تافل اینترنتی iBT

جهت ورود به وب سایت مرجع منابع آموزش زبان انگلیسی، مکالمه، منابع تافل، منابع آیلتس و منابع جی آر ای  کلیک کنید.

 http://novinenglish.com

این وبلاگ به وب سایت http://novinenglish.com منتقل شد لطفا کلیک کنید

http://novinenglish.com

تافل اینترنتی iBT چیست؟

تفاوت آزمون تافل اینترنتی (iBT) با تافل کاغذی (PBT) افزوده شدن بخش Speaking و حذف Structure از آن است.toefl1.jpg

 

سیاست ETS این است که این آزمون را رفته رفته جایگزین امتحان PBT نماید. در حال حاضر تمامی دانشگاه‌ها هر دو امتحان PBT و iBT را می‌پذیرند اما کم کم تافل اینترنتی جایگاه بهتری را نسب به کاغذی کسب می کند.(به دلیل دارا بودن قسمت speaking ).

 

این آزمون از ۴ بخش ۳۰ نمره ای تشکیل شده است و تقریبا ۴ ساعت به درازا می کشد. نمره این امتحان از ۱۲۰ می باشد و نمره بالای ۱۰۰ در این امتحان واقعا نمره خوبی خواهد بود. معمولاً حداقل نمره‌ی مورد نیاز برای قبولی پذیرش 85 است.

 

بطور کلی می توان امتحان iBT را در دو نوع تعریف کرد:

بخش Reading آن long format و بخش Listening آن short format است.

بخش Reading آن short format و بخش Listening آن long format است.

 

آزمون دهنده ها بصورت تصادفی، در یک زمان، یکی از انواع فوق را در امتحان مشاهده می‌کنند. از نظر نمره دهی تفاوتی بین آنها دیده نمی‌شود. هر گروه یکی از بخشها را بصورت longformat دارند.


بخش Reading

در نوع Long Format سه بخش وجود دارد. بخش اول یک متن در مدت زمان 20 دقیقه و دو بخش دیگر هر کدام شامل 2 متن در زمان کل 40 دقیقه.بطور کلی هر متن شامل 12 سوال است.


آزمون دهنده پس از پاسخ دادن به سوالات متن 2 و 3 (بخش دوم) در طول زمان 40 دقیقه، باید به سوالات متنهای 4و 5 (بخش سوم) نیز در 40 دقیقه بعد پاسخ گوید.

البته باید توجه کرد که 2 متن از این 5 متن تصحیح نشده و در نمره دهی تاثیر ندارد و ETS جهت آمارگیری خود، این 2 متن را اضافه کرده است.

اما از آنجا که آزمون دهندگان در طول امتحان نمی دانند که کدام 2 متن از 5 متن داده شده، ارزیابی نمی شود، باید تمام تلاش خود را برای پاسخ گویی به سوالات داده شده بکنند.


در نوع Short Format که دو بخش است، سه متن داده می شود.

اولین بخش همانند نوع Long Format باید در زمان 20 دقیقه جواب داده شود و متنهای 2و 3 (بخش دوم) نیز در 40 دقیقه بعد.

در این نوع آزمون تمام متنها و سوالات آنها تصحیح می شود.برای مهارت‌ یافتن دراین بخش ابتدا باید دامنه لغات را افزایش داد(عمدتا با مطالعه كتابهای لغت معرفی شده برای تافل) و در ادامه با تمرین نمونه امتحانات در منابع متن‌خوانی را تقویت كرد.

لازم به ذكر است كه تمرین بر صفحه رایانه بسیار موثرتر از خواندن بر برگه خواهد بود چرا كه تندخوانی برصفحه رایانه در مدت زمان معین عامل مهمی در موفقیت این بخش می‌باشد.


برای مثال مهارت تندخوانی متنی با 300 كلمه در مدت زمان حدودا 2 دقیقه با احتساب درك 50 درصدی مطلب سرعت مناسبی است. در كل عادت به سریع خواندن مطالب در موضوعات مختلف مفید خواهد بود. تمرین و تكرار نمونه متن های منابع مختلف و تكرار مشاهده لغات مشابه مهارت داوطلب را افزایش خواهد داد.


بخش Listening

بخش شنیداری این امتحان شامل مکالمات بلند می‌باشد و مکالمات کوتاه دو نوع دیگر در آن وجود ندارد. همچنین از لحاظ سرعت پخش شدن از دو نوع دیگر سخت‌تر می باشد.

البته اگر داوطلب خود را با این شیوه امتحان تطبیق دهد مشکلی نخواهد داشت و نمی‌توان گفت که به طور کلی این امتحان از انواع دیگر سخت‌تر است.


در بسیاری از منابع آماده سازی تافل iBT معمولا به داوطلبین توصیه می‌شود كه در ضمن گوش دادن به مكالمات از شنیده‌های خود نت‌برداری كنند ولیكن نكته قابل تامل این است كه داوطلب باید بتواند ضمن گوش دادن به دقت مطالب مهم را به خاطر بسپارد.


چرا كه مكث كردن مقطعی بر مطالب به منظور نت‌برداری كامل، امكان فهمیدن مطالب متعاقب را كمتر خواهد نمود.

البته می‌توان با نت‌برداری از كلمات كلیدی و یا علامات اختصاری برای پاسخ‌گویی بهتر به سوالات استفاده كرد. در سوالات این بخش تاكید بیشتر بر درك داوطلب از مطالب در توان پاسخگویی به سوالات است و اسامی خاص و یا جزئیات حاشیه‌ای مد نظر نمی‌باشند.


با تمرین نمونه تستهای منابع شناخته شده به این مهم می‌توان دست یافت كه موضوعات این بخش (وحتی بخشهای دیگر )حول و حوش موضوعات مشابهی همچون اطلاعات در مورد موضوعات رایج در محیط دانشگاه برای دانشجویان و مطالب معمول و ساده در كلاسهایی همچون: فرهنگ‌شناسی، زمین‌شناسی، هنر، تاریخ،‌گیاه‌شناسی و غیره می‌باشند.


همچون امتحانات دیگر با تمرین و تكرار گوش دادن به نمونه‌ها و چك لغات جدید بر روی متن شنیده شده به راحتی میتون حتی نمره كامل را بدست آورد چرا كه پاسخ‌ها در این بخش از اعمال سلیقه مصححین مصون می‌باشند. مدت زمان این بخش 40 دقیقه می‌باشد.


بخش Speaking

پس از استراحت 10 دقیقه بعد از بخش خواندنی و شنیدنی از شما درخواست خواهد شد كه برای پاسخگویی این بخش بازگردید. این قسمت شامل سه بخش می باشد که در هر بخش دو سوال مشابه به هم مطرح می‌شوند.

در بخش اول یک موضوع عمومی داده می شود که در سوال اول معمولا تعریفی از رخدادهای عمومی و سوال دوم نقدی بر رد و یا تایید موضوعی از جانب شما خواهد بود.


در این بخش به شما ۱۵ ثانیه زمان داده می شود تا پاسخ خود رامرور نموده و پس از اتمام ۴۵ ثانیه در مورد آن صحبت کنید. زمان سنج صفحه رایانه زمان را دقیقا به شما نشان خواهد داد.


در بخش دوم ابتدا عنوان موضوعات سوال از هدفن پخش میشود، سپس یک متنی بصورت خواندنی روی صفحه ظاهر میشود که 45 ثانیه زمان دارید تاآنرا بخوانید در این زمان شما میتوانید نكات را بر برگه ای كه به شما داده شده یادداشت كنید.

در همین باره گفتگویی ما بین دونفر (در سوال اول) و یك سخنرانی در كلاس درس(در سوال دوم) از هدفن نیز پخش می شود. بعد از آن، یک سوال از این دو مورد پرسیده می شود. که 30 ثانیه زمان برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن دارید.


در بخش سوم یک گفتگو مابین دونفر (در سوال اول) و یك سخنرانی در كلاس درس(در سوال دوم) از هدفن پخش می شود و یک سوال در توصیف مكالمات و سخنرانی پرسیده می شود که در این بخش نیز ۲۰ ثانیه برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن وقت دارید.


نكته مهمی كه خود برگزار كننده امتحان(ETS) نیزهمواره برای این بخش تاكید داشته این است كه داوطلب باید بتواند در وحله اول پاسخی " منسجم" و " واضح" از خود ارئه دهد.

در ضمن برای قسمتهایی كه شامل متن و گفتگو و یا سخنرانی در كلاس درس می‌باشند، باید به موارد مهم و كلیدی در ضمن پاسخ اشاره نمود.


بر خلاف تصور بسیاری از داوطلبان نمرات بالا نصیب كسانی خواهد شد كه مضمون اصلی را با ساختار گرامری صحیحی به طور واضح ارائه نمایند و نیازی به دارا بودن لهجه غلیظ انگلیسی نیست.

برای مهارت یافتن در این بخش در ابتدا داوطلب باید از تسلط بر صحیح ارائه نمودن پاسخ های خود از لحاظ گرامری اطمینان حاصل كند.


چرا كه بخشی از مهارت های گرامری داوطلب در این بخش ارزیابی خواهد شد. در ادامه داوطلب باید با ضبط نمودن پاسخ های خود به موضوعات مختلف و گوش دادن به انها نقاط قوت و ضعف خود را دریافته و در مدیریت زمانبندی نیز تسلط یابد.

 

نكته دیگر این است كه داوطلب باید بتواند مطالب ارئه شده در گفتگو و یا سخنرانی را به طور كامل و با بیان خود در زمان تعیین شده ارئه كند.


البته نكات مهم در اولویت قرار دارند و نمیتوان به كل مطالب در مدت زمان 60 ثانیه اشاره كرد. ولیكن مطمئنا نمرات خوب زمانی حاصل می‌شنوند كه داوطلب بتواند مضمون كلی را با دقت و با استفاده از لغات جدیدی كه در ذهن خود دارد بیان نماید.

بدیهی است كه استفاده از لغات بهتر و ارائه جملات قوی نمره بالاتری را به ارمغان خواهد آورد. نت برداری در این بخش در ضمن گوش دادن به موضوعات می‌تواند كمك به سزایی داشته باشد.


نكته مهم دیگری در ارتباط با این بخش این است كه در هنگام پاسخگویی به سوالات داوطلب باید ضمن تنظیم میكروفون(كه حتما توسط برگزاركنندگان آزمون نیز راهنمایی‌های لازمه انجام خواهد گرفت)، باید با صدای واضح و رسا صحبت كند تا از ضبط شدن صدای خود اطمینان یابد.

چرا كه بوده‌اند كسانی كه به خاطر صحبت‌كردن با صدای آرام ، صدایشان به خوبی ضبط نشده و نمره خوبی نگرفته‌اند.


بخش writing

در بخش نوشتاری این امتحان دو قسمت وجود دارد.درسوال اول ابتدا برای داوطلب متنی 200 تا 300 كلمه ای بر صفحه رایانه پدیدار می‌شود كه داوطلب 3 دقیقه زمان برای مطالعه آن دارد.

در این زمان داوطلب باید سعی كند كه موضوع و مطالب كلی را به خاطر بسپارد كه نیازی به نت‌برداری نیست زیرا در هنگام تایپ متن دوباره این متن نیز در صفحه ظاهر می‌شود.سپس یک بخشی توسط هدفن مطالبی در تایید و یا رد متن ارائه شده شنیده می‌شود.


در این زمان داوطلب باید حتما مطالب مهم را نت‌برداری نماید. پس از آن سوالی در این باره پرسیده شده و داوطلب باید در هنگام نوشتن متن خود با تلفیق مطالب متن داده شده و مطالب شنیده شده نوشتاری مستدل ارائه نماید.

زمان نوشتن 20 دقیقه بوده و متن باید حاوی حداقل150-200 لغت باشد. سوال دوم این بخش همچون تافل ورقه‌ای شامل یك سوال با مضمون عمومی است كه ارئه یك متن 5 پاراگرافی با رعایت اصول نوشتاری مناسب برای تافل كافی است. زمان پاسخگویی به این متن 30 دقیقه و نیز باید حداقل حاوی 300 كلمه باشد. در هنگام نوشتن هر دو متن تعداد كلمات نوشته شده در بالای صفحه نشان داده می‌شوند.


در صورتی که زمان چندانی برای شرکت در امتحان ندارید، با شرکت در کلاسهای مکالمه وقت خود را تلف نکنید تا مهارت تکلم خود را برای بخش تکلم این امتحان یا برای اینکه در خارج از کشور به مشکل بر نخورید، افزایش دهید. بعد از امتحان اگر وقت کردید می توانید به این کلاسها بروید.


شما صرفا باید حول موضوعاتی که در این امتحان مطرح می‌شود در طی زمان‌هایی که گفته شد صحبت کنید و نه بیشتر.اگر چه مطالب امتحان تافل iBT گسترده‌تر از امتحانات دیگر به نظر میرسد ولیكن این آزمون نیز همچون همه امتحانات دارای فرمت خاصی است كه تنها با تكرار بر منابع خود امتحان و استفاده از نمونه تستها می‌توان بر آن مسلط شد.


این امتحان مطمئن‌ترین نوع امتحان در ایران است، زیرا:

همیشه ثبت نام آن ظرفیت دارد.

کارنامه به سرعت صادر می‌شود.

اگر خدای نکرده امتحان را خراب کردید به سرعت می‌توانید برای امتحان مجدد خود را آماده و ثبت نام کنید.

کسانی که در بخش نوشتاری دارای تبحر هستند می‌توانند امتیاز کل خود را در امتحان افزایش دهند چون این نمره این بخش در نمره کل این امتحان محاسبه می‌شود.

 

در صورت تمایل به خرید کلیه منابع معرفی شده تافل کاغذی و اینترنتی (pdf) به همراه سی دی صوتی آنها و نرم افزارهای شبیه ساز تاقل بر لینک های زیر کلیک کنید.

 

معرفی منابع جامع تافل کاغذی و اینترنتی

 

 

zaban2_com_.gif                       naghdi.gif

 

 

در صورت تمایل به خرید می توانید محصول را درب منزل یا محل کار توسط پست تحویل گرفته و وجه آن را به مامور پست بدهید.

 

 

بررسی منابع تافل اینترنتی-iBT

 

به طور کلی از بین منابع تافل اینترنتی-ibt لانگمن از همه ساده تر است و برای شروع بسیار مناسب است بخصوص اگر سطح زبان شما زیاد خوب نباشد.


delta و Barron's هم به تافل نزدیک تر هستند و خواندن این دو بسیار توصیه می شود بخصوص لیسنینگ بارونز که بسیار مشابه امتحان است، دلتا هم که بسیار جامع است.

 

کاپلان و کمبریج کمی مشکل تر از تافل می باشند و سوالاتشان بسیار نکته ای می باشد و در مرحله بعد قرار می گیرند و اگر وقت کافی دارید بعد از بارونز و دلتا خواندن آنها توصیه می شود.


official guids for TOEFL iBT یه کتاب نمونه سوال است و شما را با امتحان آشنا می کند هر چند کمی سطحش از تافل پایین تر است.


نرم افزار لانگ من بسیار مشابه با تافل اینترنتی می باشد اما سطح دلتا به تافل نزدیک تراست.

نرم افزارهای های شبیه سازی شده امتحان تافل Longman و Kaplan هم بسیار توصیه می شوند .

 


Speaking :


پس از پیروی از استراتژی هایی مثل لانگمن (تهیه تاپیک، تهیه پلان، ...) صدای خودتان را ضبط کنید و گوش کنید. اگر راضی کننده نبود دوباره و دوباره و ...، ایرادهای خود را بخصوص ایرادهای گرامری را که در حین صحبت کردن متوجه نمی شوید را رفع کنید.

 

برای اسپیکینگ چندین ایده و ساختار در ذهن خود داشته باشید، ایده ها و یا موضوعاتی که بسیاری از تاپیک ها را می توانید با آنها توجیه کنید، مانند experience، Culture ، communication ، relationship ...

اسپیکینگ دلتا هم بسیار خوب است.

وقتی نظر شما را می خواهند، خیلی زود یکی را انتخاب کرده و با دلیل توجیهش کنید.

 


Reading :

اگر وقت برای خواندن منابع کم داشتید، بر خلاف سایر مهارتها توصیه می شود ریدینگ را از لانگمن بخوانید.

همچنین نمونه تستهای كپلان برای reading خوب هست. شبیه امتحان هست.

 

در رابطه با لغات حداقل باید کتاب های 504 و Essential Words را برای امتحان تافل بخوانید. برای iBT که سطح دشوارتری نسبت به PBT داره باید علاوه بر آنها بهتر است 1100 را هم بلد باشید تا بتوانید ریدینگ ها را راحتتر پاسخ بدهید.

 


Listening :

لیسنینگ های بارونز فوق العاده مناسب می باشد و کلاً  برای موفقیت در ibt حتما باید listening هایش

را چندین مرتبه  با دقت تمرین کرد. لیسنینگ دلتا هم خوب است و اگر وقت داشتید بعد از بارونز آن را گوش کنید.

 

برای تقویت لیسنینگ اگر کمبود وقت نداشته باشید و بخواهید بیشتر لیسنینگ خود را تقویت کنید، لیسنینگ های V..O..A بسیار موثر می باشد.

 

همچنین کتاب tactics for listening که سه سطح دارد نیز بسیار مفید می باشد.

 

البته american accent training هم خوب است و کتاب سطح بالایی برای تقویت speaking و listening می باشد.

 

بخش Listening کتاب دلتا هم بسیار توصیه می شود.

 


Writing :

رایتینگ به چند مهارت نیاز دارد: ابتدا نیاز به دانستن گرامر انگلیسی در سطح نسبتاً خوبی دارد.

 

اگر گرامرشما ضعیف است پیشنهاد می شود Grammar in Use سطح intermediate آن را بخوانید.

 

مهارت دیگر پاراگراف نویسی است که کتاب How to prepare for the TOEFL Essays از بارونز بسیار موثر است.

 

مهارت آخر هم تکنیک های نوشتن Essay است که همان کتاب How to prepare for the TOEFL Essays به خوبی تکنیک ها را برای شما توضیح داده است.


البته رایتینگ به تمرین و نوشتن زیاد نیاز دارد. در حین خواندن این کتاب ها خودتان هم بنویسید پس از مدتی می بینید که رایتینگ شما بسیار تقویت شده.

 

البته رایتینگ ibt یک بخش integrated هم دارد که البته بسیار کلیشه ای شده و پیشنهاد می کنم این قسمت را از کتاب دلتا بخوانید.

 

سعی کنید کلیشه های رایتینگ راتمرین کنید. برای integrated Writing هم چندین phrase برای شروع در ذهن خود آماده داشته باشید امثال :

According to the reading passage , based on the reading passage

 

که بسیار زیاد هستند و شروع خوبی برای نوشتن هستند، به سرعت نوشتن شما کمک می کنند و همچنین ساختار رایتینگ شما را حرفه ای تر نشان می دهد.


برای رایتینگ باید زیاد نوشتن را تمرین کنید تا بتوانید در زمان اختصاص داده شده متن خوبی را بنویسید.

 

 

در صورت تمایل به خرید کلیه منابع معرفی شده تافل کاغذی و اینترنتی  (pdf) به همراه سی دی صوتی آنها و نرم افزارهای شبیه ساز تاقل بر لینک های زیر کلیک کنید.

 

معرفی منابع جامع تافل کاغذی و اینترنتی

 

در صورت تمایل به خرید می توانید محصول را درب منزل یا محل کار توسط پست تحویل گرفته و وجه آن را به مامور پست بدهید.

 

 

zaban2_com_.gif                     naghdi.gif


مطالب مشابه :


جدیدترین نمونه سوالات تافل

جدیدترین نمونه سوالات تافل کلاس های مجازی، سوالات جدید تافل، کلاس های TOEFL iBT writing skills




تافل اینترنتی iBT

آزمون دهنده پس از پاسخ دادن به سوالات تافل iBT معمولا iBT یه کتاب نمونه سوال است




جزوه نمونه سوالات اسپیکینگ تافل TOEFL Speaking Samples

آموزش اسپیکینگ تافل, نمونه سوالات تک نفره آیلتس ielts و تافل toefl ibt مهندس




30 نمونه سوال speaking تافل+جواب+دانلود فایل صوتی

راه هایی برای تقویت skill ریدینگ آیلتس تافل نمونه سوالات کلاس های خصوصی تافل iBT و




100 نمونه سوال رایتینگ(writing) از essay های آیلتس بهمراه پاسخ

در اینجا میتوانید 100 نمونه پرسش و تک نفره آیلتس ielts و تافل toefl ibt مهندس ابوالقاسمی




دانلود نمونه سوالات تافل دانشگاه تهران

دانلود نمونه سوالات تافل از سوالات کنکور تافل دانلود کتاب Barron's Writing for the TOEFL iBT




دانلود نمونه سوالات تافل آی بی تی و فایل های MP3 آن

موسسه ایی تی اس، متولی اصلی برگزاری آزمون تافل نمونه هایی ibt /prepare/sample نمونه سوالات تافل,




برچسب :