سوالات حقوقی

 
1498- چهار فقره مغازه که از بیش از سی سال پیش در آن مکان مستاجر هستند از موروث ما به ارث رسیده که بعد از مرگ مورث اجاره ناچیزی که باید بدهند پرداخت نمیکنند. شکایت حقوقی کرده ایم اما بعد از پنج سال قطعی نشده و امکان مراجعه مکرر به دادگستری بر فرض بعد از اجرای این حکم را نداریم چون بعضی از مالکین خارج از کشور هستند و هزینه وکیل معادل اجاره خواهد بود. دو فقره از چهار مغازه نیز شغلشان را بدون موافقت عوض کرده اند. آیا عدم پرداخت اجاره و تغییر شغل دلایل کافی برای دادخواست تخلیه هستند؟ و آیا میبایست اگر احیانا دادخواست مورد قبول واقع شد ارزش سرقفلی را در صورت تخلیه به قیمت روز پرداخت کنیم؟ ( 1387/3/10)
پاسخ:شمامي توانيد جهت دريافت پاسخ خود به قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1356 مراجعه نماييد.
 

1497- آپارتمانی از شرکتی پیش خرید کردیم در سال 87. من تعهدات پرداختی خود را انجام دادم اما بعد از دو سال متوجه شدیم زمین متعلق به سازمان مسکن بوده که برای ساخت بصورت شراکتی به فردی واگذار و سپس طی وکالت بلاعزل به شخص حقیقی دیگری فروخته شده و آن شخص طی نام شرکتی آپارتمان پیش فروخته که اجازه چنین کاری نداشته ولی در صورت تکمیل پروژه مالک بخشی از آن میشده. با مراجعات مکرر به سازمان مسکن تهران گفتند بی سرو صدا چون این فرد اجازه فروش نداشته کمکش کنید یا تکمیل شود و از سهمی که فروشنده شما در پروژه دارد آپارتمانتان را بگیرید. همه خریدارها پول کافی دادند اما دوباره نساخت و سازمان مسکن قرارداد خودش را فسخ کرد و زمین را تصرف کرد و به ما گفت بروید شکایت کنید. من شکایت حقوقی الزام به ساخت و الزام به پرداخت خسارت دیرکرد تحویل علیه شرکت فروشنده و شکایت کیفری علیه شخص حقیقی فروشنده که مدیر عامل شرکت بوده کردم. در هر پرونده دادگاه به نفع من رای داده و فرد را کلاهبردار دانسته اما این فرد قابل دسنگیری نیست و مالی به نام شخص خودش موجود نیست و شرکت نیز مال و مکانی ندارد. در ضمن سه وکیل مجرب دارد که حتی در دادگاه کیفری حاضر شدند ولی هدفشان طولانی کردن پرونده بود که موفق شدند. در حال حاضر چون فرد فروشنده بخشی از پروژه را پول بنده ساخته آیا امکان الزام سازمان مسکن به تنفیذ قرارداد بنده وجود دارد؟ یا آیا کل کاری من میتوانم بکنم دنبال کردن اجرای پرونده کیفری و صرفا تلاش برای دریافت عین پولی هست که داده ام؟( 1387/3/10)
پاسخ:به دليل وجود پيچيدگي و برخي ابهامات در سوال شما پيشنهاد مي گردد به وكيل و يا مشاور حقوقي در زمينه املاك مراجعه و از وي راهنمايي بخواهيد.
 

1496- پنج نفر شریک شده ایم و بعد از خرید زمین آپارتمان به نیت استفاده شخصی به نحو اینکه ساخت مشاعات مشترکا و ساخت داخل آپارتمانها انفرادا باشد آپارتمانی شش دستگاه ساختیم. بعد از اتمام مشاعات اختلاف در تقسیم آپارتمانها از جهت اینکه کی کجا باشد (و نه اختلاف در اصل مالکیت) پیش آمد. سه شریک سه دستگاه آپارتمان را سرخود تصرف و ساخته و دو شریک دیگر دادخواست پرداخت اجرت المثل تصرف ملک مشاع دادند که بعد از سالها جلسات دادگاه در نهایت مورد قبول واقع نشد. در حال حاضر ملک مشاع و تفکیک نشده و بدون پایان کار باقی مانده و اسناد رسمی مالکیت زمین نیز به دلایل گوناگون در ابتدا بر اساس مالکیت تنظیم نشده. اما تصرفات بر اساس توافق اولیه شرکا و هزینه های پرداختی هست و ملک قابل تقسیم براساس توافقات اولیه هست. بعضی از شرکا نیز طی وکالت بلاعزل سهمشان را واگذار کرده اند. با نوجه با اینکه در صورت مثلا تخریب بنا بعلت زلزله یا طولانی شدن و تخریب تدریجی ملک به طوری که هیچوقت قابل دریافت پایان کار و افراز نباشد: و از طرفی اسناد رسمی زمین نیز بر اساس مالکیت تنظیم نشده که ممکن است باعث بروز مشکل در آینده شود. سوال من اینکه چگونه باید برای آپارتمان خودم سند بگیرم با توجه به اینکه پایان کار هم نداریم؟ و یا اینکه آیا میتوانم دادخواست اصلاح سهم زمین را بدهم چون ممکن است روزی ملک و اسناد عادی من از بین برود. بنده میخواهم به شکلی مالکیتم تثبیت شود چون سهم سند زمینم از آپارتمان در تصرفم و کل هزینه های پرداختی کمتر هست. لطفا راهنمایی فرمایيد( 1387/3/10)
پاسخ:شما براي گرفتن سند تفكيكي آپارتمان خود نياز به اخذ پايان كار و صورت مجلس تفكيكي داريد ضمن اينكه در املـاك مشـاع واگـذاري يك بخـش نيـاز به رضايـت كليه شركـاء دارد كـه اصولاً اين امر در تقسيـم نامه شركاء لحـاظ
مي گردد.
 

1495- اینجانب سوالی در مورد قوانین مالکین آپارتمان داشتم منزل ما دارای 8 واحد میباشد که فقط 3 واحد آن دارای حق استفاده از پارکینگ میباشند. پارکینگها بصورتی واقع شده است که از درب ماشین رو در خیابان ابتدا وارد یک حیاط کوچک میشوید و سپس به زیر ساختمان که محل پارکینگ است میروید. در محل پارکینگ کلیه انباریهای واحدها نیز قرار دارند که ساکنین ساختمان در آنجا رفت و آمد مینمایند همچنین موتور خانه نیز در طبقه پارکینگ قراردارد. حال سوال اینجانب این است که اگر بخواهیم در این فضا (پارکینگ - محل انباریها و موتورخانه) تعمیراتی انجام دهیم مثلا دیوارها را سنگ نماییم و سقف را نقاشی کرده آیا این هزینه فقط مخصوص کسانی است دارای پارکینگ بوده یا مربوط به کلیه ساکنین میباشد؟ همچنین درباره درب ورودی ماشین رو که به حیاط باز میشود نیز این سوال را دارم؟( 1387/3/6)
پاسخ:شما مي توانيد به قانون تملك آپارتمانها و آئين نامه اجرايي آن جهت دريافت پاسخ خود مراجعه كنيد
 

1493- بنده در سال 1382 يكباب مغازه خريدم بصورت سرقفلي اما قرارداد ما مبايعه نامه بود يعني روح معامله بيع است.نه اجاره ،وبنده هيچ اجاره نامه اي با فروشنده ندارم .حتي در متن مبايعه نامه دريافت اجاره از فروشنده سلب گرديده است .فروشنده اخيرن دادخواست تخليه داده . لازم بذكر است در دادخواست اينگونه عنوان كرده كه چون بنده (خريدار) بدون اجازه فروشنده مغازه را اجاره داده تقاضاي تخليه ملك را دارم . در جلسه اول دادگاه فروشنده اذعان داشت كه بنده مستاجر او هستم !!!وايشان بون اجازه من ملك را اجاره داده است. در حاليكه در قرارداد ما هيچ جا قيد نشده كه حق اجاره دادن را نداري وفقط آمده است كه واگذاري وفروش با رضايت مالك . از طرفي در ظهر مبايعه نامه آمده است كه فروشنده ديگري هيچگونه حقوق مادي نسبت به مغازه نداشته و ندارد. از محضر شما استدعا دارم جواب اين حقير بدهيد كه حكم دادگاه چه بايد باشد. وآيا اين رواست كه شخصي ملكي را بفروشد وسپس دوباره آن را مطالبه كند ؟؟!!!در شرايطي كه در زمان فروش بيش از قيمت روز از بنده پول گرفته است. ( 1387/2/25)
پاسخ:چون ملک موصوف در سال ۱۳۸۲ طی عقدی به تصرف شما درآمده و مسأله شما در خصوص سرقفلی ملک است ، شما می بایست به قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ مراجعه نمائید .
 

1492- مي خواستم در مورد سندهاي اعياني بيشتر بدانم ، مخصوصا در مورد ضرر و زيان احتمالي ناشي از خريد ملكي با اين نوع سند،و به طور اختصاصي اگر اطلاعاتي در مورد سند هاي اعياني ده ونك داريد لطفا ارائه فرمائيد. با تشكر فراوان ( 1387/2/24)
پاسخ:منظور از سند اعیانی ، سندی است که در خصوص بنای احداث شده بر روی عرصه
(زمین) صادر شده است .
 

1491- زميني ۲۰ سال پيش فروخته شده است و خريدار پول زمين را پرداخت نکرده و فروشنده فوت نموده است اکنون خريدار خود اقرار دارد که پول را پرداخت نکرده و ميخواهد پرداخت نمايد.حال سوال اين است که مبلغ زمين بايد به نرخ روز پرداخت شود يا به نرخ تورم.لطفا ماده مورد استفاده را ذکر نماييد.سند زمين در دست طرفين هم هست. با سپاس فراوان( 1387/2/23)
پاسخ:در صورت تحقق وقوع بیع پول یا همان ثمن معامله بر اساس توافق قبلی پرداخت می گردد ولی شما می توانید از طریق مراجع قضایی اقدام نموده و مطالبه ( ضرر و زیان ناشی از تأخیر در تأدیه ثمن معامله ) را بنمائید .
 

1490- با سلام سي سال پيش پدرم چهار قطعه زمين ۲۰۰ متري در محله مسگر آباد تهران خريده است و هر کدام سند شش دانگ جداگانه دارد. بيش از چهل سال است که ساکن قم هستيم و هيچ خبري از اين زمين ها نداريم و حالا قصد فروش زمين ها را داريم . نمي دانيم آدرس اين زمين ها کجا است. چطور مي شود اين زمين ها را پيدا کرد؟ شنيده ايم که شايد اين زمين ها جزو جنگل شده باشد و گرفته شده است. از کجا شروع کنيم و به کجا مراجعه کنيم؟( 1387/2/22)
پاسخ:در این خصوص جهت کسب اطلاعات لازم می بایست به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه نمایید .
 

1487- بنده زميني را حدود شش سال پيش در يزد خريداري نمودم که در قولنامه ذکر شده ۸۸/۵ سهم از ۶۴/۱۶ سهم به مساحت تقريبي ۱۵۰متر مربع. اين ۱۵۰ متر يک سوم از کل زمين فروشنده بود که وي دو قطعه ديگر را نيز به دو نفر ديگر فروخت. از فروشنده خواستم که حدود زمين را براي من مشخص کند و او هم خط زمين را براي من کشيد. من زمين را ساختم و طبق ماده ۱۴۷ سند ثبتي گرفتم. زمين من در سمت راست کل زمين تفکيکي قرار دارد در واقع قطعه اولي است. ظاهرا فروشنده در ان زمان خط را اشتباه کشيده يعني حدود ۶۰ سانت از زمين خودش کمتر. حال مالک زمين مجاور از من شاکي شده که من به زمينش تجاوز کرده ام حال انکه من همان ۱۵۰ متر را دارم و اشتباه را اول فروشنده انجام داده دوم همسايه من که در زمان خريد موقعيت دقيق زمينش را از فروشنده نخواسته است. پس از ارجاع پرونده به يکي از شعب دادياري موضوع حقوقي شده و به شورا ارجاع شده است. سوال من اين است که : ۱- ايا بنده محکوم به پرداخت جريمه خواهم شده با توجه به اين که من اشتباهي نکرده و دقيقا همان زميني که از فروشنده تحويل گرفته ام را ساخته ام. ۲-چگونه بايد از حق خودم دفاع کنم. ۳-با توجه به اين که در حال حاضر ساکن جبوب کشور ميباشم چنانچه در جلسات شورا شرکت نکنم چه اتفاقي ميافتد. ايا حکم جلب صادر ميشود يا اينکه غيابا حکم صادر ميشود. ۴-اگر قبل از صدور حکم يا در اين حين ملک مذکور فروخته شود چه اتفاقي مي افتد؟( 1387/2/5)
پاسخ:این که شما می بایست به همسایه خود ضرر و زیان پرداخت نمائید به نظر دادگاه بستگی دارد ولی ذکر این نکته ضروری است که شما می بایست رضایت همسایه ای را که به زمینش تجاوز نموده اید بدست آورید ضمن اینکه می توانید بر علیه فروشنده ای که ملک را به شما فروخته ، نیز اقامه دعوی نمایید. اصولاً در صورت عدم حضور در جلسات دادگاه حکم غیابی صادر می گردد . فروش ملک در اثنای دادرسی در صورت احراز مالکیت و عدم وجود منع قانونی امکان دارد .
 

1486- با سلام خدمت اساتيد عزيز. بنده سؤالي داشتم از عزيزان که هر چه زودتر به جواب برسم زودتر از يک نابه ساماني بزرگ رها مي شم. پس استدعا دارم منو راهنمايي کنيد. من يه پدر پيري دارم که حدود ۷۹ سالشه و حدود ۴۰ساله که تو بازار کاشان سرقفلي مغازه اي رو داره. تو قراردادي که بصورت دستي بين پدر من و صاحب ملک تنظيم شده قيد شده که پدر من نمي تونه سرقفلي رو واگذار کنه . مي خواستم ببينم اين قرارداد سنديتي داره؟ پدرم مي تونه سرقفليو واگذار کنه با توجه به اينکه از کار افتاده شده؟ يا نه هيچ حق تصرفي تو اون نداره؟ آيا سرقفلي به قيمت روز حساب مي شه؟ آيا پدر من با توجه به اينکه بيش از ۴۰ ساله که تو اون مغازه کاسبي کرده حقي نسبت به ملک اون مغازه داره يا نه؟اگر منو هر چه سريعتر راهنمايي کنين يک دنيا ممنونتون مي شم.( 1387/2/5)
پاسخ:بله - این قرارداد در صورتی که شرایط صحت عقد قرارداد در آن رعایت شده باشد سندیت دارد پدر شما می تواند به دادگاه مراجعه و با توجه به قانون موجر و مستأجر زمان عقد قرارداد اقدامات لازم را انجام دهد اگر مالک راضی به پرداخت سرقفلی و تحویل گرفتن ملک نشده دادگاه حکم مقتضی جهت فروش سرقفلی به شخص دیگر را خواهد داد
 

1485- يك واحد ابارتمان ۷۲ متري در سال ۸۴ بيش خريد كرده ام و در قراردادتنظيم شده بندي به عنوان افزايش قيمت در اثر تورم ذكر نشده است حال سازنده ساختمان درخواست ۱۵٪ افزايش قيمت(به خاطر تورم) كرده است ابارتمان هم طبق قرارداد بايد تا اخر شهريور ۸۷ تمام شود (كه امكان ندارد تمام شود!) سوال بنده اين است كه ايا سازنده ميتواند ۱۵٪ افزايش قيمت براي هر متر مربع را از خريدار طلب كند يا خير؟( 1387/2/3)
پاسخ:علی الاصول خیر فروشند نمی تواند درخواست رقم بالاتری نسبت به توافق قبلی از شما بنماید مگر چنین شرطی در قرار داد ذکر شده باشد یا حسب شرایط مورد پس از رسیدگیهای قضایی این امر محرز شود
 

1483- آيا اگر دو شخص در ملکي بطور مساوي شريک باشند .يکي از انها مي تواند ملک را به اجاره دهد؟گر مشخص شود که مستاجر بخشي از ملک را در اختيار فرد ديگري قرار داده قانون در اين زمينه چه مجازاتي در نظر گرفته است ؟ با تشکر( 1387/2/1)
پاسخ:امکان اجاره دادن ملک توسط شریک وجود دارد ولیکن تصرف آن ملک توسط مستأجر نیاز به اذن شریک دیگر دارد و اگر شریک دوم اجازه تصرف ندهد قرارداد اجاره بلا اثر خواهد بود اگر در قرار داد اجاره به مستأجر حق واگذاری منافع ملک به شخص ثالث داده نشده باشد ، مستأجر حق چنین کاری ندارد و موجر می تواند بر علیه مستأجر طرح دعوی نموده و تقاضای فسخ و یا دریافت ضرر و زیان نماید .
 

1482- با توجه به شرايط دانشجويي اينجانب/چگونه ميتوانم خريد وفروش املاک داراي اسناد معتبر انجام دهم؟با ارايه اشتغال به تحصيل و گواهي فراغت موقت از مشموليت؟ ( 1387/1/29)
پاسخ:اگر منظور شما خريد و فروش املاک با تنظيم سند رسمي است ‌بهتر است از دفاتر اسناد رسمي سئوال بفرمائید ولیکن اصولاٌ بدون کارت پایان خدمت تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی صورت نمی گیرد
 

1481- با سلام.بنده قصد خرید مغازه ای را دارم که می گویند قولنامه عادی دارد.اگر ممکن است راهنمایی نمایید چه مدارکی باید داشته که در اینده به مشکل برنخورم(چک ضمانت-تعهد...) ضمنا" می گویند مبلغی از پول را نمی گیریم تا زمانی که سند بزنیم و ایا مشکل تجاری پیش نمی اید؟خودشان گفتند تجاری دارد.( 1387/1/28)
پاسخ:شما باید تحقیق کنید که آیا این ملک اصولاً سند دارد یا خیر . اگر ملک دارای سند مالکیت است باید مشخص شود که به نام چه کسی است و نحوه نقل و انتقالات تا کنون چگونه بوده است و به چه دلیل سند به نام فروشنده ملک نشده است و بطور کل مشخص شود که آیا فروشنده صاحب واقعی ملک است یا خیر . کاربری ملک در پایان کار آن مشخص می گردد که آیا ملک تجاری ، اداری و یا مسکونی است .
 

1480- باعرض سلام وعرض ادب واحترام......من يك ملكي دارم كه اين ملك وحدود16 سال پيش خريدم.صاحبخانه قبلي آن به خاطراينكه اين ملك دريك كوچه باريك بوده است وكبود امنيت آن درب خانه را به مقداري جلوترمنتقل كرده است.درآن زمان مشكلي پيش نيامده اما حال بخاطرفرسوده گي منزل قصد ساخت آن را دارم اما متراژزمين با ملك مطابقت ندارد.حال مي خواستم بدانم آيا اين متراژ زمين را بايد ازشهرداري خريداري كنم يا اينكه مي شه اون متراژ را به سند اضافه كرد؟(آخه اين قضيه مال حدود 40 سال پيشه) با تشكر ( 1387/1/21)
پاسخ:اگر مقصود شما خریداری قسمتی از کوچه از شهرداری است ، این امر امکانپذیر نمی باشد زیرا کوچه یا خیابان قابلیت تملک خصوصی ندارد . و در صورتی که ملک شما اصلاحی داشته باشد این اصلاحی قابل خریداری نیست ولی این امکان وجود دارد که شهرداری تحت شرایطی با توجه به متراژ مندرج در سند ، برای شما تسهیلاتی از جمله دادن تراکم ساختمانی بیشتر قائل شود .
 

1479- بنده در حال خريد آپارتماني در کرج می باشم که دارای ۱۳.۵ میلیون وام بانکی است فروشنده این وام را با وکالتنامه بلاعزل به ما انتقال خواهد داد و پس از پرداخت میزان معینی از وام سند به نام ما خواهد شد آیا چنین کاری برای ما مشکل ساز خواهد بود ؟ آیا فروشنده می تواند ادعایی در مورد این ملک داشته باشد یا خیر ؟ ( 1387/1/17)
پاسخ:اصولاً با گرفتن وام از بانک ، ملک در رهن بانک قرار می گیرد و تا زمانی که وام تسویه نشود اصطلاحاً ملک فک رهن نخواهد شد و تا زمانی که کلک در رهن بانک باشد تنظیم سند رسمی امکانپذیر نیست با این حال شما می توانید جهت کسب اطلاع بیشتر به بانک عامل مراجعه نمایید .
 

1477- هم اکنون در فکر خريد يک آپارتمان از نوع ثبت نامي و تحويل بعداهستم ولي با صحبتهايي که فراوان شنيده مي شود (نظير واگذاري ملک به چند نفر و يا فراري شدن فروشندگان و...) بسيار بسيار نگرانم لطفا مرا راهنمايي کنيد چگونه مي توانم از صحت معامله آگاهي يابم٬ضمنا اگر آپارتمان يا ملک آماده واگذاري باشد آيا شرايط فرق مي کند يا خير؟ ( 1387/1/10)
پاسخ:تنها راه شما برای اطمینان از این موضوع مراجعه به اشخاص حقیقی و حقوقی شناخته شده در زمینه ساخت و ساز می باشد و اینکه در معامله و بستن قرار داد از اشخصاص آگاه در این امر استفاده نمایید .
 

1476- آيا در اهواز شعبهاي داريد که بتواند قرارداد خريد را ارزانتر بنويسد ؟اگر جواب مثبت است .آدرس و شماره تلفن آنجا و کلآ راهنمايي کنيد ( 1387/1/8)
پاسخ:خیر - گروه املاک دلتا شعبه ای در اهواز ندارد .
 

1474- با عرض سلام و تشکر از خدمات پرارزشتان مشکل من در مورد مغازه ای است که در حدود ۲۷ سال در اختیار من بوده است . در اصل سرقفلی این مغازه که در یک پاساژ قرار دارد متعلق به برادرم می باشد که از سال ۱۳۶۸ مقیم خارج از کشور می باشد و مغازه را بدون هیچ قولنامه ای در اختیار من گذاشته است . در طول این مدت همواره ادعا می کرد که احتیاجی به این مغازه ندارد و هر وقت نیاز مالی داشت آن را به من واگذار خواهد کرد . ولی در سال گذشته مطرح کرد که می خواهد مغازه را اجاره دهد به این ترتیب بدون تنظیم هیچ قولنامه ای از من مبلغی به طور ماهیانه دریافت نموده است و در حال حاضر هم می گوید که باید مغازه را تخلیه نمایم . سوال من این است که آیا بعد از گذشت ۲۷ سال کسب در این مغازه هیچ حق و حقوقی شامل من نمی شود و من باید مغازه ای را که عمر خود را در آن سپری نموده ام و در طول این مدت مبالغ کلانی را بابت تعمیرات هزینه نموده ام تخلیه کنم ؟ در حالیکه در سال ۶۸ سرقفلی مغازه بیش از ۵۰۰ هزار تومان نبود و من به راحتی قادر به پرداخت آن و بودم ولی اکنون سرقفلی آن حدود هفتاد میلیون تومان است و من این مدت را با اعتماد به بردارم از دست داده ام . پیشاپیش از راهنمایی شما ممنونم .( 1387/1/7)
پاسخ:اگر برادر شما صاحب ملک و سرقفلی بوده و خلاف رابطه استیجاری شما قابل اثبات نباشد و این رابطه به قبل از سال ۱۳۷۶ برگردد به شما سرقفلی تعلق می گیرد .
 

1469- باسلام ۱۴۴ متر زمین واگذاری بنیاد مسکن سپاه که دارای برگه واگذاری میباشد با وکالت بلاعزل مادام الحیات(حق فروش به دیگران و خود- مراجعه به شهرداری وثبت اسناد ودارایی و..) خریداری کرده ام وزمین را در تصرف دارم برای اینکه سند منگوله دار بگیرم باید به کجا مراجعه وچه کارهایی بکنم و هزینه آن چقدر است؟( 1387/1/5)
پاسخ:در این خصوص به اداره ثبت محل مراجعه و کلیه اطلاعات لازم را کسب نمایید .
 

1468- باسلام بنده زمین مسکونی دارای جواز ساخت با قولنامه به مبلغ 500 هزارتومان در سال 75 از کسی خریدم بعد شخص دیگری در سال ۸۵ زمین را متصرف و بعد از شکایت تصرف عدوانی ایشان قانونی مالک شناخته شد.بنده برای حق خود با چه عنوانی علیه فروشنده ایکه زمین را به من داده شکایت کنم؟آیا همان مبلغ ۵۰۰هزارتومانی را که در سال ۷۵ به او داده ام به من تعلق میگیرد یا ۲۰۰ متر زمین و یا پولم به نرخ روز محاسبه میگردد؟( 1387/1/5)
پاسخ:این امر به اوضاع و احوال معامله شما با فروشنده بر میگردد که با مطالعه دقیق پرونده شما ، مشخص می شود به چه عنوان می توانید علیه فروشنده شکایت یا طرح دعوی نمایید در خصوص باز پس گرفتن مبلغ پرداخت شده توسط شما نیز تصمیم گیری با مراجع قضایی است توصیه می شود با وکیلی مجرب در این زمینه مشورت نمایید .
 

1465- برای واگذاری سرقفلی که از ما ترک می باشد و مالک آن شخصی بجز متوفی است چه مدارک و شرایطی لازم است؟ لازم به ذکر است که حکم دادگاه در مورد اینکه سرقفلی مذکور متعلق به شخص متوفی بوده و به وراث می رسد صادر شده است و یکی از این وراث طی تنظیم مبایعه نامه در دفتر ثبت اسناد رسمی و دریافت سهم الارث خود سرقفلی را به 3 ورثه دیگر واگذار کرده است. آیا همین 2 مورد برای اجازه از مالک به منظور واگذاری سرقفلی کافی است؟ شنیده ام که اگر مالک راضی نشود دادگاه مجوز غیابی صادر می کند.( 1386/12/28)
پاسخ:در صورت محرز بودن انتقال از یک ورثه به سایر وراث و نیز در صورت عدم مخالفت مالک در این خصوص و کسب حکم دادگاه می توان نسبت به انتقال سرقفلی اقدام نمود
 

1463- قطعه زميني با کاربري کشاورزي حدود ۳۰۰۰ متر مربع دارم که داراي سند مشاع است و ۸۸ متر ان طبق سند ديگري متلق به شخصي است که جهت فروش همکاري نمي کند و با کارشکني او تا کنون امکان فروش ميسر نشده است و مشتري هم به همين جهت از خريد منصرف ميشود از نظر حقوقي چکار ميتوانم بکنم.( 1386/12/23)
پاسخ:یا با شریک خود به توافق می رسید و یا تقاضای افراز از اداره ثبت محل ملک می نمایید و در صورتیکه افراز ممکن نباشد با طرح دادخواست در دادگاه ملک را به فروش برسانید .
 

1462- اينجانب قصد دارم دکاني را که سر قفلي آن در حدود ۵۰ سال مربوط به مرحوم پدرم بوده به ديگري واگذار نمايم مي خواستم بدانم در صورتي که مالک دکان که شخص ديگري است نخواهد سرقفلي دکان مربوط را خريداري نمايد از پولي که از خريدار سرقفلي دريافت مي کنم درصدي به مالک دکان تعلق مي گيرد يا خير؟ ( 1386/12/22)
پاسخ:در صورتیکه مدت اجاره به پایان رسیده و مالک حاضر به پرداخت مبلغ سرقفلی به شما جهت تخلیه ملک نباشد می توانید از طریق دادگاه اقدام به واگذاری سرقفلی بدون پرداخت درصدی به مالک نمایید .
 

1460- سند ثبتي معتبرتر است يا قولنامه بنگاهي ؟( 1386/12/22)
پاسخ:این امر به جهات مختلفی بستگی دارد که در صلاحیت مراجع قضایی می باشد .
 

1459- زمین کشاورزی خریدم از آقای (ب) که تمامی استعلامات آن را هم گرفتم که زمین مال آقای (ب) است( از شورای روستا- از جهاد کشاورزی – از منابع طبیعی – از دارایی –از شهرداری- از ثبت اسناد ) پس از مدتی فردی ادعای خرید زمین را کرده که من از آقای (الف) خریده ام ( لازم بذکر است که آقای الف زمین را به آقای (ب) فروخته وسند ثبتی در دفتر خانه زده ولی آمده با فرد دیگر یک قولنامه بنگاهی زده وآن فرد الان با آن قولنامه بنگاهی ادعای زمین را می کند درحالیکه من دارا سند ثبتی از دفتر خانه رسمی هستم وتازه زمین را بدون اجازه من کاشته وتصرف عدوانی نموده قانون در این باره حق را بمن که سند رسمی دارم می دهد یا آن فرد که قولنامه بنگاهی دارد ؟( تاریخ قولنامه بنگاهی اش قبل از سند رسمی ما است وهیچ مدرک دیگری ندارد)( 1386/12/22)
پاسخ:در خصوص تعارض یک سند عادی و رسمی که در موردی خاص تنظیم شده اند باید جوانب مختلفی مورد بررسی قرار گیرد که تصمیم گیری نهایی با دادگاه است .
 

1458- بنده يک واحد اپارتمان از يک اپارتمان با هفت واحد مسکوني و يک واحد تجاري که واحد همکف يکپارچه و ۶ واحد ديگر در سه طبفه ( هر طبقه ۲ تا) بالاي ان است خريداري کرده ام. اين ساختمان ۴ حق پارکينگ دارد و واحد من که در طبقه ۳ (اخر) است پارکينگ ندارد. از کل ساختمان فقط واحد بنده و بقلي ان فروخته شده و بقيه در تملک سازنده( مالک اصلي) ان است. پارکينگ ها در اختيار اوست. واحد بنده ابتدا به يک خانم فروخته شده و من از ايشان خريده ام. مالک اصلي از خريداران اوليه اقرار نامه محضري گرفته که واحد همکف خود را و همچنين پارکينگ ها را به هر اندازه که مي خواهد تبديل به تجاري کند. هم اکنون دو باب مغازه از ان در اورده و هنگام خريد به رويت من رسيد. اما اقرار نامه ها در اسنادي که به بنده در زمان خريد داده شد ارايه نشد و بنده در جريان ان قرار نگرفتم. اکنون مالک دست به کار شده و قسمتي از پارکينگ را به عنوان زيرزمين واحد تجاري اول در حال ساخت است و نيز قسمتي از حياط ( رمپ) را به عنوان راهرو براي مابقي واحد همکف که مي خواهد ان را هم تجاري کند تيغه کشيده است. با توجه به مشا بودن فضاي حياط و پارکينگ و ناراضي بودن بنده لطفا راهنمايي کنيد چه مي توانم بکنم. با تشکر ( 1386/12/21)
پاسخ:باید در این زمینه سند آپارتمان شما و همچنین اقرار نامه ها بررسی شود ولی اصولاً اگر اقرار نامه ها مربوط به پارکینگ باشد به حیاط تسری داده نمی شود . در صورت تمایل می توانید با تعیین وقت قبلی به واحد حقوقی دلتا جهت بررسی بیشتر مراجعه نمایید . شماره تماس ۸۸۹۶۲۴۲۸
 

1455- ساختمان ما کلاً ، سه واحد است با بر 7 متر و دارای دو واحد پارکينگ هریک به مساحت 11 متر و در انتهای پيلوت. با توجه به نقشه ای که قبلا دیده ام حدود پارکينگها به صورت زير است : پارکینگ 1: به عرض دو نیم متر و حدودا نيم متر فاصله از ديوار شرقی و شمالی و یک متر فاصله از پارکينگ 2 پارکینگ 2: به عرض دو نیم متر و حدودا نيم متر فاصله از ديوار غربی و شمالی و یک متر فاصله از پارکينگ 1 با توافقی که مالکان پارکينگها داشتند یک انباری به مساحت 6 متر (ضلع افقی 2 متر و ضلع عمودی 3 متر) در شمال شرقی پارکينگ دو ساخته شد و یک در مشترک جهت استفاده از آن در شمال ضلع عمودی قرار داده شد. همسایه سوم که پارکینگ ندارد با ادعای اینکه حریم و حدود پارکینگ جز مشاعات است یک انباری به طول دو متر و عرض یک و نیم متر در ادامه انباری ما احداث نمود. اگرچه سه سال با وی مدارا نمودیم ليکن اکنون به عناوین مختلف مثل تمیز کردن انباری، اشیا مختلفی در فضای پارکینگ دو قرار میدهد. لطفا در موارد زیر راهنمایی نمایید: 1-چطور از دست ايشان میتوانیم رهایی پيدا کنیم و به کجا و طبق چه قانونی بايد شکايت کنیم؟(ميشود به قانون تملک آپارتمانها استناد نمود؟) 2-مگر حریم پارکينگ جز مشاعات اختصاصی مالکان پارکينگ نیست؟ 3-آیا میتوان از طریق ماده 100 اصلاح نقشه ی پارکينگ و مجوز انباری را گرفت ؟ ۴- ميشود براي حفظ امنيت ماشينها داخل پارکينگ دري گذاشت تا از بقيه مشاعات جدا شود؟ با تشکر فراوان( 1386/12/21)
پاسخ:اصولاً استفاده از مشاعات در آپارتمان نشینی ، باید با اجازه کلیه سکنه ساختمان باشد لذا ساختن انباری در فضاهای مشاع بدون اجازه سایر مالکین عملی غیر قانونی است لازم به ذکر است فضاهای آپارتمانها یا مشاع (مشترک)بوده و یا اختصاصی است و چیزی بنام مشاعات اختصاصی معنی ندارد . شما می توانید جهت روشن شدن بسیاری از موارد به قانون تملک آپارتمانها و آیین نامه اجرایی آن مراجعه نمایید . تبصره 2 ماده 100 قانون شهرداری : در مورد اضافه بنا زائد بر مساحت زیر بنای مندرج در پروانه ساختمانی واقع در حوزه استفاده از اراضی مسکونی می تواند در صورت عدم ضرورت قلع اضافه بنا با توجه به موقعیت ملک از نظر مکانی رأی به اخذ جریمه ای که متناسب با نوع استفاده از فضای ایجاد شده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی باشد ، تعیین و شهرداری مکلف است بر اساس آن نسبت به وصول جریمه اقدام نماید ( جریمه نباید از حداقل یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع بنای اضافی بیشتر باشد ) در صورتیکه ذینفع از پرداخت جریمه خودداری نمود شهرداری مکلف است مجدداً پرونده را به همان کمیسیون ارجاع و تقاضای صدور رأی تخریب را بنماید .
 

1451- من در اهواز ۱ واحد آپارتمان دارم .قيمت آن ۵۸ ميليون . خيلي هم عجله دارم .مشتري آمده ميگه ۳۰ ميليون ميدم ۱۸ ميليون بعد از عيد و ۱۰ ميليون هم رهن ميدم که ميشه ۵۸ تا حالا جايي که ميخوام اين پول بدم خونه جديد بخرم ميگه که اگر از محلتي که گرفتي گذشت پول شما را رهن آن خونه حساب ميکنم .قيمت آن آپارتمان که قصد خريدش رو دارم ۶۵ ميليونه اگر ممکنه منو راهنمايي کنيد.ممنون( 1386/12/19)
پاسخ:بیع و رهن دو عقد کاملاً مجزا بوده و آثار خود را دارا می باشند ، اینکه شما ملکی را به جای خریداری ، رهن کنید . صاحب آن ملک محسوب نخواهید شد .
 

1448- بنده دو سال پيش با زنم ازدواج نمودم تاكنون بيش از چندين مرتبه است كه قهر مي كند و هر بار به طريقي او را به سر زندگ يآورده ام ديگه به آخر خط رسيده ام خود و خانواد ه اش فقط به فكر اخذ مهريه 125 سكه هستند من نيز پولي ندارم . من دو سال قبل از ازدواجم با اين خانم پدرم يك مغازه بصورت قولنامه اي با مهر و امضاي بنگاه خريد و در اين قولنامه اسم فروشنده و فقط اسم بنده به عنوان خريدار وجود دارد در واقع پدرم فقط پول خريد مغازه را داد و به نام من اين مغازه را خريد و در زمان خواستگاري پدرم گفت كه پسرم مغازه دارد و مشغول كار بازار است و هيچوقت خانمم و يا خانواده همسرم اين قولنامه را رويت نكرده اند و بنده بنا به احتياط و با هماهنگي و همكاري فروشنده كه از آشنايان بنده است مبادا اين مغازه را براي مهريه ازم بگيرند يك قولنامه ديگري درست كرديم كه در همان تاريخ معامله خود پدرم خريدار مغازه است و ديگر اسمي از بنده در ميان نيست و حتي اجاره نامه اي هم مابين خودم و پدرم تنظيم نموده ام كه آره من مستأجر پدرم هستم اكنون آيا همسرم مي تواند ثابت كند كه مغازه در اصل مال من بوده است يا نه ؟ و عرض كردم هيچوقت قولنامه اصلي كه مغازه به نام من بوده را رويت نكرده است . و يك سوال ديگر : براي مهريه 125 سكه دادگاه چه تصميم اتخاذ خواهد كرد . با توجه به اينكه بنده فقط يك مغازه تابلو نويسي ساده دارم و منزل استيجاري هم دارم و منبع درآمد ديگري هم ندارم ؟ محبت كنيد پاسخ سوالاتم را بدهيد با تشكر بي پايان( 1386/12/13)
پاسخ:ثابت کردن این امر در دادگاه که آیا شما اموالی دارید تا به عنوان مهریه به همسر شما تعلق بگیرد ، با همسر شماست و ممکن است بتواند از طریق مختلف این امر را اثبات نماید ولی ذکر این نکته ضروری است که محاکم و دادگاه حکم به پرداخت مهریه به صورت اقساط دهد نیز وجود دارد .
 

1447- با سلام آپارتماني که ما در اون زندگي مي کنيم کلا ۶ واحد هست که ۴ واحد متعلق به ماست و ۳ واحد پارکينگ داره که اين پارکينگ ها نيز متعلق به واحد هاي ماست. آيا امکان دارد با باز گذاشتن راه دسترسي به حياط قسمت هاي ديگر پارکينگ رو که جهت پارک کردن ماشين استفاده ميشه محصور کرد لطف کنيد جواب رو با اشاره به قوانين بدهيد با تشکر فراوان. ( 1386/12/13)
پاسخ:هر گونه تغیر در ساختمان حتی اگر در قسمتهای اختصاصی باشد شاید موجب مزاحمت و یا ممانعت از حقوق دیگران شود ضمن اینکه از لحاظ نمای ظاهری ساختمان نیز نباید موجبات نارضایتی سایر سکنه را ایجاد کند در این زمینه می توانید به قانون تملک آپارتمانها و آیین نامه اجرایی آن مراجعه کنید .
 

1446- چه شغل هايي مي توانند از محل اجارهاي به عنوان جاي شرکت استفاده کنند؟جز وکالت و پزشکي و نشر.آيا شرکتهاي کامپيوتر و نرم افزار در اين دسته هستند؟( 1386/12/11)
پاسخ:شرکتهای کامپیوتری اصولاً می بایست در مکانهایی فعالیت داشته باشند که حسب مورد کاربری اداری - تجاری داشته باشند
 

1445- من يک واحد پيش فروش اژارتماني خريداري کردم ۲سال پيش بعد از ۶ماه ازموقع خريدماسازنده کسر اوردوساختمان رارها کردوما مشترکين خودمان جلسه گذاشتيم وپول گذاشتيم ملک به سرانجام رسيدوحالامسکوني شده ولي حالا يکنفر پيدا شده ميگه اين ملک براي من هم هست وشکايت کرده براي سند زدن واحد به نام خود در شعبه ۳حالا من چطور بايد شکايت کنم ؟ وچطور من مي توانم بعنوان شخص ثالث وارد اين ماجرا شوم؟ ( 1386/12/11)
پاسخ:در این زمینه قراردادهای پیش فروش و همچنین سایر موارد باید به دقت بررسی شود در صورت تمایل می توانید با تعیین وقت قبلی با شماره ۸۸۹۶۲۴۲۸ حاصل فرمائید و در واحد حقوقی گروه املاک دلتا حضور یابید .
 

1444- قبل از هر چيز از اين ابتکار شما در اطلاع رساني سپاس گذارم. ميخواهم در پروژه اي مشارکت کنم (ساخت از من و زمين از طرف مقابل) بهترين فرم و نمونه قرارداد پيشنهادي شما براي من چيست؟ (بدون در نظر گرفتن قراردادهاي جديد ابلاغي به دفاتر مشاورين املاک از طرف اداره ثبت) ( 1386/12/10)
پاسخ:قراردادهای مشارکت در ساخت انواع مختلفی دارند که بسته به توافق طرفین و شرایط موجود ، مورد استفاده قرار می گیرند لذا به شما توصیه می گردد در زمینه انعقاد این نوع قراردادها از آژانس مسکن معتبری به عنوان مشاور بهره بگیرد.
 

1443- ميخواهم مغازه اي در يک پاساژ خريداري کنم و اصولا هيچ اطلاعاتي در مورد قوانين املا ک تجاري ندارم . مغازه فوق در حال حاضر تخليه است و مالک اظهار نموده که به مدت يکسال در اجاره بوده و ازسوابق قبلي آن نيز اطلاعي ندارم . پاساژ فوق مدت ده سال فعال است . خواهشمند است توضيحاتي در مورد سرقفلي و مالکيت و نحوه خريد مغازه بدهيد . ( 1386/12/10)
پاسخ:این امکان وجود دارد که سرقفلی مغازه به شخص دیگری که سابقاً به عنوان مستأجر در آنجا فعالیت داشته ، تعلق داشته باشد شما می توانید برای اطمینان از اینکه خریداری مغازه مذکور در آتی برای شما مشکلاتی را ایجاد نکند در خصوص مستأجرین قبلی تحقیق و حتی الامکان اجاره نامه های منعقده را مورد بررسی قرار دهید
 

1442- اينجانب داراي آپارتماني ۵۸ متري در نارمک-۴۶ متري غربي َ‌-۵ سال ساخت مي باشم و خواهان فروش آن و خريد آپارتمان نوسازي در ۷ حوض يا امير آباد مي باشم .البته تا مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰۰ تومان نيز مي توانم اضافه نمايم .همچنين خواستار معامله همزمان آن دو ملک مي باشم. آيا مي توانيد در اين خصوص مرا راهنمايي فرماييد؟ با تشکر( 1386/12/8)
پاسخ:در این زمینه با آژانس( ۲*۲ ) به شماره ۸۸۰۱۰۱۰۱ تماس حاصل فرمائید.
 

1441- بنده قطعه باغي را 105 ميليون تومان معامله كردم. در زمان تنظيم قولنامه 2 ميليون پول نقد و الباقي طي دو فقره چك 20 ميليوني به تاريخ 10 روز بعد از انجام معامله و بعدي 40 روز. الباقي كه مبلغ 63 ميليون مي باشد در زمان تنظيم سند. حال سوال اينجاست با توجه به اينكه مبلغ ضرر و زيان 20 ميليون تومان در نظر گرفته شده است آيا اين قولنامه صحيح است و در صورت فسخ ملزم به پرداخت 20 ميليون مي باشم. لازم به ذكر است كه چك اول پاس گرديده است. با تشكر( 1386/12/7)
پاسخ:در خصوص این که در مبایعه نامه موصوف ، شرایط صحت قرار داد رعایت شده ، باید این قرارداد از نزدیک بررسی شود لازم به ذکر است این امری متعارف است که در مبایعه نامه ها وجه التزامی جهت انجام به موقع تعهدات معینی می گردد که بسته
به نظر دادگاه از طرف تخطی کننده از تعهدات قابل پرداخت خواهد بود در صورت تمایل جهت بررسی بیشتر موضوع می توانید با شماره ۸۸۹۶۲۴۲۸ تماس حاصل و با تعیین وقت قبلی به واحد حقوقی دلتا مراجعه نمایید
 

1440- مستاجر بدون اطلاع، آدرس منزل مسكوني مورد اجاره را به عنوان آدرس شركت خود داده است.جهت جلوگيري از عواقب بعدي چه بايد بكنيم؟ ( 1386/12/6)
پاسخ:با توجه به مفاد اجاره نامه می توانید با مراجعه به مراجع قضایی جهت الزام مستأجر به تغییر آدرس شرکت اقدام نمائید .
 

1436- من يک وام ۱۸۰۰۰۰۰۰ توماني داشتم که آن را يکسال پيش فروخته ام سند ملک بنام من بعنوان خريدار تنظيم شده است و يک وکالت بلا عزل نيز بين من و خريدار وام تنظيم شده است. الان پس از گذشت يکسال بانک ادعا دارد که اقساط وام پرداخت نشده است و ملک را به اجرا گذاشته است لطفا بفرماييد: ۱- آيا به لحاظ وکالت بلا عزل موجود من به عنوان موکل بايد به کارهاي اين ملک رسيدگي کنم يا وظيفه وکيل است که پيگيري کند يا هر دوي ما موظفيم و حق قانوني در پيگيري امور مربوط به اين ملک را داريم؟ ۲- اگر وکيل نسبت به پيگيري امور ملک مزبور بي تفاوت باشد آيا اين وکالت بلا عزل باطل نمي شود؟ ۳- آيا من حق دارم از وکيل خود بدليل عدم پيگيري امور ملک و عدم پرداخت بدهي هاي مربوطه ملک مزبور شکايت کنم؟ از پاسخهاي کارشناسانه شما بي نهايت متشکرم. ( 1386/12/4)
پاسخ:بانک اصولاً در این زمینه با دارنده وام که شما هستید طرف حساب می باشد و شما اگر شکایتی از وکیل خود دارید می توانید آن را در مراجع قضایی مطرح نمایید .
 

1435- با سلام من آپارتماني را توسط مبايعه نامه معامله نمودم البته وام بانک مسکن دارم قراري را که براي محضر گذاشتم که وام من تا آن زمان حاضر نمي شود بلکه با ۱۰ روز اختلاف اين وامم در محضر آماده مي شود براي عدم حضور نخوردن اينجانب چه راه کار قانوني را پيشنهاد مي کنيد؟ با توجه به اينکه بانک در آخر سال اين موضوعات تاخير را دارد.( 1386/12/2)
پاسخ:تنها راه توافق با طرف مقابل، موکول نمودن روز حضور در دفتر خانه به موعدی دیگر است .
 

1434- حکمي از دادگاه بدوي صادر شده‌- مهلت تجديدنظر منقضي گرديده و در مهلت فرجام فرجامخواهي شده آيا شخص ثالث بعنوان اعتراض ثالث نسبت به اين حکم که حکمي است اعلامي و اجراييه ندارد مي تواند بعنوان معترض ثالث اعتراض داده و تقاضاي تاخير و تعليق حکم را بخواهد؟ لطفا بفرماييد در صورت مثبت بودن کدام مرجع به اعتراض ثالث و تقاضاي تاخير حکم رسيدگي مي نمايد( 1386/11/30)
پاسخ:با عرض پوزش تنها سئوالاتی که در زمینه خرید و فروش املاک باشند پاسخ داده
می شوند .
 

1433- پدر من يک منزل کلنگي در تهرانپارس دارد که ۳دانگش به اسم ايشان ۵/۱به اسم عموم ۵/۱ ديگش به اسم عموی دیگرم هست . مشکل ما اين هست که پدرم با برادرها حرف نميزنه ويکي از برادرها در آن خانه زندگي ميکنه من سوالم اينه که آيا ما ميتوانيم سهم خودمون را بفروشيم؟ با توجه به اينکه متراژ زمين ۵۰۰ متر می باشد . ( 1386/11/29)
پاسخ:اگر ملک قابل افراز باشد یعنی بتوان آن را بین شرکاء تقسیم نمود می توانید از طریق اداره ثبت محل تقاضای افراز دهید و در صورتی که قابلیت افراز نداشت می توانید از طریق دادگاه درخواست فروش مال مشا را تقدیم نمایید.
 

1427- من سال گذشته در صحبت هاي شفاهي با داماد همسرم پيش خريد يک واحد از اپارتمانهايي را که در حال ساخت آن بود انجام دادم وليقولنانمهاي ننوشتيم و چون ايشان به پول نياز داشت من در يک مرحله ۲ و در مرحله بعد ۳ ميليون به او دادم .(در هنگام صحبت هاي اوليه ايشان گفت که شما ۵ ميليون بدهيد.۵ ميليون هم رهن ان است و ۶ميليون هم وام مشارکت دارد. يعني کلا ۱۶ ميليون )متراژ اپارتمان هم ۳۲متر ودر خيابان اتابک تهران است. پس از چندي (پس از پرداخت ۳ميليون) ايشان گفتند اپارتمان گران شده و کمتر از متري ۷۵۰ نمي دهم با وجود اين که پول را گرفته بودند .ما ۴ ميليون ديگر هم اماده کرديم که به او بدهيم گه در همين اثنا خواهر همسرم که سند ملک به نام او بود فوت کرد! و همسرش هم اين پول اخير ار صرف مخارج ..... وي نمود .گذشت تا تير ماه امسال يعني حدودا يک سال پس از صحبت اول ايشان در يک مرحله ۴ و در مرحله بعد۵/۲ ميليون از پول را پس داد بدون اين که حتي اشاره اي به صحبت هاي ما داشته باشد باقي پول را هم هنوز نگرفته ايم ! اما ايشان که کار انحصار روثه را انجام داده اپارتمان ها را به نام فرزندانش کرده و ما در واقع به صورت تمام عيار متضرر شديم ! ۸ ميليون ما که سال قبل به هر حال مي توانستيم با ان يک چنين چيز مشابهي تهيه کنيم هدر رفت و قيمت آپارتمانهاي وي هر کدام حدود ۴۰ تا ۵۰ ميليون شد! حال سوال من اين است که :ايا من مي توانم در اين زمينه با وجود اين که هيچ نوشته کتبي ندارم اعتراض قانوني داشته باشم و يا واقعا بايد اين ضرر را بپذيرم ؟ ( 1386/11/26)
پاسخ:عقد بیع (خرید و فروش) می تواند بصورت شفاهی نیز واقع گردد که همانا ایجاب و قبول طرفین می باشد . لذا شما در مقام اثبات باید از ادله ای ، از جمله گواهی گواهان ، اقرار طرف مقابل و ... در محضر دادگاه ، استفاده نمایید .
 

1426- آيا مي توان از بانک وام ۱۸ ميليوني به نام خودمان بخريم ؟ اگر نه چه طور مي توان وام خريد و به نام کرد ؟چه مراحلي دارد؟ ( 1386/11/26)
پاسخ:علی الاصول چیزی بنام خرید وام بانکی وجود ندارد. یعنی دارنده وام تا آخرین قسط وام ، طرف حساب بانک خواهد بود و شما طی عقدی جداگانه با دارنده وام طرف خواهید بود .
 

1425- اینجانب 60سال است که سرقفلی 2باب مغازه و 285 متر زمین را دارا می باشم حال می خواهم ملک را بفروش بگذارم چند درصد از کل مبلغ به مالک تعلق می گیرد با این توضیح که بنده یک باب مغازه را به برادر خود فروختم و دارای یک باب مغازه و زمین می باشم آیا مالک می تواند در خواست نیمی از مبلغ کل را بنماید؟ ( 1386/11/26)
پاسخ:زمان انعقاد قرار داد اجاره و واگذاری سرقفلی و همچنین شروط مندرج در آن و اختیاراتی که مستأجر بعنوان دارنده سرقفلی دارا می باشد نکات مهمی هستند که باید به آنها توجه نمود در صورت تمایل برای بررسی بیشتر موضوع می توانید با تعیین وقت قبلی از طریق تماس با واحد حقوقی گروه املاک دلتا به شماره ۸۸۹۶۲۴۲۸ در این واحد حضور بهم رسانید .
 

1424- محل آرايشگاه بايد اداري يا تجاري باشه و اصولا مشخصات محل آرايشگاه از نظر قانوني به چه صورت است؟ ( 1386/11/26)
پاسخ:برای کسب اطلاع در این زمینه باید به اتحادیه مربوطه مراجعه نمایید .
 

1423- با سلام ما به یک شخصی وکالت کاری دادیم تا سند ما را تفکیک کنه حالا سند شریک ما را داده و از دادن سند ما سر باز میزند حالا میخواهم بدانم که ما چگونه میتوانیم سند خود را بگیریم ایا میتوانیم المثنی بگیریم ایا او میتواند سند ما را به نام خود کند .( 1386/11/25)
پاسخ:در اين زمينه باید وکالتنامه شما بررسی شود تا حدود اختیارات وکیل و همچنین موارد وکالت مشخص گردد لازم به ذکر است امکان سوء استفاده از سند شما نیز وجود دارد در صورت تمایل برای بررسی بیشتر موضوع می توانید با تعیین وقت قبلی از طریق تماس با واحد حقوقی گروه املاک دلتا به شماره ۸۸۹۶۲۴۲۸ در این واحد حضور بهم رسانید .
 

1422- بنده يک واحد از ۵/۱ دانگ سهم خود از ۴ طبقه را به صورت مبايعه نامه دستي(في مابين) فروخته ام بطوريکه که مالک(موکل) وکالت بلا عزل به سازنده ملک (وکيل) داده و وکيل نيز آن وکالت را بمن تفويض کرده بود و من نسبت به اين وکالت و سهمم اقدام به فروش کردم و حال همان واحد را سازنده(وکيل) به غير نيز دو ماه بعد از من فروخته و در دفتر املاک مبايعه نامه نوشته اند و خريدار دوم آنجا را تصرف کرده است. حالا آيا سازنده(وکيل) حق فروش را داشته و کارش قانوني بوده؟ و اينکه من قبل از آن تاريخ فروختم و از خريدار پول گرفتم و الان خريدار من طرح دعوا کرده تکليف من چيست؟ آيا چون مبايعه نامه ما دستي و براي آنها(خريدار دوم) در دفتر املاک نوشته شده نسبت به ما ارجحيت دارد؟ ولي من شنيده ام از نظر قانوني حق با خريدار اول است. لطفا راهنمايي کنيد.( 1386/11/24)
پاسخ:در این زمینه باید قرارداد مشارکت در ساخت شما و همچنین کلیه مبایعه نامه های تنظیمی و وکالتنامه ها بررسی دقیق شود زیرا که اجازه فروش ، زمان فروش و شرایط فروش و ... در ای


مطالب مشابه :


نمونه اجاره نامه + قرارداد اجاره + فرم اجاره

نمونه اجاره نامه قرار داده ام که می توانید حسب شرایط خود آنرا با نرم افزار ویرایش متن




قرارداد نمونه اجاره نامه

طرف مستاجر، موجر می تواند به موجب قانون مالک و مستاجر نسبت به فسخ اجاره نامه و مغازه




نحوه نوشتن قرارداد اجاره

کرده بود چنانچه اختلافي بروز کند يا عملي انجام دهيد که مخالف متن اجاره نامه




فرم خام مبایعه نامه و اجاره نامه

(robattork) - فرم خام مبایعه نامه و اجاره نامه متن ، گواهي و تصرف در مغازه فوق الذكر




نمونه دادخواست تخليه اماكن تجاري

نظر به اينكه در اجارهنامه حق انتقال به غير (دستگاه آپارتمان / باب مغازه) است به موجب




متن کامل قولنامه ( اجاره نامه ) های جدید و لازم الاجرا

( اجاره نامه ) متن کامل قولنامه ( اجاره نامه ) کسب و کاري براي مغازه




متن اظهارنامه تخلیه به جهت تغییر شغل

آیین نامه اجرایی قانون خدمت وظیفه متن کامل قانون جرایم رایانه




اظهارنامه تخليه به علت واگذاري مورد اجاره از طرف مستاجر به غير

اظهارنامه تخليه به علت واگذاري مورد اجاره از طرف آیین نامه اجرایی متن کامل




سوالات حقوقی

هيچ اجاره نامه اي با فروشنده ندارم .حتي در متن مبايعه نامه مغازه را اجاره دهد




نمونه قراردادهای تجاری و اداری

92- نمونه دیگری از قرارداد اجاره صلح حقوق مغازه شکایت اجاره نامه و نحوه




برچسب :