امام زاده داوود زیارت روی قله‌های البرز - تعبیر خواب در امامزاده داوود

زیارت روی قله‌های البرز


تعبیر خواب در امامزاده داوود

تعبیر خواب در امامزاده داوود

در دهی به نام امامزاده داود (ع) و بر فراز قلل مرتفع و سر به آسمان کشیده کوه‌های جنوب غربی توچال یکی از بقعه‌های مشهور تهران به نام بقعه متبرکه حضرت امامزاده داود (ع) ملقب به شرف‌الدین قرار گرفته است. امامزاده ای که باید آن را در فاصله 28 کیلومتری تهران ببینید که دسترسی به آن از طریق جاده آسفالته کن سولقان، 15 کیلومتری شمال فرحزاد و نزدیک به روستای گیکا، امکانپذیر است.


 

 کتاب‌های تاریخی را که ورق بزنید، می‌بینید که نسب شریف امامزاده داود (ع) با 10 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد و گفته می‌شود که ایشان به همراه بستگانش در همراهی امام هشتم شیعیان به ایران آمده و کشته شدند.

در گذشته بقعه امامزاده داود (ع) عبارت از ساختمان‌های سنگی مشتمل بر صحن و طاقنماهایی کم عمق در اطراف بود که حرم و ایوان‌های کوچک هم در سمت جنوب قرار داشت و گنبد آن از شیروانی سبز رنگ ساخته شده بود و بقیه پوشش بنا را با کاهگل پوشانیده بودند.

بنای اصلی بقعه به قبل از دوران صفویه تخمین زده می‌شود. در دهه‌های قبل، به تدریج طاقنماهای سنگی اطراف صحن به اتاق‌های یک طبقه با نمای آجر و پوشش شیروانی تبدیل شده و در طرفین دره و قسمت شمالی بقعه نیز حیاط‌ها، اتاق‌ها و بناهای مورد نیاز زائران افزوده شده است.

تعبیر خواب امام زاده داوود

تعبیر خواب امام زاده داوود

بنای فعلی امامزاده داود (ع) که شامل حرم 8 ضلعی به طول شرقی و غربی 6 متر و عرض تقریبی 5 متر و سرداب زیر آن است، در زمان فتحعلی شاه قاجار به جای بنای قدیمی که یقیناً برج ساده سنگی بی پیرایه‌ای بیش نبوده، ساخته شده است.

در سال‌های اخیر نیز گنبدی مطلّا و شلجمی شکل با ساقه بسیار مرتفع و دو گلدسته مطلّا مزین به کتیبه‌های قرآنی بر فراز بقعه احداث شده است. از آثار تاریخی بقعه که تاکنون به جای مانده سنگ قبر امامزاده مربوط به زمان قاجار و نیز دو در ورودی به حرم است که مشتمل بر کتیبه‌هایی است به خط نستعلیق برجسته که به دوره قاجاریه و تاریخ 1240 ق مربوط می‌شود.

زیارت روی قله‌های البرز

نمای داخلی حرم تماماً آینه‌کاری است و به کتیبه‌های قرآنی و ادعیه با خطوط ثلث و نسخ جلی جدید تزیین یافته است؛ ضریح قدیمی بقعه چوبی و سبک معروف به جعفر بوده که به جای آن ضریح فولادی مشبک به سبک گوی و ماسوره ساخته‌اند که بر روی آن اشعار فارسی، کتیبه قرآنی و اسماء جلاله نقش بسته است.

در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف به منظور توسعه، بازسازی و نیز زیباسازی آستانه مبارکه امامزاده داود (ع) و محیط اطراف آن طرح جامعی تهیه کرده که قسمت‌هایی از آن شامل استحکام سازی صحن جنوبی و بقیه طرح‌ها در دست اقدام است.

علاوه بر امکانات رفاهی موجود در شهرک امامزاده داود (ع) همچون مسافرخانه‌ها، رستوران‌ها و بازارچه که جهت رفاه زائران تاکنون به وجود آمده، خود بقعه نیز دارای امکانات و تسهیلات رفاهی مطلوبی از قبیل زائر سرا، درمانگاه، کتابخانه، واحد فرهنگی و فروشگاه است که در اختیار زائران مشتاق و دوستداران اهل بیت (ع) قرار دارند.

بد نیست بدانید که آب مورد نیاز منطقه و بقعه مطهر هم توسط منبع‌هایی که در دل کوه ایجاد شده است، تأمین می‌شود و به وسیله اداره بهداشت مورد رسیدگی و نظارت قرار می‌گیرد.

زیارت روی قله‌های البرز

اما اگر گذارتان به امامزاده داود افتاد، می‌توانید سری هم به در دره‌های مجاور امام‌زاده بزنید که در سمت مغرب و جنوب غربی آن، در آبادی‌های رندان و سنگان بقعه‌هایی به نام امام‌زاده عمادالدین پدر امام‌زاده داود و امام‌زاده علاءالدین و امام‌زاده قاسم و امام‌زاده عقیل برادران امام‌زاده داود وجود دارند.

این جاده آسفالته بوده و در واقع مسیر اصلی این امامزاده به شمار می‌رود. اما مسیر دیگری برای رسیدن به این امامزاده وجود دارد که از دره کنار رودخانه فرحزاد گذشته و بعد از طی حدود 15 کیلومتر به امامزاده داوود می‌رسد. آرامگاه امامزاده داوود در انتهای جاده کن قرار دارد که طول این جاده در حدود 25 کیلومتر است و تا حدودی خاکی و نامناسب است. اما در عوض به دلیل وجود مناظر طبیعی و دیدنی و همچنین وجود رودخانه‌ای کوچک در مسیر، این راه به صورت یکی از جذابیت‌های تفریحی شهر تهران در آمده و گردشگران زیادی از آن استفاده می‌کنند. مسیر فرحزاد به امامزاده داوود از محله فرحزاد (انتهای اتوبان یادگار امام) شروع شده و پس از حدود 4 ساعت پیاده روی با شیب ملایم در میان دره، به مسیر کوهستانی تبدیل شده و با طی حدود 2 ساعت راه در این شرایط در نهایت به امامزاده داوود منتهی می‌شود.
برگرفته از فارس، کتاب اول، جام جم


,