بالن

امروزه اهمیت استفاده از بالن در بعضی موارد از جمله هواشناسی انکارناپذیر است. بالون‌ها گاز هلیم مصرف می کنند . شکل آیرودینامیکی بالن و جنس آن که معمولاً از لاستیک‌های مقاوم در مقابل نفوذ گازها است همه از مسایل بسیار مهم و حساس در ساخت و طراحی آن بشمار می‌آیند.

148.jpg                     3611851433120310321314416115318925213010

پرواز بالون‌ها در سال‌های اخیر

پس از انقلاب اسلامی در ایران، پرواز بالون‌ها به دلیل مسائل امنیتی ممنوع شد. اما در خرداد ۱۳۸۹ به مناسبت روزشیراز، برای اولین بار ۱۲ بالن هوای داغ به طور هم‌زمان بر فراز آسمان شیراز به پرواز درآمدند. بالن‌ها از ۲ منطقه استادیوم ورزشی حافظیه و دانشگاه علوم پزشکی برخاسته و پس از پروازی تقریبا ۲ ساعته بر فراز شهر شیراز، در نقاط مختلف فرود آمدند.


معرفی دقیق بالون و انواع بالونها

بالونها از ابتدایی ترین هواگردها هستند که بر اساس ایده ی پرواز سبکتراز هوا ساخته شده اند. بالونها بر دو نوع بالونهای گازی و بالونهای هوای گرم هستند اما همه آنها بر اساس قانون شناوری کار میکنند.بالونهای گازی که اغلب در هواشناسی و مطالعات علمی کاربرد دارند از گاز هلیوم یا هیدروِژن پر میشوند و بالونهای هوای گرم با گرم کردن هوای درون بالون توسط یک مشعل آتش پرواز میکنند. به دلیل چگالی کمتر گاز درون بالون نسبت به هوای اطراف شناوری بوجود می آید.

pjnysiwnlxbmdkeodbrz.jpg


0-054191001332714833

همه نوع پرنده دیده بودیم الا خر پرنده!

به گزارش خبر آنلاین، روس‌ها با هوا کردن خر رکورد جدیدی را برای خود به ثبت رساندند.

6.jpg

اکثر مردم برای آنکه بتواند زودتر به مقصد برسند، هواپیما و پرواز را انتخاب می کنند اما طراح معروف فرانسوی «ژان ماری ماساد» باور دارد که بالن های هوایی مدرن با سرعتی کم می توانند در صنعت حمل و نقل هوایی، نقشی تأثیر گذار ایفا نمایند.


سالن:این محیط وسیع با مساحت 6/2 میلیون فوت مربع پر از هلیوم است تا بتواند کشتی را بالا نگاه دارد. دستگاه ضد سرما نیز در اتاق نصب شده که آن را از سرمای زیاد در ارتفاع مصون نگاه داشته و در این میان باله های کناری در طرفین چپ و راست نیز سبب مانورپذیری بالا و پایداری می شوند.

دم بالن: این دم که بسیار باریک است سبب ایجد نیروی پیشینه آیرودینامیک با کاهش میزان چرخش و فشار باد به اتاق می گردد.

بخش توازن: کشتی هوایی پس از مصرف سوخت، وزنش کم می شود. سپس پمپی هوای بیرون را به داخل هدایت می مکند و سبب بالا رفتن وزن از دست رفته بالن می گردد و آن را در ارتفاعات بالا مقاوم می کند.


بالن

پیدایش بالن به اواخر قرن 18 میرسد و در کشور ما ورزش پرواز با بالن مورد توجه بسیار قرار نگرفته است. سالهاست پرواز با بالن به ورزش فردی و در مناطق توریستی به صورت گردشهای شهری تنظیم و برقرار میشود.

بالن با گاز پروپان که به داخل آن تزریق میشود به هوا میرود. هنگام وزش باد مساعد (کمتر از 10 کیلومتر در ساعت) مدتها میتوان در حالت پرواز باقی ماند. میانگین سقف ارتفاع بالن 1500- 500 پا است و ارتفاع گرفتن یا کاهش ارتفاع توسط یک خلبان با تجربه به راحتی میسر است.

ساختمان بالن

قسمت حمل مسافر بالن به طور عمده از یک ماده مصنوعی بنام «ویمین» ساخته میشود که در آن کپسول گاز، ارتفاع سنج، حرارت سنج ، دستگاههای مخابراتی بیسیم برای تماس با مرکز و سرعت سنج و کپسول اطفاء حریق در آن جای میگیرد.

در سبد کپسول های 20 کیلویی گاز پروپان ، برای پر کردن بالن بکار میرود. مشعلها بنا بر حجم بالن 2 یا 3 عدد هستند. حرارت داخل بالن نباید از مرز 120 بالاتر رود.

برای توقف پرواز و فرود آمدن پارچه قرمز درون بالن کشیده میشود. بدین ترتیب سیستم تخلیه هوا بکار افتاده هوای بالن به سرعت خالی میشود. اگر این کار کفایت نکند دریچه اطمینان مخصوص بالای بالن برای تخلیه سریعتر باز میشود

2.jpg

چگونه يك بالن حرارتي بسازيم؟

شايد بتوان گفت نخستين وسايلي كه به انسان‌ها كمك كردند تا از سطح زمين فاصله بگيرند و از بالا به دنياي اطراف خود نگاه كنند، بالن‌ها بودند.
در سال 1783 ميلادي دانشمندي به نام «روزير» (Rozier) چيزي شبيه به بالن ساخت كه مسافرهاي خود، يعني يك گوسفند، يك اردك و يك خروس را به آسمان برد. البته بالن آقاي روزير پس از 15 دقيقه پرواز دچار مشكل شد و به زمين افتاد.

اما اولين تلاش براي ساخت بالني كه بتواند انسان را از سطح زمين بلند كند، دو ماه پس از آن، توسط دو برادر فرانسوي به نام‌هاي جوزف و اتين مونت‌گلفاير (Montgolfie) با موفقيت به نتيجه رسيد. آن‌ها توانستند بالوني بسازند كه 20 دقيقه همراه مسافرهايش بر فراز آسمان پاريس بماند.
balone%20hararati.jpg      balone%20hararati%20(1).jpg
اگر دوست داريد با دلايل علمي پرواز بالن آشنا شويد، اين بخش را بخوانيد. ولي براي ساخت يك بالن ساده خواندن اين بخش ضرورتي ندارد.
يك بالن حرارتي چه‌گونه كار مي‌كند؟
پاسخ دقيق اين سؤال را بايد در فيزيك و در قانون ارشميدس (دانشمند يوناني) جستجو كرد.
براي روشن شدن مطلب، به اين مثال توجه كنيد:
اگر يك توپ پلاستيكي را زير آب استخر يا آب وان حمام ببريد، چه اتفاقي مي‌افتد؟ احتمالاً بيشتر شما اين مسأله را تجربه كرده‌ايد؛ توپ فوراً به سمت سطح آب مي‌آيد. جالب است بدانيد كه ارشميدس هم، قانون معروف خود را در حمام كشف كرد! طبق قانون ارشميدس در فيزيك، اگر جسمي كه درون يك سيال (مايعات و گازها) قرار مي‌گيرد، سبك‌تر از آن باشد (يعني وزن مخصوص كمتري داشته باشد) به سمت بالا هل داده مي‌شود. اين مسأله در مورد يك بالن حرارتي نيز صادق است.
balone%20hararati%20(4).gif
وقتي هوا گرم مي‌شود، حجم بالن زياد مي‌شود و در نتيجه وزن مخصوصش كاهش مي‌يابد. به همين دليل است كه هواي گرم به سمت بالا مي‌رود و هواي سرد از بالا به پايين مي‌آيد. بنابراين اگر هوا را به شكلي گرم كنيم، مي‌توانيم جرياني از هواي بالارونده درست كنيم. حالا اگر اين هواي گرم را در يك محفظه (مثل بالن) حبس كنيم، هواي گرم، بالن را هم با خود به بالا مي‌كشد. البته هر قدر حجم هواي گرم بيشتر باشد و يا اين كه هواي گرم، گرم‌تر بشود، توانايي بالن براي بلند كردن، بيشتر مي‌شود.


مطالب مشابه :


طرز تهیه کردن محلول با مولاریته مشخص

طرز تهیه کردن محلول در این صورت برای تهیه یک محلول مقدار دقیق ماده حل شونده را در بالن




آشنایی با کاربرد و تصاویر وسایل آزمایشگاهی

برای وصل کردن ظرفها ( ارلن، بالن و روش درست خواندن سطح مایع در پیپت طرز کار فلاسک خلاء




بالن حجمی

(مثل رقیق کردن بالن های ژوژه معمولا در دمای 25 درجه حجم درست طرز استفاده: بالن




چگونگی تیتر کردن+استفاده از پیپت

حالا چطوری تیتر کنیم که دقیقا درست دربیاد: هنگام تیتر کردن تو بالن ژوژه ولی این درست




بالن

در سبد کپسول های 20 کیلویی گاز پروپان ، برای پر کردن بالن بالارونده درست طرز عملکرد




نکاتی در مورد وسایل ازمایشگاهی

طرز کار: هنگام گرم کردن بوته کردن داخل آن مانند بالن ته گرد متفاوت درست می شود و




وسایل آزمایشگاهی و طرز کار آنها

وسایل آزمایشگاهی و طرز 8- بالن ژوژه: برای که از چینی یا فلز درست شده که برای ذوب کردن




لوازم معمولی آزمایشگاه

برای پاک کردن بالن های ژوژه معمولا در دمای 25 درجه حجم درست طرز استفاده: بالن حجمـی




محلول سازی(اسید)

طرز تهیه ی محلول را کردید محتویات آن را داخل بشر بریزید چون اسید بعدی را در همین بالن درست




برچسب :