آرمان شهر گرایی


بسمه تعالی

آرمان شهر گرایی وآموزش وپرورش :

در خلال تاریخ بشری از عارف گرفته تا عالم اجتماع درباره ایجاد جامعه کامل یا آرمان شهر(مدینه فاضله )برکره زمین به اندیشه پرداخته اند. چون ادبیات آرمان شهربسیار وسیع است ما هم خود را صرف سوسیالیسم آرمانشهری که در موارد ی از آن به عنوان سوسیالیسم کومونتیاری نام برده می شود خواهیم پرداخت .

در این بخش 1- افکار مربی آرمانشهر گرا رابرت اون 2-چهار چوب کلی اصول آرمان شهر گرایی 3-نقادی طرفداران آرمانشهر گرایی از لیبرالیسم 4-طبیعت آدمی وسوسیالیسم آرمانشهرگرایانه 5-آرمان شهر گرایی وکار 6-خانواده وزن در آرمانشهر 7-عقایید آرمانشهر گرایان را در باره آموزش وپرورش بررسی خواهیم کرد.

 

 

رابرت اون :پرورشکار آرمانشهر گرا

رابرت اون کارخانه دار انگلیسی پس از مدتی اشتغال موفقیت آمیز به عنوان بازگانی خود ساخته به نظریه پردازی درباره آرمان شهر روی آورد .وی کوشید تا هم در انگلستان و هم در ایالات متحده امریکا اجتماعاتی برخوردار از هماهنگی وبرابری تاسیس کند .اون معتقد بود که از طریق تعلیم وتربیت نه از طریق تشکیلات سیا سی و انقلا ب خشونت آمیزبه ایجاد این اجتماعات کاملا متعادل ومنسجم توفیق یافته است .

 

آموزش وپرورش در نظر اون :

اون همچو رسو و پستالوژی ومربیان طبیعت گرا پاداش ها وتنبیهات را خارجی را لغو کرد اون مدعی است که شخصیت فرد توسط نیروهای محیطی شکل داده میشود ومسولیت انسان ها در قبال رفتارشان منتفی می دانست .

روش تدریس اون شامل کاربرد اشیامتضمن گفتگوی ساده مستقیم درباره آنها بود. در آموزش خواندن پیش هنگام آغاز می شود ومواد آموزشی خواندن برای کودکان قابل درک نیست .در آموزش خواندن اصل کلی اون بود که کودکان باید تنها به خواندن مطالبی بپردازدکه قادرند آنها را بفهمد وبه زبان خویش بیان کند .وی اعتقادداشت که انسان ها ذاتا خوب هستند واستدلال می کرد که خصیصه های ذاتا نیک انسان برای نیل به کمال تنها به محیط صحیح نیازمند ند

نظریه اجتماعی اون :

اون بر این اعتقاد بود که((جهان اخلاقی نوین)) بدون توسل به خشونت قابل تحقق است اون از آموزش وپرورش برای اطلاع رسانی درباره نظام اجتماعی خویش بهره میگرفت تا علاقه مردم را درباره زندگی همیارانه در جامعه ای مشترک المنافع برانگیزد اومعتقدبود که جامعه را می توان از طریق دانش آموزش وپرورش و سرمشق تغییر داد.

 

ماهیت انسان وآموزش وپرورش

 

اون معتقد بود که محیط اجتماعی در شکل گیری منش(شخصت )انسانی بسیارمهم است او احتجاج میکرد که هر نوع منشی را می توان ازبه انسان داد .چون اون بر شکل پذیری طبیعی آدمی تاکید میکند

در نظریه اجتماعی وی آموزش وپرورش ابزار کلیدی بود .در درون جامعه وظیفه مدرسه شامل پرورش دادن تعهد نسبت به زندگی کمونتیاری در نسل جوان است .

 

اهمیت وارتباط نظریه اون :

در ارزیابی اهمیت افکار اون برای تعلیم وتربیت جدید وی را باید به مثابه نظریه پردازی در نظر گرفت که آموزش وپرورش رابه طورجدایی ناپذیری با جامعه مرتبط میدید.اون استدلال های کاملا مجدانه ای

مبنی براینکه شهرهای نمونه مردان نمونه بار می آوردتدوین و عرضه کرد و طرحهای او را برای اجتماعات برنامه ریزی شده پیشاهنگ راهبردهای متخصصان مسائل شهری وطراحان اجتماعی بود .او پیامبری خود گمارده ومهندسی اجتماعی بود که میکوشد تاشخصیت مردم را به نحوی شکل دهد که به رغم وی در حد بالایی به مصلحتشان باشد

 

 

 

اصول آرمانشهرگرایی:

آرمان شهر گرایی تاکید بسیارزیادی بر آموزشوپرورش می نهند آرمانشهر گرایان برتعلیم تربیت به عنوان وسیله عمده ایجاد تغییرات اجتماعی آرام تاکید کرد .بسیاری از آرمانشهرگرایان به وجود قوانین طبیعی که بتوان از توسعه آنها زندگی کاملی برروی زمین ایجاد کرد معتقد بودند .در واقع لازم نبود«شهرملکوتی »به صورت رویایی نظری باقی بماند بلکه می توانست واقعیت پیدا کند آرمانشهرگرایان اغلب دارای شور مسیونری بودند که آنان را مجبور می ساخت دیگران را به گرویدن به جامعه نوین بهتری که از نظر تاریخی حتمی الوقوع بود وادار کنند .آرمانشهرگرایان کلید ایجاد جامعه کامل رادر درجه نخست تربیت میدانند .

 

 نقادی آرمانشهرگرایان از لیبرالیسم :

سوسیالیسم آرمانشهرگرا اساسا به صورت نقادی از نهادهاوشرایط اجتماعی وواقتصادی وسیاسی اوایل قرن نوزدهم بوجود آمد.سوسیالسیتهای آرمانشهرگرا ایدئولوژی لیبرال سرمایه داری ومالکیت خصوصی را مورد حمله قرار می دهند میکوشند تاضعف های نظام مالکیت خصوصی را برملا سازند ونقشه هایی برای تکوین جامعه ای نوین با مالکیت اشتراکی و برابری اجتماعی طرح ریزی کنند.

سوسیالیست های آرمانشهرگراادعای ایدئولوژی لیبرال را مبنی براینکه فرد مبنای جامعه است مردود    می انگاشتنددر انتقاد از فرد گرایی لیبرالسم آرمانشهرگرایان به عنوان جانشین آن جامعه ارگانیک کمونیتاری را پیشنهاد میکردند آنچه ازنظرآنهانقطه ضعف نظام لیبرالی راتشکیل میداد غیبت برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی بود .

    

ماهیت انسان وسوسیالیسم آرمانشهرگری:

مفهوم ماهیت انسان از دیدگاه آرمانشهر گرایان ملهم از دیدگاه عصری روشنگری است که انسان را موجوداتی خیر خواه تلقی می کند .دیدگاه آرمان شهر گرایی در باب انسان با دیدگاه محافظه کاری که طبیت انسان را ضعیف و متمایل به هرج ومرج میدید در تضاد است . آنها  اعتقاد  داشتند  که  شکل گیری شخصیت انسان در جامعه نوین چیزی نیست که به دست تصادف سپرده شود.از آنجا که طبیعت انسان شکل پذیر است ضرورت دارد که مدد محیط صحیح و آموزش وپرورش شایسته وسازمان اجتماعی مناسب شکل داده شود .

 

آرمان  شهرگرایی وکار :

آرمان شهر مشربان بویژه سوسیالیستهای آرمانشهر گرا معتقدبودند که برای پایان بخشیدن به خود بیگانگی مرتبط با صنعتی شدن صورت های جدیدی از تولید ضرورت دارد .محافظه کاران اغلب کار به عنوان پیامد سقوط و ضعف طبیعی آدمی میدیدند .اگر چه لیبرالها وجود ساختار طبقاتی ورتبه بندی

شغلی را به رسمیت می شناختند آرمانشهرگرایان بر مبنای دیدگاه خود نسبت به ماهیت انسان مفهومی از کار عرضه می کردند در اجتماعی کمونیتاری کار داری ارزش مثبتی بود که با رفاه اجتماعی جامعه ارتباط داشت به منظور کاستن از بیگانگی کارگران هم با محصولات کار و هم با همکاران خویش آرمانشهرگرایان در صدد طرح اشکالی از تولید بودند که تلاشها ومحصولات فرد رابا نیازها اجتماع تلفیق دهد

 

خانواده وزن در آرمانشهر  :

دیدگاه سوسیالیستی آرمانشهری در خصوص نقش خانواده به مفهوم جامعه مربوط می شد .آنها معتقد بودند که خانواده هسته ای از نظر اجتماعی تفرقه انگیز است. آنان با ترتیبات خانواده هسته ای مخالفت  می ورزیدند .از نظر برخی از آنها اجتماع خود به خود به خانواده ای تبدیل می شود که اعضای آن به تبع اجتماعی بودن ونه خون وتبار باهم متحدند .

آرمانشهرگرایان وآمورش وپرورش

چانجه قبلا اشاره شد آرمانشهرگرایان برای تحقق جامه آرمانی بر تعلیم و تربیت ونه تشکیلات سیاسی وفعالیت انقلابی تاکید میکردند .در بافت جامعه آرمانی آموزش وپرورش را می توان در سه بعد تحلیل کرد .

1-تبلیغات اقنایی 2-به عنوان جزئی از فرایند کمونی کردن 3-به عنوان تحصیلات آموزشگاهی  که به منظور آشنا ساختن جوانان با زندگی

 

 

1-تعلیم وتربیت به عنوان اقناع :  

آموزش وپرورش به مثابه اقناع به منظور ایجاد جنبشی مردمی برای الحاق مردم به مرام آرمانشهرگرایی طراحی شده بود آموزش وپرورش آرمانشهرگرایانه در این مرحله مطبوعاتی وخطابی از دو عنصر تشکیل می شد .نخست نابسامانیهای جامعه رانقادی میکرد ودر مانهایی برای آن عرضه میداشت .دوم تصویری از زندگی در جامعه جدید را اغلب باشرح وتفصیل عرضه می داشت

2-تعلیم و تربیت در مفهوم کمونی  :برای چیره شدن براحساس باخود بیگانگی آرمانشهرگرایان در صدد ایجاد اجتماعات کاملا یکپارچه شده ای برآمدند .تعلیم وتربیت به عنوان ابزاری برای کمونی بار آوردن بر مفهوم وسیعی استوار بود فرصتهای فراوانی برای آموزش وپرورش بزرگسالی وتکمیلی پیش بینی می شد تا اعضای کمون تولید کننده ومصرف کننده کال وخدمات جامعه آماده کند تعلیم وتربیت شامل نوعی فرهنگ بارآوردن میشد کخ طی آن شخص به سوسیالیست آرمان شهری یا کمونیتاری در میآمد.

3-آموزش وپرورش به مثابه تحصیلات رسمی :نظریه پردازان آرمانشهرگرابرآموزش وپرورش نسل جوان در موسسات ومدارس تاکید داشتند آنان استدلال می کردند که کلید تداوم جامعه نوین در اختیار کودکان است آنان طرفدار آغاز هرچه زود تر آموزش وپرورش کودکان بودند ایشان استدلال میکردند که کودکان نورس از تعصبات و گرایشهای افراطی نظام اجتماعی پیشین آزادند .اگر کودکان در مدارس آمادگی جامعه تربیت شوند از افکار آلوده کننده کسانی که هنوز از نابکاریهای جامعه بازسازی نشده پیشین پاکسازی نشده اند آزاد میمانند  کودکان را می توان به صورت کمونیتاری مطلوب شکل بخشید

آموزش وپرورش در طرحهای اون وفوریه و.... یادگیری صوری آموزش شرعیات و سیطره زبانهای کلاسیک را مردود می شمرد این آموزش وپرورش به دلیل توجهی که به پرورش شخصیت کودکان داشت اغلب الهام بخش مطالعات پیشتازان آموزش وپرورش دوران اول کودکی گردید .

 

والسلام علیکم

باآرزوی موفقیت برای همه شما

Agha [email protected]


مطالب مشابه :


دانشگاه فرهنگیان -مرکز آموزش عالی امام جعفرصادق(ع) بهبهان

ووزارت آموزش وپرورشبهبهان به نام "مرکز آموزش آموزش بهبهان نما سایت




انتصاب رئيس جديد آموزش و پرورش رامهرمز

انتصاب رئيس جديد آموزش و پرورش رامهرمز | بهبهان. پیروزی آمار سایت.




آشنایی با مشاهیر شعر و ادب بهبهان « محمد حسین مرتب »

معرفی وبلاگ و سایت های بهبهان. 1359به افتخار بازنشستگی آموزش وپرورش نائل میشود و بعد از




ویژگی‌های معلم در قرن 21

(پرویزیان، سایت آموزش عکس های هوایی از مرکز آموزش فنی و حرفه ای بهبهان; پاور پوینت آموزش




مـوقــعیت جغـــرافیایی بهبهـــــان

ادبیـــات عــــامیانه بـهـبـهــــان آموزش وپرورش شهرستان امارگیر حرفه ای سایت




فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی اموزش وپرورش بهبهان,فیش حقوقی اموزش وپرورش استان لرستان سایت فعال




آرمان شهر گرایی

(بهبهان آموزش وپرورش در نظر و استفاده از آن ها با لینک دادن به سایت مجاز می




برچسب :