آشنایی با سلطان «محمد حسین لطیفی» - بیوگرافی بازیگران ، بیوگرافی هنرپیشه ها - سریال های محمد حسین لطیفی

روزنامه هفت صبح: سیروس مقدم، محمد حسین لطیفی و مهران مدیری در همه این سال ها در رأس هرم بهترین کارگردان های تلویزیونی بودند، در این پرونده مروری داریم بر کارنامه آنها. قضاوت درباره میزان موفقیت آنها با شما.

در تلویزیون کارگردان موفق کم نبوده اما کم بوده اند کارگردانانی که خط موفقیت را بگیرند و بیایند تا جایی که اسمشان بر کاری که می سازند بچربد. سیروس مقدم، محمد حسین لطیفی و مهران مدیری از جمله کارگردان هایی هستندکه حضوری مستمر و موفق در تلویزیون داشتهاندو حتی اگر کاری ضعیف ساخته باشند باز هم در کانون توجه ها قرار گرفته اند. مقدم امسال سری دوم پایتخت را روی آنتن داشت، چندی پیش بچه های نسبتا بد را و این روزها مشغول آماده سازی سری سوم پایتخت برای پخش در ایام نوروز است.

از لطیفی ماه رمضان دودکش پخش شد و ماه محرم زمانی برای عاشقی. حکایت مدیری متفاوت از این دو است. او سال 88 بعد از مرد دو هزار چهره در اوج موفقیت به شبکه نمایش خانگی رفت و حالا در این مدیوم سریال هایش را می سازد. بهانه پرونده هفت صبح مقایسه کمی و کیفی آثار این سه کارگردان در بازه هشت ساله یعنی از سال 85 تا 92 است.

لابد می پرسید چرا این چند سال و چرا دیگران در این نمودار نیستند؟ کمبود صفحه. اگر حجم صفحه گنجایش داشت هم تعداد سال ها بیشتر می شد و هم تعداد کارگردان ها. البته ماجرا درباره کارگردانی مثل قاسم جعفری که چند اثر پرمخاطب مثل غریبانه، کمکم کن و خط قرمز را ساخته متفاوت است چون او از یک دوره به بعد نوار حضور و موفقیت تلویزیونی اش پاره شد. در باکس دوم این پرونده هم مروری داشته ایم بر کارنامه رضا عطاران، سعید آقاخانی و حسین سهیلی زاده. این گزارشی است از وضعیت متفاوت سه سلطان تلویزیون.

محمد حسین لطیفی - Mohammad Hosein Latifi

سریال های محمد حسین لطیفی

سریال های محمد حسین لطیفی



- تعداد آثار تلویزیونی: 9

- تعداد آثار سینمایی: 7

تعداد آثار شبکه نمایش خانگی: 2 فصل قلب یخی و ساخت ایران

- تنوع ژانر: در همه ژانرها فیلم وسریال ساخته

- سریال مناسبتی: وفا (نوروز)، نردبام آسمان، دودکش (رمضان)، زمانی برای عاشقی (محرم)

- موفق ترین سریال: وفا/ صاحبدلان

پادشاه بی تاج و تخت

بی شک محمدحسین لطیفی تا قبل از سال 86 و پیش از ساخت سریال «نردبام آسمان» بی رقیب ترین کارگردان تلویزیون بود. کارگردانی که آثارش هم مخاطب عام را راضی می کردو هم مخاطب خاص. او جزو معدود کارگردانان تلویزیونیبود که آثارش با اقبال خوب منتقدان هم روبرو می شد و به این ترتیب هر دو طیف مخاطبان از او راضی بودنداما سیر نزولی لطیفی از زمانی شروع شد که او راهش را از تلویزیون کج کردو به سمت شبکه نمایش خانگی رفت. شکست های پی در پی اش در شبکه نمایش خانگی وسینما از سال 88 به بعد موجب شد تا او برای احیای دوباره خود به سمت تلویزیون بیاید. او درست در روزهای نداری تلویزیون به این رسانه رازگشت اما همچنان سنگین ترین قراردادها را می بندد و به مانند روزهای اوجش پر کار است.

صاحبدلان و روز سوم

لطیفی «وفا» را در سال 84 ساخت و نوروز 85 پخش شد. موفقیت این سریال، به شکل اعجاب آوری شکست «فرار بزرگ» او را جبران کرد. به نحوی که بلافاصله شبکه یک به او سریال رمضانی اش را سفارش داد. او جزو معدود کارگردانان سریال های مناسبتی است که سریالش را با فیلمنامه ای کامل و بازنویسی شده شروع کرد و همین خود به نقطه قوت سریال تبدیل شد. این سریال به یکی از تاثیرگذارترین سریال های مذهبی تلویزیون در سال های اخیر تبدیل و موجب شد تا لطیفی جایگاهش را بیش از بیش در تلویزیون تثبیت کند. او بلافاصله بعد از ساخت این سریال با حضور بازیگران اصلی «صاحبدلان»، فیلم جنگی «روز سوم» را ساخت. فیلمی که برایش سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را به ارمغان آورد.

توفیق اجباری

موفقیت تجاری و پی در پی فیلم های لطیفی او را به کارگردانی بی رقیب در سینما تبدیل کرد اما فروش میلیاردی و غیرقابل پیش بینی «اخراجی ها» و ظهور پدیده ای به نام «مسعود ده نمکی» موجب شد تا لطیفی به نوعی احساس خطر کند و درصدد دفاع از نام و اعتبار خود بربیاید. بر همین اساس او بلافاصله و از میان تمامی پیشنهادهای سینمایی اش با هوشیاری تمام پروژه «توفیق اجباری» را وارد پروسه تولید کردکه قرار بود تصویرگر بخشی از زندگی کاری محمدرضا گلزار باشد. حضور گلزار و رواج این شایعه که فیلم روایتگر زندگی شخصی اوست، موجب شد تا «توفیق اجباری» به فروشی میلیاردی برسد. لطیفی این فیلم را اواخر فروردین کلید زد و اوایل پاییز آن را روانه پرده سینماها کرد.

محمد حسین لطیفی و همسرش

محمد حسین لطیفی و همسرش



نردبام آسمان

لطیفی حالا هم در سینما و هم در تلویزیون برای خودش بروبیایی پیدا کرده او طی دو سال گذشته برنامه کاری اش را به نوعی تنظیم کرد که به شکل یکی در میان یک کار برای تلویزیون و یک کار برای سینما بسازد، اما در اوج این سر شلوغی ها به یکباره به پیشنهاد سیما فیلم برای به سرانجام رساندن پروژه شکست خورده «شهر آشوب» پاسخ مثبت می دهد. سریالی که فصلی از آن را یدالله صمدی ساخته بودو لطیفی قرار شد تا فصل دیگرش را بسازد اما در تعامل با مسئولین سیما فیلم تصمیم گرفت تا سریال مجزا از آن پروژه بسازد. سریالی که در نهایت «نردبام آسمان» نام گرفت. لطیفی با قبول این سریال تاریخی، پروژه رفت و آمدش به سینما و تلویزیون را تعطیل کرد.

نردبام آسمان

دست خالی تلویزیون در رمضان 1388 موجب شد تا سریال تاریخی و الف ویژه محمد حسین لطیفی وارد کنداکتور رمضان شود، بر همین اساس او بیشتر وقت خود را در نیمه اول سال 88 معطوف به آماده سازی سریال «نردبام آسمان» کرد. سریالی که با توجه به حجم بالای جلوه های بصری اش وقت زیادی از لطیفی گرفت و او نتوانست در همان ایام سریال دیگری را در دست بگیرد. او بعد از پخش این سریال نیمه دوم سال 88 را صرف بالا و پایین کردن پیشنهادهایش کردکه در نهایت در همین سال تصمیم به تولید سریال «قلب یخی» برای پخش در شبکه نمایش خانگی گرفت. سریالی که مقدماتش از همان روزها شروع شد تا اینکه در نهایت در سال 1389 کلید خورد.

قلب یخی 1

او در شرایطی پا به شبکه نمایش خانگی گذاشت که در تلویزیون برای خودش بروبیایی داشت و تهیه کنندگان برای کار با او سر و دست می شکستند اما با اینحال ترجیح داد که از تلویزیون بیرون بزند و به دور از ممیزی های رایج تلویزیون با دستی باز برای شبکه نمایش خانگی سریال بسازد تا به این شکل رقیبی هم برای تلویزیون بتراشد. «قلب یخی» با حضور بازیگران مطرح کلید خورد و با کلی جار و جنجال به بازار آمد. فروش خوب هفته های ابتدایی موجب شد تا لطیفی بوی موفقیت را حس کند اما آغاز ممیزی ها و پخش نامناسب از یکسو و آغاز توزیع سریال «قهوه تلخ» سرنوشتی دیگر برای لطیفی رقم زد. از همین جا داستان شکست لطیفی در شبکه نمایش خانگی کلید خورد.

قلب یخی 2/ ساخت ایران

او همه عزمش را جزم کردتا در فصل دو قلب یخی، ضعف ها و کاستی های فصل یک را جبران کند، اما ممیزی های متعدد فیلمنامه و عدم تمرکز لطیفی روی کارگردانی سریال از یکسو و توزیع نامناسب سریال موجب شکست دوباره او در شبکه نمایش خانگی شد. او برای فرار از بار شکست این سریال از کارگردانی فصل سوم مجموعه انصراف داد و در مصاحبه ای همه تقصیرها و ضعف های «قلب یخی» را به تهیه کننده نسبت داد. او برای اثبات خود، بلافاصله در همان سال با دوست قدیمی اش منصور سهراب پور برای ساخت سریال کمدی «ساخت ایران» برای شبکه نمایش خانگی به توافق رسید، اما هرج و مرج حاکم بر سریال و بلاتکلیفی فیلمنامه در نهایت شکستی دیگر برای لطیفی به ارمغان آورد.

,آشنایی با سلطان «محمد حسین لطیفی» محمد حسین لطیفی,سریال,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها



دودکش

لطیفی که به تاج و تخت خود در تلویزیون لگد زد و راهش را به سمت شبکه نمایش خانگی کج کرد، بعد از شکستی همه جانبه در این عرصه دوباره به تلویزیون آمدتا شاید بتواند تاج و تخت گذشته اش را به دست بیاورد. او هر چند برای احیای دوباره اش نیاز به حضور مجدد در تلویزیون داشت اما با اینحال با عقد قراردادی سنگین که گفته می شود یکی از گرانترین قراردادهای چند سال اخیر تلویزیون بوده، سریال کمدی «دودکش» را در زمستان 91 کلید زد. اوبرای تضمین موفقیت سریالش از زوج موفق و امتحان پس داده «هومن برق نورد/ بهنام تشکر» استفاده کرد که البته جواب مناسب هم گرفت. سریال با وجود ضعف های متعددش به خاطر درخشش برق نورد و تکیه کلام هایش توانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد.

زمانی برای عاشقی

در روزهای میانی پخش «دودکش» خبر ساخت سریالی توسط او برای محرم در شبکه تهران رسانه ای شد. سریالی که نتوانست انتظارات را برآورده کند. خودش در گفتگوهای متعدد به ضعف آن اعتراف کرد. هر چند این سریال توفیقی برای لطیفی نبود و به نوعی یک عقبگرد برای او محسوب می شد اما این شکست همه جانبه هم مانع از پیشنهادهای تهیه کنندگان تلویزیون به او نشد، به نحوی که بعد از این سریال او همزمان با سیما فیلم و شبکه سه قرارداد ساخت سریال بست که البته حاشیه هایی را به همراه داشت.

,