وضعیت بازار سیم کارتها و گوشی های موبایل در ایران

فناوري هاي جديد در دو دهه اخير تاثيرات بسياري برزندگي افراد داشته و تا حد زيادي سبک زندگي ما را دستخوش تغيير کرده اند، تلفن همراه از انواع پديده هايي است که زندگي جوامع بشري را تحت الشعاع قرارداده است.

ایدهء اصلی متحرك سازی تلفن وبه كارگيري آن در مكان هاي مختلف به منظور بهره گيري بيشتر از اين وسيله، از دهه 1960ميلادي یعنی حدود 50 سال پیش در كشور هاي اسكانديناوي ( سوئد، نروژ، دانمارك، فنلاند ) پا گرفت و دراواخر آن دهه، اولين تلفن نقطه به نقطه به كار گرفته شد كه نقطه ى عطفي در روندمخابراتي به شمار آمده و اين آرزوی انسان به تحقق پيوست. اين فناوري در سال 1975 ميلادي از سوي كشور هاي اسكانديناوي با سيستم آنالوگ به بازار عرضه شد.

ورود این محصول به بازار ارتباطات و جذابیت آن برای مردم به حدی بود که کشورها یکی پس از دیگری وارد عرصه رقابت و تکامل خدمات این محصول به نسل بشر شدند

نخستين مرحله از راه اندازي سيستم تلفن همراه درایران از مرداد ماه سال 1373 با 9200 شماره در شهر تهران آغاز به کار کرد. با توجه به نياز و تقاضاي مردم به اين محصول ،فعاليت هایي همراستا با جهت گيري جهاني براي توسعه شبکه تلفن همراه در مخابرات کشور مورد توجه قرار گرفت. در پايان سال 82، اين شبکه داراي 3 ميليون و450هزار مشترک بود که اين تعداد هم اکنون به 35 ميليون شماره رسيده است.

در آذر 1384، مجوز اپراتوری دوم تلفن همراه توسط وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات، به شرکت ایرانسل اعطا شد. که این شرکت هم اکنون اصلی ترین رقیب همراه اول به حساب می آید.

از آنجایی که توجه به نیازهای مشتری و ارضای آنها رمز ماندگاری در بازار هر محصولی است، انواع گوشیها و سیم کارتهای موبایل هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ضمن اینکه در دهکده جهانی ذائقه مصرف کننده همسان با تنوع محصول در بازارهای جهانی تغییر کرده ومصرف کننده همواره قابلیتهای محصول را با استانداردهای جهانی مقایسه می کند، در این راستا تحقیقاتی انجام شده تا اطلاعات کمّی را در خصوص استفاده کنندگان از انواع گوشی وسیم کارت موبایل در ایران ارائه دهد، این اطلاعات می تواند گویای تمایلات افراد در استفاده از گوشی و سیم کارت خود باشد.

نتایج به دست آمده شرح زیر است:

1.رابطه انواع سیم کارت و طبقه اجتماعی افراد

یر اساس تحقیقات انجام شده به نظر می رسد رابطه معنی داری بین طبقات اجتماعی افراد و نوع سیم کارت مورد استفاده آنها وجود دارد ، به طوری که در طبقات اجتماعی و اقتصادی A,C1,C2 اغلب افراد ازسیم کارت همراه اول استفاده می کنندولی این روال در دو گروه اقتصادی اجتماعی B,D بهم خورده است و این دو گروه  بیشتر از اپراتور ایرانسل استفاده می کنند، این نسبتها گویای آن است که ایرانسل در دو طبقه اجتماعی کاملاً متفاوت نفوذ کرده است طبقه B که جزء رده های بالای جامعه است و رده اجتماعی D  که جزء طبقات پایین اقتصادی جامعه هستند.

2.دلایل چند سیم کارته بودن افراد

عمده ترین دلایلی که افراد برای داشتن چند سیم کارت نام برده اند شامل موارد زیر است:

·        کاربریهای مختلف سیم کارتها

·        آنتن دهی ضعیف

·        داشتن سیم کارت زاپاس برای مواقع اضطراری

·        بهینه کردن هزینه ها

3.دلایل تمایل به تغییر سیم کارت

از جمله مهمترین عواملی که باعث می شود افراد تمایل به تغییر سیم کارت خود داشته باشند به ترتیب اولویت شامل موارد زیر است:

·        آنتن دهی ضعیف

·        هزینه مکالمات بالا

·        کیفیت مکالمات ضعیف

·        پشتیبانی ضعیف از مشتریان

4.اهمیت روشهای ترغیبی جهت خرید گوشی بین گروههای مختلف کاربران گوشی موبایل

نمودار1. مصارف گوشی و تنوع روشهای جذب مشتری

قیاس بین کاربری متفاوت گوشی موبایل و موارد دارای اهمیت برای خریدار نشان می دهد برای خریدارانی که بیشتر به منظور موارد کاری از گوشی موبایل خود استفاده می کنند نکاتی مانند خدمات پس از فروش ، آنتن دهی،شهرت برند، دارا بودن نمایندگی و تجارب شخصی اهمیت زیادی دارد حال آنکه برای خریدارانی که بیشتر برای مصارف شخصی از گوشی استفاده می کنند قیمت مناسب ، شکل ظاهری ،فروش اقساطی و توصیه دیگران اهمیت پیدا می کند این بدان مفهوم است که اگر جامعه هدف  یک شرکت تولید کننده کاربرانی است که برای مصارف کاری به دنبال گوشی مناسب هستند قابلیتهایی مانند آنتن دهی ، شهرت و اعتبار برند و خدمات پس از فروش می تواند موثر واقع شود و همچنین این گروه از مشتریان بیشتر بر اساس تجارب شخصی اقدام به خرید می کنند. حال آنکه در مورد کاربرانی که بیشتر برای مصارف شخصی از گوشی استفاده می کنند مواردی مانند شکل و ظاهر و قیمت اهمیت زیادی دارد و روش بازاریابی شفاهی (Word of mouth)برای این گروه بیشتر جواب می دهد.

5.اهمیت تسهیلات گوشی موبایل بین دو گروه کاربران گوشی موبایل

نمودار2.تنوع امکانات گوشی و دارندگان انواع گوشی

افرادی که برای مصارف شخصی از گوشی موبایل استفاده می کنند در مقایسه با آنان که برای مصارف کاری از همراه خود استفاده می کنند بیشتر از خدماتی مانند SMS، پخش موسیقی،فیلمبرداری و بازی استفاده می کنند حال آنکه گروه دوم بیشتر از تسهیلاتی مانند کارت حافظه،بلوتوث، رادیو، منشی ،نقشه و ایمیل استفاده می کنند توجه هر گروه به یک سری از قابلیتها برای طراحی کمپین های تبلیغاتی می تواند مفید واقع شود.

6.تنوع نوع سیم کارت در بین انواع برندهای گوشی

از آنجا که گوشی های نوکیا مقبولیت بیشتری در بین مشتریان داشته و نفوذ بیشتری در بازار دارد به همین علت دارندگان انواع سیم کارتها از گوشی های نوکیا بیشتر استفاده می کنند تنها موردی که در نمودار 3 جالب توجه است گوشی های سونی و اریکسون و ال جی است که در بین دارندگان سیم کارت تالیا بیشتر مورد استفاده بوده است.

نمودار3.انواع گوشی ها و سیم کارتهای مورد استفاده

7.گوشی ها به تفکیک اعتباری و دائمی بودن سیم کارتها

نمودار4.انواع گوشی ها و سیم کارتهای مورد استفاده به تفکیک

این نمودار نشان می دهد که در نمونه مورد بررسی در بین دارندگان انواع گوشی های موبایل به طور کلی رتبه اول مربوط به دارندگان سیم کارتهای دائمی است، بنابراین می توان گفت تمایل مصرف کننده بیشتر به سمت داشتن گوشیهای دائمی است تا اعتباری ، در قیاس بین دارندگان انواع گوشی ها در مورد برندهای نوکیا،سامسونگ،اریکسون،ال جی،پاناسونیک،سونی و زیمنس رتبه اول به دارندگان همراه اول دائمی تخصیص دارد حال آنکه بین گوشیهای سونی اریکسون، موتورولا،N.E.C و پنتن(Panten)ایرانسل دائمی بیش از همراه اول دائمی مورد استقبال مصرف کنندگان است.


مطالب مشابه :


دل اچ پی tablet pc Apple گوشی اپل dell hp lg sony acerشماره تماس 09304255129 full port com تبلت hp

تبلت دست دوم,-خرید تبلت فروش گوشی موبایل دست دوم لیست فروش , دست دوم , اقساطی ,




وضعیت بازار سیم کارتها و گوشی های موبایل در ایران

در آذر 1384، مجوز اپراتوری دوم تلفن همراه جهت خرید گوشی بین گوشی موبایل بین دو




تبلت جی اس پد ( GS-Pad ) مدل GSP-X7 در مراغه

فروشگاه موبایل ، تبلت و لپ تاب خرید آنلاین حمایت کد دست تولبار کد بنر ادرس سایت ( http




حقوق زن دوم در هنگام طلاق

حقوق زن دوم گوشی موبایل ، گوشی نوکیا نرم افزار موبایل ، خرید برنامه




برچسب :