دانستنی در مورد مرغ مینا و مریضی هایش

                                                       

سرما خوردگی مرغ مینا

سرماخوردگی لزوما به خاطر سرمای هوا در پرنده ها به وجود نمیاد همینطور که ما انسانها هم گاهی در فصل تابستان دچار سرماخوردگی میشیم و این امر تا حدودی اجتناب ناپذیر هست .سرماخوردگی در مرغ مینا دارای علائم خاصی ست که با توجه به اون علائم میشه سرماخوردگی و شدت سرماخوردگی رو تشخیص داد .اسهال ، عطسه های ممتد و پشت سر هم ، بی حالی .اما خب با رعایت برخی مسائل میشه احتمال ابتلا به سرما خوردگی رو کاهش داد .این موارد در مورد پرندگان و به خصوص مرغ مینا هم صادق هست .

نکاتی رو که در مورد پیشگیری از سرما خوردگی مرغ مینا هست رو براتون مینویسم :

- محل نگهداری مرغ مینا باید دارای دمای نسبتا ثابت باشه و بیش از 5 درجه تغییرات دمایی نداشته باشه .-- به هیچ عنوان مینا در معرض باد مستقیم نباید قرار بگیره .--- آبتنی مرغ مینا باید در زمانی از روز که هوا نسبتا گرم هست انجام بشه .---- دادن بستنی به مقدار خیلی زیاد به مینا باعث سرماخورگی میشه .----- در تمام فصول سال بهتر هست که یک روز در میان چند قطره آب لیمو در ظرف آب مینا بریزید .------ استفاده از قطره ی مولتی ویتامین کودکان هفته ای یک بار و هر بار 4 قطره نباید فراموش بشه .------- در تمام فصول سال و به تناسب هر فصل بهتر هست هنگام خواب یک ملحفه روی قفس مینا بکشید به طوری که فضا برای تبادل اکسیژن وجود داشته باشه .اما درمان سرماخوردگی :هرگاه علائم سرماخوردگی در مرغ مینا رو مشاهده کردید اولین کاری که باید انجام بدید این هست که دمای محل نگهداری مرغ مینا رو بالا ببرید برای این کار بهتر هست جایی از منزل رو که میدونید دمای بیشتری داره و به دور از باد مستقیم هست رو انتخاب کنید .سپس یک قرص سرماخوردگی کودکان رو با کمی آب خوب مخلوط کنید و به وسیله قطره چکان و به آرامی درون دهان پرنده بندازید .میناها عموما از مزه ی قرص سرماخوردگی اصلا خوششون نمیاد و کمی سخته که بتونیم این قرص رو به پرنده بدیم اما به هر حال کاریست که باید انجام بشه .دو تا چهار قطره هم شربت ب-کمپلکس به وسیله ی قطره چکان به آرامی و بدون عجله به مینا بدید .میتونید مقداری از دانه های گرم مثل گردو و بادام رو خرد کنید و در ظرف غذای مینا بریزید البته در دادن این نوع دانه ها که عموما چرب هم هستند زیاده روی نکنید .در مواردی که سرماخوردگی خیلی شدید هست که اصولا این نوع سرماخوردگی در زمستان بیشتر اتفاق می افته میتونیم یک سوم کپسول آموکسی سیلین رو با آب مخلوط کنیم و به مینا بدیم .در مواردی که بعد از گذشت چند روز از بیماری پرنده بهبودی حاصل نمیشه حتما باید پرنده رو نزد دامپزشک ببریم تا مورد معاینه قرار بگیره .در نهایت باز هم تاکید میکنم حتما هفته ای یک بار و یا حداکثر دو هفته یک بار قطره ی مولتی ویتامین کودکان و قرص یدوکینول رو که قبلا و در مطالب گذشته بهش اشاره کردم رو به پرنده بدید .در رابطه با قرص یدوکینول باید بگم که بر خلاف قرص سرماخوردگی مینا از مزه ی این قرص خوشش میاد و خیلی راحت این قرص رو میخوره .اصولا مرغ مینا پرنده ای هست که در مقابل بیماری ها مقاوم هست اما اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشه و درمان شروع نشه خیلی زود پرنده رو از پای در میاره به خصوص در زمان جوجه بودن پرنده

زخم کف پای مینا(قارچ کف پا)

کف پای مرغ مینا از حساس ترین بخش بدنش هست و در صورت نرسیدن به وضعیت پاهاش موجب بیماری یا قطع بخشی ار انگشتان یا کل پا میشه ... برای جلو گیری از این اتفاق شما باید کف پای پرنده رو هفته ای یک بار با آب گرم و صابون خوب بشویید ... هر چند وقت یک بار کف پای پرنده تون رو نگاه کنید و در صورت دیدن اثری از زخم یا میخچه یا تاول یا هر چیز غیر عادی کف پای پرنده باید برای درمانش اقدام کنید ... زخم ها یا میخچه ها معمولا به دلیل درست نظافت نشدن کف قفس و یا نامناسب بودن چوب قفس مینا به وجود میاد ... دقت کنید که اگر کف قفس مینا حداقل روزی یک بار عوض نشه این باعث میشه که وقتی مینا کف قفس راه میره مدفوع به کف پاش بچسبه و از اونجایی که این مدفوع اسیدی هست میتونه باعث بروز زخم و بیماری جدی در پای پرنده بشه پس حتما نظافت کف قفس رو رعایت کنید ... نکته ی مهم بعدی جنس چیزی هست که مینا روی اون میشینه که همون چوب قفسش هست جنس این چوب حتما باید از چوب گرد به قطر یک و نیم تا دو و نیم سانتی متر باشه . سطح چوب نباید دارای برجستگی های تیز و آزار دهنده باشه . چوب قفس رو هفته ای یک بار باید خوب با آب گرم و صابون بشویید . خب با رعایت نکته های بالا هیچ گاه پای پرنده تون دچار آسیب نمیشه . اما اگه پرنده دچار بیماری شد در مرحله اول اگه بیماری زیاد وخیم نبود میتونید خودتون بیماری پرنده رو درمان کنید در غیر اینصورت پرنده رو به دامپزشک نشون بدید درمان پای مینا :هرگاه دیدید پرنده روی چوب پاهاش رو بیش از حد معمول بالا میگیره و یا اینکه کف قفس کز میکنه و روی چوب نمیشینه و بی حال و حوصله ست اول کف پاهاش رو نگاه کنید . اگر اثری از زخم یا میخچه دیدید اول پاهای مینا رو خوب بشویید و خشک کنید . سپس از داروخانه پماد " تترا سایکلین " رو تهیه کنید و روزی دو تا سه بار کف پای مینا بمالید . دقت داشته باشید که قبل از هر بار استفاده از پماد کف پا رو بشویید و خشک کنید . بهتره که حتما قبل از خاموش کردن چراغ ها و زمانی که مینا همراه با شما میخوابه کف پاش رو پماد بزنید . به این خاطر که مرغ مینا میخوابه و اون پا رو هم که درد میکنه بالا میگیره و پماد تا صبح روی محل باقی میمونه و بهتر اثر میگذاره .این کار رو تا یک هفته الی ده روز انجام بدید تا پای مینا خوب بشه . توجه داشته باشید که عدم توجه به آسیب دیدگی پای مینا مساوی با از بین رفتن پرنده میشه . زیر زخم عفونت میکنه و این عفونت مستقیم به خونش وارد میشه و به سرعت توی بدن پرنده گسترش پیدا میکنه و باعث مرگش میشه ... دوستان ازتون خواهش میکنم به این مسئاله خوب دقت کنید و جدیش بگیرید خیلی از وقتها دوستانی از من سئوال میکنند که مرغ مینامونو نمیتونیم کلمه جدید یادش بدیم یا انیکه مینای جوجه خریدیم اما هیچ اشتیاقی برای حرف زدن نداره و حتی شیطونی هم نمیکنه این دوستان از این غافل هستن که پرنده برای بازی و شیطونی و حرف زدن باید اول کاملا سلامت باشه و زمانی که مشکلی داشته باشه داره درد میکشه و نمیتونه حواسشو برای بازی و حرف زدن جمع کنه این بیماری شایع ترین بیماری مرغ مینا هست و اگه در صورت نظافت مرتب قفس پرنده به این بیماری دچار نمیشه

مرغ مینای معمولی (سخنگو) 


300px-MINA.jpgجوجه مرغ مینا

مرغ مینای گوشواره ای (سخنگو)

80006633.JPG

ميناي گوشواره اي براي صدها سال در سرزمين هاي بومي خود به عنوان پرنده اي سخنگو از شهرتي افسانه اي برخوردار بوده است. تمامي انواع ميناي گوشواره اي قادر به تقليد صدا هستند اما برخي از انواع آن بهتر از ديگران اين كار را انجام مي دهند . ميناي گوشواره اي جاوه ( Java Hill mynah) و ميناي گوشواره اي هندي بزرگ (Greater Indian Hill mynah) از ساير پرندگان سخنگو در تقليد صدا مهارت بيشتري دارند و به همبن دليل به تعداد زيادي و بيش از ساير انواع مينا خريد و فروش مي شوند.


اين دو نوع مينا قادرند كه با همان لحن و به وضوح كلماتي را كه آدمي بر زبان مي آورد تقليد كنند. البته در بين اين دو نوع ميناي گوشواره اي جاوه صداي بلندتري از خود درمي آورد. اين نوع مينا قادر به تقليد صداهاي بسيار عميق داشته و صداي آن بسيار به صداي انسان شبيه است و صداي آن از صداي ميناي گوشواره اي هندي ، واضح تر و مفهوم تر به نظر مي رسد.

ميناي گوشواره اي كوچك (Gracula religiosa indica) نيز در كنار ميناي گوشواره اي هندي بزرگ و ميناي گوشواره اي جاوه صيد شده و مورد خريد و فروش قرار مي گرفت ، اما مانند دو گونه فوق الذكر محبوبيت ندارد، زيرا كه اين گونه هرچند كه قادر به ياد گرفتن كلمات و جملات بودند اما نمي توانستند آن را به نحو احسن تقليد نمايند. ميناي گوشواره اي كوچك صداي بلند تري دارد ، اما محدوده تن مورد نياز براي تقليد صداي انسان را همانند ميناي گوشواره اي هندي بزرگ و ميناي گوشواره اي جاوه ندارد.


ميناي گوشواره اي از طرف بسياري از افراد به عنوان بهترين پرنده سخنگو در جهان شناخته شده است و مي تواند هر نوع صداي آدمي را تقليد كرده و در تن هاي بالا و پايين نغمه سرايي نمايند. برخي از محققان معتقدند كه مينا مي تواند تا 100 كلمه تقليد نمايد.


مطالب مشابه :


دانی که چرا چوب شود قسمت آتش؟

قفـــــــــــــــــس ویـران - دانی که چرا چوب شود قسمت آتش؟ -




عكس و آموزش نگهداري قناري

قرار دادن چوب مرطوب يا خيس در قفس ممكن است موجب ابتلا قناري به رماتيسم گردد.




عروس هلندی

- قفس آنها بهتر است در عرض ۴۰ و طول ۶۰ و ارتفاع آن ۶۰ سانتی متر باشد ، البته طبق چوب نشمنگاه :




تکثیر طوطی برزیلی - قسمت اول

چهار چوب این قفس را می توانید از چوب یا فلز انتخاب کنید ولی برای توری آن بهتر است از توری




دانستنی در مورد مرغ مینا و مریضی هایش

چوب قفس رو هفته ای یک بار باید خوب با آب گرم و صابون بشویید . خب با رعایت نکته های بالا هیچ




درباره ماکائو

مراقبت های قفس قفس و چوب موجود در آن را بطور روزانه تمیز کنید.




برچسب :