چگونه می توان آکنه دوران بارداری را کاهش داد؟


Kآکنه در دوران بارداری, آکنه در بارداری, پیشگیری از آکنه در   بارداری

آکنه در دوران بارداری

دوران بارداري يكي از مهم‌ترين و حساس‌ترين دوران‌هاي زندگي هر زن است كه صد البته با تغييرات گوناگوني در جسم و روان او همراه مي‌باشد. اين تغييرات براي بسياري از زنان، به خصوص در اوايل بارداري خوشايند نيست و يكي از علل آن ناآگاهي از تغييراتي است كه در اين دوران به وجود مي‌آيد و مادر را نگران و مضطرب مي‌كند؛ به طوري كه حتي ممكن است فكر كند سلامتي‌‌اش به خطر افتاده و اتفاقات خطرناكي در انتظار اوست.

 

يكي از مهم‌ترين نگراني‌هاي زنان باردار تغييرات ظاهري، به خصوص در پوست‌شان است. در اينجا درباره تحولات شايع پوست در دوران بارداري، به خصوص پوست صورت، خواهيد خواند و اگر بارداريد و يا قصد باردار شدن داريد، دانسته‌هاي مفيدي به دست خواهيد آورد.

آکنه یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در دوران بارداری است که در برخی موارد در این دوره تشدید می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد این احتمال وجود دارد که از هر دو زن باردار یک نفر به آکنه مبتلا شود و دلیل آن افزایش سطح هورمون در سه ماهه نخست بارداری است. وجود سطح بالای هورمون موجب می‌شود پوست میزان چربی طبیعی بیشتری تولید کند که عامل بروز آکنه است.

آكنه در دوران بارداري
يكي از شايع‌ترين تغييراتي كه در پوست زنان باردار پديدار مي‌شود، جوش‌ها يا همان آكنه هستند. اين جوش‌ها براي هيچ كس خوشايند نيستند و همه سعي دارند با انواع و اقسام روش‌ها از شر آنها خلاص شوند؛ به خصوص براي زنان باردار كه ناچارند تغييرات اجتناب‌ناپذيري را تحمل كنند و طبعاً تحت فشار عصبي قرار خواهند گرفت.

 

در واقع همانطور كه تغييرات هورموني در دوران بلوغ باعث بروز آكنه مي‌شود، به همين دليل هم اين اتفاق در دوران بارداري روي مي‌دهد و اگر فرد در حالت طبيعي هم دچار آكنه بزرگسالان بوده است، اين جوش‌ها در دوران بارداري تشديد خواهند يافت. خوشبختانه متخصصان پوست مي‌توانند براي تعديل  اين حالت اقداماتي انجام دهند. داروها و كرم‌هايي وجود دارند كه مصرف آنها در اين دوران بي‌خطر است و مي‌توانند از شدت جوش‌ها بكاهند. البته جوش‌هاي طبيعي ناشي از بارداري نياز به درمان خاصي ندارند و چند ماه پس از شروع بارداري به مرور از شدت آنها كاسته خواهد شد.

 زنان بارداری که در طول سه ماهه نخست حاملگی به آکنه مبتلا نمی‌شوند کمتر احتمال دارد دچار این عارضه شوند زیرا شروع این عارضه در سه ماهه دوم و سوم بارداری غیرمعمول است.

همچنین در صورتی که قبلا به آکنه مبتلا نشده‌اید این احتمال وجود دارد در دوران بارداری آن تجربه را داشته باشید. علاوه بر این، شیوه‌ای برای جلوگیری از بروز آن وجود ندارد هرچند می‌توان با رعایت نکاتی از گسترش این عارضه پیشگیری کرد و می‌توان در ابتدا با محلول‌های ساده، شست‌وشوی صورت را انجام داد و در صورت نیاز روش‌های دیگر را امتحان کرد.

ماسك بارداري (ملاسما)
يكي از تغييرات شايعي كه زنان باردار دچار آن مي‌شوند، «ملاسما» نام دارد كه به آن «ماسك بارداري» هم مي‌گويند. به زبان ساده ملاسما همان تغيير رنگ پوست است كه بيشتر در پوست صورت، به خصوص پيشاني، بيني و لب بالايي ايجاد مي‌شود. علت بروز اين حالت هم بي‌نظمي‌هاي هورموني در اين دوران حساس است. برخي از زنان باردار احساس مي‌كنند پوست آنها برنزه شده و ماسكي روي صورت‌شان گذاشته شده است. ملاسما در زناني كه پوست‌شان تيره‌تر است، بيشتر روي مي‌دهد. به طور معمول اين حالت در سه‌ماهه دوم يا سوم بارداري خودش را نشان مي‌دهد.

Kآکنه در دوران بارداری, آکنه در بارداری, پیشگیری از آکنه در   بارداری

درمان آکنه در دوران بارداری

   با ملاسما چه بايد كرد؟
با اينكه اين حالت نياز به درمان پزشكي ندارد، ولي توصيه مي‌شود هنگامي كه از خانه بيرون مي‌رويد و در معرض نور خورشيد قرار مي‌گيريد حتما يك لايه ضخيم كرم ضدآفتاب روي صورت‌تان بماليد. قرار گرفتن زياد در معرض نور خورشيد اين حالت را تشديد و پوست‌ را تيره‌تر مي‌كند. دقت كنيد كه پيش از انتخاب كرم ضد آفتاب حتما با پزشك خود و يك متخصص پوست مجرب كه درباره آن دسته از فرآورده‌هاي پوستي كه مصرف‌شان در دوران بارداري مجاز است دانش كافي دارد مشورت كنيد؛ زيرا برخي از كرم‌ها يا لوسيون‌ها جذب سيستميك دارند و روي جنين تاثير منفي مي‌گذارند يا حساسيت پوستي براي خودتان ايجاد مي‌كنند. در بيشتر زنان اين ماسك پس از زايمان به مرور از بين خواهد رفت.

با رعایت نکات ساده زیر می‌توان آکنه دوران بارداری را کاهش داد یا حتی برطرف کرد:

1- شست‌وشوی صورت را به دو بار در روز کاهش دهید.

2- هنگام شست و شوی صورت از شست و شودهنده‌های فاقد چربی و الکل استفاده شود.

3- برای هر بار خشک کردن صورت از دستمال حوله‌ای تمیز استفاده کنید.

4- پس از شست‌وشوی صورت از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.

5- در صورت استفاده از لوازم آرایشی از محصولات فاقد چربی استفاده کنید.

 

6- هميشه خوب و به اندازه كافي بخوابيد

 

7-به طور مرتب از كرم ضد آفتاب استفاده كنيد

 

8-دستورالعمل ماساژ صحيح صورت را در دوران بارداري از پزشك متخصص پوست بپرسيد و آن را انجام دهيد

 

9-در سه‌ماهه نخست بارداري فرآورده‌هاي مخصوص پاكسازي پوست، مواد آرايشي و مرطوب‌كننده‌هايي را كه تركيبات شيميايي لايه‌بردار دارند، كنار بگذاريد.

 

گرد آوری:بخش زناشویی برگزیده ها

 

منابع:

lifemag.ir

niniban.com