شرایط گرفتن گذرنامه تحصیلی برای دانشجویان افغانی مقیم ایران دارای کارت اقامت موقت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مراجعه کنندگان لطفا اگر سوالی دارید ایمیل کنید در اسرع وقت پاسخ داده میشود.

[email protected] 

به نام خدا

نویسنده : علیرضا خ    دانشجوی عمران

با سلام خدمت همه ی دانشجویان افغانی

 

نکات جدید برای دانشجویان23/1/94 :

آدرس های ادارات مورد نیاز در بخش پیوند های روزانه ی وبلاگ موجود است.

برای درخواست پاسپورت.تمدید و... باید از سایت سفارت وقت بگیرید  

سامانه ی نوبت دهی سفارت     کلیک کنید.

 برای اطلاعات بیشتر میتوانید تمامی فرم هایی که با عنوان شیوه نامه ی پذیرش دانشجویان غیر ایرانی است به این سایت که مربوط به وزارت علوم هست مراجعه نمایید و فرم ها را مطالعه کنید  

شیوه نامه ی پذیرش     کلیک کنید. 

سفارت برای گذرنامه های آبی و قرمز دانشجویی نیز به ترتیب 3 و 4  ساله تمدید میکند. 

 برای تمدید پاسپورت نیازی به تذکره نیست و فرم تاهد تذکره فعلا جنبه ی تشریفاتی دارد.

 دانشجویان که در شهر شان کنسولی دارند میتوانند از طریق کنسولی  درخواست ویزا بدهند و از همان بخش شماره ی ویزای خود را نیز دریافت نمایند.   دانشجویانی که کارت خود را باطل کرده اند برای اینکه کارت خود را پس بگیرند باید قبل از فارغ التحصیلی در دوره کارشناسی نهایتا تا ترم 4 (بستگی به شرایط دارد) انصراف دهند وکارت خود را با هماهنگی ادارات مربوطه پس بگیرند اما اگر فارغ التحصیل شوند ممکن نیست.    مهم: دانشجویان خانم اگر کارت خود را باطل کنند و فارغ التحصیل شوند میتوانند در ایران بمانند و اقامتشان تا مادامی که سرپرستشان در ایران اقامت(چه پدر و مادر و چه همسرشان) دارند تمدید میشود،  ولی دانشجویان آقا نمیتوانند و باید به کشور برگردند. برای سایر اقامت ها نیز همین روال صادق است.  

دانشجویان پیام نور باید قبل از مراجعه به امور دانشجویان گواهی اشتغال به تحصیل  خود را به پیام نور کل در تهران ببرند  و سپس با نامه ی آنها به امور دانشجویان روند

 

دانشجویان قبولی غیر بورسیه  برای باطل کردن کارتشان باید به وزارت کشور (اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی)بروند.

 

دانشجویانی  (فقط خانم ها) که به هر دلیلی نمیتوانند به افغانستان بروند با ارایه ی شرایط خاص خود در امور دانشجویان میتوانند به جای افغانستان به کیش بروند و در آنجا ویزا بگیرند هر چند که در کیش برای کسانی که کارت خود را باطل کرده اند کمکی که بالغ بر 200 دلار است اهدا نمیشود. 

 

اقدام برای گرفتن گذرنامه:  

شاید بسیاری از دانشجویان ورودی جدید  متوجه شده اند که چه راه پر پیچ و خمی در انتظارشان خواهد بود.

 اما عرضم را با حدیث و روایتی از پیامبر اکرم (ص) و امام سجاد (ع) متبرک می کنم  <<علم را بجویید گرچه مستلزم رفتن به چین باشد، چه طلب علم بر هر مسلمانی واجب است>>

گزیده ای از روایت امام سجاد(ع):

<<اگر مردم بدانند در طلب علم چه فایده ایست آن را میطلبند اگر چه با ریختن خون دل و فرورفتن در گرداب ها باشد...>> اصول کافی جلد 1 ص 43 روایت 5

 

چه نیازی به پاسپورت تحصیلی  برای دانشجویان  افغانی میباشد؟

اصولا برای تحصیل در دانشگاه های خارجی از نظر قانونی  نیاز به پاسپورت تحصیلی است که محدودیت ها و مزایایی دارد. در حال حاضر داشتن تذکره با تغییر سفیر کان لم یکن تلقی میشود و نیازی به داشتن تذکره نیست.

اما قبل از شروع کار باید نکاتی را عرض نمایم:

1.      به اندازه ی نیاز حدود 30 قطعه عکس 4*3 همراه داشته باشید

2.      از هر مدرکی سعی کنید در تمام مراحل کار فتوکپی بگیرید.

3.      وقت اداری را از دست ندهید همیشه در اولین ساعات اداری در هر اداره یا وزارتخانه حضور داشته باشید.

4.      روزهای پنج شنبه و بعضی از موارد خاص(خصوصا افغانستان ) وزارتخانه و سفارت ها تعطیل می باشند.

5.      عابر بانک و یا پول به اندازه کافی همراه داشته باشید.

6.      همه ی مدارک را همیشه همراه داشته باشید تا در صورت نیاز در دسترس باشد.

7.      از دانشجویان ترم ها ی بالاتر راهنمایی بگیرید.

8.      قبل از رفتن به سفارت مبلغ تومانی،  معادل 20 € یورو به همراه داشته باشید.

9.      بی دلیل در هر جایی صف نگیرید و از راهنمای ادارت و از متصدیان هر بخش راهنمایی       و سوال کنید. 

10.    از کارت خود اسکن و فتوکپی بگیرید 5 عدد

 

برخی از اصطلاحات افغانی:

 وکیل گذر : وکیل کوچه که عضو شورای محل آن منطقه است.  وکیل ناحیه: شهرداری آن منطقه را گویند اصطلاح افغانی  شاروالی ناحیه  روپ: معادل افغانی است همانطور که در ایران به جای ریال ، تومان گویند.  موتر : ماشین                خلیفه: راننده را گویند.  

تایید مدارک:

 

توصیه: لطفا بلا فاصله پس از قبولی در دانشگاه و تایید دیپلم خود توسط اداره ی پست و ثبت نام حضوری اقدام به گرفتن پاسپورت تحصیلی نمایید.

 

چهار برگه دبیرستان (شامل ریز نمرات و گواهی های سوم و پیش دانشگاهی  یا موقت و یا ترجیحا دایم) به آموزش وپرورش ناحیه برده تا در آنجا تایید و مهر شوند و همین روال را نیز در آموزش و پرورش کل استان خود تکرار نمایید.

 اگر در شهرتان نمایندگی امورخارجه ایران  وجود دارد  4 برگه دبیرستان را برای تایید به آنجا ببرید به همراه 12000 تومان، برای هر برگه 3000 تومان (نرخ 93)  

و اگر نمایندگی امورخارجه  در استان نداشتید میتوانید همزمان در تهران در ساختمان شماره 9 امورخارجه  که بعدا ذکر خواهم کرد آنها را مهر کرده و نگران این موضوع نباشید.

 

افرادی که کارت اقامت موقت دارند:  

در هنگام ثبت نام حضوری فرم مخصوص دانشجویان غیرایرانی را پر کرده( فرم ها ی شیوه نامه ی پذیرش  کلیک کنید. ) و نامه ای با عنوان استانداری از دانشگاه به اداره اتباع و مهاجرین برده و       در خواست خروجی گذرنامه که اعتبار آن 3 ماه است مینماییم( در این برگه مبدا شهر محل زندگی شماست  و مقصد تهران است) اصطلاحا به برگه ی (سبز) خروجی مدت دار معروف است که تا 2 ماه دیگر هم قابل تمدید است.  پس از گرفتن برگه 3 ماهه ،گواهی اشتغال به تحصیل و فرم هایی را که از متصدی ثبت نام دانشگاه خود دریافت میکنید به کنسولی دانشگاه شهرتان برده(اگر کنسولی نداشتید به امور دانشجویان وزارت علوم مراجعه کنید) و نامه ای با عنوان درخواست گذرنامه دریافت نمایید.دانشجویان پیام نور مراکز استان ها باید از متصدی دانشگاه گواهی اشتغال به تحصیل بگیرند و به پیام نور کل تهران بروند و با تایید آنان  سپس به امور دانشجویان بروند.

 

( نکته مهم : کسانی که دارای کارت هستند و در رشته ای مشغول به تحصیل اند اگر در ماه های آینده قصد تغییر رشته و یا کنکور مجدد دارند سعی کنند کارت خود را باطل نکنند تا در عمل انجام شده قرار نگیرند.)

با انجام مراحل بالا سپس به سازمان امور دانشجویان(طبقه ی همکف) رفته و درخواست خود را ارایه دهید

 

حداقل مدارک مورد نیاز برای ارایه درخواست صدور پاسپورت در امور دانشجویان:  

1.نامه ی دانشگاه یا کنسولی شهرتان با عنوان در خواست صدور پاسپورت 

2.برگه سبز سه ماهه به همراه فتوکپی 

3.گواهی اشتغال به تحصیل( یا همان برگه ی تسویه حساب) 

4.دو هزار تومان پول برای بررسی مدارک

 

حداقل 2 هفته طول میکشد تا مدارک شما بررسی و در سیستم ثبت شود پس از 2 هفته با متصدی آن بخش تماس تلفنی گرفته و با دادن شماره ی خانوار کارت خویش ،از آماده شدن و تایید درخواست صدور پاسپورت شما توسط معاونت مطلع شوید  و سپس به سازمان مراجعه نمایید.

 

به تهران مراجعه کرده و با دریافت مدارک از امور دانشجویان وزارت علوم به بخش تایید مدارک امور خارجه (ساختمان شماره 9 ) رفته و نامه ی دریافتی را در همان روز تایید کنید. 

نکته: اگر قبلا چهار برگه ی دبیرستان را در امورخارجه ی شهرتان تایید نکرده اید در تهران یعنی امور خارجه نیز میتوانید تایید کنید.

 

حداقل مدارک مورد نیاز برای تایید مدارک توسط امورخارجه ی تهران(ساختمان شماره 9): 

 1.نامه ی وزارت علوم با عنوان صدور پاسپورت 

2. نامه ی کنسولی شهرتان یا دانشگاه محل تحصیل(همان گواهی اشتغال به تحصیل 

3. چهار برگه ی دبیرستان( به شرطی که قبلا  4 برگه را توسط نمایندگی امور خارجه شهرتان تایید نکرده باشید) ولی بهتر است همراه داشته باشید.

 

در خلل این زمان یکی از دوستانتان میتواند به سفارت رفته و فرم درخواست پاسپورت  و فیش 20 یورو را تحویل بگیرد و به حساب بانک بریزد تا زمان اداری هدر نرود.

 

پس از دریافت مدارک به سفارت رفته مدارک را نزد مسیول بخش دانشجویی برده و آنها را تحویل داده  و مهر نمایید پس از تایید مدارک 2 فرم یکی با عنوان اینکه شما متعهد میشوید پس  از گذشت یکسال از پاسپورت  تذکره و تصدیق خود را ارایه دهید . 

نکته ی مهم: داشتن تذکره الزامی نیست و نگران نباشید.

 

فرم دیگر با عنوان شهود متقاضی،یعنی  باید 2 شاهد مرد با امضا و اثر انگشت به همراه  یک قطعه عکس از هر شهود و فتوکپی از مدارکشان  ارایه دهید. که میتوانید در همان سفارت از هموطنان تقاضای این کار را کنید در غیر این صورت باید از دوستانتان بخواهید.پس از انجام این مراحل از برگه ی شهود متقاضی و سایر برگه ها فتوکپی گرفته و فرم و فیش مخصوص را دریافت کنید.

 

نکته: اعتبار و تمدید پاسپورت تحصیلی کاملا مجانی است.  برای گرفتن فرم  درخواست پاسپورت و فیش هرگز صف نگیرید .

 

نکته بسیار مهم: افرادی که گواهی تولد دارند و در ایران به دنیا آمده اند اگر در هنگام پر کردن فرم درخواست پاسپورت از سفارت نام شهر محل تولدشان را در ایران بنویسند بعد ها وزارت علوم از آنها گواهی تولد بیمارستان و یا استشهاد محلی ولادت (منزل) را میخواهد که اگر نام ولایت خود در افغانستان را بنویسند دیگر نیازی به ارایه گواهی تولد یا استشهاد محلی ندارند.اگر کارت آبی قدیمی دارید  (با عنوان: کارت هویت آوارگان افغانی) شماره خانوار آن را به اداره ی اتباع شهرتان ببرید  و گواهی تولد را بگیرید .اگر گواهی تولد نداشتید و در منزل به دنیا آمدید از شورای محل محله تان گواهی ولادت و  استشهاد محلی بگیرید ( این فرم را باید از ناجای شهرتان یا امور دانشجویان وزارت علوم بگیرید ) سپس به شورای محلتان مراجعه کنید.

 

بلافاصله پس از گرفتن فرم و فیش واریزی مبلغ معادل 20 یورو که آماده کرده اید را به بانک واریز مینمایید ولی اگر وقت ندارید میتوانید معادلش را به پیک های موتوری موجود در اطراف سفارت دهید و خودتان در صف بایستید تا زمانی که پیک برگردد نوبت شما برسد(حتما از فیش واریزشده فتوکپی بگیرید چون به عنوان رسید مشتری شما میباشد) سپس مدارک را به سفارت تحویل داده تا سه روز بعد پاسپورت خود را دریافت کنید.

 

در خلل این سه روز به دانشگاه و یا کنسولی محل تحصیل مراجعه کرده  و نامه ای با عنوان درخواست ویزا برای وزارت علوم دریافت نمایید .سپس به سفارت رفته و به گرفتن پاسپورت و برگه ی تاییدیه ی پاسپورت از زیر زمین سفارت (که این برگه باید در سفارت با نام شما توسط مسیول تایپ آماده گردد) اقدام نمایید، سپس به  کنسولی امور خارجه  در میدان امام خمینی (توپخانه) بروید و برگه ی تاییدیه ی پاسپورت و پاسپورت را برای ثبت به این وزراتخانه ارایه دهید. سپس از این وزارتخانه نامه ای درون پاکت بزرگ با عنوان ابلاغ به اداره کل گذرنامه ی تهران دریافت نمایید.آن را به اداره کل گذرنامه ی تهران خیابان ولیعصر برده و با گرفتن اطلاعات و ثبت در سیستم ناجا آن نامه را نزد خود نگه دارید.

 

حداقل مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا برای سازمان امور دانشجویان وزارت علوم:  

1.نامه درخواست ویزا از دانشگاه یا کنسولی دانشگاه 

2.پاسپورت به همراه فتوکپی از صفحه ی اول و  پاسپورت و اعتبار آن

 

نکته مهم: شما برای فرم درخواست ویزا میتوانید هرات،کابل،مزارشریف یا قندهار و یا کیش (کیش فقط برای خانمها در شرایط خاص) را به عنوان مقصد خود انتخاب نمایید.

 

پس از مراجعه  به سازمان امور دانشجویان و دادن حداقل مدارک مورد نیاز  و پر کردن فرم درخواست ویزا ، حدود یک ماه دیگر به کنسولی امور خارجه (توپخانه) مراجعه و شماره ی فکس درخواست ویزای خود را دریافت نمایید.

کنسولی برخی دانشگاه ها نیز مانند دانشگاه قم به صورت مکاتبه ای درخواست ویزا را به امور دانشجویان میفرستدو خودشان با شما تماس میگیریند اما اگر میخواهید زودتر به نتیجه برسید خود دست به کار بشید.(میبدی)02161153056

 

 در خلل این یک ماه  به اداره اتباع شهر خود رفته و معرفی نامه ی خود را به اداره ی گذرنامه شهرتان درون پاکت دریافت نمایید و با مراجعه به اداره گذرنامه ی شهر خود تشکیل پرونده دهید20000 تومان(نرخ93) واریز نمایید.

  نکته ی مهم: در هنگام دریافت شماره فکس ویزا ،معیار را حتما شماره عمومی پاسپورت سپس نام خود و دانشگاه قرار دهید زیرا ممکن است به علت تشابه اسمی شماره ی فکس خود را اشتباهی دریافت کنید.  

نکته: شماره فکس شما حتما پس از یک هفته فرستاده میشود و اگر موفق به دریافت شماره ی فکس خود نشدید به داخل کنسولی امور خارجه رفته و نزد آقای میبدی یا افشار رفته و از آنجا شخصا پیگیر کار های خود باشید.(میبدی)02161153056

توجه: تاریخ اعتبار شماره ی فکس پس از فرستاده شدن به کنسولگری مقصد یک ماه است اگر نتوانستید تا قبل از این یک ماه به کنسولگری در افغانستان برسید دوباره از وزارت علوم درخواست ویزا دهید. همچنین  اگر دو سه روز از مهلت درخواست ویزا رد شده باشد مشکلی نیست وزودتر به افغانستان بروید.

 

پس از گرفتن شماره ی فکس با خیالی آسوده تصمیم خود را برای رفتن به افغانستان بگیرید.

حداقل مدارک مورد نیاز برای گرفتن خروجی قطعی از اداره  گذرنامه ناجا در تهران یا شهرستان ها:

1.نامه ی درون پاکت بزرگ کنسولی امور خارجه در صورت نیاز

2.نامه ی اداره ی گذرنامه ی شهر خود

3.برگه ی سه ماهه ی خروجی گذرنامه

4.پاسپورت+(بلیط هواپیما اگر قصد پرواز هوایی دارید.)

 

پس از رفتن به اداره کل گذرنامه همان روز یا چند روز بعد شما مهری با عنوان خروجی قطعی با اعتبار 15 روز روی پاسپورت دارید و در طی این 15 روز باید از ایران خارج شوید.

اما جدیدا با مراجعه به ناجای شهر خود نیز میتوانید خروجی بگیرید.

حالا کم کم باید به افغانستان بروید.

اگر میل داشتید تذکره ی پدر پدر بزرگ یا عمو یا برادر خود که هم کنیه شما باشد هر کدام موجود بود برای گرفتن تذکره  همراه خود ببرید.

نکته: در حال حاضر داشتن تذکره الزامی نیست.کسانی که شرایط مالی و زمانی را ندارند احتیاجی به گرفتن تذکره ندارند هرچند سفارت برای ارایه تذکره از دانشجویان تاهد ارایه تذکره میگیرد که در حال حاضر منتفی است.

و من الله توفیق

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


مطالب مشابه :


صدور گذرنامه

صدور گذرنامه. مدير سايت : محسن تفکری - ساعت 14:4 روز دوشنبه هشتم آذر ۱۳۸۹. مدارک لازم برای صدور گذرنامه. 1-تهيه فرم و پوشه گذرنامه وارائه دو برگ رسيد ( اداره پست).




شرایط گرفتن گذرنامه تحصیلی برای دانشجویان افغانی مقیم ایران دارای کارت اقامت موقت

با سلام خدمت همه ی دانشجویان افغانی. نکات جدید برای دانشجویان23/1/94 : آدرس های ادارات مورد نیاز در بخش پیوند های روزانه ی وبلاگ موجود است. برای درخواست پاسپورت.




آخرين مهلت اتباع افغاني براي دريافت خدمات گذرنامه

رييس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا درباره نحوه اطلاع رساني به اتباع افغاني ... اند به آدرس: شهرك غرب- ميدان كتابي- انتهاي خيابان كوهستان- مقر اداره مهاجرت و گذرنامه نيروي




آخرین مهلت جهت ثبت نام در سایت ساماندهی ( دارندگان گذرنامه )

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور اداره کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور طی اطلاعیه ای اعلام کرد:اتباع افغانستانی دارای روادید گذرنامه




مراحل تمدید اقامت در اداره گذرنامه

آدرس اداره گذرنامه و اتباع خارجی شهرستان کرمان: بعد از میدان قرنی - چهارراه قرنی- خیابان معلم - دست راست - جنب خانه ریاضیات کرمان(از غرب) و موسسه مالی و اعتباری




وضعیت اخذ گذرنامه در شهر ارومیه

وضعیت اخذ گذرنامه در شهر ارومیه : در مورخ 91/11/08روز یکشنبه جهت اخذ گذرنامه به یکی از دفاتر پلیس+10 شهر ... بالاخره بعد از گذر از مسیر خطر ناک و غیر فنی بلوار ورودی شهر به اداره گذرنامه مراجعه و مراتب را توضیح و نامه را .... سایت علمی نخبگان جوان




خبر جدید صدور گذرنامه جهت اتباع دارای کارت هویت و مهاجرین

رئيس پليس مهاجرت و اتباع امورخارجه ناجا اعلام كرد: مهاجران افغاني و عراقي با مراجعه به سفارت خانه ها و كنسولگري كشور متبوع خود، مي توانند كارت هويتي خود را تحويل




صدور پاسپورت در استانهاي محل سكونت اتباع افغانستاني درایران

طبق نوشته سایت اطلاع رسانی اداره کل اتباع خارجی وزارت کشورایران،دیدارمیان ... كشور در اين ديدار موضوع نحوه صدور گذرنامه براي اتباع افغاني غيرقانوني شركت كننده




قانون گذرنامه‌ - مصوب اسفندماه 1351 با اصلاحات بعدی

12 دسامبر 2013 ... تبصره 1 ـ تمدید مدت گذرنامه‌های سیاسی و خدمت طبق مقررات این قانون با موافقت وزارت ‌امور خارجه در مرکز توسط اداره گذرنامه و روادید و در خارج از کشور




نحوه صدور انواع روادید از طریق وزارت امور خارجه ایران و مدارک مورد نیاز آن ها

حضورمتقاضی روادیدو ارایه اصل گذرنامه با اعتبار حداقل6 ماه و بدون هرگونه خدشه یا ایراد ... باشند می بایست به اداره کل امور اتباع خارجه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ..... سایت اختصاصی شرکت سمگا برای طرح تطبیق استانداردهای کیفیت خدمات




برچسب :