همه چیز در باره هپاتیت بیماری کبد و کبد چرب - هپاتیت مزمن کبدی

برگزیده ها : یکی از بیماریهای شایع در سطح جهان که متاسفانه هر روز شاهد گسترش هر چه بیشتر آن می باشیم بیماری هپاتیت است که در چند نوع مختلف در کبد به وجود می آید، این بیماری در ایران نیز به صورت گسترده دیده می شود ، به علت گسترش این بیماری در ایران و جهان ، برای آشنایی بیشتر شما بازدیدکنندگان محترم مقاله ای را گرده آوری کرده ایم به نام همه چیز درباره هپاتیت ، بیماری کبد و کبد چرب که به صورت مفصل درباره این بیماری شایع صحبت میکنیم با ما در قسمت سلامت برگزیده ها همراه باشید.

کبد , هپاتیت , هپاتیت مزمن کبدی

کبد

هپاتیت

هپاتیت

هپاتیت به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت می کنند می توان به افراط در مصرف الکل، اثر برخی داروها ، آلو دگی به باکتری و هم چنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می گردد.

عامل بیماری هپاتیت ویرال (ویروسی) یک ویروس است و در ابتدا می تواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت "C" بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می تواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتها یی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدیبروز می کند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خون ریزی های گوارشی و ... است.

هپاتیت ها چه فرقی با هم دارند؟
به نقل از برگزیده ها : در بسیاری از موارد، ممکن است ابتلا به هپاتیت با ایجاد یرقان همراه نباشد. به این ترتیب شخص ممکن است هیچ گاه نفهمد که به هپاتیت مبتلا شده است؛ اما اگر این هپاتیت به صورت مزمن در بیاید، آن وقت سال ها بعد، بیمار با همین عارضه از پا در خواهد آمد.

در واقع، آنچه هپاتیت را به یک بیماری خطرناک تبدیل می کند، دو عارضه ای است که ممکن است برای هر بیماری پیش بیاید:
1- هپاتیت برق آسا: یک درصد از بیماران مبتلا به هپاتیت حاد ویروسی به طور ناگهانی و در عرض چند روز، در واقع کبد خود را از دست می دهند. این آ سیب ، غیر قابل برگشت است و در این حالت، بیمار نیاز به پیوند کبد خواهد داشت.

2- هپاتیت مزمن: غیر از هپاتیتA که تقریباً در هیچ موردی به صورت مزمن درنمی آید، سایر انواع هپاتیت ها می توانند مزمن شوند. سرانجام هپاتیت مزمن، نارسایی کبد است و مثل هپاتیت حاد، تقریباً هیچ درمان قطعی برای هپاتیت مزمن هم وجود ندارد. گذشته از این، بعضی مبتلایان به هپاتیت، اگر چه ظاهراً بهبود می یابند اما به صورت «ناقل مزمن» در می آیند. این افراد، خودشان مشکلی ندارند اما آلو ده کننده ی جامعه و اطرافیان به حساب می آیند.

هپاتیت کبد چیست , هپاتیت کبد , هباتیت

هپاتیت

هپاتیت

هپاتیت A

هپاتیت A از طریق خوردن مواد آلو ده مثل: آب و غذای آلو ده به فاضلاب انتقال می یابد.
هپاتیت حاد ویروسی:

این بیماری یک التهاب شایع کبد ی است که به وسیله ی ویروس های هپاتیتE A,B ,C ,D, ایجاد می گردد.

هپاتیت A از طریق خوردن مواد آلو ده مثل: آب و غذای آلو ده به فاضلاب انتقال می یابد. بی اشتها یی شایع ترین علامت آن است. سایر علایم آن شامل تهوع، استفراغ، درد در ناحیه بالایی شکم، و ادرار تیره و زرد می باشند. بهبودی معمولاً کامل بوده و عوارض طولانی مدت به ندرت دیده می شود.

علایم

علایم بیماری معمولاً تا ۲ ماه به طول می انجامد، اگرچه در بعضی موارد بیمار ممکن است تا ۶ ماه این علایم را داشته باشد:

  • خستگی (پزشکی)
  • تب
  • تهوع
  • بی اشتها یی
  • یرقان و زردی پوست یا چشم ها در اثر بیلی روبین
  • صفرا از جریان خون جدا شده و به ادرار می پیوندد و رنگ آن را تیره می کند
  • اسهال

هپاتیت B
هپاتیت B ، یک بیماری جدی آ سیب رسان به کبد است. کبد ، در قسمت فوقانی راست شکم قرار گرفته است. یک ویروس ، سبب این بیماری میشود . ویروس از یک فرد به فرد دیگر ، در اثر تماس ترشحات بدن منتقل می شود ، که می تواند از راههای مختلفی مانند تماس جنسی یا استفاده از سرنگ مشترک باشد. 

چگونه فرد ، به بیماری هپاتیت B ، مبتلا می شود؟
راه های مختلفی برای ابتلا به بیماری هپاتیت B وجود دارد:

همه آنها در اثر تماس ترشحات بدن افراد با یکدیگر به وجود می آید.
شما ممکن است به وسیله یکی از راه های زیر به هپاتیت B مبتلا شوید:
• تماس جنسی با فرد آلو ده .
• استفاده از سرنگ مشترک متعلق به فرد آلو ده .
• استفاده از سوزن های آلو ده برای حجامت و خالکوبی .
• استفاده مشترک از مسواک ، تیغ یا وسایل شخصی فرد آلو ده.
همه چیز درباره هپاتیت E , کبدی که دراثرهپایتیت , درباره هپاتیت

هپاتیت مزمن کبدی

هپاتیت


شایعترین نوع هپاتیت در ایران را هپاتیت B و به میزان بسیار کمتر هپاتیت C می باشد. 

اگر شما باردار بوده و مبتلا به بیماری هپاتیت B هستید ، 
می توانید ، بیماری را به جنین خود منتقل نمایید .

 درمان هپاتیت

امروزه داروها ی ضد ویروسی متعددی برای درمان هپاتیت مورد استفاده قرار می گیرد. داروی اینترفرون- آلفا دارای اثرات ضد ویروسی بوده و سبب تحریک سیستم دفاعی بدن می شود. تجویز این دارو طبق نظر پزشک صورت می گیرد.

PCR شمارشی (VIRAL LOAD) در تعیین شدت بیماری و میزان پاسخ به درمان داروها ی ضد ویروسی کمک فراوانی می کند.

یکی دیگر از داروها یی که در درمان هپاتیت مزمن استفاده می شود، قرص لامیوودین است. این دارو با مهار آنزیم مسئول تکثیر ویروس هپاتیت B ،سبب مهار تکثیر آن و کنترل بیماری هپاتیت مزمن B می شود.

آیا هپاتیت B قابل پیش گیری است؟!

تزریق واکسن ضد ویروس هپایتت B به صورت سه دوز با فواصل صفر، یک ماه و 6 ماه می تواند بیش از 95 درصد، مانع از ابتلا به این بیماری شود. شما هم می توانید با تلقیح واکسن ، از ابتلای خود در برابر این عفونت م حافظ ت کنید.

هپاتیت C

هپاتیت سی نوعی عفونت است که عمدتاً کبد را تحت تأثیر قرار می دهد. ویروس هپاتیت سی (HCV)علت این بیماری است.هپاتیت سی اغلب هیچ علائمی ندارد، اما عفونت مزمن موجب زخم شدن کبد می شود، و پس از چند سال به سیروز کبد می انجامد. در بعضی موارد، افراد مبتلا به سیروز کبد همچنین دارای نارسایی کبد، سرطان کبد ، و یا عروق بسیار متورم مری و معده می باشند که این مورد آخر می تواند منجر به خون ریزی تا حد مرگ شود. .

علایم هپاتیت ناشی از کبد چرب , همه چی درباره هپاتیت ا , عرقیجات مناسب هپاتیت بی

هپاتیت کبد چیست

هپاتیت بیماری کبد

علایم هپاتیت C

بیماری هپاتیت C عموما علامتی از خود نشان نمی دهد. زمانیکه بیماری علامتی داشته باشد، این علایم می تواند شامل:

  • خستگی
  • تب
  • تهوع و اشتها ی کم
  • درد مفاصل و ماهیچه ها
  • زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها
  • مدفوع زرد یا کم رنگ

درمان هپاتیت C

داروها ی معمولی که برای درمان هپاتیت C استفاده می شوند، پگینترفرون (peginterferon) و داروها ی ضدویروسی می باشند. هدف این داروها :

  • کمک به بدن برای از بین بردن ویروس
  • کاهش خطر سیروز کبدی و سرطان کبد
  •  

چه کسانی برای بررسی هپاتیت باید آزمایش دهند؟

- تزریق کنندگان مواد مخدر

- افرادی که روابط جنسی متعدد دارند

- آسیایی ها

بسیاری از افراد، این ویروس را از زمان تولد به همراه دارند.

اگر جواب آزمایش مثبت بود، چه باید کرد؟

اگر هپاتیت A داشتید، دست های خود را مرتب بشویید.

برای هپاتیت B و C، برای خودتان ناخن گیر، ریش تراش و یا مسواک جداگانه داشته باشید و به دیگران هم ندهید.

همه افراد خانواده باید واکسن هپاتیت B را بزنند.

برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

مواد غذایی مفید برای کبد

مصرف بعضی از مواد غذایی طبیعی، فعالیت کبد را در حد مطلوب حفظ می کند. داشتن یک کبد سالم باعث می شود انرژی بیشتر و حال بهتری داشته باشیم. ولی کبدی که بیمار است و به درستی کار نمی کند، باعث احساس خستگی، سردرد ، اشکال در تنفس، حساسیت و عدم تحمل بعضی مواد غذایی، مشکلات پوستی و افزایش وزن می شود. 

غذاها ی مفید برای کبد به دو گروه عمده تقسیم می شوند:

1- مواد غذایی که فرآیند سم زدایی و تصفیه کبد را افزایش می دهند.

2- مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان که در طی فرآیند سم زدایی از کبد م حافظ ت می کنند.

کدام هپاتیت با رابطه جنسی منتقل می شود؟
انتقال هپاتیت معمولا از 2 طریق عمده صورت می گیرد. برخی از این ویروس ها مثل ویروس هپاتیت A و E از طریق آب و غذای آلو ده منتقل می شوند. یعنی فرد در اثر زندگی در یک محیط غیر بهداشتی ، خوردن آب و غذای آلو ده یا تماس با فرد مبتلا به این بیماری، گرفتار می شود. گروه دیگری از هپاتیت ها نیز از طریق خون و فرآورده های آن و رابطه جنسی منتقل می شوند.

ایا کبد چرب باعث سرما خوردگی میشود , هپاتبت , آیابیماری کبد سبب دل درد نی شود؟

هپاتیت کبد

هپاتیت


آیا هپاتیت بر روند زندگی من تأثیری خواهد داشت؟
اولین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که تنها شما گرفتار این بیماری نیستید. بیش از 4 میلیون نفر در ایالات متحده با یکی از انواع هپاتیتهای ویروسی آلو ده هستند. در کشور ما بالغ بر 5/2 میلیون نفر با ویرسهای هپاتیت آلو ده هستند و بیشتر این افراد از مشکل خود مطلع نیستند.
اگر چه شما تحت درمان با انترفرون‏الفا هستید، می‏توانید کار کنید وحتی مسافرت کنید. فقط همیشه دارو را به همراه داشته باشید. طرز تلقی شما نسبت به بیماری و چگونگی پذیرش آن عواملی است که وضعیت شما را تعیین خواهد نمود. هر چقدر دید مثبت‏تری داشته باشید وضعیت عمومی شما بهتر خواهد بود. فقط به خاطر بسپارید که صبوری و پایداری در درمان، به شما کمک خواهد کرد تا حداکثر بهره را از اینترفرون‏الفا ببرید.

 


هباتیت , همه چیز درباره هپاتیت E