روی ماشینهایی مثل سمند و ۴۰۵ و پرشیا که میگن ترمز ای بی اس نصب می کنن این نوع نصب میشه!

۲-الکترونیکی : این مدل بصورت الکترونیکی و هوشمند از طرف کامپیوتر مرکزی ماشین فرمان می گیره که وقتی سیستم احساس می کنه ماشین داره لیز می خوره این ترمز رو وارد مدار می کنه واز لیز خوردن ماشین جلوگیری می کنه که خیلی عالی جواب می ده به طوری که در ۹۵ درصد مواقع شما ترمزگیری بهتری خواهید داشت! این سیستم روی ماشینهایی مثل ۲۰۶ و زانتیا وجود داره!!! این رو هم اضافه کنم که وقتی شما ای بی اس دارین به راحتی هنگام ترمز گیری شدید می تونین تغییر مسیر بدین ولی اگر فاقد این سیستم باشید به دلیل لیز خوردن تغییر مسیر عملا امکان ذیر نخواهد بود.

EBD : این سیستم ترمز گیری علاوه بر ترمز ضد بلوکه سیستم پایداری ماشین همراه با ترمز گیری هست به صورتی که هم از لیز خوردن جلو گیری می کنه و هم از انحراف به چپ و راست برای مثال اگر شما نصف ماشینتون روی یخ باشه و دو چرخ دیگه روی آسفالت اگه فقط از سیستم ای بی اس استفاده کنید ماشین به طرفی که آسفالته منحرف میشه و از مسیر خارج میشه ولی اگر ای بی دی نیز همراه شما باشه از این انحراف هم جلو گیری میکنه! در ایران در بین ماشین های زیر ۳۰ میلیون این سیستم فقط در ۲۰۶ تیپ۵ و تیپ۶ وجود داره!

ESP : تا اینجا اون دو سیستم بالا که معرفی شد فقط هنگام ترمز گیری به یاری انسان میان ولی سیستم پایداری ای اس پی همیشه با شماست و ماشین شما رو در هر لحظه از انحراف و پرتاب محافظت می کنه! مثلا وقتی شما با سرعت خیلی زیاد وارد پیچی میشین ماشین پایداریشو از دست می ده و از مسیر پیچ خارج میشه اینجاست که ای اس پی به یاری شما می شتابه و نمیزاره ماشین از مسیر پیچ خارج بشه! هر گونه لغزش ماشین در هر حالت چه به بغل و یا چه به جلو و عقب حتی بدون ترمزگیری توسط سیستم پایداری ای اس پی کنترل میشه! از ماشینهایی که این سیستم رو دارن میشه به رنو مگان ۲۰۰۰ و هیوندای سوناتا اشاره کرد!

در مورد اسپویلر یا بال عقب

همونطور که در عکس هم می بینید این قطعه در قسمت عقب خودرو نصب میشه! ولی این قطعه کاربردی هم داره! اگه شما از نمونه ی اصلش با نصب درست بهره ببرید باعث پایدری ماشینتون در سرعتهای بالا میشه!

میگید چطوری؟؟

طبق عکس بالا اگه دقت کنید می بینید وقتی که باد از روی اسپویلر رد میشه باعث ایجاد نیروی عمودی روی بال میشه! دقیقا کاری که بالهای یک هواپیما میکنند منتها تو هواپیما بالها باعث بالا رفتن اون میشن ولی تو ماشین بال باعث پایین رفتن ماشین میشه که این امر منجر به چسبندگی بیشتر ماشین به جاده در نتیجه احساس امنیت در سرعتها بالا میشه! انواع اصلی اسپویلر از جنس فیبر کربن ساخته میشه که با نصب صحیح این امکان رو به شما میده که هیچ حس نا امنی در سرعتهای بالا نکنید. ولی متاسفانه در کشور ما این قطعه بیشتر جنبه ی تزیینی داره! این رو هم بگم که اسپویلر ها با جنس فایبر گلاس عملا هیچ تاثیر روی نیروی عمودی و چسبندگی نخواهد داشت. بسته به نوع ماشین نوع لاستیک هم فرق میکنه.

ویژگی های لاستیک خوب وبالانس چرخ :هرگونه عمل و عکس العملی در فرمان ،شتاب ،ترمز در خودرو به جاده و لاستیک نیز بستگی دارد و کیفیت و طرح لاستیک اهمیت فراوانی در عمل کرد خودرو نسبت به موارد گفته شده دارد.و این مهم زمانی قابل لمس  است که  مسیر حرکت از اصطکاک خوبی برخوردار نباشد  همچنین در سرعت های بالا نیز طرح و کیفیت تایرها بسیار اهمیت پیدا می کند.

ویژگی های لاستیک نرمال : یک لاستیک خوب در درجه اول باید بتواند وزن وارده را تحمل کند و ضربات ابتدایی جاده را همانند فنر دفع کند

جنس تایر : الياف نخ – فايبرگلاس - فولاد با لاستيك طبيعي يا مصنوعي

ساختمان تایر : تاير ازروي هم گذاري ورقه هاي لاستيك در قالب هاي فلزي به وجود مي ايد.

انواع تایر :

1- نوع اول تایر یک لاستیک بیرونی و یک لاستیک درونی وجود دارد و در لاستیک درونی هوای فشرده قرار می گیرد سپس هم لاستیک درونی و هم لاستیک بیرون بر روی رینگ قرار می گیرند

2- در این نوع تایرها دیگر لاستیک درونی وجود ندارد و هوای فشرده بین لاستیک بیرونی و رینگ قرار می گیرد

لایه گذاری تایرها: لایه گذاری تابر ها در سه نوع مختلف انجام می گیرد.

1- لايه گذاري مورب متقاطع: يك لايه با زاويه25 تا40درجه نسبت به محورقرار مي گيردولايه ديگربا زاويه مشابه وقرينه روي لايه اول گذاشته مي شود به همين ترتيب لايه بعدي يكي در ميان با زاويه روي هم چيده مي شود

2- لايه گذاري مورب متقاطع منجيد دار: مثل مورب متقاطع با اين تفاوت كه قسمت تكيه گاه ان را  كه با سطح جاده تماس مي گيردبه وسيله منجيدهاي با زاويه20تا35 درجه تقويت مي كنند.اين عمل مقاومت واستحكام تاير را بالا مي برد.

3- لايه گذاري راديال : لايه ها از يك تكيه گاه به تكيه گاه ديگربا زاويه 90درجه نسبت به محور كشيده مي شود.براي استحكام تاير منجيدگذاري مي كنند زاويه ان نسبت به خط مركزي بين 10


مطالب مشابه :


مبدل برق اتومبيل به 220 ولت شهری از جا فندکی یا باتری سیار

خریدار قسطی پراید - لاستیک پراید قیمت لاستیک خارجی - لاستیک بارز




مراقبت از خودرو

باد لاستیک های بارز باطری ضعیف در نظر گرفته شده قیمت شستن پراید و پیکان تقریبا 25




دیدگاه دارندگان خودرو ریو

کند و در مقابل قیمت و پراید) بخصوص در گذاشته و همچنین لاستیک استفاده شده ( بارز )




با چه پولی چه خودرویی بخرید؟

اسپری پنچرگیری لاستیک | تومان، مگان دنده‌ای هم با قیمت ۳۷ میلیون و پانصد هزار تومان و




جزییات اولین خودروی برقی بازار ایران+قیمت و عکس

جزییات اولین خودروی برقی بازار ایران+قیمت بارز‌ترین کیت ضد سرقت رینگ و لاستیک




برچسب :