تامپون چیست؟ + روش استفاده از تامپون -آکا - روش صحیح استفاده از هندزفری

برگزیده ها: تامپون چیست؟ + روش استفاده از تامپون تامپون چیست؟ تامپون ابزاری بهداشتی است که به جای نوار بهداشتی از آن استفاده می شود. با روش استفاده از تامپون آشنا شوید. نوار بهداشتی تامپون

روش صحیح استفاده از هندزفری

روش صحیح استفاده از هندزفری

برگزیده ها: تامپون چیست؟ + روش استفاده از تامپون


تامپون چیست؟

تامپون (Tampon) وسیله ای بهداشتی به شکل استوانه است که خانم ها در ایام عادت ماهانه همانند نوار بهداشتی ، اما به گونه ای متفاوت از آن استفاده می کنند. بر خلاف نوار بهداشتی که در زمان استفاده بر روی سطح آلت تناسلی زنانه قرار می گیرد، تامپون در داخل واژن فرو می رود و با جذب خون ، مانع بیرون آمدن آن از بدن می شود. جنس این وسیله بهداشتی معمولاً از پنبه است و با استفاده از یک ابزار فروکننده (Applicator) در داخل واژن قرار داده می شود و پس از استفاده، به وسیله نخی که در انتهای آن وجود دارد به بیرون کشیده می شود. نوع دیگری از این وسیله بهداشتی ، تامپون انگشتی است که بدون فروکننده فروخته می شود و با دست در محل خود قرار می گیرد.


درجات جذب تامپون

به گزارش برگزیده ها: تامپون ها با درجات جذب خون متفاوتی در بازار موجود هستند:

  • ضعیف: ۶ گرم یا کمتر
  • معمولی: ۶ تا ۹ گرم
  • خوب: ۹ تا ۱۲ گرم
  • خیلی خوب: ۱۲ تا ۱۵ گرم
  • عالی: ۱۵ تا ۱۸ گرم

شما باید تامپون هائى با قدرت جذب کم مثل پِلِى تکسِ اِسلندر-رگولار (Playtex Slender-Regular)، یا رگولار (Regular)، یا تامپاکس جونیور (Tampax Junior)، اِسلندر- رگولار (Slender-Regular)، یا آُریجینال-رگولار (Original-Regular)، را انتخاب کنید. تامپون ها را باید هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار عوض کنید و بطور متناوب از تامپون و نوار بهداشتى استفاده کنید.

چند نکته:

  • هرگز در طول شب از آن استفاده نکنید.
  • از به کارگیرى تامپون هاى حاوى مواد خوشبوکننده پرهیز کنید؛ زیرا آنها از ایجاد بو جلوگیرى نمى کنند و ممکن است به راحتى باعث ایجاد بثورات ناشى از حساسیت شوند.
  • بعد از زایمان و جراحى هاى مربوط به واژن ، رحم یا گردنه رحم باید تا بهبودى کامل به جاى تامپون از نوار بهداشتى استفاده کنید.


آیا استفاده از تامپون باعث پارگی پرده ی بکارت می شود؟

در سایت ها و مطالب خارجی گفته شده است که استفاده از تامپون باعث پارگی پرده بکارت نمی شود. برخی از پرده های بکارت سوراخ بزرگی دارند که به راحتی باعث عبور تامپون می شوند اما سوراخ برخی نیز کوچک است. به هر حال احتیاط می گوید که چنانچه در جامعه ای مثل ایران زندگی می کنید که پرده بکارت اهمیت اخلاقی و حقوقی دارد، بهتر است قبل از ازدواج از تامپون استفاده نکنید. اما چنانچه اصرار به استفاده از تامپون را دارید به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا با بررسی سوراخ پرده بکارت به شما بگوید که آیا می توانید از تامپون استفاده کنید یا خیر.

,[categoriy]


روش استفاده از تامپون

دست هایتان را با آب و صابون شسته و خشک کنید. لایه پلاستیک تامپون را بردارید. اگر تامپون از دست شما بر روی زمین افتاده هرگز از آن استفاده نکنید و یک دانه دیگر را از پلاستیک خارج کنید و آماده استفاده کنید.

در وضعیت راحتی قرار بگیرید، نسشتن، ایستادن دراز کشیدن یا هر وضعیتی دیگری که باعث احساس رضایت شما می شود. تامپون به حالتی درست شده است که ابتدای آن نازک و درون لوله بزرگ تر قرار گرفته است. شما باید وسط قسمت نازک را با انگشت بگیرید. در ادامه مطمئن باشید که نخ تامپون وجود داشته باشد.

با انگشت های دست دیگر لب های واژن را باز کنید و تامپون را در سوراخ بکارت بگذارید.

,[categoriy]

به آرامی تامپون را فشار دهید تا از سوراخ بکارت وارد واژن شود. وقتی انگشتی که تامپون را به داخل واژن شما وارد می کند به بدن و اپلایکاتور (یا همان ابزار وارد کننده) رسید و یا وقتی لوله بزرگتر وارد شد، داخل کردن را متوقف کنید

وقتی ابزار وارد کننده (اپلایکاتور) یا لوله بزرگتر وارد واژن شد از انگشت سبابه برای فشار دادن لوله داخلی به لوله خارجی استفاده کنید.

,[categoriy]

وقتی لوله داخلی وارد شد، از شست و انگشت وسطی خود برای خارج کردن اپلیکاتور استفاده کنید. مطمئن باشید که نخ تامپون خارج از واژن وجود داشته باشد. این نخ برای این است وقتی که قصد خارج کردن آن را دارید با کشیدن نخ تمام تامپون خارج شود.

,[categoriy]

اگر تامپون به درستی وارد شود، شما اصلا آن را حس نخواهید کرد. اگر احساس ناراحتی می کنید احتمالا آن را به درستی وارد نکرده اید. اگر اینطور است آن را خارج کرده و از توع تازه ای استفاده کنید. مطمئنا در دفعات بعدی تجربه بیشتری کسب خواهید کرد.


حمله سمی در اثر استفاده از تامپون

شواهد نشان می دهد، تامپون ها با نشانگان حمله سمی (Toxic Shock Syndrome - TSS) در ارتباط هستند که به ندرت با عفونت های باکتریایی اتفاق می افتد. عواملی که باعث افزایش خطر حمله سمی می شوند شامل استفاده مداوم یا طولانی از تامپون ها (به ویژه انواع فوق جاذب) در دوره های قاعدگی است. وقتی که تامپون بطور طولانی در واژن قرار گیرد، احتمال مهاجم شدن باکتری هائی که قبلا بی آزار بودنده اند وجود دارد که مهمترین آنها استافیلوکوک اورئوس است.


راه های پیشگیری از حمله سمی

  • حتما قبل از شروع به استفاده دستهایتان را بشوئید، تامپون ها را مرتب (هر 6-4 ساعت) عوض کنید و در شب نوارهای بهداشتی را جایگزین آنها کنید
  • تامپون متناسب با حجم خون ریزی خود انتخاب کنید. اگرحجم خون ریزی کمی دارید از تامپون های کوچک استفاده کنید. TSS معمولا در تامپون های بزرگ ایجاد می شود.
  • از تامپون های فوق جاذب استفاده نکنید، از انواع نخی استفاده کنید
  • اگر دچار عفونت پوستی به ویژه نزدیک آلت تناسلی هستید از تامپون استفاده نکنید
  • برای زخم های عفونی فوراً از پزشک کمک بخواهید

اگر در هنگام استفاده از تامپون یکی از عوارض زیر در شما بروز کرد از ادامه استفاده از آن را متوقف کنید:

  • تب بالا
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • از حال رفتن
  • بثورات جلدى شبیه آفتاب سوختگی (علت این عارضه تولید سم باکتریائى است که اغلب در محیط خاصى که توسط تامپون هاى جاذب رطوبت در مهبل ایجاد مى شود، پدید مى آید.)

گرداوری: مجله اینترنتی ستاره
,