بررسی اثر جوانه زائی کاربید سیلیسیم بر ریز ساختار چدن نشکن

چکیده

در این تحقیق اثر جوانه زائی کاربید سیلیسیم بر ساختار زمینه چدن نشکن (درصد کروي شدن، تعداد کره هاي گرافیت در واحد0% 0 درصد وزنی از کاربید / 0 و 5 /4 ،0/3، 0/2 ،0/ سطح، درصد فریت و پرلیت و تغییرات سختی) مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر 1 در جهت دستیابی به خواص / سیلیسیم جهت تعیین مقدار بهینه آن به مذاب چدن نشکن افزوده شد. فروسیلیسیم نیز به مقدار 5 مکانیکی مورد نظر مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات و آزمایشاتی که بر اساس دو پارامتر حلالیت کامل و عدم میرایی در دما و 0% کاربید سیلیسیم به عنوان جوانه زا به چدن نشکن نسبت به افزودن / زمان عملیات تلقیح صورت گرفت، نشان می دهد که افزودن 3 در جوانه زایی به دلیل SiC %0/5 فروسیلیسیم تأثیر بیشتري در توزیع یکنواخت گرافیت ها و ریزساختار زمینه دارد. بازده ي بیشتر تشکیل بسته هاي کربن پراکنده در مذاب می باشد که به دلیل مشابهت ساختار کریستالی با گرافیت، جوانه زنی را تسهیل می کند. بررسی ها همچنین نشان می دهد که کاهش سرعت سرد شدن باعث افزایش زمان انجماد شده و در نتیجه ي آن تأثیر کاربید سیلیسیم در جوانه زنی گرافیت کمتر می شود.

واژه هاي کلیدي: جوانه زائی ، کاربید سیلیسیم ، ریزساختار ، چدن نشکن .

مقدمه

ساخت چدن داکتیل توسط عملیات کروي کردن گرافیت به وسیله آلیاژهاي منیزیم براي اولین بار توسط شرکت بین المللی نیکل و عملیات کروي کردن گرافیت ها به وسیله آلیاژهاي سریم توسط مورو و ویلیامز در سال 1948 مطرح (International Nickel) شد. همچنین کربور سیلیسیم در مذاب چدن نشکن، چدن و سرباره آن را احیاء کرده و لذا مذاب را آماده بهره وري حداکثر از مواد کروي کننده خواهد کرد [ 1]. هنگام افزودن منیزیم، اکسیژن موجود در مذاب چدن ابتدا با منیزیم وارد واکنش شده و مقدار زیادي از آن را از بین می برد و لذا اگر قبل از افزایش منیزیم، اکسیژن موجود در مذاب توسط کربور سیلیسیم حذف و یا تقلیل داده شود، راندمان و بازیابی منیزیم در تشکیل گرافیت هاي کروي افزایش خواهد یافت [ 2]. الگوي انجماد قطعات چدنی با استفاده از کربور سیلیسیم نزدیک به انجماد پوسته اي است درحالیکه انجماد قطعات چدنی با استفاده از فروسیلیس نزدیک به انجماد خمیري است. همچنین میزان انقباضات میکروسکوپی در قطعات جوانه زایی شده با فروسیلیسیم، زیاد و تیغه هاي گرافیت در آن ها درشت تر می باشد.

بنابراین اگر کربور سیلیسیم به مذاب چدن اضافه شود، از آن جا که انقباض در منطقه گرم متمرکز خواهد شد، تغذیه گذاري ساده تر و .[ راندمان تغذیه ها افزایش خواهد یافت [ 2 در مورد جوانه زایی گرافیت در چدن ها باید دانست که هر چه میرایی ماده حاوي سیلیسیم طولانی تر باشد آن ماده در جوانه زایی و تلقیح موفق تر خواهد بود. حضور مواد جوانه زا در مذاب منجر به جوانه زنی و رشد گرافیت بدون نیاز به تحت تبرید زیاد، خواهد شد. این مسئله به این علت رخ می دهد که استفاده از ماده ي جوانه زا باعث می شود که انجماد در دماهایی بالاتر اتفاق بیافتد. بنابراین انجماد .[ کامل قبل از رسیدن به دماي جوانه زنی کاربید کامل می شود [ 3 عدم وجود یک جوانه زنی صحیح باعث می شود که گرافیت هایی که از تجزیه کاربید به وجود می آید نامنظم بوده و داراي شکل کروي نباشد و شکلی شبیه گرافیت در چدن مالیبل داشته باشد. وجود مواد تلقیحی باعث می شود که مراکز جوانه زنی زیاد شده و شکل گرافیت ها منظم باشد [ 4]. یکی از اهداف مهم عملیات تلقیح جبران تأثیرات زیان آور تغییر ترکیب شیمیایی روي ساختار و خواص چدن هاي نشکن است. براي رسیدن به بازدهی ماکزیمم، مقدار جوانه زا بایستی در حد بهینه انتخاب شود. مقادیر کمتر یا بیشتر ماده 0 درصد / 0 تا 8 / یجوانه زا بازدهی کمتري دارد. بسته به نوع جوانه زاي به کار رفته و روش اضافه کردن، مقادیر پیشنهادي بین 04 می تواند متغیر باشد [ 7و 5]. البته باید توجه داشت که ترکیب شیمیایی اولیه مذاب باید طوري تنظیم شود که بعد از اضافه کردن مواد جوانه زا ترکیب مورد نظر به دست آید.

Nodule ) و تعداد کره هاي گرافیت (Nodularity) عوامل مؤثر بر خواص چدن نشکن شامل ترکیب شیمیایی، ساختار گرافیت ساختار زمینه و سرعت سرد کردن می باشند. لازم به ذکر است که هر کدام از این عوامل نیز می توانند روي دیگري تأثیر ،(Count زیادي داشته باشد. به عنوان مثال در اثر تغییر ترکیب شیمیایی ساختار و تعداد کره هاي گرافیت، ساختار زمینه و سرعت سرد شدن نیز تغییر می کند. هم چنین ساختار کره هاي گرافیت می تواند روي ساختار زمینه اثرگذار باشد و بالاخره این که سرعت سرد شدن نیز اثرات [6- بسیار زیادي روي ساختار زمینه، میزان کروي شدن و تعداد کره هاي گرافیت دارد [ 9

این پروژه به صورت کامل موجود میباشد

برای خرید پیام بگذارید یا به این آدرس ایمیل کنید

[email protected]

 


مطالب مشابه :


دانلود پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت به روش همرسوبی

هدف از این پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت نیکل روی به روش همرسوبی می باشد.




دانلود پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت به روش همرسوبی

هدف از این پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت نیکل روی به روش همرسوبی می باشد.




فروش دانلود مقاله استان گلستان

هدف از این پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت نیکل روی به روش همرسوبی […]




نانو ذرات مغناطیسی در داروسازی هدفمند

نانو ذرات مغناطیسی در یک مایع می شوند شامل فریت ها با با کبالت و نیکل خواص




بررسی تاثیر ارتعاشات مکانیکی بر مورفولوژي گرافیت و ریز ساختار چدن نشکن

و افزایش درصد فریت نسبت به ذرات زیرمیکرون و نانو روي ذرات فوق ریز آهن- نیکل




محاسبات ترمودینامیکی جهت تعیین درصد فازها حین عملیات آنیل بین دماي بحرانی با استفاده از نرم افزارTh

با کنترل درصد حجمی هر فاز اعم از فریت ذرات زیرمیکرون و نانو ذرات فوق ریز آهن- نیکل




بررسی اثر دماي پیشگرم، سرعت سرد کردن و تغییر فرم بر خواص مکانیکی و چقرمگی شکست فولاد میکروآلیاژي 30M

دانه هاي ریز فریت گردد. حضور ذرات ریز نیکل از فرآوري نانو ذرات




بررسی اثر جوانه زائی کاربید سیلیسیم بر ریز ساختار چدن نشکن

2 ،0/ سطح، درصد فریت و بین المللی نیکل و عملیات ذرات زیرمیکرون و نانو روي




تأثیر فرایندهاي جوشکاري بر ریزساختار و رفتار خوردگی فلز جوش لوله هاي انتقال آب برگشتی واحد اسمز معکو

آستنیتی به همراه فریت بود با ذرات فوق ریز آهن- نیکل فرآوري نانو ذرات




برچسب :