چگونه همسرمان را درک کنیم؟ - مشاوره جنسی - چطور مردمان را درشرایط مختلف درک کنیم

 زن و مرد دارای روحیات و خصوصیات متفاوتی هستند. بیشتر مواقع علت اختلافات و دل‌خوری‌‌‌‌ها ، بی اطلاعی از شیوه‌‌های متفاوت احساس یا رفتار در زن و مرد است.
 با شناخت و درک احساسات همسرتان به دنیای او راه می‌یابید و در برقراری روابط دوستانه و صمیمی موفق خواهید بود.
 برای جلب رضایت خاطر همسرتان اساسی‌ترین نیاز او را بشناسید.
 همدلی ، اظهار محبت ، توجه و احترام مهم‌ترین نیازهای عاطفی زن است. مرد هم در مقابل نیازمند عشقی قابل اعتماد است.
 زنان در دوره نوجوانی از خود مایه می‌گذارند و از هیچ گذشتی دریغ نمی‌ورزند ، اما بعد از بلوغ از نظر روحی نیازمند حمایت و پشتیبانی هستند.
 مردان در دوره نوجوانی بیشتر به دنبال خواسته‌های خود هستند و مغرور به نظر می‌آیند ، اما بعد از بلوغ احساس می‌کنند حمایت از زن وظیفه آن‌ها است و از این که می‌توانند حامی او باشند احساس غرور و عزت نفش می‌کنند.
برای همدلی و درک همسرتان نکات زیر را رعایت کنید:
* قبل از تصمیمات مهم حتما با همسرتان مشورت کنید.
* خود را ملزم بدانید تا از مسائل همسرتان آگاه شوید. وقتی در جریان مسائل او قرار بگیرید بهتر می‌توانید خواسته‌ها و دغدغه‌‌های فکری او را درک کنید.
* در زندگی ، وظایف و مسئولیت‌های خود و همسرتان را مشخص کنید تا به خاطر مبهم بودن وظایف و مسئولیت‌ها کارهایتان عقب نیفتد و دچار اختلاف نشوید.
* همیشه در حضور دیگران به همسرتان احترام بگذارید. با دیدن این رفتار دیگران هم برای هر دوی شما ارزش و احترام بیشتری قائل می‌شوند.
* اگر دلخوری یا گله‌ای از رفتار همسرتان دارید در اولین فرصت مناسب درباره ناراحتیتان با او صحبت کنید.
* وقتی درباره رفتار همسرتان اظهار نظر می‌کنید به او بگویید که این فقط نظر شخصی شماست و او می‌تواند خودش درباره تغییر رفتارش تصمیم بگیرد تا برای این کار خود را مجبور نبیند.
* انتقادتان را از همسرتان غیر مستقیم و در قالب پیشنهاد یا پرسش بیان کنید ، مثلا بگویید به نظر تو اگر فلان کار را انجام دهی بهتر نیست.
* اگر اختلافی بینتان آمد مشکل را یک بار برای همسرتان بازگو کنید تا مطمئن شوید که هر دو برداشت یکسانی از مشکل دارید و سوء تفاهم ی به وجود نیامده است.
* از یادآوری اشتباهات گذشته خودداری کنید. با بیان آن ها ممکن است همسرتان احساس کند اختلافتان بزرگ و ریشه‌ای است و توانایی حل آن را ندارید.
 * دلایل احتمالی مشکل را یاداشت کنید و آن‌ها را بررسی کنید.
* اختلافات و مشکلات زندگیتان را با خانواده یا دوستانتان در میان نگذارید.
* بسیاری از اوقات اختلافات در کمتر از چند ساعت خود به خود از بین می‌‌روند اما با بیان آن‌ها ، همیشه در ذهن‌ها باقی می‌مانند.
* در بعضی مواقع با وانمود کردن به این که بعضی از رفتارهای همسرتان اتفاقی بوده است به آرامی از کنار اشتباهات او بگذرید و آن ها را نادیده بگیرید.
* گاهی یادآوری بیش از حد جنبه‌های مثبتتان همسر شما را مجبور می‌کند تا نقاط ضعفتان را گوشزد کند. سعی کنید بیشتر از خوبی‌های همسرتان یاد کنید تا او را برای تقویت نقاط قوتش انگیزه‌مند کنید.
* در استفاده از کلمات ، دقیق و سنجیده عمل کنید.
* از به کار بردن واژه‌‌هایی مانند همیشه ، هیچ وقت و هرگز بپرهیزید. همسرتان با شنیدن این کلمات قضاوت شما را ناعادلانه می‌بینید و برای دفاع از خود به مشاجره می‌پردازد.
* هنگام بحث با همسرتان اتاق را ترک نکنید ، زیرا این رفتار توهین بزرگی به او محسوب می‌شود.
* اگر احتمال می‌دهید با ادامه یافتن گفتگو حرف‌هایی زده شود که بعد از گفتن آن‌ها پشیمان شوید ، از همسرتان بخواهید که در فرصت بهتری با هم صحبت کنید.
* به او یادآوری کنید چون نمی‌خواهید او را برنجانید تمایلی به ادامه صحبت ندارید.
* همیشه بر وجود تفاوت‌ها تاکید کنید. با این دید بهتر می‌توانید دلیل رفتارهای مختلف او را درک کنید و آن‌ها را بپذیرید.
* همیشه به گونه‌ای برخورد کنید که همسرتان احساس کند وابستگی و علاقه دو طرفه است و شما هم به اندازه او از بی‌مهری دلگیر می‌شوید.
* اگر می‌خواهید ناراحتی خود را از رفتار همسرتان نشان دهید ، قبل از هر صحبتی به او یادآوری کنید که او را بسیار دوست می‌دارید و فقط از این رفتارش دلخور شده اید.
* هرگز از علاقه شدید همسرتان به عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته‌هایتان استفاده نکنید. اگر همسرتان احساس کند وابستگی عاطفی‌اش نوعی ضعف در برابر شما محسوب می‌شود ، تلاش خواهد کرد تا از شدت علاقه‌اش بکاهد و بر عواطف خود تسلط یابد.
* در همه حال در برابر ابراز محبت همسرتان با لطافت و مهربانی برخورد کنید تا از بیان احساساتش لذت ببرد.


چطور مردمان را درشرایط مختلف درک کنیم ,