علائم میگرن در کودکان - علایم میگرن در کودکان



علایم میگرن در کودکان

علایم میگرن در کودکان

مگیرن سر درد ضرباندار و یکطرفه است و با علائمی مانند تهوع و استفراغ همراه است

 بسیاری فکر می کنند سردرد و حملات میگرن ی تنها مختص به بزرگسالان است، اما سردرد در کودکان هم جزو موارد نسبتا شایع در مراجعه به مراکز درمانی است. یکی از شایع ترین دلایل این سردرد ها نیز میگرن است. این نوع از سردرد در 5 تا 10 درصد از کودکان دیده می شود بنابراین ضروری است که خانواده ها در مورد این بیماری و راه های پیشگیری و درمان آن آگاهی لازم را داشته باشند.

علائم میگرن
میگرن ممکن است به صورت حمله ای و حاد شروع شود و ساعت ها یا حتی روزها ادامه داشته باشد. این سردرد ضرباندار و یکطرفه بوده و با علائمی مانند تهوع و استفراغ همراه است. گریز از نور، صدا و گاهی گریز از رایحه هایی مانند عطر و ادکلن یا گل و... نیز در بعضی از بیماران وجود دارد.

میگرن در کودکان پس از شروع به صورت پیوسته ادامه یافته و شدت می گیرد. میگرن ممکن است یک ساعت یا حتی تا 3 روز ادامه داشته باشد و بعد از این دوره برطرف شود؛ البته در بیشتر موارد بعد از یک یا چند روز خاموشی بیماری مجدد عود می کند. نکته مهم دیگری که باید در تشخیص این بیماری مد نظر قرار گیرد امکان وجود علائم مشابه میگرن در بیماری هایی نظیر سینوزیت ، عفونت های سیستم تنفسی فوقانی، مننژیت و تومورهای ناحیه سر و گردن است. در صورت وجود علائم هشدار همراه سردرد مثل تب، سفتی گردن، سردرد صبحگاهی یا سردرد با الگوی متفاوت از میگرن باید سریعا به پزشک مراجعه کرد تا با گرفتن شرح حال، معاینه فیزیکی، آزمایشات و روش های تصویربرداری از جمله سی تی اسکن و ام آر آی مغز ، بیماری زودتر و دقیق تر تشخیص داده شده و نسبت به درمان سریع تر آن اقدام شود.
 
علل میگرن در کودکان
دلیل بروز سردرد میگرن ی ناشناخته است؛ البته فرضیه ها، احتمال انقباض عروق مغزی را مطرح می کنند. با این حال یافته های قابل اعتماد اندکی در شناسایی عوامل خطر در رابطه با میگرن کودکان وجود دارد. محققان استرس، غذاهای خاص، ورزش و عادت ماهانه (در دختران) را از عوامل احتمالی در بروز و تشدید میگرن می دانند.

,میگرن, درمان میگرن, علائم میگرن,بیماری های کودکان ,بیماری نوزاد ,بیماری کودک

میگرن در پسران در دوران قبل از بلوغ و در دختران در دوران پس از بلوغ شایع تر است

 
رابطه ی میگرن و جنسیت
میگرن در دختران و پسران به یک نسبت مشاهده می شود؛ تنها تفاوت در زمان بروز آن است. به صورتی که بروز بیماری برای اولین بار در پسران در دوران قبل از بلوغ و در دختران در دوران پس از بلوغ شایع تر است. سابقه خانوادگی و ارث در بروز و شیوع میگرن در کودکان تاثیر زیادی دارد.

روش هایی وجود دارند که می توانند از حملات میگرن در کودکان پیشگیری کرده یا شدت حملات را کاهش دهند:
ـ دورکردن کودک از محرک های خارجی مثل نور، صداها و بوهای محرک
ـ تجویز داروهای مسکن و پیشگیری کننده تحت نظر متخصص کودکان یا مغز و اعصاب
ـ خواباندن کودک در اتاق تاریک و آرام (حین حمله)
ـ قرار دادن کمپرس یخ روی صورت و چشم ها (حین حمله)
ـ دور کردن کودک از استرس و کم کردن فعالیت زیاد جسمانی او
ـ پرهیز از مصرف مواد محرک مثل شکلات، قهوه و کافی میکس، آجیل، پنیر و گوشت های فرآوری شده(سوسیس و کالباس)

خانواده ها نقش بسیار مهمی در تشخیص بموقع، پیشگیری، درمان و تشخیص میگرن در کودکان و نوجوانان دارند، بنابراین باید با دقت به شکایت های فرزندان و علائمی که آنها می گویند، توجه کنند تا درمان به تاخیر نیفتد.

درمان میگرن کودکان
به نظر می رسد بیش از نیمی از کودکان مبتلا، بعد از بلوغ خودبه خود درمان می شوند؛ اما میگرن ی که در نوجوانی شروع می شود، اغلب تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند. گرچه تعداد حملات و شدت آنها با گذشت زمان کمتر می شود.

منبع:جام جم


,