از بیماری صدف یا پسوریازیس چه می دانید؟ - اسکراب بیماری صدف

دکترمسعود ملکی ، با اشاره به اینکه این بیماری انواع مختلفی دارد، اما فرم رایج آن این است که لکه های قرمز رنگ روی پوست ایجاد و روی آنها توسط یک پوسته ی سفید پوشانده می شود، خاطرنشان کرد: استرس یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری است و بیماری صدف یا ( پسوریازیس ) جزو بیماری های مولتی فاکتوریال است که هم عوامل ژنتیک و هم عوامل محیطی در آن نقش دارند.

ملکی تصریح کرد: هنگامی که فرد زمینه ی ژنتیکی بیماری صدف را دارا باشد در صورتی که در معرض عوامل محیطی و عوامل ایجاد کننده بیماری قرار گیرد احتمال بروز بیماری در فرد وجود دارد.

وی بیان کرد: این بیماری در همه ی سنین دیده می شود، ولی شروع بیماری در سنین ۳۰ – ۲۰سال بوده، همچنین این بیماری در افرادی که بین ۵۰ تا ۶۰ سال سن دارند، بیشتر دیده می شود .

  بیماری صدف در جهان دو درصد شیوع داشته است

ملکی خاطرنشان کرد: آمار جهانی شیوع بیماری صدف دو درصد است، ولی این آمار در نقاط مختلف دنیا متفاوت است و در بعضی نقاط به ۶ درصد هم می رسد.

متخصص پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از جمله نقاط شایع بدن که درگیر بیماری  صدف می شوند زانو،  آرنج و پوست سر است. اگر چه بیماری می تواند در همه نقاط بدن دیده شود، ولی صورت جزو نقاطی است که بندرت مبتلا می شود .

بیماری صدف مسری نیست

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: این بیماری مسری نیست و نباید با بیماری قارچ اشتباه گرفته شود، بیماری " پسوریازیس " کم خطر است و بیشتر از نظر ظاهری بیمار را آزار می دهد.

ملکی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری صدف ممکن است موجب گرفتاری مفاصل و ایجاد مشکل در ناخن های فرد شود، افزود: این بیماری بیشتر برای فرد عوارض روانی به همراه دارد، اگر چه ریزش پوسته های ضایعات نیز می تواند برای اطرافیان ناخوشایند باشد.

متخصص پوست در خصوص عوارض این بیماری در موارد شدید یادآور شد: زمانی که بیماری شدید و گسترده باشد، به علت اینکه فرد پروتئین و املاح را از دست می دهد، ممکن است کمبود بعضی مواد در بدن او ایجاد می شود.

وی خاطرنشان کرد: درمواردی که بیماری محدود است روش های درمان آن معمولا موضعی است و به وسیله کرم های موضعی و داروها یی که پزشک درمانگر تجویز می کند، قابل کنترل است.

ملکی یادآور شد: برای بیمارانی که بیش از ۱۰ درصد بدن آنها درگیر این بیماری است، از درمان های سیستمیک استفاده می شود که به صورت خوراکی، تزریقی و نور درمانی است.

وی گفت: در صورت درمان اغلب بیماران به درمان پاسخ خوبی می دهند و در تعداد کمی از موارد بیماری برگشت پیدا می کند.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی در پایان توصیه کرد: در صورتی که افراد سلامت روانی خود را حفظ کنند و در معرض صدمه به پوست و آفتاب شدید قرار نگیرند و همچنین از داروها ی محرک استفاده نکنند، می توانند بهبودهای طولانی مدت، حتی برای چند دهه داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا


اسکراب بیماری صدف ,