زندگی نامه پروفسور سمیعی


دوران زندگي:

 دکتر سمیعی در 29 مرداد 1316 در تهران به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت به پایان رسانید. سپس عازم آلمان گردید. در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس به تحصیل پرداخت و سپس دورهٔ تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال ۱۳۴۹ به اخذ درجهٔ تخصص نایل آمد. کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال ۱۳۵۱ به اخذ درجهٔ پروفسوری جراحی مغز و اعصاب نایل گردید. در سال ۱۳۵۰ اولین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود. در سال ۱۳۵۶، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانوفر به عهده گرفت. در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد. در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت. از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱ ریاست انجمن بین‌المللی قاعدهٔ جمجمه را به عهده داشت و در سال ۱۳۷۱ به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعدهٔ جمجمه انتخاب شد. پروفسور در زمینهٔ تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی مطالعات مهمی انجام داده‌ است. ایشان بیشترین اعمال جراحی روی تومورهای موسوم به «نورینوم آکوستیک» انجام داده‌است و در این زمینه بیشترین گزارش‌ها متعلق به ایشان می‌باشد. ایشان در دهه ۱۹۹۰ اقدام به تاسیس یک مرکز بین‌المللی علوم اعصاب (به انگلیسی: International Neuroscience Institute)‏ که به اختصار INI شناخته می‌شود، نمود. بنای این مرکز برگرفته از شکل مغز می‌باشد. این مرکز در شهر هانوفر آلمان واقع است و ریاست آن را مجید سمیعی بر عهده دارد. سمیعی شاگردان زیادی تربیت کرده‌ است که در کشورهای مختلف جهان به فعالیت در زمینه جراحی مغز و اعصاب مشغول هستند و هر ساله کنفرانسی را به افتخار ایشان در یکی از کشورها برگزار می‌کنند. ایشان در اغلب کنگره‌های جراحی مغز و اعصاب جهان بعنوان سخنران مدعو شرکت می‌کند. پروفسور به کشور خود ایران عشق می‌ورزد و تلاش زیادی برای ارتقای جراحی مغز و اعصاب ایران انجام می‌دهد.

قسمتهایی از مصاحبه خبرگزاری خراسان با پروفسور سمیعی :

تا کنون چند عمل قاعده جمجمه روی بیماران مختلف در جهان انجام داده اید؟
من تا کنون(سال 1390) ٨ هزار عمل جراحی قاعده جمجمه روی بیماران انجام داده ام که یک رکورد جهانی است. در واقع من هر روز در اتاق عمل هستم و روزانه به طور متوسط بین ٤ تا ٦ عمل جراحی انجام می دهم حتی در وضعیتی که به نوعی بیمار بوده ام یا از خستگی مفرط رنج می بردم باز هم عمل بیماران را انجام داده ام.
در ایران چه تعداد عمل انجام داده اید؟
عمل های من در ایران صرفا جنبه آموزشی داشته و برای نشان دادن فرآیند عمل به همکاران متخصص بوده است، این وظیفه من است که در زمینه تعلیم و تربیت و آموزش جوانان متخصص کشورم همکاری کنم.
جراحی قاعده جمجمه چه عوارض و خطراتی را می تواند در پی داشته باشد؟
در این ناحیه اگر عروق و اعصاب کوچک ترین آسیبی ببیند، بیمار به لحاظ حرکتی یا حواس پنج گانه دچار ناتوانی جبران ناپذیری خواهد شد. در واقع این جراحی احتیاج به اعمال یک نوع هنرمندی خاص توسط پزشک جراح دارد. چرا که هر نوع صدمه به این عروق و اعصاب می تواند به نابینایی، ناشنوایی یا فلج شدن بخشی از صورت بیمار بینجامد. البته در طول این ٤٠ سال، تجربه مان بیشتر شده است و اکنون به خوبی می دانیم که به چه طریقی باید این تومورها را جراحی کنیم. اگر به عنوان مثال در ابتدای کار، به میزان ٣٠ درصد شاهد بروز عوارض بعد از عمل بودیم، اکنون این عوارض به کمتر از ٣ درصد رسیده است.
به جز شما چه کسانی این عمل را در ایران انجام می دهند؟
در حال حاضر بسیاری از متخصصان ایرانی حوزه مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی با همکاری یکدیگر می توانند چنین عملی را انجام دهند. طی ١٥ سال اخیر آموزش های گسترده ای برای متخصصان جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی در ایران ارائه کرده ام، امروز شما به هر یک از دانشگاه های ایران بروید، تعدادی از شاگردان من آن جا هستند، البته ممکن است تجربه من اندکی از آنان بیشتر باشد.

تحصيلات و مدارك علمي:

  • تحصیل در رشته های زیست‌شناسی و پزشکی در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس
  • اخذ درجهٔ پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ

مسئوليت و مقام ها:

  • ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعدهٔ جمجمه
  • استادیار و معاون بیمارستان جراحی مغز و اعصاب
  • سرپرست بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال
  • مشاور صدراعظم آلمان
  • مشاور رییس جمهور چین
  • تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر
  • رییس بیمارستان علوم عصبی هانوفر در آلمان
  • تاسیس مرکز بین‌المللی علوم اعصاب

افتخارات:

  • پایه گذار نخستین جراحی میکروسکوپی مغز
  • دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران در 10 مهر سال 1390
  • رییس جمهوری آلمان غربی در سال۱۳۶۷ نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان را به او اهدا کرد. در همین سال جایزهٔ علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان، به پاس فعالیتهای پر ارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد.
  • پروفسور سمیعی در آبان‌ ماه 1385 در ششمین همایش چهره‌های ماندگار جزو 24 شخصیت علمی و فرهنگی بود که مورد تجلیل قرار گرفت.

آثار :

  • مقالات: بیش از 200 مقاله ی علمی در خصوص دستگاه عصبی مرکزی و محیطی.
  • کتابها: برش نگاری پنوموآنسفال
  • جنبه های نوین اعصاب محیطی
  • اعصاب جمجمه ای
  • ضربه های وارد بر قاعده ی جمجمه
  • جراحی در ساقه ی مغز و بطن سوم و اطراف آن دو
  • جراحی قاعده مغز
  • ضایعات اعصاب محیطی
  • جراحی منطقه ی زین ترکی و سینوسهای پیرامون بینی
  • جراحی مننژیم قاعده ی مغز
  • جراحی کلیوس
  • روشهای نوین بازسازی استخوان
  • دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک و جراحی ترمیمی
  • جراحی قاعده ی مغز
  • اطلس جراحی قاعده ی جمجمه

نقل قول و خاطرات:

پروفسور مجید سمیعی:

يكي از مهم‌ترين اهداف‌ من در مركز علوم اعصاب هانوفر، تربيت نيروهاي متخصص و توانا در سراسر جهان است. البته جذب اين نيروها براي دوره‌هاي كوتاه‌مدت يك هدف و بحث است ولي راه‌اندازي مراكزي مشابه در ايران هدف نهايي است. هيچوقت از كار خسته نشده‌ام. زماني كه چند ساعت جراحي مي‌كنم پس از اتمام آن براي ويزيت بيماران به بخش‌هاي مختلف سركشي مي‌كنم و بعد هم وقت‌هاي درمانگاهم را تنظيم كرده و به يك سري امور شخصي كاري كه در زندگي روزمره هر فردي وجود دارد مي‌رسم. يكي از رموز موفقيت من اين است كه پرخوري در زندگي‌ام مفهومي ندارد و سعي مي‌كنم با غذاهاي كم‌حجم ولي پرانرژي روزم را به شب برسانم و اين مسئله موجب شده تا سنگين نشده و دچار رخوت و سستي نشوم. امروزه با ورزش، تحرك و تغذيه سالم مي‌توان از بروز بسياري از بيماري‌ها به‌ويژه سكته مغزي جلوگيري كرد. بايد دانست كه يكي از مهمترين علت‌هاي سكته مغزي در سنين پايين تغذيه نامناسب و فشارخون است. كيفيت جدار عروق نقش مهمي در طول عمر آن‌ها و مقاومتشان دارد. اگر از موادغذايي نامناسب و غيرتازه مصرف كنيم اين جدار عروقي دچار انسداد و پارگي مي‌شود. به همه توصيه مي‌كنم، در دهه سوم و چهارم زندگي توجه ويژه‌اي به نوع غذاي مصرفي داشته باشند. مصرف ماهي و غذاهاي دريايي به همراه برخي از ويتامين‌ها از طريق غذاهاي تازه مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها نقش موثري در طول عمر دارد. مطالعه و تغذيه نقش مهمي در بهبود عملكرد مغز دارد و مانع آلزايمر هم مي‌شود. استرس، عصبانيت، فشار روحي و عصبي موجب ضعف در سيستم دفاعي بدن مي‌شود. پس بايد سعي كنيم تا از اين عوامل، دوري كنيم. یکی از مطالب مهم این است که مغزمان را مغشوش نکنیم. دنیای امروزه شاید باعث شود حجم زیادی از اطلاعات در آن واحد وارد مغز شود اما باید بسیار مراقب بود که مسائل مختلف را وارد مغز نکنیم چرا که این کار کیفیت ارتباط سلول‌های مغز را دچار اختلال می‌کند. به تمام افراد و به ویژه به جوان‌ها توصیه می‌کنم ابتدا یک کار را به انتها برسانند و بعد به سراغ مطالب دیگر بروند چرا که در غیر اینصورت رفته رفته عملکرد مغز کاهش می‌یابد. توصیه‌ای هم که برای والدین دارم این است که تا جایی که می‌توانند کودکان را از کامپیوتر دور کنند و اجازه ندهند وقت زیادی از آنها از طریق بازی‌های کامپیوتری پر شود. چون حجم زیاد اطلاعاتی که به مغز کودک وارد می‌شود باعث آلودگی مغزی و فکری در کودکان می‌شود. به‌ ویژه بازی‌های رایانه‌ای که اگر به‌ مدت طولانی از آنها استفاده شود جز تلف کردن انرژی مغزی و آسیب‌های جسمی و مغزی به کودکان دستاورد دیگری در پی ندارد.
هاشم نیا (استاندار گیلان): «گیلان و گیلانی عبارت است از فرهنگی که در درون مردمان آن جاریست و این فرهنگ آنقدر پایدار است که فرقی نمیکند که صاحب این فرهنگ در "هانوفر" آلمان باشد یا در خود گیلان . همانطوری که گیلان زمانی پذیرای میرزا کوچک خان سردار دیلمی و در برهه ای دیگر زادگاه آیت الله بهجت فومنی بود، اکنون و در این برهه زمانی به خاطر وجود پروفسور مجید سمیعی، طنّازی میکند و به خود می بالد» .
محمدحسن عاقل‌منش در حاشیه رونمایی بلوار پروفسور مجید سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینکه پروفسور مجید سمیعی از چهره‌های ماندگار پزشکی جهان و از مفاخر شهر رشت است، اظهار کرد: ایشان با دعوت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مسئولان استانی به منظور افتتاح بلوار به نام ایشان به زادگاه خود سفر کردند.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد این نامگذاری به شورای شهر رشت رسیده بود، گفت: پیشنهاد نامگذاری یکی از بلوارهای شهر رشت به نام پروفسور مجید سمیعی ابتدا در کمیسیون نامگذاری شورای شهر رشت مطرح شد. پس از بررسی‌های لازم در شورای اسلامی شهر رشت این پیشنهاد به تصویب رسید و برای اجرایی شدن به شهردار رشت ابلاغ شد.
وی با اشاره به دلایل نامگذاری این بلوار به نام پروفسور مجید سمیعی، اذعان کرد: پروفسور سمیعی از مفاخر علمی ایران و جهان است و این بلوار نیز در جنوب رشت و در منطقه علمی این شهر واقع شده و چندین دانشگاه و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در این مسیر قرار دارد.
به گفته عاقل‌منش، ابتدای این بلوار از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت واقع در محله پل‌طالشان آغاز می‌شود و تا بیمارستان 400 تختخوابی و در دست احداث پروفسور سمیعی در مجموعه سایت دانشگاه علوم پزشکی رشت ادامه می‌یابد.
در پایان این مراسم لوح شهروند شایسته و نمونه از طرف محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت به پرفسور مجید سمیعی اهدا شد.


مطالب مشابه :


زندگی نامه پروفسور سمیعی

تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت واقع در محله پلطالشان




مکان‌های شعب اخذ رأی در رشت اعلام شد

بلوار لاکان، پل طالشان، دانشگاه آزاد پل طالشان شهر رشت به نشانی: پل بوسار




معرفی شهر رشت

آموزشکده دخترانه دکتر معین رشت دانشگاه رشت دانشگاه آزاد لاکان، پل طالشان




حضور متخصصین ترافیکی استان در کارگروه ترافیک شهرداری رشت

معاون برنامه ریزی و حمل و نقل و ترافیک شهرداری رشت نیز پل طالشان به دانشگاه آزاد




سفر به اردبيل و گيلان (گزارش کامل در ادامه مطلب)

تابلو محل احداث دانشگاه آزاد آستارا و رشت- تا گردنه فولاد گيلان- طالشان




مناقصه های کشور 1392/08/07

به سمت پل طالشان شهر رشت منطقه آزاد تنفسی دانشگاه مناقصه




مناقصات تاریخ 1392/05/05

اسلام آباد غرب و سر پل واقع در مسکن مهر پل طالشان شهر رشت 50 درصد نقدی 50 درصد




مناقصات تاریخ 1392/05/07

خرید 14 قلم سم; نگهداری بهره برداری و توسعه تلفن های همگانی منصوبه در استان ; انجام عملیات




برچسب :