پذیرایی در مراسم خواستگاری - پذیرایی خواستگاری شیک


پذیرایی خواستگاری شیک

پذیرایی خواستگاری شیک

 

پوشاک و لباس شما در همان نگاه اول، ناخواسته معرف شما خواهد بود. بنابراین نباید این مسئله ی مهم را نادیده بگیرید و به سادگی از آن بگذرید. هر لباسی راکه برای روز خواستگاری خود انتخاب می کنید، گذشته از مدل و رنگ باید برازنده ی سن و اندام شما باشد. یکی ازاصول پذیرایی قدیمی و سنتی درمجلس خواستگاری ، مراسم چای گرداندن است.

 

در قدیم از طریق این رسم، دختر برای نخستین بار اجازه می یافت که در جمع خانواده ی داماد حضور یابد. از سوی دیگر حسن سلیقه ی دختر نیز به طور کلی در نحوه ی پذیرایی کردن او با چای سنجیده می شد. امروز گرچه این سنت دگرگون شده است و در بسیاری از موارد به مفهوم اجازه ی ورود دختربه مجلس خواستگاری نمی با شد، اما همچنان پا بر جاست. بهتر است پس از ورود و جای گزین شدن میهمانان و احوال پرسی های اولیه، سینی چای را خود عروس خانم بیاورد و به میهمانان تعارف کند. در دم کردن چای موارد زیر را در نظر بگیرید چای مرغوب با رنگ وعطر خوب تهیه کنید. پیش از مراسم، چای مورد نظر را استفاده کرده و آزموده باشید.

 

مراقب باشید که چای دم نکشیده و کهنه جوش نباشد. در نظر بگیرید که حدود بیست دقیقه برای دم کشیدن یک چای خوب ضروری است. تعداد میهمانان را در پیمانه کردن چای درنظر بگیرید، طوری که در هر دور بتوانید از تمامی آن ها پذیرایی کنید. توجه داشته باشید که سینی چای، استکان ها و قاشق های چایی خوری بدون لکه و خشک باشد. از دستگیره ها و دستمال های تمیز و بدون کرک برای خشک کردن وسایل چای خوری استفاده کنید.

 

برای بدست آوردن کیفیت بهتر، چای را در قوری چینی دم کنید. در ریختن چای، ابتدا استکان ها را بیرون از سینی قرار دهید و پس از گذاشتن ته هر استکان روی پارچه ی خشک آن را داخل سینی بچینید. چای را از لبه ی کناره ی استکان، با فاصله ی کم و به آرامی بریزید تا کف نکند. در صورت کف کردن چای با قاشق کف ها را جمع کنید یا کمی صبر کنید تا از بین برود. برای جلو گیری از ریختن احتمالی چای در نعلبکی ها، آن ها را جداگانه در سینی کنار استکان بچینید. نیم بند انگشت از سر استکان چای را خالی بگذارید. به گمان آن که نوشیدن چای در فنجان رسمی تر است، زیرا بسیاری طبق سنت دیرین ما دوست دارند که رنگ چای ببینند و نوشیدن چای در استکان هم سنتی تر است.

 

پس از ریختن چای برای میهمان ها، بی درنگ قوری دیگری دم کنید، سپس کتری یا سماو را پر از آب نمایید. سینی چای را با فاصله ی کمی از خود و زیر سینه بگیرید. چای را به ترتیب سن تعارف کنید. یکی از زنان جوان خانواده ی دختر می تواند همراه با گرداندن سینی چای، عروس را با تعارف قند همراهی کند. بهتر است به صورت سنتی قند کله ای خورد شده مورد استفاده قرار گیرد. از پر کردن قند دان با قند های خیلی درشت یا خیلی ریز خودداری کنید. از گذاشتن قنددان متعدد در محل پذیرایی خودداری کنید. پس از تعارف یک قنددان و گذاشتن آن در یک سوی میز، کافیست.

 

تعارف را از مسن ترین زن خانواده ی داماد که می تواند مادر یا مادر بزرگ او باشد، آغاز کنید. در تعارف سینی چای و نعلبکی به دیگران پشت نکنیدواز یک سوی میهمان سینی را به او تعارف کنید. تا از بر داشتن کامل چای و نعلبکی مطمئن نشده اید، از جای خود حرکت نکنید و سراغ میهمان بعدی نروید. حین پذیرایی با چای سعی کنید از صحبت کردن خودداری نمایید تا حواستان جمع باشد و تعادل خود را از دست ندهید. در تعارف چای به داماد بیش از دیگران در برابر او درنگ کنید با سرعت از مقابلش نگذرید. اگر بچه ای در جمع حضور دارد، خودتان برای او چای بگذارید. می توانید با قرار دادن یک گلدان بلوری کوچک و یک شاخه ی گل کوتاه در سینی چای، منظره ی بدیعی به وجود آورید. افزودن برخی مواد مطعر ماننده هل کوبیده یا دارچین به چای صلاح نیست، زیرا برخی آن را نمی پسندند.

 

می توانید با ریختن یک سر قاشق چایی خوری وانیل در قنددان، قند هارا خوشبو وخوش طمع کنید. توجه کنید که چای شما کم رنگ یا پر رنگ نباشد.برای ریختن یک چای خوش رنگ، ریختن یک چهارم چای دم کشیده و سه چهارم آب جوش معمولا کافی است. اگر چای میهمانان بر اثر مشغول شدن سرد شد، به آن توجه نشان دهید وبپرسید از آن ها برایشان چای داغ بیاورید. نگذارید مدتی طولانی استکان های خالی چای روی میز باقی بماند وحداکثر پس از ده دقیقه آنها را جمع کنید. کمی پس از صرف چای اول، مادر عروس از میهمانان سۆال کند که آیا چای دیگری میل دارند.

برگرفته از مجله خانواده/تبیان


گردآوری سرگرمی برگزیده ها
,