6 باور غلط درباره از شیر گرفتن کودکان، از شیر گرفتن، بهترین زمان از شیر گرفتن بچه، نحوه ی از شیر گرفتن -آکا - از شیر گرفتن کودک 20 ماهه

هرگز نباید به شیرخوار ی که تازه از شیر مادر گرفته شده به عنوان جایگزین شیشه شیر یا پستانک بدهید. بعد از 2 سالگی می‌توان شیر گاو را با فنجان به کودک داد.از شیر گرفتن کودک 20 ماهه , از شیر گرفتن کودک در شب , عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر

از شیر گرفتن کودک 20 ماهه

1- نباید کودکان را بیش از 2 سال شیر داد و باید هرچه سریع‌تر آن‌ها را از شیر گرفت.

برای این باور اشتباه معمولاً چند توجیه وجود دارد مثل اینکه شیر دادن طولانی باعث وابسته شدن کودک به مادر می‌شود و ممکن است تمایل فرزند به خصوص بچه پسر به شیر خوردن جنبه‌ای جنسی داشته باشد یا اینکه هر چه کودک شیر بیشتر بخورد از شیر گرفتن او دشوارتر خواهد شد یا شیر دادن طولانی باعث کاهش وزن کودک می‌شود و لازم است سریع‌تر او را از شیر گرفت و تغذیه تکمیلی را آغاز کرد.

در نهایت اینکه برخی تصور می‌کنند کودکان ی که زیاد شیر می‌خورند کودن می‌شوند! هیچ یک از این گفته‌ها پایه علمی ندارد.

 

2- شیرخوار پسر را باید دیرتر از دختر از شیر گرفت!

این باور هیچ‌گونه پایه علمی ندارد. البته نیازهای عاطفی فرزند پسر با دختر متفاوت است و شاید تمایلش به خوردن شیر از پستان مادر بیشتر باشد اما در کتاب‌های تغذیه با شیر مادر ، اشاره‌ای به تفاوت بین شیر خوردن دختر و پسر نشده است.

 

3- بهترین زمان برای از شیر گرفتن اوایل فصل پاییز است!

این موضوع پایه علمی ندارد. البته اگر قرار است کودکی به اجبار از شیر مادر محروم شود، بهتر است این کار اوایل پاییز یا بهار انجام شود زیرا در فصل گرم بیماری‌های اسهال ی و در فصل سرد نیز عفونت‌های تنفسی شیوع دارد که شیرخوار شیر مادر خوار از آن مصون است. اگر کودکی در تابستان یا زمستان از شیر گرفته شود، چون بدنش آنتی‌بادی کافی ندارد ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری‌ها قرار گیرد.

باید روند از شیر گرفتن آرام و تدریجی باشد. اگر مادری به دلایلی مجبور است، فرزندش را از شیر محروم کند بهتر است به تدریج وعده‌های صبحگاهی را کم کند

و در نهایت تنها شب‌ها شیر دهد و بعد به تدریج کاملاً به شیر دهی پایان دهد

4- از شیر گرفتن کودک باید ناگهانی باشد!

این موضوع صحت ندارد. باید روند از شیر گرفتن آرام و تدریجی باشد. اگر مادری به دلایلی مجبور است، فرزندش را از شیر محروم کند بهتر است به تدریج وعده‌های صبحگاهی را کم کند و در نهایت تنها شب‌ها شیر دهد و بعد به تدریج کاملاً به شیر دهی پایان دهد.

 

5- از شیر گرفتن کودک تب می‌آورد!

این باور اشتباه است. ممکن است کودکی که از شیر گرفته شده به دلیل افت آنتی‌بادی‌ها در معرض ابتلا به بیماری‌ها قرار گیرد و به دنبال یک سرماخوردگی ساده تب کند اما اینکه فکر کنیم به دلایل روانی کودک تب کرده است، اشتباه است.

 

6- شیشه شیر جایگزین روانی پستان مادر است!

هرگز نباید به شیرخوار ی که تازه از شیر مادر گرفته شده به عنوان جایگزین شیشه شیر یا پستانک بدهید. بعد از 2 سالگی می‌توان شیر گاو را با فنجان به کودک داد.

منبع: سلامت یران - دکتر محمود راوری، متخصص اطفال

 


منبع:tebyan.net

گردآوری کودک آکا
از شیر گرفتن کودک در شب , عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر