آموزس انواع بازی های ورق

مقدمه

طراحان بازی ورق به صورت هوشمندانه ای، از طراحی تمامی جزئیات بازی، رسیدن به هدف خاصی را دنبال می کرده اند. بی شک شما هم سوالات بسیاری درباره ی دلیل انتخاب خال های بازی، دلیل تفاوت چهره ی چهار پادشاه و... از خود پرسیده اید. تمامی موارد یاد شده مفهوم خاصی را در خود پنهان کرده اند. در این مقاله قصد داریم با مفاهیم پنهان خال های بازی ورق آشنا شویم.

کاربرد خال های بازی ورق

اگر تمام ۵۲ کارت پاسور به یک شکل می بودند آنگاه بازی کردن با ورق ممکن نبود. بنابراین کارت های بازی را به چهار دسته ی مساوی - که هر کدام ۱۳ کارت خواهند داشت - تقسیم می کنیم.

برای تمایز دادن این ۴ دسته از همدیگر به هر گروه یک نماد را نسبت می دهیم که آن نماد همان خال کارت است. (خاج، خشت، پیک و دل)

در داخل هر دسته نیز برای تشخیص ۱۳ کارت آن دسته از هم، آنها را با اعداد ۱ تا ۱۳ عددگزاری می کنیم. عدد شماره ی ۱ را آس می نامیم و عدد شماره ی ۱۱ را با سرباز، عدد شماره ی ۱۲ را با بی بی و عدد شماره ی ۱۳ را با نماد شاه نمایش می دهیم.

قابل ذکر است که خال های بازی ورق در کشورهای مختلف یکسان نیستند. خال های بازی پاسور امروزی متعلق به کشور فرانسه می باشند که بعدها وارد انگلستان شده و به خاطر سادگی در طراحی، از آنجا به تمام جهان راه یافتند.

معنی نمادین خال های فرانسوی بازی ورق

هر خال در بازی ورق نمادی از یک پدیده است. چهار خال بازی ورق و معنای نمادین و سمبولیک آنها را مرور می کنیم:

خال پیک (Spades) : پیک که از آن با عنوان "دل سیاه" نیز یاد می شود در بین چهار خال بازی ورق بالاترین ارزش را دارد. پیک به عنوان سمبولی از مرگ شناخته می شود. معادل پیک در ورق آلمانی چمن و در ورق سوئیسی سپر است. رنگ خال پیک سیاه است.

خال دل (Hearts) : خال دل پس از پیک برترین ارزش را در بین خال های بازی دارد. دل نمادی است از عشق و مهر. معادل دل در ورق آلمانی همان دل و در ورق سوئیسی رز می باشد. رنگ خال دل قرمز است.

خال خشت (Diamonds) : خال خشت که از آن با نام الماس نیز نامبرده می شود سومین رتبه را بین خال های بازی دارد و نمادی از دارایی و ثروتمندی می باشد. معادل خشت در ورق های آلمانی و سوئیسی زنگوله (ناقوس) می باشد. رنگ خال خشت قرمز است.

خال خاج (Clubs) : خال خاج - که نام های دیگری نظیر گشنیز و یا شبدر نیز دارد - کمترین مقام را در بین چهار خال بازی دارد. خاج را نمادی از جنگ و نزاع می دانند. قابل ذکر است که Club به معنای گرز است. معادل خاج در ورق های آلمانی و سوئیسی بلوط می باشد. رنگ خال خاج سیاه است.

اصطلاحات

با توجه به اين كه اصطلاحات يك دستي براي رويدادهاي ورق بازي در فارسي نداريم ، كار توضيح دادن خيلي مشكل مي شود . توجه كنيد كه به طور متداول ما به خيلي رويداد ها مي گوييم «دست» : به دست دادن ، به دستي كه براي بازي كردن در اختيار ماست ، به دستي كه در حال بازي كردن است ، به دست 7 تايي بازي ،مثلأ در حكم ، به دست روي زمين و .... . خلاصه اين ها همه را دست مي گوييم كه اگر بخواهم به آن ها در اين سايت از دست نام ببرم خيلي گيج كننده خواهد شد و مشخص نمي شود منظورم كدام رويداد است . همين طور هم واژه بازي كه براي طيف وسيعي از امور به كار مي رود . به همين دليل ناچارم واژه هاي مشخصي را براي هر كدام از رويدادها به كار ببرم . به اين شرح :

خال (Suit) : علامت مشخصه كارت ها : گشنيز ، خشت ، پيك و دل

دور (Trick) : يك دور بازي كه در آن هر بازيكن يك كارت مي اندازد . مثلأ در حكم ، دور عبارت است از 4 برگي كه از نفر اول(آغازگر) شروع مي شود و با بازي نفر آخر پايان مي پذيرد.

دست (Game): يك بازي كامل ، كه در آن تمام برگها بازي شده باشند . مثلأ در حكم يك دست شامل 13 دور است كه در آن هر تيمي كه 7 دور را ببرد ، بازي را برده .

ست (Set): يك ست كامل از پيش تععين شده ؛ مثلأ در حكم هر 7 بازي را كه يك تيم ببرد يك ست تمام مي شود . از مجموع بازي ها تشكيل مي شود و با شماري از ست ها كل بازي ورق به پايان مي رسد . مثلأ با 2 يا 3 ست .

آغازگر (Leader): بازيكني كه دور را آغاز مي كند و باقي بازيكنان طي ترتيب مشخص بعد از او بازي مي كنند. معمولأ كسي است كه دور پيش با برگ برنده او به پايان رسيده.

دست دادن (Dealing) پخش كردن برگ هاي بازي بين بازيكنان .

دست دهنده (Dealer): كسي كه دست مي دهد .

حكم كردن (Bidding) : عملي كه طي آن خال سر ، ويا امتياز تعهد شده مشخص مي شود . مي تواند به صورت رقابت باشد (يعني هر كس تعهد بزرگتري كرد حكم كردن را ببرد، مثل شلم) و يا مي تواند به صورت نوبتي و تك نفره باشد (مثل حكم).

 

بازی حکم

حکم هم 2 هم 3 و هم 4 نفره بازی میشه.
در حالت 2 نفر یک حاکم داریم و نفر دیگه که این حاکم باید مشخص بشه که برای این منظور اکثرا به این طریق عمل میکنند که برای هر نفر برگ میکشند اولین نفری که تک بهش افتاد حاکم میشه.
فرض میکنیم حامد و حمید دارند بازی میکنند و حامد حاکم میشه.
حمید باید برگ پخش کنه به این صورت که 5 تا میده به حامد 5 تا به خودش و بقیه برگها رو میذاره کنار.
در بازی حکم چیزی وجود داره به نام حکم کردن به این صورت که از خالهای 4 گانه ( خشت, خاج , دل و پیک ) باید یکی به عنوان حکم توسط حاکم مشخص بشه . حالا این حکم چیه ؟
توی این بازی هر برگ ارزشی داره به این ترتیب : آس بیشترین از همه بعد شاه , بی بی , سرباز و ده و همینطور به پایین . حالا در این بین خالی که حکم میشه بالفرض دل حکم میشه در اینجا برگهای حکم از سایر برگها ارزش بیشتری دارند یعنی تک دل از همه برگها بهتره و همینطور به پایین و حتی 2 دل ارزشش از تک مثلا خشت بیشتر !
در این بازی , بازی توسط حاکم و برگی که اون میندازه شروع میشه . خب با این توضیح میریم سراغ حمید و حامد.
حامد حاکم شده و از بین 5 برگ باید حکم رو انتخاب کنه و اعلام کنه ( معمولا برای حکم کردن قاعده خاصی نیست و هر کس یک چیزی و برحسب وارد بودن و تجربه حکم میکنه اما در حالت پیش قرض چیزی حکم میشه که بین اون 5 برگ اولیه از همه بیشتر یا از همه بالاتر باشه به این معنا که فکر میکنیم 5 برگ اولیه حامد عبارت از آس دل , شاه دل ( کم پیش میاد ! ) , و آس خشت ( مثال اینا ! ) و 5 پیک و 4 خشت . خب اینجا حامد میتونه هرچی بخواد حکم کنه اما عقل سلیمش میگه که دل هایی که داره سر تر و باید اون رو حکم کنه . بعضی ها هم میگن که خود آس و شاه دل 2 دست میگیرند ( اینم بعد توضیح میدم ) پس میان خشت حکم میکنند . پس همونطور که گفتم حکم کردن بستگی به فرد داره .
خب حالا حامد حکم کرده و چون بازی 2 نفر است باید از 5 برگی که داره 3 تارو بندازه اونور و اون فرد دیگه هم 2 برگ از برگهاشو جدا میکنه ( اونایی رو جدا میکنند که ارزش کمتری دارند و حکم هم نیستند البته معمولا ! ممکنه یکی حکم بندازه بیرون اما بجاش آس غیر حکم رو نگه داره ! ) و بعد برگاشونو میذارند کنار اما به پشت که طرف مقابل نفهمه چی رو کنار گذاشتند بعد بازی به این صورت شروع میشه که حاکم از اون برگهای اولیه ( یعنی اونایی که اول حمید گذاشت کنار ) یک برگ رو برمیداره و نگاه میکنه طوری که حمید نبینه و برانداز میکنه که برگ خوبی یا نه اگه خوب بود برش میداره و برگ بعد اون رو میذاره کنار ( برگی که از این به بعد کنار گذاشته میشه نباید دیده بشه ! البته این مورد توافقی بعضی طی میکنند که نگاه کنند ) بعد نوبت حمید اون هم همین کار رو میکنه اما به این صورت که اگه برگ اول رو نخواست اونو میذاره کنار و برگ دوم رو هرچی بود برمیداره ( برگ اول رو ببینی و برداری نمیتونی بفهمی برگ 2 چیه ! برگ 1 رو بذاری کنار برگ 2 رو برداری ممکنه که برگ 1 بهتر بوده باشه ! دیگه اینجا بستگی به 2 طرف و واردیشون داره ) همینجوری ادامه میدند تا به 2 برگ آخر میرسیم که نوبت حاکم برداره که اینجا حاکم 2 تا برگ رو با هم اجازه داره نگاه کنه و یکیشون رو انتخاب کنه . اگه درست پیش رفته باشند هر 2 باید 13 برگ داشته باشند و 26 برگ هم که کنار قرار داره که معلوم نیست اون چه برگهایی هست . بعد بازی شروع میشه توسط حاکم به این صورت که هر برگی که حاکم انداخت باید طرف مقابل هم همون رو بره. فرض کنیم که حامد دل حکم کرده و با آس خشت بازی میکنه اینجا حامد باید خشت بازی کنه و فرض میکنیم که حمید خشت داره – یکی 6 خشت یکی دیگه شاه خشت – خب اینجا حمید باید یک خشت بره اما بهتره 6 رو بازی کنه به جای شاه . چرا ؟ چون شاه از 6 بهتره و باید نگهش داشت درثانی وقتی حامد اس خشت رو میره برگ شاهی که دست حمید هست سرتر .
خب حمید 6 رو میره حامد هم آس رو رفته و اینجا آس بهتر از 6 و حامد میتونه 2 برگ رو برای خودش برداره و جلوی پاش یا کناری بذاره که به این میگن یک دست و هر کی به 7 دست برسه برندست.
توی بازی 2 نفر هر دست از 2 برگ تشکیل شده که تعداد این 2 تایی ها به 7 تا برسه فرد برده
خب ادامه میدیم فرض بالا رو به این صورت که حامد آس خشت بازی کنه اما حمید خشتی نداشه باشه !
در این حالت حمید 2 کار میتونه انجام بده یکی معقولانه یکی هم دیوانگی .
حالت اول اینه که برگ حامد رو به اصطلاح ببره ( بریدن, نه برنده شدن ) برای عمل برش باید فرد به جای اون خالی که بازی شده و نداره ازش حکم بره و بهتر هم هست که برش با برگ ریز ( کوچکتر نظیر 2 انجام بشه ) ( بازی 3 یا 4 نفر موضوع فرق داره ) خب حامد آس خشت رفته حمید هم نداره به جاش با 2 دل ( یا کوچکترین برگ حکمش ) اون رو برش میده و یک دست برای خودش جمع میکنه ( گفتیم قبلا که حکم از برگهای غیر حکم حتی آس آنها برتر ) این بازی همینطور ادامه پیدا میکنه تا یکی 7 دست جمع کنه و بازی رو ببره . چند نکته ای که باید مد نظر داشت اینه که شروع بازی با حاکم اما ادامه ی آن با کسی که هر دست رو جمع میکنه به این معنا که حمید اگه دستی جمع کرد حالا نوبت اونه که هر چی خواست بره .
دومین نکته بازی حکم تا وقتی ادامه پیدا میکنه که تعداد امتیاز های هر فرد به 7 و 5 برسه که این دو تا رو یا حتی عدد دیگه قراردادی اما بیشتر بازی های حکم 7 امتیازی .
سومین نکته که توی بازی 2 نفر اولین حاکم توسط آس مشخص میشه اما در ادامه ی اون هرکی حاکم که برده باشه ( یعنی 7 دست رو جمع کرده باشه ) . اگه بازی ادامه یافت 2 نفر 6 به 6 شدند اینجا باز هم قرار داد تعیین میشه که آیا هرکی به 7 رسید بازی رو برده یا اینکه بازی تا 8 ادامه پیدا کنه ( یا هردو جفت 5 بشن ) حالت اول معلومه که هرکی به 7 برسه برنده میشه اما اگه تعیین کردیم که بازی به 8 افزایش بیابد اینجا دیگه هرکی به 8 رسید برنده شده اما امتیازش باید از طرف دیگه 2 تا بیشتر باشه منظورم اینه که هر2 باز جفت 7 شدند باز باید قرار داد کنند که بازی به 9 ادامه پیدا کنه یا اینکه در 8 تموم بشه . ( فکر کنم فهمیدید دیگه ) .
بازی 2 نفره به همین ترتیبی بود که گفتم بازم ابهامی بود بگین یا اگه کسی فکر میکنه چیزی جا انداختم بیاد کاملش کنه .
بازی 3 نفر اینطوریه که باز حاکم اول مشخص میشه بعد نفر دست چپی من شروع میکنه به برگ پخش کردن به این صورت که اول به حاکم 5 تا میده بعد نفر بدی و آخرین نفر هم خودش تا حاکم حکم کنه بعد که حکم کرد باز برگ میده اما این دور نفری 4 برگ مییده . این برگ دادن تموم که میشه چون تعداد ورقهای برگ 52 عدد و اینجا 3 نفریم نفری 13 تا میرسه ( توی همه انواع بازی حکم هر نفر 13 برگ داره اصولا ! ) یک برگ اضافی که برای اینکه این برگ اضافی نباشه قبل از بازی یک برگ بی ارزش که 2 هست میندازیم کنار که 2 کدوم خال رو بندازیم کنار دیگه توافقی .
خب بازی باز هم توسط حاکم شروع میشه اینجا چون 3 نفریم نوبت دست راستی حاکم که بعد اون بازی کنه .
با مثال برای فهم بهتر میگم . حامد و مهدی و علی بازی میکنند . حامد حامد , مهدی دست راست حامد و علی دست چپش ( نشستن باید طوری باشه که هر فرد دست طرف مقابل رو نبینه ) اینجا بعد از حامد مهدی باید بازی کنه و بعد علی و همین طور بازی مثل 2 نفر ادامه پیدا میکنه هرکی که دست جمع کرد نوبتش که بازی کنه و نفر بعدیش باید دست راستیش برگ بندازه .
خب این بازی هم ادامه پیدا میکنه تا یکی ببره و هرکی هم به امتیاز 7 برسه بازی رو به کل برده .
چند نکته : بازی 3 نفر کمی سخته چون حواس جمع میخواد .
دوم اینکه هرکی برد حاکم بعدی مثل بازی 2 نفره ( توی 4 نفره باز متفاوته ) .
یک نکته مهم : فرض کنیم بازی داره ادامه پیدا میکنه حامد حاکم 6 دست جمع کرده , مهدی هم 6 دست اما علی 5 دست ! اینجا کسی 7 نشده پس کی برده ؟؟؟ اینجا قانون میگه که علی برده ! چون اونا 6 هستند این 5 ! این قانون .
پس توی این بازی اگه 7 هم نشی میتونی بک امتیاز بگیری اما به شرطی که آنقدر وارد باشی که باعث شی اون 2 نفر دیگه 6 بشند ! پس این دیگه واردی میخواد .
خب توی این حکم 3 نفر هم چیزی به ذهنم بیشتر نمیرسه .
بریم سراغ محبوبترین نوع حکم یعنی 4 نفره ! که عشق منه که بیشتر هم بصورت شرطی بازی میشه .
اینجا 4 نفریم اما هر 2 نفر با هم هستند یعنی چی ؟
امین ( خودم ونمیگم ها ) حمید و حامد و علی میخوان بازی کنند حاکم با آس دوباره مشخص میشه حالا باید برای حاکم یار مشخص کنیم که اینکار به انواع گوناگون صورت میگیره :
1 ) توافق میشه که امین با علی بشینه و حمید و حامد هم با هم یا هر نوع دیگش .
2 ) آس کشی میشه به این صورت که میگن آس اول حاکم آس دوم یارش . اون 2 نفر باقیمانده هم با هم میشینند .
خب فرض میکنیم امین با علی میشینه و حمید و حامد هم با هم .
طرز نشستن امین هر دو نفری که با هم هستند روبروی هم میشینند و یک حالت + به وجود میاد .
خب این از نشستن.
حالا باید برگ پخش شه که اینکار رو نفر دست چپی حاکم انجام میده و مثل حالت 3 نفره برگ میده اول 5 برگ و دور بعدی 4 برگ .
چند نکته در دست دادن در حالت 4 نفره :
کسی که باید برگ بده باید حتما دست چپی حاکم باشه ( مثل 3 نفره ) اما اگه نفر دست راستی هم خواست میتونه برگ بده .
هنگام دست دادن بعضی جاها توافق میشه ( در اصل اینجوری نیست ) که کسی که دست میده میتونه یکی از دست های یارشو بجز دست اول که 5 برگی ببینه ! ( این یک قانون چرت به نظر من اما میگم که حکم خودش بی قانون اصولا )
برگ دادن به این صورت که حاکم حکم کنه بعد دست دوم برگها ( یعنی 4 برگی ) داده بشه . نه اینکه همه 13 برگ حاکم رو بدیم بعد بگیم حکم کن !!
چند نکته در حکم کردن ( همه ی اینا توافقی ! ) : نوع اصلی حکم کردن که گفته شد خود حاکم هرچی خواست حکم میکنه . گاهی اوقات حاکم بوسیله ی دست یارش حکم میکنه به این صورت :
حاکم میگه سر قرمزش ! یعنی چی ؟ یعنی اینکه 5 برگ اولیه ی نفر روبروش ( یارش ) را رو میکنند به همه نشون میدند بین خالهای قرمز رنگش یعنی یا خشت یا دل هرچی سرتر بود همون حکم میشه .
با مثال میگم. امین میگه سر قرمر 5 برگ علی رو میشه که عبارتند از شاه دل , 6 دل, آس خشت , 3 پیک , 3 خاج و 2 خشت . خب معلومه آس خشت سرتر پس حکم خشت میشه .
چند نکته : ممکن اتفاق های باحالی بیفته : 1 ) برگهای علی اینجوری باشه : شاه دل , 6 دل, آس خشت , 3 پیک , آس دل و 2 خشت . اینجا چی حکم میشه !!؟؟ دل یا خشت ؟؟ هیچ کدوم . دست دوم علی رو میشه یعنی برگ ها پخش میشه تا اینکه 4 برگ علی رو بخوان بدند باز رو میکنند هرچی سرتر بود این دفعه حکم میشه .
فرض کنیم که این 4 برگ همشون سیاه بودند ! ( خاج یا پیک ) چی میشه ؟ دست سوم علی هم رو میشه ! اگه باز هم حکم تعیین نشد حاکم با توجه به دست اولی علی تعیین حکم میکنه !
حالت دیگه اینکه توی دست اول علی برگ قرمزی نیست ! اینجا هم باید دست دومش رو بشه تا برگ قرمزی در بیاد اگه اینجا هم بین 13 برگ که علی میگیره برگی قرمز یافت نشد دیگه خود حاکم مجبور خودش حکم کنه ( این نکته به یادتون باشه تا حکم تعیین نشه حاکم باید همون 5 برگ اولیه رو داشته باشند چی در این حالتهایی که گقتم چی حالتهای دیگه.
انواع دیگر حکم کردن : برگ وسط : اینجا حاکم میگه برگ وسط شریکم یا یارم و در این حالت از بین 5 برگ اولیه ی علی برگ 3 رو میشه و حکم تعیین میشه.
نوع دیگه : یا خشت یا دل و یا .... ( یا دل یا خاج و .... ) در این حالت 5 برگ اولی حاکم رو میدند ( بگم این نوع حکم کردن مسخره ترین نوعی که من دیدم و باهاش حتی بازی کردم ) اون میگه یا خشت یا مثلا دی یارم ( یا هرچی دیگه نظیر این ) اینجا برگهای شریکش یکی یکی رو میشه تا مثلا خشت یا دل رو بشه هرکدوم از این دو تا که رو شدند همون حکم میشه این رو کردن برگها ممکن حتی تا برگ 13 هم ادامه پیدا کنه که اگه باز هم حکم تعیین نشد خود حاکم باید حکم کنه .
چند نکته در بازی حکم :
طی بازی ممکن تقلبهایی بشه که اگر تقلب مشخص شه یک امتیاز به گروهی که تقلب گروه دیگه رو گرفته تعلق میگیره .
نوع برگ پخش کردن اصول داره ابتدا نفری 5 تا بعد 4 تا . بجر این تقلب محسوب میشه.
اگه کسی برگ بد پخش کرد مثلا به امین 14 برگ داد خودش در نتیجه 12 تا داشت اینجا چند مورد پیش میاد :
امین اگه حاکم باشه میتونه 2 کار بکنه بازی رو به هم بزنه یعنی اصطلاحا دست رو جا بره ( دوباره اون دست رو بازی کنند ) یا اینکه بک برگ به کسی که کم داره بده که این بستگی به حاکم و نگرش اون داره .
اگه کسی بد پخش کرد به خودش 14 رسید اما به یکی دیگه 12 تا اینجا خودش حق نداره به اونی که کم داره یک برگ بده چون اون بد دست داده پس کسی که کم داره یکی از برگهای اونی که زیاد رو داره از پشت انتخاب میکنه و میکشه برای خودش . ( توجه داشته باشید حاکم اگه دست رو جا نرفته باشه البته )
چند اصطلاح :
کوت کردن ( یا کت کردن ) : توجه داشتیم که کسی که 7 دست جمع کنه و در حالت 4 نفره هر گروهی که روی هم 7 دست جمع کنند برنده هستند و امتیازشون یکی اضافه میشه بهش . حالا فرض کنیم حمید حاکم و اون و حمید 7 دست جمع کردند اما امین و علی هیچی ! اینجا به اصطلاح امین و علی کوت شدند و به جای یک امتیاز 2 امتیاز به گروه حامد تعلق میگیره در حالت عکس حامد حاکم هست اما علی اینا 7 دست رو جمع میکنند اما حمیدشون هیچی نمیتونند ! اینجا حامد, حاکم کوت شده ! ( این نهایت کور کوری خوندن ( به زبون مشهدی بود ها ! ) که حاکم رو کوت کنی ) اینجا به علی اینا 3 امتیاز تعلق میگیره چون حاکم رو کوت کردند !
خب اینم از کوت کردن ! ( من از تایپ خسته نشدم شما از خوندن خسته شدید )
خب نکته های کوچک حرف زدن در بازی با شریک ممنوعه حرفهایی نظیر اینو بازی کن , ببرش , من ندارم این قبیل ......
نوبت بازی کردن طبق اصول اول حاکم بعد دست راستیش بعد شریک حاکم بعد نفر دیگه.
حاکم اگه ببره باز هم حاکم اما اگه بباخه اینجا نفر دست راستیش حاکم.
حکوت پس براساسی که گفتم ( توی بازی 4 نفره ) میچرخه . ( برخلاف 2 مورد قبلی که هرکی که میبرد حاکم میبود (

نکات :

كوت : چنانچه تيم حاكم مؤفق شود دست را با نتيجه 7بر صفر ببرد ، به جاي يك دست دو دست براي آن ها ثبت مي شود .



پر كوت : اگر حالت بالا براي تيم غير حاكم آن دست پيش بيايد يعني 7 بر صفر تيم حاكم را ببرد به جاي يك دست 3 دست برده برايش ثبت مي شود.



بام : اگر تيمي پس از اين كه 7 دست را برد ، اصرار به ادامه بازي داشت و مؤفق شد كه تمام 13 برگ را ببرد در اصطلاح به آن بام مي گويند . در اين صورت كل بازي تمام است و تيم بام كننده برنده نهايي بازي خواهد بود . اين پيروزي سهمگين ترين نوع برد است .

 

 

بازی 21

خب براي اين بازي شما بايد هر چي 2 و 3 و 4 و 5 هست بندازيد بيرون با بقيه بازي كنيد.

بعد شاه ميشه عدد 4 , بي بي ميشه 3 و سرباز ميشه 2 . 5 هم كه به كل نداريم . تك هم ميشه 11 و استثنائا دوتا تك با هم اگه كسي بياره ميشه 21 اما فقط بايد دوتا برگ داشته باشه كه جفتش بشه تك باشه . هركيم كه كارتهاي دستش
از 21 بيشتر بشه سوخته 21 هم آخرشه .
اين كه بازي چند نفره اجرا ميشه ولا من 2 نفره بازي كردم تا 10 نفره هم ديدم .
نحوه ي بازي اينجوري كه يك نفر ميشه بانكدار و اين بانكداري به نوبته و ميچرخه .
كسي كه ميشه بانك دار طي قراري كه گذاشته ميشه يك پولي رو به عنوان بانك ميزاره وسط فرض ميكنيم 1000 تومان .
بعد شروع ميكنه به كارت پخش كردن به اين نحو كه به نفر دست راستي يك كارت ميده و همينطور به بقيه . ميتونه هم اول به دست راستيش بده با اون بازي كنه بعد به نفر بعدي .
حالا نفر دست راستي بايد شروع كنه شرط بستن روي كارتي كه داره آها يادم نبود بانك دار يك كارتم اول به خودش م يده . خوب حالا نحوه ي خواندن هم قراردادي به اين ترتيب كه مثلا طي ميشود كه كمترين خواندن مثلا از
50 تومان شروع بشه نهايتشم كل بانكه و يك قرار داد ديگه هم كه گذاشته ميشه اينه كه بانك چند برابر كه شد بانك دار ميتونه كل پول رو برداره و بانك رو كه خالي هم هست تحويل بده به نفر بعدي .
خب بييام فرض كنيم كه من بانك دار هستم و به نفر دست راستيم يك كارت دادم قبلش به خودمم يكي دادم . نفر دست راستيم فرض ميكنيم كه بهش عدد 10 رو دادم . حالا بايد شرط بندي بكنه به اين صورت كه بگه مثلا 200 تومان بعد بايد بگه كه بازم كارت مي خواد يا نه اگه گفت آره يكي ديگه ميدم بهش كه فرض ميكنيم كه اين يكي 7 باشه كه جمعش ميشه 17 . حالا دو راه داره اين شخص اونم اينه كه يا بگه بازم كارت ميخوام كه ريسك كنه چون كارت بعدي اگه يك جوري باشه كه از 21 بالاتر باشه جمعش طرف به اصطلاح سوخته و بايد 200 توماني كه شرط بسته رو بذاره توي بانك . حالا ما فرض ميكنيم كه كارت بيشتري نخواست اينجا بانكدار كارتهاي خودشو برميداره كه فرض ميكنيم كارت اولي اومده 9 يكي ديگه هم بر ميداره كه اونم 8 هست جمع اينم ميشه 17 و كارت بيشتري بر نميداره حالا كارتاشونو مقايسه ميكنند هردو 17 هستند اما چون يكي بانكداره طبق قرداد اين مواقع عدد بانكدار يكي بالاتره پس ميشه 18 ! و فرد باخته . حالا اگه مال بانكدار از 21 رد شده بود يا كمتر بود فرد برده و 200 تومان از بانك برميداره و همين مراحل براي نفر بعدي اعمال ميشه با اين تفاوت كه فرض كنيم نفر قبلي سوخته بود و از 21 جمع كارتاش بيشتر بود كه بايد حتما بايد بگه به اصطلاح سوز يعني رد شدم .
بعد بانكدار برگشو هنوز كه رو نكرده براي تفر بعدي اگه ديد برگش بده ميتونه اونو بذاره و يكي ديگه فقط يكي ديگه برداره .

خب بريم سراغ يك سري نكات : اولي رو گفتم اگه هم بانكدار هم فرد مقابل 21 بيارن بانكدار برندس .
اگه فردي 3 كارت بگيره بازم كارتي بخواد بايد يكي از كارتاي قبليشو حتما رو كنه كه اگه نكنه بانكدار كه برگ ميده حق داره برگ 4 رو رو كنه . اين قانون براي 3 برگ به بالا اجرا ميشه .
دوم اينكه فرض كنيم بانك 1000 تومان باشه و قرار باشه كه 3000 تومان شد بانك دار بانك رو برداره براي اينكار بانكدار بايد اطلاع بده و بگه اصطلاحا بانك خبره.
و برگهارو برد بزنه و وقتي كه با همه بازي كرد بايد بانك رو جمع كنه چي 100 تومان توش باشه چي از اون 3000 تومني كه طي شده بود بيشتر باشه . يعني هم بانگ رو خبر داد دور كه تموم شد بانك رو بر ميداره .
بانك دار بودن الزامي نيست يكي ميتونه وقتي نوبتش شد بگه من نميخوان بانكدار باشم .
يك فرد روي دست ديگري هم ميتونه شرط ببنده كه اينم اول بازي بايد قيد شه كه چنين قانوني هم باشه يا نه ؟
مثل سر قرمز يا سياه توي بازي حكم .
حالا اين خواندن روي دست يكي ديگه چه جوريه ؟
فرض بكنيم من و جواد و حسين داريم بازي ميكنيم .
حسين بانكداره و به جواد برگ داده اولين برگشم هست كه تك ميباشه .
خب احتمال اينكه اين فرد بتونه ببره زياده . فرض ميكنيم كه خودش يگه 400 تومان من هم ميتونم بگم 300 تومنم من ميخونم . و بعد بازي رو ميكنيم و ما ميبريم يا ميبازيم در حالت اول اون 400 از بانك برميداره من 300 در حالت دوم اون 400 توي بانك ميذاره من 300.
كل بانك هم ميتونه خونده شه به اين صورت كسي كه دستش خوبه ميگه كل بانك كه البته روشنه كه بايد اندازه كل بانك خودش پول داشته باشه كه اگه باخت بتونه بده !
نكته ي بعدي اينكه كسي كه بازي ميكنه حواسش به برگاي رفته باشه بدونه چه برگهايي رفته اينا .اين براي وقتي كه با دوتا آدم حرفه اي بازي ميكني خيلي مهمه كه بدوني چندتا تك مونده يا رفته اين حواس جمعي به نحوه ي خوندنت خيلي كمك ميكنه .
نكته ي بعدي اينكه توي اين بازي زياد تقلب ميشه مخصوصا اگه با يك حرفه اي بازي كني كه آخر قمار هم باشه بايد واقعا حواست جمع باشه چون داري پول ميبري يا ميبازي و اصولا اين بازي خودش قماره و پول هاي زيادي به عنوان بانك اينا گذاشته ميشه مگه اينكه جو دوستانه باشه و نهايت بانك 3 يا 4 هزار تومن بشه .

 

 

بازی بی دل

بازی بی دل به صورت 3 یا 4 نفره انجام میشه به این صورت که این بازی 26 امتیاز منفی داره.
بی بی پیک 13 امتیاز منفی و هر دل یک امتیاز منفی .
در حالت 4 نفره مثل بازی حکم ورق ها رو پخش میکنیم .
هرکی خواست جلوی کس دیگه میشینه اینجا چیزی به نام یار وجود نداره و هرکی فقط خودشه .
توی ورق پخش کردن هم هرکی خواست انجام میده.
در هر دست بازی ورق های هر دو نفر با هم عوض میشن به این صورت که میگم .
فرض کنید دست اولی که بازی داریم میکنیم.
امیر روروی حمید نشسته و امین رو بروی محمد.
امیر 3 تا از برگهاشو هر کدوم رو که خواست میده به نفر دست راستیش و حمید و محمد و امین هم همین کار رو میکنند.
بازی رو انجام میدند به صورتی که در ذیل خواهم گفت.
دست دوم بازی کار بالا تکرار میشه اما این دفعه امیر 3 تا برگ میده به دست چپیش و به ترتیب همین طور.
دست سوم امیر میده به نفر روبروییش یعنی حمید و امین هم میده به محمد و همین طور بالعکس یعنی حمید به امیر و.....
دست چهارم کسی با کسی برگ عوض نمیکنه.
دست پنجم دوباره سیکل بالا از اول تکرار میشه.
شروع کننده بازی کسی است که 2 خاج یا گشنیز رو داره و افراد دیگه هم باید همون خال رو بازی کنند اگه کسی خاج نداره میتونه چیز دیگه ای بازی کنه بجز دل و بی بی پیک.
برگ اولی که افتاده میشه نباید منفی باشه.
خب فرض کنیم که امیر 2 خاج رو میره بعد امین بیبی خاج و حمید شاه و محمد هم آُس خاج.
در این بین محمد آس رفته و بالاتر از بقیه است برگها رو جمع میکنه .هر چی خواست میندازه روی زمین.
فرض کنیم محمد آس خشت بازی میکنه , نفر بعدی امیر اما خشت نداره ! اینجا امیر میتونه یک منفی به محمد بده یعنی به جای خشت دل بازی کنه یا هرچی دیگه که خواست . توجه داشته باشید که دست اول که بازی شروع میشه نمیشه منفی انداخت.
یک قانون دیگه تا کسی دل ننداخته کسی نمی تونه دل بازی کنه به این معنا که مثلا در حال بالا امیر یک دل میندازه حالا از این به بعد کسی اگه خواست میتونه بازی رو با دل شروع کنه برای توضیح بیشتر فرض بالا رو ادامه میدیم محمد آس خشت انداخت , امیر نداشت دل رد کرد , امین و حمید هم خشت دارند.
حالا بازمحمد باید بازی کنه چون برگش بالاتر از همه بود . اینجا چون امیر یک منفی قبلا داده حالا محمد میتونه با دل بازی رو شروع کنه ( منظورم رو امیدوارم رسونده باشم )
دست وقتی تموم میشه که همه برگهاشون تموم شده باشه.
بعد شروع میکنیم به شمردن منفی ها .
به عنوان مثال امیر 22 منفی داره , محمد 1 دونه , امین 0 تا و حمید 3 تا ( کلا 26 تاست . 13 تا بی بی پیک 13 تا هم دل )
این اعداد یادداشت میشه کسی که امتیاز کمتری داره امتیازش بیشتره.
برای برنده شدن هم حدی رو معین میکنیم مثلا میگیم که هرکی به 300 برسه باخته.
به همین ترتیب بازی میکنیم.
نکته ی مهم ! کسی که بتونه همه ی 26 امتیاز منفی رو جمع کنه به افراد دیگه ی بازی 26 تا اضافه میشه به خودش هیچی ! این کار واردی میخواد که من توی بازی با کامپیوتر 90 % موارد موافقم چون هوش مصنوی کمی داره !
نکته ی دیگه که این بازی به صورت 3 نفر هم به همین صورت است با این تفاوت که اونجا کسی نفر روبه رویی نداره که بخواد باهاش برگ معاوضه کنه پس 2 بار برگها رد و بدل میشه یکبار با دست چپی یکبار با دست راستی و دست سوم با هیچ کس و دست چهارم دوباره دست راستی و .........
اونجا یک برگ باید بیرون گذاشته بشه که 99.99% موارد ( یا حداقل ما اینجوری بازی میکنیم ) یک 2 هست که باید یا 2 خشت باشه یا پیک . 2 دل رو برای منفی دادن و 2 خاج رو برای شروع بازی نیاز دارید.

 

بازی ریم

ریم یه بازی دونفره است و با یک دست پاسور انجام میشه.
یکی از بازیکنان ورق پخش میکنه : 10 تا به حریف میده و 11 واسه ی خودش بر میداره . بقیه اوراق رو به پشت روی زمین میگذاره . هدف در این بازی اینه که به پاسور ها نظم بده ، یعنی 3تا ( به بالا) ورق رو به ترتیب کنار هم جور کنه مثلا : 1 2 3.. ( از یک خال ) یا اینکه 3تا (به بالا) ورق مثل هم داشته باشه ( مثلا 3 تا شاه). بعد از تقسیم ورق ها کسی که 11 تا پاسور داره باید یکی از ورق هاشو بندازه تا مثل طرف مقابل 10 تا ورق داشته باشه ( ورقی رو میندازه که فکر میکنه به دردش نمیخوره) البته ورق رو باید طوری روی زمین بندازه که حریف هم بتونه اون رو ببینه ( تا اگه به دردش می خوره برش داره ) بعد از اون نوبت حریفه اون میتونه برگ افتده روی زمین رو برداره یا یکی از 31 ورقی که به پشت روی زمین وجود داره ( توجه هرگاه از هز جایی برگه ای برداشته میشه باید از توی دست یه پاسور روی زمین بیفته تا دوباره جمع پاسور های توی دسمون به 10 تا برسه) . همینطور بازی ادامه پیدا میکنه تا یه نفر پاسور هاش جور بشه .در این موقع پاسور های فرد بازنه باید بازدید بشه و مقدار ورق های جور نشده شمرده بشه . مثلا اگه 6 تا رو جور کره و 4 تا جر نشده و اون 4 تا به این صورت باشه : شاه دل ، تک خشت ، 5 لو خشت ، سرباز دل ؛ پس 42 امتیاز به فرد برنده داده میشود زیرا تک=14 ، شاه =13 ، 5لو=5 ، سرباز=10 و 14+13+5+10=42. در ابتدای بازی باید حد امتیازات رو برای اتمام بازی شرط کنید.

-->     بازی بورس و قدرت ذهن

می‌خواهم در مورد يک بازی ورق توضيحاتی بدهم که به نوعی هم فال است و هم تماشا ! مزيتش اين است که هم يک بازی زيبای ورق آموزش داده می‌شود و هم می‌توانم به بحث دوست داشتنی قدرت ذهن بپردازم ! اين بازی چيزی نيست جز بازی بورس ! که با اجازه‌تان اين بازی صرفاً برای قمارهای دسته جمعی هست که بالای دستش بازی نيامده است ! حالا بخواهيد در انتها پول را پس بدهيد يا ندهيد بستگی به خودتان دارد. من يکی که هم چون عياران تمام سعيم را برای بردن می‌کنم و بعد هر چقدر که بردم در راه صدقه صرف می کنم !!!!! پس با نيت خير هم می‌توان قمار کرد. خودشان می‌گويند : الاعمالُ بالنيّات !

برای بازی نياز به دو دست ورق داريم . در اين بازی کارت‌های يک دست از ورق‌ها بين بازيکنان پخش (فروخته) می‌شود. بسته به تعداد و موجودی بازيکنان می‌توان برای هر کارت قيمت تعيين کرد. 52 ورق هست و هر کدام يک قيمتی دارد. بعد از تقسيم کارت‌ها مقداری پول جمع می‌شود. اين پول‌ها را به سه قسمت تقسيم می‌کنيم. که مقدارشان متفاوت است. بر فرض اگر صد تومان پول جمع شد می‌توان آن‌ها را به پنجاه ، سی و بيست قسمتشان کرد. حال از دست دوم ورق سه کارت را به گونه‌ای که هيچ کس نبيند زير اين پول‌ها قرار می‌دهيم ! از اين بعد کسی حق ديدن هيچ کدام از کارتهای دست دوم ( که سه تايش زير پول ها رفت ) را ندارد. يکی از بازيکنان خواننده می‌شود و به ترتيب کارت‌ها را يکی يکی می‌خواند. حال بايد حدس زده باشيد از بين کارت‌های دست اول که بين بازيکنان پخش شد سه تا کارت هست که برنده آن پول‌هاست. با هر کارتی که جناب خواننده از دست دوم می‌خواند تعداد کارت‌هايی که احتمال برد دارند کمتر می‌شود. يعنی هر کارتی که می‌خواند در واقع نشان‌گر کارت سوخته است و کارت‌هايی که مانده‌اند ارزش بيشتری پيدا می‌کنند. آن‌قدر اين خواندن ادامه پيدا می‌کند تا فقط سه کارت باقی بماند و برنده‌ها اعلام شود. تا اين جا فقط روال بازی بيان شد که به تنهايی جالب است ولی باز جالب‌تر هم می‌شود. اما چرا به اين بازی بورس گفته می‌شود؟

خوب اين بازی به معنای واقعی کلمه بورس است. یعنی در اين بازی هر کارت به عنوان يک واحد خريد فروش در بازار بورس ما هست. در طول بازی ، بازی‌کنان می‌توانند به خريد و فروش کارت‌ها بپردازند. پر واضح است که هر کارت که خوانده می‌شود و به انتهای بازی‌ نزديک می‌شويم قيمت کارت‌ها افزوده می‌شود. البته قيمت‌ها می‌تواند تا سقف بيشترين پول که برای کارت‌ها در نظر گرفتيم بالا برود. برای روشن شدن يک مثال می‌زنم. فرض کنيد قيمت هر کارت 100 تومان تعيين شود. با فروختن کارت‌ها بايد پولی در حدود 5200 تومان جمع شود. فرض کنيد که سه تا کارت تعيين شده از دست دوم را با اين نرخ‌ها تعيين کرده باشيم : 2700 و 1500 1000 . در ابتدای بازی شانس برد هر کارت چندان نيست . خوب حالا فرض کنيد که از 49 کارت باقی‌مانده که خوانده می‌شود 20 کارت خوانده شده و بيست و نه کارت مانده باشد. در بد ترين شرايط می‌توان قيمت کارت‌ها را در اين مقطع 200 تومان حساب کرد. اما جالب ترين لحظه وقتی رخ می‌دهد که حدود 10 کارت باقی مانده . احتمال يک دهم احتمال بالاييست و البته ريسکش هم بالا. از اين به بعد چانه ‌ها آغاز می‌شود. يک قيمت ارائه می‌کنی طرف قبول نمی‌کند يک خورده بالاتر که بروی شايد قبول کند. قيمت کارت در شديدترين حالت ممکن است تا 2600 هم برود يعنی بيشتر از دو کارت پايين ‌تر!! يعنی ريسک بالاست و طرف تنها در صورتی ضرر نمی‌کند که کارت اول را ببرد ! ازاين به بعد به شمّ تجاری بازيکن بر ‌می‌گردد. که بر فرض در انتها حتی کارت‌هايی که از اول بازی داشته را با قيمت خوب بفروشد يا کارت‌هايی که از ديگران ‌می‌خرد ، با قيمت مناسب و در بهترين زمان باشد ! در پاره‌ای اوقات فروختن کارت ، سود بهتری دارد تا بردن سه کارت آخر!

اين را هم بگويم که استراتژی‌های متفاوتی دارد اين بازی. برخی هر چه داشته باشند را نگه می‌دارند يعنی نه می‌خرند و نه می‌فروشند تا بلکه شانس بياورند. برخی سريع و در فرصت مناسب کارت‌ها را می‌فروشند که ضرر نکنند !! برخی همه کار می‌کنند حتی ضرر تا فقط ببرند. مثلاً همه‌ی کارت‌ها را می‌خرند تا ببرند!! بهترين به نظر خود بنده خريد و فروش در نيمه پايانی است ، چرا که اگر روحيه ضعيف!! نداشته باشيد ، ضرر نخواهيد کرد!

در يک کلام ساده اگر می‌خواهيد بدانيد که در تجارت و خريد و فروش موفق خواهيد بود يا نه توصيه می‌کنم اين بازی را انجام بدهيد. چرا که من با هر بازاری موفق بازی کردم در اين بازی موفق بود و البته خوش شانس. اين که می‌گويم خوش شانس برای فهم همگان است. اما قبلاً هم گفتم که شانس چيز مزخرفيست و تمام اين عوامل بستگی مستقيم به قدرت ذهن ما دارد. حاضرم شرط ببندم، اگر کسی در اين بازی هميشه ناکام باشد ، در تحارت هم موفق نخواهد بود. مگر اين که معزه‌ای رخ بدهد !
    بازی 8و9

بازی تعداد خاصی برای بازی کردن نداره اما تعداد زیر 5 و بالای 10 دیگه مزه ی بازی رو از بین میبره .
در این بازی کارت های بازی امتیازشون حساب میشه یعنی چی ؟
یعنی تک یعنی 1 و 10 یعنی 10 .
شاه, بی بی و سرباز ها هم یعنی 0 .
این بازی شرطی بازی کردنش کیف داره معمولی مزش از بین میره
پس اول صبر بچه ها رو صدا کنم
خب حالا 5 نفریم : حمید ,محمد, امین, حامد, نیما ,مینا
یک نفر باید برگ پخش کنه و این برگ پخش کردن به نوبت میچرخه از سمت راست نفر شروع کننده .
امین برگ میده به این صورت که به هرکدوم به نوبت یک دونه میده تا به خودش برسه به خودش هم میده باز یکی میده این کار ادامه پیدا میکنه تا هر نفر 3 تا برگ داشته باشند .
خب تا اینجا که نباید مشکلی باشه .
اما بازی شروع میشه اینجا برگها باید رو بشه این رو شدن دیگه دسته بازی کن هاست .
بذارید اول اینو بگم توی این بازی شرط اینجوری بسته میشه که هر کی 9 بیاره فلان قدر میبره 8 بیاره فلان قدر و زیر 8 فلان قدر .
یکم نا مفهموم شد الان توضیح میدم .
شرط میبندیم که هرکی 9 آورد و برنده شد از هر نفر 200 تومن بگیره اگه کسی 9 نیاورد 8 آورد از هرکس 100 تومن بگیره زیر 8 هم اگر کسی آورد و برنده شد 50 تومن.
خب اونجا بودیم که برگها رو میشه .
اما ببنیم چجوری حساب میشه .
برگهای امین ایناست : 5 , 6, بی بی = 5+6 +0 برابر با 11 میشه اما توی این بازی بالای 10 معنا نداره پس 10 تاش کم میافته میشه 1 !
برگهای مینا : 6 +8 +7 = 22 پس اینجا هم میشه چند ؟ 2 ! مفهوم رو گرفتید .
برگهای حامد : 8 + 9 + 9 = 26 پس میشه 6 تا اینجا از همه بیشتر .
حمید : 6 + 8 + شاه = 4
محمد : 4 + 5 + 10 = 9 ! خب محمد 9 آورد پس از همه بیشتر محمد برنده میشه و در این موقعیت از همه نفری 200 میگیره .
خب فرض کنیم که 8 برنده میشد نفری 100 تومن و اگه 6 برنده میشد نفری 50 تومان به نفر برنده تعلق میگرفت.
رسوندم معنا رو ؟
خب حالا اگه دو نفر 9 آوردند چی ؟
اینجا پولی که از بقیه گرفته میشه بین این 2 نفر تقسیم میشه .
یک نکته ی دیگه میشه قبل از اینکه برگها پخش شه چند نفر با هم شرط ببندند هرکی بیشتر آورد یک پولی رو بین خودشون ببرند یعنی چی ؟
امین میگه من 500 شرط میبندم , حامد و مینا هم میگن ما هم بستیم میشه چند روی هم ؟ 1500 تومن .
خب این 3 نفر علاوه بر اینکه با بقیه مسابقه میدند بین خودشون هم چی ؟ رقابت دارند یعنی بین این 3 تا هرکی عدد بالاتری آورد 1500 تومن رو میره ! روشن شد ؟
نکته ی دیگه نوبت دست دادن یک نفر موقعی تموم میشه که برگهای بازی دیگه قابل پخش نباشه یعنی چی ؟
بعد از هر دست بازی برگها گذاشته میشه ادامه ی برگها پخش میشه.
52 برگ داریم در مثال بالا 5 نفر داریم در هر دست 15 برگ کم میشه بعد از دست اول 37 برگ میمونه این 37 تا پخش میشه همینطور که پیش میرم 7 برگ باقی میمونه که کمه برای 5 نفر پس با برگهای دیگه مخلوط میشه دوباره میشه 52 برگ میدیم نفر بعدی که نوبتش برگ پخش کنه .
نکته ای که یادم رفت بگم اینه که کسی که دست میده اولین برگ رو به نفر دست راستش میده همینطور به بعد..
یکم خستگی در کنم
خب !
حالا چنتا نکته چنتا قانون اختیاری هست که نیاز به توافق پیش از بازی داره :
اگه یکی 3 تا برگش همشون 3 باشه دو برابر پول میگیره .
اگه یکی همه برگاش بی بی یا شاه یا سرباز باشه 9 محسوب میشه .
دیگه اینکه.................
اگه تعداد زیاد باشه میشه 2 دست ورق رو با هم قاطی کرد .
دیگه..............
جذابیت بازی به اینه که همه برگهاشون رو یک دفعه رو نکنند اینجوری بازی لوث میشه باید یکم برای هم کرکی خوند اینا .
مثلا امین برگهاشو میبینه که جمعش میشه 8 میگه که 7 ها برن جا !
یعنی چی ؟ یعنی هرکی عددش 7 یا زیر 7 باخته زور نزنه برگهاشو بذاره .
دیگه اینکه........ یادم میاد الان : دی
جذابیت این بازی به همین کرکی خوندن و شرطی بودنش .
    بازی شیطان

اين بازي هم براي جمعيت هاي زياد باحال
يكي از جوكرها را وارد دست مي كنيم و بعد برگه ها را بين همه پخش مي كنيم . هر كس ورق هاي مشابهي ( از نظر عدد ) را كه دارد 2 تا 2 تا جدا مي كند و در وسط مي اندازد . بعد بازي شروع مي شود . نفر اول شروع مي كند و يكي از ورق هاي نفر سمت راست خود را از پشت مي كشد اگر ورق جوري با آن داشت هر 2 را زمين مي اندازد و يك ورق ديگر مي كشد و همين طور ادامه مي دهد و اگر ورق هم خوان ( ار نظر عددي ) نداشت نوبت او تمام مي شود و نفر سمت راست همين كار را با نفر سمت راست خود مي كند و دور تكرار مي شود . جوكر با هيچ ورقي پايين انداخته نمي شود و كسي كه در آخر جوكر در دستش باقي مي ماند بازنده است و با نظر جمع جريمه اي را مي دهد .
اگر احيانا از دست نفر سمت راست خود جوكر را كشيديد سعي كنيد لبخند نزنيد يا چهرتون تغيير نكنه .
    بازی بلف

اين بازي با جمعيت زياد و چند دسته ورق خيلي بيشتر حال مي ده .
همه ورق ها را بين بازيكنان پخش مي كنيم . بعد به نوبت , هر كس يك دسته از ورق هاي مشابهي ( از نظر عدد ) را كه در دست دارد جدا مي كند و در وسط مي گذارد . يعني نفر اول شروع مي كند و مثلا 2 يا 3 يا 4 ورق را با هم از دستش جدا مي كند و مي گويد مثلا 4 تا 3 لو و به پشت در وسط مي گذارد و همين طور نوبت مي گذرد و دور مي گردد . اگر شما حدس بزنيد كه 1 نفر بلف زده و به دروغ گفته كه 4 ورق يك جور در وسط گذاشته مي گوييد بلف زدي و ورق ها را كه او وسط گذاشته نگاه مي كنيد اگر واقعا دروغ گفته بود او بايد تمام ورق هايي را كه تا به حال جمع شده به عنوان جريمه بردارد و اگر حدش شما اشتباه بود شما به عنوان جريمه بايد همه ورق ها را برداريد كسي كه زودتر از همه دستش خالي شود برنده است .
    بازی شلم

اين بازي از كلمه “ slam“ انگليسي و “ chelem“ فرانسه گرفته شده است و معني آن جمع آوري تمام برگهاي بازي است. هدف اين بازي رسيدن به امتياز توافق شده (معمولأ 1200) زودتر از رقيب است. به نظر مي آيد اين بازي بعد از حكم ‚ محبوبترين بازي در ايران باشد و افراد زيادي اين بازي را بلدند.

شرح مختصر بازي :در اين بازي هر بازيكن 12 برگ دريافت مي‌كند.بعد شروع به خواندن امتيازي كه مي‌توانند بگيرند مي‌كنند. مثلآ 125 امتياز از كل 165 امتياز ممكن. كسي كه امتياز بالاتري را بخواند به عنوان حاكم تعيين مي‌شود. سپس او با همكاري يارش بايد تلاش كند تا امتياز تعهد شده را كسب كند.در اينصورت او به همان تعداد امتياز كه كسب كرده امتياز دريافت مي‌كند.بازي ادامه خواهد داشت تا وقتي كه يك تيم زودتر به امتياز نهايي برسد. در اين بازي بردن هر دست 5 امتياز دارد. هر 5 لو، 5 امتياز ‚ هر 10 لو، 10 امتياز و هر تك (آس( هم 10 امتياز دارد . به اين ترتيب در مجموع كل امتياز يك بازي 165 امتياز است13×5 + 4×5 + 4×10 + 4×10=165 :

شرح كامل بازي:



الف( دست دادن: يك نفر از بين چهار نفر با قرعه به عنوان اولين پاسور )دست دهنده( انتخاب مي‌شود. در دست هاي بعد به ترتيب از سمت راست ديگران دست مي‌دهند. به نحوي كه بعد از چهار دور بازي همه يك بار دست داده باشند و به همين ترتيب دست دادن مي‌چرخد. نفري كه دست مي‌دهد ابتدا 12 برگ به نفر سمت راست، 12 برگ به نفر روبه رو، 12 برگ به نفر سمت چپ، 4 برگ به پشت روي زمين و 12 برگ آخر را براي خود دست مي‌دهد. )توجه كنيد كه هميشه بايد دست شامل آخرين برگ در دست خود پاسور باشد( در اين جا مرحله دست دادن تمام مي‌شود .

ب( تعهد كردن )اعلان -خواندن(: نفر سمت راست پس از مرتب كردن دستش امتيازي را فكر مي‌كند مي تواند بگيرد را اعلام مي‌كند. اين امتيازنمي‌تواند زير 100 باشد. پس از آن نوبت نفر سمت راست او است. او يا بايد امتيازي بالاتر از امتياز خوانده شده را بخواند يا اعلام “پاس“ كند. كسي كه پاس دهد ديگر نمي‌تواند در امتيازخواني تا پايان اين دور بازي شركت كند. سپس نوبت نفر سمت راست او مي رسد . او هم به همين ترتيب‚ يا بايد بالاتر از آخرين امتياز خوانده شده بخواند يا پاس دهد. اين مرحله آنقدر ادامه مي يابد تا 3 نفر پاس كرده و كسي كه آخرين امتياز را خوانده به عنوان حاكم بازي را آغاز مي‌كند.

ج( آغاز بازي: بعد از مشخص شدن حاكم‚ او 4 برگ روي زمين را بر مي‌دارد و به جاي آن 4 برگ به دلخواه خود زمين مي‌گذارد. اين كار براي بهبود دست حاكم و كمك به او براي كسب امتياز تعهد شده صورت مي‌گيرد. پس از اين كه او 4 برگ را زمين گذاشت )كه اين برگها جزء برگهاي برده حساب مي‌شون


مطالب مشابه :


بازی مناسب بچه ها

آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی بازیهای حسی یکی از انواع بازی‌هایی است که از تولد




اسباب بازی

سو حركت كنند، بدوند و انواع بازی را داشته باشند و با آشپزی جستجو در سایت های




اسباب بازی با پاپیه ماشه

آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی بازی های رنگین متحرك انواع متنوعی از این




اسباب بازی بچه ها

آشپزی - اسباب بازی برای مثال، قطعات ریز اسباب بازی های آنها را به دهان طرز پخت انواع




جعبه اسباب‌بازی

آشپزی - جعبه اسباب‌بازی جعبه را با برچسب‌های مختلف دستورات پخت انواع غذا-دسر و شیرینی




کنترل بازی های رایانه ای بر کودکان

آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی كه ممكن است با اسباب بازی های قابل لمس و




آموزس انواع بازی های ورق

آموزس انواع بازی های ورق کاربرد خال های بازی آشپزی بانوان




کودک و اسباب بازی های پیچی

کودک و اسباب بازی های آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی تولید می شود، مثل انواع ماشین




برچسب :