استرس و بارداری - دعا برای سالم بودن جنین

دعا برای سالم بودن جنین

دعا برای سالم بودن جنین

نی نی سایت: در زمان بارداری تغییرات زیادی رخ می دهد. بدن زن باردار، احساسات و شیوه زندگی او دست خوش تغییر و تحول قرار می گیرد. ممکن است خانمهای باردار با گرمی به استقبال این تغییرات بروند اما این تغییرات قادر هستند تا استرس های جدیدی را به زندگی آنها اضافه کنند.
استرس داشتن، در طول دوران بارداری یک امر طبیعی محسوب می شود. اما زیاد بودن آن ممکن است برای زن باردار تولید ناراحتی کند. از جمله مشکلاتی که در اثر استرس در طول بارداری بوجود می آید می توان به بی خوابی، سردرد ، بی اشتها ئی و پرخوری اشاره کرد.

چنانچه استرس در سطح بالا، در طول بارداری برای مدت زیادی ادامه یابد باعث می شود تا به سلامت ی لطمه وارد کند. فشار خون بالا و سوزش سر دل از جمله این مشکلات هستند. در این زمان این نوع استرس می تواند خطر تولد نوزاد نارس را افزایش دهد . در حقیقت ممکن است نوزاد قبل از هفته 37 متولد بشود زمانی که هنوز رشد او در رحم مادر تکمیل نشده است.  نوزادانی که زودتر از موعد مقرر به دنیا می آیند، از لحاظ سلامت ی بیشتر دچار مشکل شده یا با کمبود وزن روبرو می شوند.


علتهای پیدایش استرس در بارداری کدامند

دلایل استرس برای هر خانمی متفاوت است. اما بعضی از علتهای شایع که برای خانمهای باردار مشترک است. بعضی از این دلایل عبارتند از:
·    حالتهای تهوع، یبوست، خستگی و کمردرد که خانمها در طول بارداری با آن روبرو هستند.
·    تغییرات هورمونی می توانند احساسات و عواطف را تغییر دهند. نوسان خلق و خو، کنترل استرس را سخت تر می کند.
·    احساس نگرانی درمورد نحوه زایمان و تولد نوزاد یا چگونگی مراقبت از نوزاد.
·    کار بیرون از منزل و رسیدگی به وظایف و مسئولیتهای کاری.
·    اتفاقات ناخواسته و پیش بینی نشده ای که ممکن است در طول زندگی برای هر کسی پیش بیاید.
استرسهایی که باعث بوجود آمدن مشکلات در طول بارداری می شوند
تمام استرسها بد نیستند. زمانی که بتوانید استرس را به درستی کنترل کنید، یک استرس کوچک می تواند شما را وارد یک چالش جدید کند. استرسهای معمولی مانند مشغلات کار بیرون از منزل یا گیر کردن در ترافیک مشکلات خاصی برای بارداری بوجود نمی آورد.
 بهتر است خاطرنشان کنیم بیشتر خانمهایی که استرسهای جدی در طول دوره بارداری داشتند، نوزادان سالمی را به دنیا آوردند. اما چنانچه با این نوع از استرسها روبرو هستید بهتر است بیشتر محتاط باشید.
·    اتفاقات ناخوشایند در زندگی: این اتفاقات ممکن است در طول زندگی برای هر شخصی بوجود بیاید. طلاق ، بیماریهای جدی یا مرگ ناگهانی در بین افراد خانواده، از دست دادن شغل یا خانه.
·    اتفاقات مصیبت بار: به طور مثال زلزله، جنگ یا طوفان
·    استرسهای طولانی مدت: این نوع استرس احتمال دارد در اثر مشکلات مالی پدیدار شود. غمگین بودن،  مشکلات جسمانی یا افسردگی ، یک وضعیت پزشکی است و زمانی که احساس قوی از غم و اندوه برای دوره های طولانی از زمان ادامه داشته باشد، به شخص اجازه نمی دهد تا به شرایط عادی در زندگی برگردد.
·    نژادپرستی: بسیاری از خانمها ممکن است در طول زندگی با فشارهای عصبی ناشی از تبعیض نژادی روبرو شوند.
·    استرسهای مرتبط با بارداری : بعضی از خانمها ممکن است درباره بارداری احساس فشار روحی و استرس داشته باشند. نگرانی درمورد سقط شدن جنین ، سالم بودن جنین و نوزاد خود ، نگرانی درباره مادر شدن و چطور آنها می توانند یک زایمان خوب و موفق داشته باشند.

چگونه استرس سبب مشکلات در بارداری می شود

محققان دانشگاههای لندن و مراکز مشاوره بیمارستانهای انگلستان، سطح هورمون استرس کورتیزول را در 267 زن باردار اندازه گیری کرده اند. هنگامی که شما دستپاچه و دلواپس می شوید، کورتیزل به داخل خون وارد شده و به بدن کمک می کند تا در برابر استرس آرامش خود را حفظ کند. این وضعیت برای مدت زمان کوتاهی خوب است. اما استرسهای طولانی مدت می توانند باعث خستگی، افسردگی و به ندرت بیماری شود.  

دانشمندان از خون مادر و مایع آمنیوتیک که در اطراف جنین وجود دارد نمونه برداری کرده اند.  در نتیجه این تحقیقات آنها دریافتند، در هفته های 17 بارداری یا بیشتر از آن سطح بالای کورتیزول در خون مادر در سطوح بالاتر، در مایع آمنیوتیک منعکس می شود. مایع آمنیوتیک عمدتا توسط جنین ساخته می شود و این یک شاخص خوب از قرار گرفتن خود در معرض طیف وسیعی از مواد از جمله هورمونها است.


اطلاعات کامل و دقیقی از تاثیرات استرس در بارداری به دست نیامده است اما استرسهای مرتبط با هورمونهای بارداری ممکن است یک نقشی در مشکلات شایع در بارداری داشته باشد. استرسهای جدی یا طولانی مدت ممکن است روی سیستم ایمنی خانم باردار تاثیر بگذارد. این احتمال خطر عفونت رحم را  افزایش می دهد. این نوع از عفونت نیز می تواند باعث تولد زودهنگام جنین شود.

استرس ممکن است به زن باردار اجازه تصمیم گیری درست در شرایط خاص را ندهد. بعضی از خانم ها بوسیله سیگار کشیدن، مصرف الکل یا داروهای آرامبخش که منجر به بروز مشکلاتی در بارداری   می شود سعی می کنند با استرس مقابله کنند.


آیا استرس در بارداری می تواند در زندگی آینده نوزاد تاثیر داشته باشد

مطالعات نشان داده است استرس های شدید در طول دوره بارداری می تواند سبب بروز مشکلاتی در دوران کودکی شود. مشکل در تمرکز کردن و ترسو بودن یکی از این مشکلات بوده و احتمال می رود که استرس در رشد مغز جنین یا سیستم ایمنی او تاثیر بگذارد. بعضی دیگر از مطالعات نشان داده است که کودکان ی که مادر آنها در دوران بارداری از استرس شدیدی برخوردار بوده اند، نسبت به سایر کودکان از هوش کمتری برخوردار هستند.
چگونه می توان در طول دوره بارداری استرس را کاهش داد

·    چه چیزهایی باعث می شود تا شما دچار استرس شوید. آنها را شناسایی کنید و درباره آنها با همسر خود، دوست و یا پزشک صحبت کنید.
·    مشکلات و ناراحتی هایی که در اثر بارداری بوجود می آید موقتی هستند. با پزشک خود درباره کنترل کردن این مشکلات صحبت کنید.
·    خودتان را سالم و متناسب نگه دارید. تغذیه سالم داشته باشید، سعی کنید تا نفسهای عمیق کشیده و به اندازه کافی ورزش کنید. ورزش به کاهش استرس و جلوگیری از بروز مشکلات شایع در بارداری کمک می کند.
·    از انجام دادن فعالیتهایی که برای شما لازم نیست خودداری کنید.
·    یک تیم حمایت کننده برای خود تشکیل دهید. همسر، خانواده و دوستان. از پزشک خود درباره منابعی از انجمنهایی که می توانند به شما در این زمینه کمک کنند اطلاعات کسب کنید.
·    از افرادی که قابل اعتماد شما هستند کمک بگیرید. کمک آنها را در زمانی که به شما پیشنهاد کمک می کنند بپذیرید.
·    سعی تا فعالیتهایی برای بدست آوردن آرامش جسم و روح انجام دهید. یوگا یا مدیتیشن.
·    در کلاسهای آموزش و آمادگی برای زایمان شرکت کنید. با این کار شما خواهید دانست که چه چیز در انتظار شما است و نوزاد شما چه زمانی به دنیا می آید.
·    اگر احساس می کنید که ممکن است دچار افسردگی شوید با پزشک متخصص صحبت کنید. راههای زیادی برای برطرف کردن آن وجود دارد
.

گردآوری سایت کودک آکا
پیشگیری بهتر از پشیمانی است - برگزیده ها
پیشگیری بهتر از پشیمانی است - برگزیده ها

پیشگیری بهتر از پشیمانی است نکات لازم و دانستنی پیش از بارداری اساسی‏ترین راهکار تربیت فرزند، پاک و طاهر بودن نطفه از حرام است. سعادت و شقاوت هر انسان تا حدود زیادیبستگی به طریقه تشکیل بنیان او در زمان آغاز بارداری است...
تخمک گذاری چیست ؟ - برگزیده ها
تخمک گذاری چیست؟ - برگزیده ها

تخمک گذاری چیست ؟ تخمک گذاری به زمانی گفته می شود که یک تخمک (یا در برخی موارد نادر بطور طبیعی بیشتر از یک تخمک ) از تخمدان آزاد می شود و این زمان را "دوره باروری " در سیکل قاعدگی می نامند. ...
برنامه ریزی برای بارداری - برگزیده ها
برنامه ریزی برای بارداری - برگزیده ها

برنامه ریزی برای بارداری روش زندگی شما، سلامت کودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری ، می توانید اتفاقات را پیش بینی کنید؛ در انتظار پیشامدهای خوب باشید و اگر واقعه ناخوشایند رخ داد برای مقابله...
گردآوری سایت کودک آکا
,