حساسیت فصلی یا آلرژی بهاره - تعلیم حساسیت فصلی

حساسیت فصلی یا آلرژی بهاره

برگزیده ها : حساسیت فصلی یا آلرژی موضوعی است که شاید بسیاری از مردم در سراسر جهان با آن مشکل داشته باشند و همیشه از روند آن ناراضی هستند، این اختلال واکنش های مختلفی به همراه دارد که بعضا فرد را بسیار آزرده و ناراحت می کند، در ادامه میخواهیم به صورت خیلی مفصل به این اختلال یعنی حساسیت فصلی یا آلرژی بهاره بپردازیم.
تعلیم حساسیت فصلی

تعلیم حساسیت فصلی

درمان حساسیت عطسه و آبریزش بینی


درختان با آغاز فصل زیبای بهار و پر شکوفه شدن ، پیراهن سبزی پیکر عریان طبیعت را در بر می گیرد.
این پیراهن سبز اگرچه بسیار دل انگیز است ولی گاهی باعث بروز واکنش هایی ناخوشایند و دردسرساز در بعضی از افراد می شود.
این واکنش ها که اغلب در محیط های باز و با علایمی از قبیل آبریزش بینی ، سرفه، عطسه و سوزش چشم ها بروز می کند آلرژی فصلی یا بیماری تب یونجه (hay fever) نامیده می شود.
نکته قابل توجه در مورد این بیماری شباهت بسیار در علایم ظاهری آن با سرماخوردگی معمولی است به طوری که در بسیاری از موارد این بیماری به اشتباه سرماخوردگی تشخیص داده شده، بیمار به طور خودسرانه و بدون مشاوره با پزشک اقدام به مصرف داروها ی آنتی بیوتیک می کند.
این عمل نه تنها باعث بهبودی بیمار نمی شود بلکه موجب پدید آمدن مقاومت دارویی در سطح جامعه و از بین رفتن باکتری های مفید در بدن شخص می شود. از این رو لازم است در مواردی که علایم سرماخوردگی در افراد در فصل هایی از قبیل بهار و تابستان دیده می شود به جهت تشخیص نوع بیماری به پزشک مراجعه کنند.
● علایم شایع بیماری
شایع ترین علامت در این بیماران عطسه های مکرر است که برای مدت طولانی گریبانگیر فرد می باشد علاوه بر آن گرفتگی بینی و آبریزش بینی نیز از علایم شایع این بیماریست. سایر علایم عبارتند از: خارش گلو و دهان، قرمزی و تورم چشم ها، خارش بینی و پوست صورت.
لازم به ذکر است که شدت علایم از فردی به فرد دیگر متفاوت است به گونه ای که در گروهی از افراد علایم بسیار آزار دهنده بوده و در فعالیت های روزمره ایجاد اختلال می کند لیکن در سایرین علائم کم و قابل تحمل است.
در حالت مزمن و طول کشیده بیماری علایم دیگری از قبیل گرفتگی بینی و آبریزش طولانی مدت دیده می شود که اغلب ناشی از عارضه دیگری از بیماری تحت عنوان سینوزیت مزمن است که گریبانگیر بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری می شود.
● حساسیت فصلی چگونه پدید می آید؟
حساسیت فصلی در حقیقت نوعی واکنش ایمنی در بدن است که تمایل دارد به صورت صفتی ارثی از نسلی به نسل دیگر انتقال یابد. سازوکار پدید آمدن این واکنش از مدت ها قبل مورد شناسایی قرار گرفته است. به طور طبیعی هرگاه بدن در معرض یک ماده ناشناس و غیرمعمول (از قبیل باکتری یا ویروس) قرار گیرد در برابر آن واکنش نشان داده شروع به تحریک سیستم ایمنی می کند.

 

حساسیت فصلی,حساسیت فصلی در بهار,حساسیت فصلی گلو

درمان حساسیت عطسه و آبریزش بینی


این تحریک در نهایت منجر به تولید موادی به نام آنتی بادی یا همان پادتن می شود. این مواد با اتصال به غشای خارجی میکروب باعث تسهیل در پاکسازی عوامل خارجی از بدن و در نهایت از بین بردن این عوامل می شود.
اما حساسیت زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی در برابر عوامل بی ضرری از قبیل گرده گیاهان و یا آلو دگی موجود در هوا واکنش دفاعی از خود بروز دهد.
بروز واکنش های دفاعی در بدن با تولید پادتن هایی از نوع IgE (ایمونوگلوبولین E) همراه است این نوع پادتن ها با اتصال به سلول هایی با نام MAST CELL باعث رها شدن موادی می شوند که در اصطلاح آنافیلا توکسین نامیده می شود. سر دسته این مواد ماده ای به نام هیستامین است که آغاز کننده اصلی در واکنش های ایمنی می باشد.
هیستامین و سایر مواد آزاد شده از ماستوسیت ها نقش مهمی در بروز واکنش حساسیتی دارند این مواد از طریق متسع کردن عروق مخاطی و افزایش تراوش مایع از عروق به داخل مایع بین سلولی باعث تورم و سرخی پوست می شود. علاوه بر این فعالیت غدد ترشحی مخاط بینی افزایش می یابد.
● درمان حساسیت فصلی
به نقل از برگزیده ها : اگرچه درمان های گوناگونی برای این بیماری وجود دارد ولی هیچ کدام درمان قطعی نبوده صرفاً باعث تسکین علایم بیمار می شود.
در زمینه بهترین درمان این بیماری آنچه که تاکنون مشخص شده این است که بهترین درمان پرهیز از تماس با ماده حساسیت زاست. پرهیز از تماس با گرده گیاهان از طریق تردد کمتر در مناطق سر سبز و مرطوب میسر است. استفاده از ماسک های ضد گرد و غبار هم می تواند مؤثر باشد. در منازل می توان از وسایل تصفیه هوا استفاده کرد.
گرچه بعضی از افراد نقل مکان بیمار را به منطقه ای دیگر توصیه می کنند به نظر می رسد این روش همیشه مفید نبوده، گاهی سبب بروز عوارض اجتماعی و خانوادگی برای فرد می شود. از سوی دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که شخص به مواد موجود درآن منطقه حساسیت پیدا نکند از این رو این روش اکنون منسوخ شده است درمان های دارویی در زمانی که فرد مبتلا به علایم آزار دهنده بیماریست توصیه می شود.
این داروها عمدتاً تحت عنوان آنتی هیستامین ها یا داروها ی ضد هیستامین شناخته می شوند. عارضه اصلی این داروها ایجاد خواب آلو دگی در فرد است که عارضه ای دردسرساز در کارهای حساسی مانند رانندگی است البته در سالیان اخیر داروها یی با عوارض جانبی کمتر و قیمت گرانتر تولید شده است که اکنون در بازار دارویی ایران نیز موجود است.

 

حساسیت فصلی,حساسیت فصلی در بهار,حساسیت فصلی گلو

درمان آلرژی و حساسیت فصلی


برخی از داروها ی قدیمی که با عنوان آنتی هیستامین های با اثر مرکزی نیز شناخته می شوند عبارتند از: پرومتازین، کلروفنیرامین، دیفن هیدرامین، کلماستین و... . این داروها اغلب از راه خوراکی مصرف شده اگرچه داروها یی بسیار مؤثر و پر قدرت هستند ولی همانگونه که بیان شد دارای عوارضی از قبیل خواب آلو دگی (مهم ترین عارضه) خشکی دهان و تاری دید است که شدت آن در افراد مختلف متفاوت است.
توصیه می شود در زمان مصرف این داروها از انجام کارهای دقیق و رانندگی پرهیز شود و یا مقدار داروی مصرفی کاهش یابد.    

 

 

منبع: آفتاب

ابربرچسب : گرفتگی بینی کودکان هنگام خواب ، گرفتگی بینی کودکان در شب ، درمان گرفتگی بینی در کودکان ، گرفتگی بینی در کودکان ، گرفتگی بینی نوزاد سه ماهه ، رفع گرفتگی بینی بعد از عمل ، درمان گرفتگی بینی در نوزادان ، علت گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی ، گرفتگی بینی نوزاد 5 ماهه ، گرفتگی بینی کودکان در خواب ، علت گرفتگی بینی کودکان در شب ، علل گرفتگی بینی در کودکان ، گرفتگی بینی کودکان زیر یک سال ، علت گرفتگی بینی در بارداری ، گرفتگی بینی در کودک ، گرفتگی بینی و بارداری ، گرفتگی بینی نوزاد ، گرفتگی بینی نوزاد یک ماه ، درمان گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی ، علت رفع گرفتگی بینی کودکان ، گرفتگی بینی در دوران بارداری ، علت درمان رفع درمان گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی ، گرفتگی بینی در نوزادان ، گرفتگی بینی بعد از عمل ، گرفتگی بینی نوزاد یک ماهه ، علت گرفتگی بینی بعد از عمل ، درمان علت رفع گرفتگی بینی در کودکان ، رفع گرفتگی بینی در بارداری ، درمان علت گرفتگی بینی در زمان بارداری ، گرفتگی بینی در زمان بارداری ، گرفتگی شدید بینی در کودکان ، گرفتگی بینی نوزادان ، گرفتگی بینی کودکان ، گرفتگی بینی شیرخوار ، درمان گرفتگی بینی بعد از عمل ، درمان گرفتگی بینی نوزاد ، رفع علل دلایل گرفتگی شدید بینی در کودکان ، گرفتگی بینی بارداری ، گرفتگی بینی بعد از عمل جراحی ، درمان گرفتگی بینی در دوران بارداری ، رفع گرفتگی بینی نوزادان ، گرفتگی بینی بعد از عمل انحراف بینی ، رفع گرفتگی بینی در کودکان ، راههای درمان گرفتگی بینی در نوزادان ، درمان گرفتگی بینی نوزادان ، گرفتگی بینی در بارداری ، گرفتگی بینی نوزاد سه ماه ، گرفتگی بینی ، رفع گرفتگی بینی در نوزادان ، علت گرفتگی بینی نوزادان ، درمان گرفتگی بینی در بارداری ، گرفتگی بینی شیرخوار ان ، علت گرفتگی بینی در نوزادان ، علت گرفتگی بینی نوزاد در شب ، درمان گرفتگی بینی در دوران حاملگی ، گرفتگی بینی کودک در خواب ، گرفتگی بینی بعد عمل ، گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی ، گرفتگی بینی در نوزاد ، گرفتگی بینی در شیرخوار ان ، گرفتگی بینی نوزاد 3 ماهه ، درمان گرفتگی بینی در حاملگی ، درمان گرفتگی بینی زنان باردار ، دلایل گرفتگی بینی در کودکان ، گرفتگی بینی در کودکان هنگام خواب ، گرفتگی بینی پس از عمل ، گرفتگی بینی شبانه ، علت گرفتگی بینی در دوران بارداری ، رفع گرفتگی بینی در زنان باردار ، راه درمان گرفتگی بینی کودکان ، گرفتگی بینی کودک یک ساله ، علت گرفتگی بینی در کودکان ، رفع گرفتگی بینی کودکان ، درمان گرفتگی بینی کودک


,