رنجرور (Range Rover)-شوالیه سیاه

نویسنده : میلاد کجوری
۱۶ بهمن ۱۳۸۹
رنجرور (Range Rover) یک خودرو شاسی بلند سواری است. موتور اين خودرو از ابتدای توليد تا كنون ۸ سيلندر خورجينی ومحصول ساخت كمپانی انگليسی روور می‌باشد.

تولد لندرور به زمانی بازمی‌گردد که جنگ جهانی دوم با تمام تلفات و ويرانيهايش پايان گرفته بود و کارخانه لندرور هم که در محدوده سالی هیلانگلستان واقع شده بود مانند بسياری از کارخانه‌های ديگر با پايان گرفتن جنگ می‌بايست سياست جديدی را برای توليدات خود اعمال می‌کرد.

اين کارخانه در آن زمان به توليد اتومبيل موريس مشغول بود و در کنار آن مقداری از لوازم و ماشينآلاتی را که در شرايط جنگ مورد نياز بود نيز توليد می‌نمود، با پايان گرفتن جنگ تصميم به توليد وسيله نقليه‌ای گرفت که بتوان با صادر کردن آن قسمتی از نياز وارداتی خود را نظير مواد اوليه تأمين کند و همچنين خودرو توليد شده برای فعاليتهای عمرانی پس از جنگ نيز مفيد واقع گردد.

از روی خوش‌شانسی آقای موريس ويلکس – سرمهندس کارخانه – به همراه برادرش تصميم به طراحی و توليد يک اتومبيل چند منظوره دوديفرانسيل گرفتند که بتوان آن را جايگزين اتومبيل‌های دوديفرانسيل آمريکایی نظير جيپ های فورد و ویلیز که در آن زمان اولين و تنها خودروهای دو ديفرانسيل بودند، بکنند.

بعد از گذشت پنج ماه اولين نمونه اين توليد جديد که لندرور ناميده می‌شد، حاضر شد. زمان در توليد اين خودرو بسيار حائز اهميت بود زيرا می‌بايست برای بقای کارخانه هرچه زودتر به بازار جهانی راه پيدا می‌کرد و سرانجام در سی‌ام آوريل ۱۹۴۸ برای اولين بار در نمايشگاه جهانی خودرو در آمستردام، لندرور به جهانيان معرفی شد. اين خودرو به زودی نظرها را متوجه خود نمود زيرا دارای ويژگيهای خاصی بود، خودرویی چندمنظوره بود که جزئيات زيادی در طراحی آن رعايت شده بود. جنس بدنه آن از آلومينيوم بود و اين مسأله باعث جلوگيری از زنگ‌زدگی و پوسيدگی در اثر رطوبت می‌شد. دارای موتوری چهارسيلندر بود که توسط گيربکسی چهارسرعته نيرو را به چهار چرخ منتقل می‌کرد و در کنار آن از گیربکس کمک نيز سود می برد ، بنابراين دارای چهار دنده سبک و چهار دنده سنگين بود.

در سال ۱۹۷۰ کمپانی روور تصمیم گرفت خودرویی چند منظوره ولی راحت تر از لندرور طراحی کند در نتیجه اقدام به طراحی خودرویی کرد که بعد ها به نام Range Rover شناخته شد.
افتخار اين خودرو آن است كه تنها خودروی موجود در موزهلوورپاریسبوده و در زير آن نيز چنين نوشته‌اند :

 "خودرويی كه بيشترين خدمت را به بشريت كرده است. "

با وجود قدیمی بودن در ایران ولی هنوز خودرو شماره یک مسابقات OFF ROADایران محسوب می شود و در سال‌های اخیر چندین بار رتبه نخست را کسب کرده است.اين خودرو اولين بار توسط شركت مرتب خودرو وارد ايران شد ولی در حال حاضر در ایران هيچ نماينده‌ای ندارد اما در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارای نمایندگی‌های زیادی است.

چند روزی از خبر ورود یک رنجرور مدل HSE به شیراز می گذشت . با کمی پرس و جو صاحب خودرو را ملاقات کردیم و تمام هماهنگی ها را برای انجام یک تست از خودروشان انجام دادیم . در ادامه به معرفی خودرویی با نام رنجرور HSE Sport که در کلاسSUV  قرار دارد می پردازیم . تولید این خودرو به سال 2007 میلادی بر می گردد، که 59 سال از ورود اولین مدل لندرور به نمایشگاه خودرو می گذرد .

نمای خارجی
اگر بخواهیم ظاهر جلوی خودرو را توصیف کنیم چراغ های تلسکوپی، پیش رادیاتور شبکه ای همراه با آرم لندرور و نام حک شده رنجرور برروی درب کاپوت جلب توجه می کند که همگی این ها ظاهر یک خودرو اسپرت را نمایش می دهد . بروی سپر جلو که نگاه کنیم متوجه شیشه شور ها می شویم که برای شستن شیشه چراغ های جلو تعبیه شده اند تا در زمان کثیف بودن شیشه چراغها به صورت اتوماتیک عمل شستشو را انجام دهند .

در پایین سپر جلو دو پرژکتور دایره ای شکل قرار دارد که بهره گرفته از چراغ های جلو می باشد . پایین تر که نگاه کنیم 4 سنسور در دل سپر قرار دارد که در مسیر های نا هموار (کوهستان) به صورت اتوماتیک عمل تنظیم ارتفاع را انجام می دهد . در جلو ورودی های هوا دیده می شود که هوای خنک را وارد محفظه موتور و از خروجی هایی که طراحان روی گلگیر های جلو تعبیه کرده اند، هوای گرم موتور خارج می شود و به همین علت دمای موتور همیشه ثابت مانده و عمر موتور طولانی تر می شود . پایین درها فلاپ های زیبایی قرار گرفته اند که با بسته شدن درهای خودرو رکاب های کناری را کاملاً پوشش می دهند .

گلگیر های بر آمده و زیبای آن کمک بسیاری در زیباتر کردن ظاهر خودرو می کنند . شیشه های دودی، رینگ و لاستیک های قطور هم رنگ بدنه توانسته اند این انگلیسی اصیل را به یک شوالیه مشگی رنگ شباهت دهند . به عقب خودرو که نگاه می کنیم، چراغ های مدل 2010 اسپرت آن بیشتر از همه چیز خود نمایی می کنند . بر روی درب صندوق بار مدل خودرو نوشته شده و در کنار آن آرم معروف LAND ROVER قرار گرفته است . درب صندوق بار این خودرو دو تیکه بوده و به 2 صورت باز می شود که مزیت این طراحی، صهولت در استفاده از صندوق بار آن است . بالای صندوق بار یک اسپویلر دیده می شود که در وسط آن چراغ ترمز کمکی قرار دارد . طراحان این مدل توانسته اند با برش دادن قسمت پایینی سپر ها و همچنین خط صافی که دور تا دور بدنه کشیده شده است، یک تفاوت را در میان رقیبان از خود به جای بگذارد .

نمای داخلی
با وارد شدن به داخل خودرو و دیدن دکمه های فراوان که روی داشبورد و فرمان تعبیه شده بود احساس سوار بر یک خودرو لوکس را به سرنشینان القا می کند . روی داشبورد و درها از روکش چرم دو رنگ کرم و مشکی استفاده شده است که در کنار ورق های چوبی توانسته زیبایی را چند برابر کند. در عین سادگی نمای داخلی تنها کنسول میانی خودرو است که لوکس جلوه می کند . بر روی درهای خودرو و داشبورد اسپیکر های Harman Karmon که مجموع شان به 14 عدد می رسید با 710 وات خروجی یک صدای کاملاً رسا از خود خارج می کردند . آرم زیبا و سبز رنگ لندرور روی قسمت چوبی درهای جلو، نشان متفاوتی بود که شرکت لندرور بر روی محصولش حک کرده بود .

تست خودرو
با روشن کردن خودرو و گذاشتن دنده در حالت D شروع به حرکت کردم . دنده ها در حرکت به نرمی تعویض می شدند . پدال گاز آماده برای واکنش های سریع بود و با هر بار فشار، به سرعت قدرت موتور افزایش پیدا می کرد .  با دید کاملی که از آینه های کناری و شیشه ها داشتم اصلاً حس سواری با یک خودرو شاسی بلند به من دست نداد . با فرمان دادن در سرعت و پیچ های مختلف لاستیک ها کاملاً به جاده چسبیده بودند تا تسلط راننده بر فرمان پذیری آن کاهش پیدا نکند .
در تست کوهستان، خودرو را در وضعیت کوهستانی تنظیم کردم که با سنسور های تعبیه شده روی سپر جلو به صورت اتوماتیک و اندازه مورد نیاز ارتفاع خودرو تنظیم شد . به آرامی از روی سنگ های نه چندان کوچک عبور می کرد و درصد کمی از تکان های ناشی از سطح ناهموار به سرنشین وارد می شد که این یک مزیت برای سیستم تعلیق آن بود .
 بعد گرفتن عکس، زمان پایین آمدن فرا رسید. اول حرکت یک دکمه زرد رنگ که در وسط کنسول میانی قرار داشت را فشار دادم که کاربرد آن تنظیم سرعت خودرو بر روی 10 کیلومتر بر ساعت برای پایین آمدن از سطوح شیبدار بود .

پیشرانه
در دل این خودرو یک پیشرانه 8 سیلندر خورجینی قرار داشت که با 32 سوپاپ و حجم 6/3 لیتری خود می تواند در دور موتور 5500 دور در دقیقه ماکزیمم توانی برابر 268 اسب بخار تولید کند و با پشتیبانی یک گیربکس 6 سرعت تیپ ترونیک در مدت زمان 86/8 ثانیه (تست شده) عقربه کیلومتر سنج را از عدد صفر بر روی عدد 100 بیاورد و یک شتاب استثنایی در بین شاسی بلند ها به نمایش بگذارد که تا ماکزیمم سرعت 208 کیلومتر در ساعت می توان ادامه داد . جالب آنجاست که شتاب تست شده 26/0 ثانیه بیشتر از گفته شرکت سازنده تفاوت نداشت و البته حدود 6/0 ثانیه کمتر از شتاب تست شده خودروی زانتیا می باشد .

ایمنی
این خودرو با داشتن 6 سیستم ترمز اصلی و کمکی (ABS-DSC-EBD-TC-ETC-Electronic parking break) به همراه 8 کیسه هوا (سفارشی) 5 ستاره ایمنی را با افتخار نصیب خود کند .

ابعاد

ابعاد رینگ و لاستیک های سفارشی Michelin این خودرو در جلو و عقب R2040/275می باشد که می تواند این خودرو دو دیفرانسیل را در همه شرایط یاری کند .
طول: 4798 میلیمتر
عرض: 1928 میلیمتر
ارتفاع: 1784 میلیمتر
فاصله بین دو محور: 2745 میلیمتر

چند نمونه از امکانات رفاهی  Rang Rover HSE Sportبه صورت زیر می باشد :

سیستم Navigation، تنظیم صندلی های جلو (صندلی راننده با 3 حافظه داخلی)، سیستم تهویه اتوماتیک، دو عدد داشبورد، تنظیم ارتفاع، تنظیم حالت رانندگی(جاده و کوهستان)، تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان، چراغ های زنون که با فرمان دادن چپ و راست می شوند، سانروف و ... .
در پایان از آقای منصور عسکری که خودروی زیبای خود را در اختارمان قرار دادند و آقای خرام بابت عکس های زیبایشان تشکر و قدردانی می کنیم .


مطالب مشابه :


عکسها و فیلم های تست و آزمایش SUVهای پرقدرت

مقایسه ی سه suv پرقدرت در پیست تاپ گیر:ب ام و xm5،رنجرور سوپرچارجر و آئودی q7 دوازده سیلندر دیزلی




رنجرور (Range Rover)-شوالیه سیاه

رنجرور (Range Rover) یک با وجود قدیمی بودن در ایران ولی هنوز خودرو شماره یک مسابقات OFF ROADایران




ساوه آفرود............... پروژکتور آفرود LED

بهره نوری بالا به نسبت پرژکتور های آفرودی قدیمی. لندکروز، لندرور، رنجرور




بازسازی یک اتومبیل آنتیکیک شاهکار از سازمان میراث فرهنگی

رنجرور. قیمت بجای رادیاتور به یغما رفته یک رادیاتور جدید توسط یک رادیاتور ساز قدیمی ساخته




بازگشت لندرور

مسلما یکی از موفق‌ترین نمونه‌ها را می‌توان رنجرور براساس باورهای عمومی قدیمی، هرچه




برچسب :