مرکز جراحی شهریور- روبان صورتی - شناخت مقدماتی سرطان پستان11

  بازسازي سينه و پروتزهاي پستاني  

          هدف از بازسازی پستان باز گرداندن سلامتی و اصلاح تغییرات ظاهری بدن است. از این روست که امروزه بسياري از زنان مبتلا به سرطان، تحت انجام جراحي محافظه كارانه قرار مي گيرند، بدين معنا كه قسمت عمده بافت پستان حفظ شده و تنها قسمتي از آن برداشته مي شود. اما هنوز هم تعداد قابل توجهي از بيماران تحت عمل ماستكتومي قرار مي گيرند، يعني كل بافت پستان برداشته مي شود. به هر حال اگر شما جزء آن دسته از بيماراني هستيد كه كل پستان آنها برداشته شده است، ممكن است بخواهيد بازسازي پستان براي شما انجام شود يا ممکن است پس از یک مدت طولانی، خود و اطرافيانتان بتدريج به اينكه يك پستان داشته باشيد عادت کرده باشيد و فكر كنيد كه تحمل يك عمل جراحي نسبتا بزرگ ديگر براي بازسازي پستان، ارزش ندارد. اما هنوز بسياري از زنان فكر مي كنند كه نداشتن پستان آنقدر آزاردهنده است كه ترميم آن ارزش تحمل ناراحتي و درد يك عمل جراحي ديگر را دارد.

 از گروه زناني كه تمامي پستان آنها به دليل سرطان پستان برداشته شده است، عده قابل توجهي تصميم مي گيرند كه عمل جراحی بازسازي پستان را انجام دهند. براي برخي از اين بيماران بازسازي پستان همزمان با برداشتن پستان و يا به فاصله كوتاهي پس از آن انجام مي شود. اما عده اي ديگر سالها بعد تصميم به بازسازي اين عضو مي گيرند.

در سالهاي اخير پيشرفت هاي زيادي در زمينة بازسازي پستان حاصل شده است. اگر چه هرگز پستاني كه بازسازي شده مانند پستان طبيعي نيست، هرگز نمي تواند شير توليد كند و نوك پستان هيچ وقت حس نوك پستان طبيعي را نخواهد داشت ولي با تمام اين مسائل، نتايج جراحی مي تواند بسيار عالي و راضي كننده باشد.  

اگر مي خواهيد براي شما بازسازي پستان انجام شود، قبل از انجام جراحي با جراح و انكولوژيست خود صحبت كنيد. بايد بدانيد كه بازسازي پستان عمل نسبتا بزرگي است.  

برداشتن پستان و بازسازي پستان مي تواند همزمان انجام شود اما در صورتي كه اين عمل بطور مجزا و بعداً انجام شود، انجام آن در هر زماني پس از انجام عمل ماستكتومي قابل انجام است حتي اگر سالها از جراحي ماستكتومي گذشته باشد، اگرچه در اين حالت بهترين زمان براي انجام بازسازي پستان 6-3 ماه پس از اتمام پرتو درمانی و شيمي درماني است.  

از نظر نوع جراحي براي بازسازي پستان، دو نوع مختلف بازسازي پستان وجود دارد. در يك روش از بافت بدن خود شما جهت بازسازي استفاده مي شود، يعني بافت از يك قسمت ديگر بدن برداشته مي شود و جايگزين پستان عمل شده مي شود ( اين بافت را «فلاپ» مي نامند). در روش ديگر همين كار با استفاده از بافتهاي مصنوعي يا پروتز انجام مي شود. هر كدام از اين روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند. از نقطه نظر زمان انجام بازسازي پستان نيز مي توان تقسيم بندي جداگانه اي را مورد توجه قرار داد بدين معني كه بازسازي را مي توان در حين عمل اول و همزمان با برداشتن كامل پستان انجام داد و يا در طي عمل جداگانه و پس از اتمام تمام درمان هاي اصلي سرطان پستان به بيمار پيشنهاد كرد.  

آیا بازسازی پستان خطری براي بيمار ندارد؟ 

يكي از موضوعات بسيار مهم براي بيماران كه نقش تعيين كننده اي در تصميم گيري آنان براي بازسازي پستان دارد، ترس از عود بيماري و شعله ور شدن مجدد بيماري اوليه است. بايد توجه داشت كه تاكنون در هيچيك از منابع پزشكي شواهيد مبني بر اين كه بازسازي پستان خطر عود بيماري را افزايش دهد وجود ندارد و در واقع با اطمينان مي توان گفت كه بازسازي پستان باعث شعله ور شدن بيماري و تسريع عود بيماري نمي شود. موضوع مهم ديگري كه همواره باعث نگراني در انجام بازسازي پستان مي شود، این است که آبا بازسازي در پيگيري بيمار و تشخيص به موقع عود بيماری تداخلی دارد یا خیر. باید توجه داشت که امروزه با استفاده از تكنيك هاي جديد تشخيصی، اين نگراني ها تا حد زيادي رفع شده است. 

چه روشهايی براي بازسازي پستان وجود دارد؟ 

بازسازي با نسج مصنوعي (پروتزهاي پستاني) 

ايمپلانت ها يا پروتزهاي پستاني در واقع به شكل كيسه هايي از جنس سيليكون هستند كه داخل آن مي تواند مایع سرم نمكي و يا ژل سيليكون استريل باشد.  

از آنجا كه اين ايمپلانت ها پشت عضلات جدار قفسه سينه گذاشته مي شود، گذاشتن پروتز مانعي براي تشخيص عود سرطان در محل عمل ايجاد نمي كند. به طور كلي جاگذاري ايمپلانت پستاني عوارض زيادي ندارد. از معدود عوارض گذاشتن ايمپلانت مي توان به عفونت محل عمل اشاره كرد. در اين موارد منطقه اي كه پروتز گذاشته شده است، سفت مي شود و پوست روي آن قرمز و جمع مي شود. مزيت مهم ايمپلانت اين است كه نيازي به برداشتن بافت از جاي ديگري از بدن فرد نيست.

 

در واقع عمل جراحي فقط در يك محل (محل عمل جراحي قبلي) انجام مي شود. در این روش از بازسازي پستان ممكن است محدوديت هايي در قرینه سازی پستان بازسازی شده وجود داشته باشد ولي با توجه به روش هاي جراحي پلاستيك براي شكل دهي مناسب تر به پستان بازسازي شده و نيز جراحي پستان سالم، امروزه اين موضوع مانعي براي انجام بازسازي با پروتز تلقي نمي شود.

%20جاگذاری%20پروتز1.jpg

 

بهتر است بدانيد كه برخي درمانهاي تكميلي كه براي سرطان استفاده مي شود از جمله پرتو درماني مي تواند باعث عدم موفقيت بازسازي با ايمپلانت گردد، بنابراين شما در اين مورد بايد با پزشك خود مشورت كنيد. در مواردی که نتوان پستانی قرینه ساخت، اغلب جراحان ترجیح می دهند از ترکیبی از هردو روش بازسازی با پروتز و نسج طبیعی استفاده کنند.

 

 بازسازي پستان با استفاده از بافت بدن

          بازسازي پستان با استفاده از بافت طبيعي بدن نوعي جراحي است كه در آن پستان با استفاده از نسوج ساير قسمتهاي بدن مثلا پوست و نسج اضافة زير ناف يا عضلات پشت قفسه سينه و يا ساير بافت هاي طبيعي بدن جايگزين مي شود.

توجه داشته باشيد كه اين نوع از اعمال جراحي، نسبتا بزرگ و طولاني هستند. اگر چه عوارض زودرس پس از عمل در اين روشها بيش از بازسازي با ايمپلانت است ولي عوارض درازمدت آن كمتر است. از آنجا كه در اين روش از بافت طبيعي بدن استفاده مي شود، قوام پستان ايجاد شده شبيه نسج طبيعي پستان بوده و تغييرات آن با گذشت زمان (نظير افتادگي پستان كه با افزايش سن ایجاد می شود) شبيه بافت طبيعي پستان است.

روش هاي اصلي بازسازي با استفاده از نسج پستان كه امروزه بيشتر مورد توجه مي باشد شامل جايگزيني نسج پستان با پوست، نسج زيرجلد (با يا بدون عضله) از نسج پايين شكم (زيرناف) و يا جايگزيني با پوست، نسج زيرجلد و عضله از پشت قفسه سينه است. انتخاب نوع هر يك از اين جراحي ها به شرايط بيمار و نيز بيماري اوليه او بستگي دارد. در بيماران ديابتي و يا سيگاري بازسازي پستان همواره با احتمال خطر كم خوني نسج جايگزين شده و عدم بهبودي زخم ها همراه است. از طرفي بيماراني كه در معرض احتمال بسيار بالايي از عود هستند بهتر است هرگز پستان خود را بازسازي نكنند.

 %20فلاپ%203.jpg

           از محاسن ويژه روش جايگزيني نسج پستان با پوست و نسج اضافی در ناحیه پایین شکم و زير ناف اين است كه در موارد افتادگي پوست و چربي شكم، اين حالت نيز از نظر زيبايي اصلاح مي شود.

 %20فلاپ.jpg

 ساير روشها

     

 بسياري از خانمها پس از برداشتن پستان از پروتزهاي پستاني كه داخل لباس گذاشته مي شوند استفاده مي كنند. پروتزي كه بلافاصله پس از عمل استفاده مي شود بهتر است سبك باشد تا فشاري روي محل عمل وارد نكند. اين پروتزها معمولا از فوم (foam) ساخته شده اند و روي آن با يك لاية پلاستيكي خاص پوشانيده شده است.

وقتي كه زخمهاي شما بهبود يافت، مي توانيد از پروتزهاي دائمي استفاده كرد. اگر مقدور بود، با كسي كه قبلا از اين پروتزها استفاده كرده صحبت كنيد، او می تواند شما را در مورد انتخاب نوع پروتز و زمان مناسب خريد و استفاده از آن، راهنمايي كند.

معمولاً پس از گذشت چند هفته جاي عمل بهبود يافته است و مي توانيد از پروتزهایي که داخل لباس زیر قرار داده می شوند، استفاده كنيد. پروتزهاي دائمي از پلي استر، لاستيك و فوم، يا از مواد فوم كه حاوي مايع يا ژل سيليكون مي باشند ساخته مي شود. در روزهاي اول استفاده از پروتز، ممكن است احساس سنگينی كنيد و مدتي طول بكشد تا به آن عادت كنيد. اگر اين پروتزها بصورت استاندارد ساخته شده باشند، به گونه اي طراحي شده اند كه وزن آن به اندازه پستان طبيعي است و بنابراين در هنگام استفاده از آن، احساس نمي كنيد كه يك طرف بدنتان سنگين تر است. بنابراين دچار درد شانه و پشت نمي شويد. همچنين در هر بار استفاده ممكن است در ابتدا پروتز به نظرتان سرد بيايد اما كم كم دماي آن به اندازه دماي بدن مي شود.

 لباس زیر هاي خاصي نيز وجود دارند كه در آن، محلي جهت نگه داشتن پروتز ايجاد شده است به طوري كه پروتز درجدار آن قرار گرفته و جابجا نمي شود، همچنين لباسهاي شناي خاصي وجود دارد كه محلي جهت گذاشتن پروتز در آن ايجاد شده است. پروتز مناسب نبايد حركت كند يا باعث تحريك پوست شما شود. بهترين نوع پروتزهاي خارج از بدن انواعي هستند كه شما وجود آن را احساس نكنيد.

  بهترين زمان بازسازي پستان كدام است؟          

 زماني كه امكان انجام جراحي محافظه كارانه وجود نداشته نباشد و لازم باشد پستان به طور كامل برداشته شود، سعي بر اين است كه همزمان با آن بازسازي انجام گردد زيرا نتايج زيبايي و در اين شرايط بسيار بهتر است. براي بيمار بسيار راحت تر است كه وقتي به هوش مي آيد پستان بازسازي شده را ببيند تا اينكه با جاي خالي يك پستان مواجه باشد، هر چند بداند كه به فاصله كمي پستان بازسازي مي شود. بازسازي همزمان با ماستكتومي مي تواند طول دورة بهبودي را كوتاه کند و نتايج زيبايي بهتری به همراه داشته باشد. ولی در صورت وجود برخی شرایط خاص، لازم است تصميم براي بازسازي پستان را به تأخير بيندازيم.  

به عنوان مثال زماني كه بهترين انتخاب براي بازسازي پستان، بازسازي با ايمپلانت بوده و از طرفي احتمال مي دهيم بعد از جراحي نياز به پرتو درماني باشد، بهتر است بازسازي به تأخير افتد زيرا نتايج حاصل از انواع بازسازي بخصوص با ايمپلانت، در اثر راديوتراپي ممکن است مطلوب نباشد.  

همچنين وضعيت آن قسمت از پوست كه محل ماستكتومي را مي پوشاند مهم است. زماني كه احتمال مي رود لبه هاي پوست خونرسانی خوبی نداشته باشد، (چون در این شرایط ترميم زخم خوب انجام نخواهد شد و احتمال سياه شدن پوست وجود دارد)، بهتر است بازسازي به تأخير افتد تا پاسخ پوست شما به جراحي مشخص شود یا فرصت كافي به پوست داده شود تا قبل از بازسازي، خود را ترميم نمايد. این شرایط در مواردی همانند بيمارانی که سيگار مي كشند يا مبتلا به ديابت یا برخي بيماريهاي دیگر مثل لوپوس هستند بیشتر به چشم می خورد.

 اگر تمايل به بازسازي داريد بهتر است با پزشك خود در اين مورد مشورت كنيد. در هر حال توجه داشته باشيد كه حتي اگر بازسازي همزمان با برداشتن پستان انجام نشود، در هر زماني پس از آن قابل انجام است و نتايج آن هم همانقدر موفقيت آميز است.  

بهترين زمان براي بازسازي تاخیری پستان مي تواند بر حسب نوع بيماري و شرايط بيمار متفاوت باشد ولي به طور كلي انجام این نوع از بازسازي 12-6 ماه پس از انجام تمام درمانهاي كمكي مانند شيمي درماني و پرتودرماني قابل توصيه است.

 خلاصه

          بازسازي پستان به شما كمك مي كند كه احساس نقص عضو ناشي از بيماري را از بين ببريد. براي اين كار تكنيك هاي جراحي هاي مختلفي نظير استفاده از ايمپلانت يا نسج بدن براي بازسازي پستان شرح داده شده است. پروتزهاي خارج از بدن كه در داخل لباس زير جايگذاري مي شود نيز با درجات كمتر كيفيت زندگي شما را بهبود مي بخشد. اگر چه نتايج زيبايي اين بازسازي ها 100% نيست ولي كمك شايان توجهي به حفظ قرينگي بدن شما مي كند. بهترين روش براي بازسازي پستان با توجه به نوع بيماري و شرايط بيمار متفاوت است ولي در مجموع براي اغلب بيماران روشهاي جايگزيني با نسج بدن ارجح هستند. هيچ يك از اين بازسازيها تداخلي در پيگيري و تشخيص زودرس عود بيماري ايجاد نمي كنند. بهترين زمان جايگزيني پستان چنانچه همزمان با جراحي اوليه انجام نشده باشد، 12-6 ماه پس از اتمام درمانهاي بيمار است.

http://kbdi.ir/


مطالب مشابه :


گونی دوزی

هنرکده روبان مي دانيد که دوخت ها و بافت پس از اتمام کار نخ را کاملاً محکم کنيد به صورتي




از آتوسا تا اوریانا فالاچی؛ سرطان سینه در گذر تاریخ

روبان صورتی - از • نصب روبان صورتي سرطان هایی غده‌های لنفاوی ، بافت سینه و عضلات زیر




مرکز جراحی شهریور- روبان صورتی - شناخت مقدماتی سرطان پستان9

مرکز جراحی محدود شهریور- روبان در صورتي فرد ممكن است بازسازي پستان با انتقال بافت از




فوت آرایشگری

هنرکده روبان صورتی - تالار گفتمان هنری - فوت آرایشگری - هنرهای دستی، روبان دوزی، طراحی




الگوگي عروسك پلنگ صورتي

آموزش بافت و درست کردن کمربندهای چرمی عروسك پلنگ صورتي دانلود فيلم هاي آموزشي روبان




بافت کفش روفرشی

هنرهای زیبا - بافت کفش روفرشی - خیاطی هنرهای زیبا هنركده روبان صورتي. بيمه كشاورزي




آموزش بافت کفش نوزاد

هنرهای زیبا - آموزش بافت کفش نوزاد - خیاطی هنركده روبان صورتي. بيمه كشاورزي




مرکز جراحی شهریور- روبان صورتی - شناخت مقدماتی سرطان پستان 3

مرکز جراحی محدود شهریور- روبان صورتی در صورتي كه فرد نشانه اي از بيماري بافت حاوي اين




آموزش دوخت مانتو

آموزش بافت هنركده روبان صورتي. ابتدا پارچه را به صورت دولايه تا كرده به صورتي كه دو خط




مرکز جراحی شهریور- روبان صورتی - شناخت مقدماتی سرطان پستان11

مرکز جراحی محدود شهریور- روبان قسمت عمده بافت پستان اما در صورتي كه اين عمل




برچسب :