پل و قلعه تاريخی صلوات آباد

پاسدار زیبایی های بیجار باشیم

شهر بیجار در استان کردستان با قدمتی بیش از شش هزار سال باید بر تارک هنر استان و حتی کشور بدرخشد اما متاسفانه آن طور که باید و شاید به این شهر بها داده نمی شود.

این شهر همچنان با توجه به قدمت و آثار و منابعش قدری گمنام باقی مانده است. بام ایران با زمستان های طولانی و تابستان های خنک ، مزارع فراوان گندم، فرش های پولادین و هنرمندان و فرهیختگان سختکوش اگر به درستی معرفی شود به راحتی در شمار شهرهای پر جاذبه کشور قرار می گیرد و صنعت توریسم آن فعال و آثار باستانی آن نجات می یابند.

 قلعه تاریخی قم چقا مربوط به دوره سومریان، کتیبه معروف قم چقا به خط هیراتیک، پل تاریخی صلوات آباد، تیمچه حاج شهباز و امیر تومان، مسجد زیبای خسروآباد، قلعه و بقعه امیر علاءالدین، قلعه بائو و ده ها اثر دیدنی دیگر در کنار چشم اندازهای زیبای قزل اوزن، دره هفت آسیاب، قلعه قبرها (گبرها) و ... فرش ها و گلیم هایی با شهرت جهانی و معادن سرشار آهن و گچ و سیمان از جمله ارزشمندی های این منطقه تاریخی است، منطقه تاریخی است، منطقه ای که "دیااکو" برای نخستین بار در آنجا حکومت تشکیل داد.

قلعه تاریخی صلوات آباد در 15 کیلومتری بیجار با قدمتی در خور توجه در کنار قزل اوزن زیبا که در حال حاضر روزهای خوشی را نمی گذراند، قرار دارد. این قلعه شامل یازده برجک است که هر کدام به ارتفاع ده متر و در سه طبقه می باشد که با دیوارهایی به ارتفاع شش متر روستای تاریخی صلوات آباد را در دامن خود گرفته اند. طبقه زیرین هر برجک ویژه نگهداری اسب و حیوانات بوده و در طبقه دوم محلی برای انبار اسلحه و استراحت نگهبانان در نظر گرفته شده است.

طبقه سوم برجک نیز که بدون سقف است برجک نگهبانی با سوراخ هایی برای دیدن اطراف و نگهبانی از روستا بوده است، زندگی در داخل قلعه جریان عادی خود را طی کرده و روستاییان زحمتکش و صمیمی همچنان فعال و سختکوش به کار و تولید مشغول اند.

متاسفانه قسمت هایی از دیوارها و برجک ها بر اثر حوادث طبیعی و سهل انگاری عده ای از اهالی یا افرادی که جهت تفریح به صلوات آباد رفت و آمد می کنند، در حال ریزش است که اگر در این مرحله به آن رسیدگی شود با بودجه ای بسیار اندک و همت خود اهالی قابل مرمت است.

نصب یک تابلوی جهنگردی به زبان های فارسی و انگلیسی در ورودی روستا  آنقدر هزینه بردار نیست که مدت ها به فراموشی سپرده شود.

در چنین شرایطی، جهانگردان باید بدون اطلاع از وجود پل و روستای صلوات آباد مسیر را طی کرده و به تخت سلیمان می روند!

اگر روند حفر چاه و برداشت شن و ماسه همچنان ادامه یابد، در سال های بعد بیابانی دیگر به بیابان های خشک و بی آب و علف اضافه خواهد شد. موضوع این است که ما می توانیم آن را همچنان زیبا حفظ کنیم. به هوش باشیم فردای سبز را از آیندگان نگیریم.


مطالب مشابه :


آقای رئیس جمهور این صدای من است!

دانشگاه بیجار گروس- بیجاریکا-bijarica - آقای رئیس جمهور این صدای من است! - بیجار در گذر زمان




محمود ديني

دانشگاه بیجار گروس- بیجاریکا در این مجله شما به اطلاعات وسیعی در تمام زمینه مرتبط با بیجار




از اساتید دانشگاه آزاد بیجار:

سرای خبرنگاران شهرستان بیجار - از اساتید دانشگاه آزاد بیجار: -




بیجار پاره تن کردستان یا گوشت قربانی

دانشگاه بیجار گروس- بیجاریکا-bijarica - بیجار پاره تن کردستان یا گوشت قربانی - بیجار در گذر زمان




حمزه ی عرب نگین زیبای شرق كردستان

دانشگاه بیجار گروس- بیجاریکا-bijarica - حمزه ی عرب نگین زیبای شرق كردستان - دانشگاه آزاد بیجار




پل و قلعه تاريخی صلوات آباد

دانشگاه بیجار گروس- بیجاریکا-bijarica - پل و قلعه تاريخی صلوات آباد - بیجار در گذر زمان - دانشگاه




برچسب :