تجربیات شغلی

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

بخشی از تجربیات شغلی اینجانب در طی مدت خدمت سی ساله ام

  معرفی خود

 اینجانب سیدرسول صیادنوری ازسال 1361تا کنون (به مدت سی سال) در پست دبیری و معاونت و مدیریت مدارس راهنمایی ودبیرستان خدمت نموده و اکنون نیز درحال خدمت می باشم.  ابتدای استخدام در چالوس یکی از شهرهای استان مازندران بودم  سپس در لشت نشاء از توابع رشت خدمت کردم. و آنگاه به بندرانزلی منتقل شده و تاکنون نیز در این شهر به خدمت مشغول می باشم . در طی خدمتم در مدارس روزانه و شبانه ، روستا و شهر ، دولتی و غیردولتی ، پسرانه و دخترانه ، درمقطع راهنمایی و دبیرستان توفیق کسب تجربیات زیادی را داشته ام. اکنون به بیان بعضی از تجربیات خود در این سی سال خدمت می پردازم شاید برای خواننده مفید واقع شود ،چرا که اگر انسان از تجربه ی دیگران استفاده نکند محکوم به تکرار آن خواهد شد  و عمر ما آنچنان کوتاه است که مجالی بر تکرار  نیست.

کارتعلیم وتربیت را نمی توان تنها به عنوان یک شغل و کسب در آمد ومعیشت زندگی دانست بلکه عشق و علاقه  ی شخصی را می طلبد چرا که با انسان هایی سرو کار داریم که در آینده نه چندان دور عهده دارمسوولیت های متعددی در زندگی ، کار ،  جامعه و آینده بشریت می شوند. در اینجاست که  نقش معلمی و کار در مدرسه بیش از پیش اهمیت دارد و این حرفه را حساس می کند.

   شروع فعالیت کاری

قبل از شروع کار در سال 1361 هیچگونه علاقه ای به کار تدریس و معلمی نداشتم ولی از آن ابتدای معلمی و با اولین جلسه ی ورود به مدرسه و کلاس کم کم به کارم علاقه مند شدم و کارم را محدود به آموخته های تربیت معلم و تدریس خشک و خالی بسنده نکردم ،  می خواستم از کارم لذت برده و سعی کنم نوآوری داشته باشم و دانش آموزان را نیز علاقه مند کنم .

   لذا ساعت های بیشتری را در مدرسه می ماندم و در فعالییت های فوق برنامه شرکت نموده و خود را به دانش آموزان نزدیک می کردم این کار باعث شد علاقه مندی در هردو طرف  (من و دانش آموزان ) بیشتر شود کلاسم با پرسش و پاسخ شروع می شد و با تمرین ، کارگروهی ،  کار در منزل و برنامه ریزی جلسه بعد به پایان می رسید این روند ادامه داشت تا جائیکه باوجود داشتن مدرک فوق دیپلم برای تدریس عربی دبیرستان ابلاغ گرفتم .

ازسال دوم کاریم با دانش آموزان مقطع دبیرستان کا ر کردم  در این راستا می بایست ضعف های احتمالی در تدریس عریی را که خیلی زود شروع کرده بودم با مطالعات بیشتر خود و کنکاش در کتب ، رفع نموده تا در مقابل مسوولیی که پذیرفته بودم جلوی دیگر معلمان هم رشته خود ( که همگی مدرک بالاتری داشتند ) و همچنین در کلاس هنگام تدریس ، کم نیاورم . این یک سال برایم بسیار سخت گذشت حتی شب ها تا دیر وقت خود را با مطالعه کردن و رفع اشکال مشغول می کردم که نتیجه آن برایم بسیاررضایتبخش بود و از سالهای بعد نیز ، تدریس در دبیرستان ادامه داشت. و همپای دیگر دبیران هم رشته ام بدون اضطراب و دلهره با لطف خداوند و باموفقیت کارم راادامه  دادم.

یکی ازتجربیات و عوامل موفق در آغاز کارم نترسیدن از مسوولیت و ریسک کردن وایجاد علاقه در حین کار بود . اکنون بکی از خاطرات شیرینم را در همین سال نقل می کنم:

      بیان خاطره

روزی که ابلاغ دبیرستان را از اداره آموزش و پرورش منطقه  گرفتم  برای تدریس در دبیرستان دخترانه معرفی شدم چون هنوز کتاب مورد تدریس را تهیه نکرده بودم ،  خواستم روز کاری را به مدیر مدرسه اعلام کرده و برای تهیه کتاب اقدام نمایم تا پس از تمرین و ترجمه درس با آمادگی بیشتری به کلاس بروم البته از لحاظ تدریس قواعد مشکلی نداشتم ولی در ترجمه متن درس و لغت ها دچار مشکل می شدم چون با آن آشنا نبودم.

به محض معرفی خود به خانم مدیر با صحنه ای که اصلا فکرش را نمی کردم رو برو شدم

مدیر از معاون خود خواست تا مرا به کلاس معرفی کند ، حال نه کتاب درسی را تاکنون دیده ام و نه می دانم که به کدام کلاس می روم  دلهره ی عجیبی داشتم و هیچ بهانه ای برای نپذیرفتن این کار نداشتم  چون بنظر من  هر دلیلی نشانه ی  ضعف و ناتوانی من  بشمار می آمد.

  یکباره خودم راپشت در کلاس سوم ریاضی فیزیک دیدم معاون مرا به دانش آموزان معرفی کرد و رفت.  چند قدمی در کلاس برداشتم تا به خود مسلط شوم و از اضطراب خود بکاهم  که ناگه متوجه شدم همه دانش آموزان کتاب دارند و متن درس اول مقابلشان باز است در اینجا بود که به ذهنم رسید  از فن معلمی برای اداره کلاس استفاده کنم لذا از بچه ها خواستم قبل از شروع ترچمه ی درس و برای آماده شدن مروری از قواعد سالهای گذشته داشته باشیم . سپس شروع به ترجمه درس کنم ، که با استقبال همه مواجه شدم وحتی زنگ تفریح هم بنا به درخواست دانش آموزان در کلاس ماندیم آن روز بخوبی و با موفقیت گذشت تا کتاب تهیه کردم  و با آمادگی هرچه بیشتر درجلسات بعدی حاضر می شدم. این یکی از خاطرات بیاد ماندنی من درسالهای اول تدریس دبیرستانی ام  بود که از آن روز ببعد اعتماد به نفس بیشتری داشته و به کارخود باجدیت ادامه دادم.

   دهه دوم از خدمت من با معاونت دو ساله در مدرسه دوشیفته شروع شد در این مدت تجربیات جدیدی در زمینه های کنترول واداره مدرسه ، شیوه ی برخورد با دانش آموزان و معلمین و ارتباط با اولیاء کسب نمودم مراسم آغاز هر روز را در هر دو شیفت اجرا ء می کردم. موارد انظباطی و بخشنامه های ضروری بعد از قرائت قرآن و دعا هر روزه در سر صف بیان می شد. مراسم هر روز بر عهده یک کلاس بود و کلاسی که خوب اجراء

می کرد تشویق می شد .

  سعی می کردم خودشان به نحو مطلوب مراسم را اجراکرده و نقاط ضعف خود را با تذکراتی که به آنها می دادم برطرف کنند . با این فرصت و اختیاراتی که به آن ها دادم خوشبختانه به خوبی خود را نشان دادند. حتی در نبود من نیز می توانستند مدرسه را اداره کنند چون علاوه بر این افرادشایسته ای را به عنوان انتظامات انتخاب کرده بودم و با حمایت من، دانش آموزان از آن ها حساب می بردند.

    بیان خاطره

   مدیر مدرسه به حج مشرف شد و به من ابلاغ سرپرستی مدرسه را دادند در یکی از این روزها بود که سرمای شدیدی خورده بودم طوری که نمی توانستم از منرل خارج شوم.

  « مدرسه ای که نه مدیر دارد نه معاون چگونه باید اد اره شود؟ »

  به فکرم رسید که این دانش آموزان می توانند به من کمک کنند با یکی از آن ها تماس گرفته و مسئو لیت را بین آن ها  تقسیم کردم ساعت های آخر هر طوری بود خودم را به مدرسه رساندم . به گواهی همکاران و مشاهده خود، شاهد نظمی بی نظیر در اداره مدرسه بودیم ، لذت بردم و به عنوان یک خاطره ی خوب درذهنم ماندگار شد.

  در هرسال از معاونت من مراسم جشنی به مناسبت تقدیر از دانش آموزان ممتاز وساعی در زمینه های علمی و ورزشی و فرهنگی هنری وحتی انظباطی در مدرسه بر پا می کردیم ( که در مدارس دیگر به این شکل و شکل مرسوم و متداول نبود) و با سرود و تئاتر از طرف خود این دانش آموزان ، مراسم به خوبی برگزار می شد.

   بعد از این دو سال ،  دوره ی مدیریت من آغاز شد که تاکنون در این سمت مشغول به کارهستم ولی با توجه به علاقه ای که به تدریس عربی نیز داشته و دارم ، در طی این مدت در کنار مدیریت پیوسته به تدریس عربی نیز مشغولمی باشم.

  به عقیده ی من پیشرفت و ترقی هر جامعه ای در گرو نوع و چگونگی فعالیتی است که در مدارس انجام می گیرد . مدرسه ی امروز با مدرسه ی پنجاه سال پیش و حتی ده سال پیش تفاوتهایی دارد . این تفاوتها در تعداد دانش آموزان ، کلاسها ، تخصص معلمان ، تنوع و نوع مطالب کتابهای درسی ، نیازهای فیزیکی . شرایط کار ، توقعات اولیاء و دانش آموزان ، نیازهای شغلی ، اجتماعی و تامین زندگی معلمان ، تغییرات تکنولوژی و پیدایش نیازهایی نو مشاهده می شود که هر یک تحولی بزرگ در مدرسه و مدیریت آن به وجود می آورد.

  شاید در بسیاری از شغلها ، آزمایش و خطا برای یادگیری و تجربه کردن مسایل همراه با خطرات و زیان های غیرقابل جبران نباشد ، اما در تعلیم و تربیت و مدیریت آموزشی ، هر آزمایش و خطایی همراه با زیان هایی بزرگ و جبران ناپذیر خواهد بود. این امر به خصوص در واحدهای کوچک آموزشی دارای اهمیت بسزایی می باشد.

  به گفته ی علمای اهل فن ، مدیریت در مدرسه عبارت از ایجاد زمینه و فراهم ساختن وسیله به منظور بروز و به کارگیری استعدادهای دانش آموزان ، تحکیم بخشیدن به روابط انسانی گروهی و اتخاذ روش و تعیین خط مشی اصولی در کلیه امور برای بارور ساختن هدفهای تربیتی است .

  از آنجا که مدرسه یک نظام کاملاً انسانی است ، بعضی صفات و تواناییهای مدیریت و رهبری را ذاتی دانسته و تقدیر الهی می دانند که فردی را برای رهبری خلق می کند و برخی بر اکتسابی بودن صفات رهبری تکیه دارند . ویژگی هایی مانند سلامت جسمی ، شهامت ، تحمل ، صبر ، تواضع ، ایثار ، عفو ، شجاعت ، هوش بالا ، قوت اراده ، اعتماد به نفس ، مصصم بودن و امانت داری را عامل مدیریت و رهبری در افراد می دانند.

  بخش مهمی از وقت مدیران صرف حل مشکلات و تصمیم گیری می شود وظائف اساسی برنامه ریزی ، سازماندهی، رهبری و کنترل ، مستلزم تصمیم گیری است. مدیران باید مسائل و مشکلات معلمان و نیازمندیهای دانش آموزان  را درنظرداشته باشند هر مدیر آموزشی باید روحیه و حالات روانی دانش آموزان و معلمان خود را مورد توجه قرار دهند چنانچه علائمی از بی اعتمادی ، ترس ناامیدی  ، نبودن نشاط ، وجود تنفر در محیط آموزشی مشاهده کرد آن را به منزله نبودن بهداشت روانی و ارتباط خوب انسانی بداند و در پی رفع آن برآید .

    باید در افراد احساس ارزشمندی بوجود آورد. براین اساس فکری و از همان سال های

اول مدیریتی سعی می کردم علاوه براین که از تجربیات دیگر مدیران استفاده نمایم کار

متفاوتی را انجام دهم در این راستا از نظرات دبیران خود استفاده می کردم درهر سال قبل

از شروع سال تحصیلی جلسه ای با دبیران می گذاشتم پس از بیان گزارش کار یک ساله

مدرسه ، به نقاط ضعف و قوت تاکید بیشتری می کردم تا هریک از دبیران فرصت اظهار

نظر داشته باشند به نظرات انتقادی بیشتر توجه و علاقه مندی نشان  می دادم چرا که

معتقد هستم انتقاد سازنده باعث پیشرفت در کار می شود.

     بیان خاطره

  روزی که ابلاغ مدیریت دریک مدرسه راهنمایی غیر انتفاعی را گرفتم مدرسه ای سه کلاسه با هفتاد نفر دانش آموز داشت که توانستم با کمک همکارانم و برنامه ریزی مناسب این تعداد را به یکصدوشصت نفر ودر شش کلاس ارتقاء دهم.

اکنون به بیان گوشه ای از فعالیت کاریم که باعث این پیشرفت شده می پردازم:

   در کار مدیریتی باید قاطع بود و ضمن بررسی تمام جوانب و نظارت وکنترول در حین کار، محتاتانه عمل کرد. به خاطر دارم که در یکی از این سال ها مدیریتی خود دبیر ریاضی داشتیم که خود رای بو د و توجه ای به تذکرات و انتقادات بجا ازطرف اینجانب ودیگران نداشته و آینده مدرسه رابه خطر می انداخت. . موقع امتحانات سوالاتی  می داد که دانش آموز زرنگ کلاس هم نمی توانستند پاسخ دهند . پاسخ گوی اعتراضات دانش آموزان و اولیاء هم نبود. دانش آموزان را به کلاس خصوصی سوق می داد ، بارها بصورت دوستانه ویا درشورای دبیران به گونه ای  که حرمت وی حفظ شود با او صحبت می کردم . ولی متاسفانه نتیجه ای نمی گرفتم . او فکر کرده بود که چون دو ماه از سال تحصیلی گذشته است و جایگزینی دبیر، آن هم در درس ریاضی برای من غیر ممکن است پس می تواند هرگونه که خودش می خواهد عمل کند .

   پیش خود م فکر کردم اگر این روند ادامه یابد و به امتحانات نوبت اول برسیم ، چون نمره از طرف دبیر داده می شود و قابل جبران ویا تغییر نیست لذا اثر خود را در معدل سالانه دانش آموزان می گذارد و باعث افت نمره و مدرسه خواهم شد ، می بایست قبل از شروع امتحانات کاری می کردم.

   لذا با توکل ویاری خدا و رایزنی و همفکری با کارشناس راهنمایی آن وقت اداره و همکاری دبیر ریاضی دیگری که در مدرسه داشتم توانستم با قاطعیت با او برخورد کنم  و دبیر دیگری را دعوت به همکاری نموده واز مشکلات بعدی جلوگیری نمایم این امر برقدرت مدیریتی من افزود و باعث شد محیط آموزشی پویا وبا جدیت و منسجمی  داشته باشیم. به تصمیمات شورای دبیران اهمیت دهیم و همه باهم در ارتقاء سطح آموزشی مدرسه بکوشیم.

 در دوره ی مدیریتی خود سعی کرده ام هرساله تقدیر از دانش آموزان را در اولویت کاری قرار دهم . اهداء جوائز طی مراسم جشنی در بیرون مدرسه و در یکی از سالن های خوب شهر برگزار شود. و سعی می کردم از لحاظ مکان  و محتوای برنامه هر سال با سال های گذشته تفاوت داشته باشد. طوری که می توانم با اطمینان بگویم که در اکثرسالن های اجتماعات خوب شهر مانند : اداره ارشاد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کانون های ریحانه و چمران ، سینمای شهید آوینی نیروی دریایی ، سالن اجتماعات دهکده ساحلی ، سالن اجتماعات سایه بان ، حتی با همکاری انجمن و اولیاء در سالن های کوچک شهر مراسم اجرا می شد. در روز مراسم از همه ی اولیاء و دبیران دعوت بعمل می آمد . آمدن دانش آموزان بالای « سن » ودریافت لوح و هدیه از دست دبیران وگرفتن عکس یادگاری و فیلم ، ماندگاری خاطرات  بیشر می شد .

 برای اینکه همه ی دانش آموزان فرصت پیداکنند تا مورد تقدیر قرار گیرند اعلام می کردم که علاوه بر رتبه اول تا سوم  ، تمام افرادی که معدل آن ها از نوزده به بالاست لوح تقدیر همراه با جوائز دریافت خواهند کرد.این امر باعث می شود تا دانش آموزان برای رساندن معدلشان به نوزده تلاش کنند چرا که هیچگونه محدودیتی از نظر تعداد دانش آموز وجود نداشت.

علاوه بر آن برای رقابت کلاسی  وبالا رفتن معدل کلاس شیوه ی « کلاس برتر » را پیاده کردم بدین روش که معدل کل دانش آموزان جمع وتقسیم بر تعداد کل دانش آموزان می شود تا معدل کلاس مشخص شود آنگاه هر کلاسی که معدل بالاتری داشته باشد بعنوان تشویق ، یک روز را بصورت اردو همراه با ورزش دریکی از سالن های ورزشی  ویا مکان مناست دیگری بهمراه مربی تربیتی و معلم ورزش خود سپری می کردند . 

 این روش باعث می شد که دانش آموزان قوی علاوه بر تلاش و تکاپوی بیشتر به دانش آموزان ضعیف فشار بیاورند تا باعث افت معدل کلاس نشوند .

برای رقابت و تلاش بیشتر همکاران نیز از همین شیوه ی معدل استفاده میشود بدین صورت که از روی لیست نمرات ، معدل هر نوبت معلمین در هر کلاس را محاسبه کرده و بصورت جدول و نمودار  در تابلوی اعلانات دفتر نصب کرده تا به رویت همه ی همکاران برسد. و میزان درصد قبولی دانش آموزان هر کلاس در هر درس مشخص شود.

 یکی دیگر از کارهایی که در امر مدیریت موثر است طراحی و جلوه بخشی به اموری است که مربوط به دانش آموزان و اولیاء می شود مانند تایپ کردن برنامه ی کلاسی و امتحانی ودیگر مواردی که مربوط به اطلاع رسانی دانش آموزان و اولیاء و معلمان می گردد.

   تابلوی تشویقات و تنبیهات وسیله ی دیگری است که توانست در دانش آموزان تاثیر بگذارد این تابلو درحیاط مدرسه نصب شده و فقط بمنظور درج اسامی دانش آموزانی است که توسط معلمین ، براساس پرسش کلاسی ویا فعالیت های درسی به دفتر معرفی می شوند.  درزنگ های تفریح در معرض دید همه ی دانش آموزان قرار گرفته وبدین طریق مورد تشویق ویا تنبیه  قرار می گیرند.

  شیوه دیگر از کار مدیریتی من  دادن کارنامه ی میان ترم  به اولیاء است ولی کمی متفاوت تر از دیگر مدارس و آن این است که کارنامه را طوری طراحی می کنم که زیر نمرات  ، فرم نظر سنجی از اولیاء ، طراحی شده و با  دریافت  و مطالعه ی آن می توانم بهتر مدرسه را اداره کرده و در پیشرفت کا ر ورفع نواقص به من کمک می کند  و اگر مواردی باید در جلسه ی  شورای دبیران مطرح شود از آن استفاده می نمایم .

  باید به نظرات پیشنهادی و انتقادی اولیاء توجه کرد و اگر ضعفی مشاهده شد فورا در رفع آن کوشید تا به مسئله ی حادی نرسد که جبران آن دیر و یا غیر ممکن باشد. اگر نیاز بود جلسه ای بین اولیاء و دبیر مربوطه گذاشت تا هم اولیاء به بیان خواسته هایش بپردازد و هم دبیر مربوطه ازخود دفاع کرده وراهکار ارائه دهد . باید توجه داشت که این امر تنها با نظارت دقیق مدیر مدرسه و کنترول اوضاع باید انجام گیرد.

  تهیه و تنظیم پیک نوروزی برای ایام عید یکی دیگر از تجربیات شغلی من هست . البته اینکار چندسال ازطرف گروه های آموزشی استان انجام گرفته ، ولی کار ما در مدرسه خود متفاوت با آن است . بدینگونه که جدول اختصاصی با درج نام مدرسه  بصورت قواعد و کلمات عربی ویا مطالب خوانده شده در حد معلومات دانش آموزان تهیه می شود ، که به قید قرعه به سه نفر از برندگان جوائزی اهداء می گردد .  و مطالب درسی ( زبان – ریاضی – عربی – علوم ) از طرف دبیران طرح شده که دراولین روز بعد از تعطیلات باید دانش آموزان به معاون مدرسه تحویل دهند تا پس از دسته بندی کردن  ، معلمین مربوطه آن ها را  تصحیح نموده و به عنوان فعالیت درسی  ، یک نمره محسوب کنند.

      نتیجه گیری 

  برای موفق بودن درکار باید مواردی را مد نظر داشت  :

-         سعی کنیم  به شغل مان عشق بورزیم و فقط آن را به عنوان یک شغل و منبع درآمد و معیشت زندگی نگاه نکنیم، بلکه یک وظیفه وعبادت بدانیم .

-         درکارمان ابتکار و نوع آوری داشته باشیم .

-         هم از تجربیات دیگران بخوبی استفاده کنیم و هم  به کارمان تنوع داده و شیوه ای متفاوت و منحصر بفرد داشته باشیم.

-         در پیشرفت کار، از مشورت با دیگران بهره مند شویم و شوراهای مدرسه را تقویت نماییم.

-         قیل از شروع سال تحصیلی جدید در همه ی زمینه ها برنامه ریزی کنیم.

-         کار مدرسه را بصورت شورایی و تقسیم کار بین اعضاء انجام دهیم . و مدیر بر همه ی کار ها نظارت داشته باشد.

-         قاطعیت ، صداقت ، خوشرویی ، اعتماد به نفس ، لازمه ی یک مدیر موفق است. آن ها را مد نظر داشته  و به آن صفات آراسته باشیم.

-         آینده متعلق به کسانی است که ریسک می کنند ، نه افراد راحت طلب .پس از ریسک کردن نهراسیم  و بدانیم که آن عامل پیشرفت فرد می شود بشرطی که جوانب کار بخوبی سنجیده شود.

-         یک مدیرموفق عجول نیست ، خیلی زود تصمیم نمی گیرد و سعی می کند تا  یک شنونده ی  خوب با شد. 

-         محیط مدرسه باید صمیمی  و دوستانه باشد تا همکاران احساس امنیت و آرامش کنند و از کارکردن  در آن مدرسه لذت برده و  علاقه مندی نشان دهند .

-         مدیر مدرسه  همواره باید با در نظر گرفتن حق دانش آموزان به حقوق معنوی معلمان نیز احترام گذاشته و مدافع آن با شد تا همکارانش با دلگرمی بیشتر انجام وظیفه نمایند.

   مسئولیت های دیگری که داشتم :

 ۱- نماینده مدیران  مدارس راهنمایی غیردولتی ، ازسال ۱۳۸۳

 ۲-نمایند مدیران مدارس راهنمایی دولتی و غیر دولتی از سال  تحصیلی ۸۶/۸۵ تازمان بازنشستگی ( ۱/۷/۱۳۹۱ )

 ۳- عضو کمسیون خاص اداره آموزش و پرورش انزلی از سال ۱۳۸۵تا ۱۳۹۱

 ۴- نمایند مدیران در شورای آموزش و پرورش انزلی

 ۵- عضو کمیته برنامه ریزی اداره در سالهای ۹۰/۸۹ و ۹۱/۹۰

 ۶- نماینده مدیران راهنمایی در وام ضروری صندوق تعاونی فرهنگیان

 ۷- بازرس اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان در مدارس غیردولتی و آموزشگاه های علمی بندر انزلی

 ۸- رئیس حوزه امتحانی نهایی سال سوم راهنمایی در خرداد و شهریور۱۳۸۴و۱۳۸۶

و...

 اکنون نیز پس از بازنشستگی به عنوان مدیر مدرسه غیر دولتی دکتر هشترودی و مدرس درس عربی در راهنمایی و دبیرستان غیر دولتی مشغول کار هستم.

درپایان خدا را شاکرم که به من توفیق خدمت در کسوت معلمی و تربیت  دانش آموزان امروز و آینده سازان فردای کشورم  را داد و در طی این مدت  (۳۰سال و۸ ماه خدمت رسمی)توانستم  در حد توان خود به جامعه خدمت نمایم. 

خدایا چنان کن سرانجام کار                         تو خشنود با شی و ما رستگار

                                                                               والسلام علی من التبع الهدی

                                                                                     سید رسول صیاد نوری

                                                                                              3 /9/1390


مطالب مشابه :


تجربیات مدون آموزشی

تجربیات یک مدیر مدرسه تجربیات یک دبیر ریاضی راهنمایی. تجربیات یک دبیر دین و




یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی دخترانه مهر

تجربیات معاونین راهنمایی ناحیه1قزوین - یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی وثبت تجربیات




معاون مدرسه راهنمایی بحرالعلوم

تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی چون ممکن است یک معاون یا مدیر همیشه این سمت را




تجربیات معاون مدرسه راهنمایی امیر کبیر

تجربیات معاون مدرسه راهنمایی عرفان یک; تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر




تجربیات شغلی

مدرسه راهنمایی دکتر هم از تجربیات دیگران بخوبی استفاده به نفس ، لازمه ی یک مدیر




تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت

تجربیات معاونین راهنمایی عرفان یک; اولیاء و همچنین مدیر مدرسه، معلم، حتی




تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر وبلاگ(درزمان معاونت)

تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی از کتاب معاون یک مدیر است تالیف مرتضی




تجربیات و پیشنهادات معاونین آموزشی مدرسه حضرت زینب(س)

تجربیات معاونین تجربیات و پیشنهادات مدرسه راهنمایی و دادن امتیاز توسط مدیر آموزشی




معاون مدرسه یک مدیر است

معاون مدرسه یک مدیر است. محورهایی که معاونین آموزشی مدارس بایستی آنها را مدیریت نمایند :




تجربیات مثبت شغل معلمی ،برای معلمان

(مقطع راهنمایی) - تجربیات مثبت چرا مدیر مدرسه موفق نمی آموزان،چگونه یک مدرسه را




برچسب :