ضرر "قلیان میوه ای" بیشتر از قلیان معمولی است -آکا - مضرات تنباکوبندری


مضرات تنباکوبندری , قلیون عربی

مضرات تنباکوبندری



به نقل از وب دا؛ رییس گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: اسانس های مواد معطر استفاده شده در تنباکوهای معطر یا میوه ای حاوی هزاران ماده سمی و کشنده است و از آنجا که تنباکو حاوی فلزات سنگینی چون آرسنیک، کروم، سرب و کبالت است در اثر حرارت دیدن آن در مجاورت ذغال، مقادیر زیادی از این  فلزات سنگین آزاد می‌شود که سبب بروز بیماری‌های مزمن و خطرناک می‌شوند.
مهندس میمنت توبه خاک در مورد دیگر مضر ات تنباکوهای میوه ای گفت: مصرف این تنباکوها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ شوند که علایم   آلرژی ک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد مصرف کننده به همراه دارد.
این کارشناس بهداشتی اضافه کرد: تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ ها و میکروب های کشنده در آن می شود و افزودن الکل یا داروها ی روانگردان به تنباکوی قلیان های میوه ای  از دیگر خطرات استعمال این قلیان ها به شمار می رود.
وی در مورد عوارض مصرف قلیان گفت: دود قلیان مجموعه ای از مواد سرطان زای ناشی از سوختن ذغال است که این مواد عامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان های ریه، لب، دهان، حنجره، مری، معده ، لوزال معده ، مثانه ، کبد و روده بزرگ از عوارض بدخیم مصرف طولانی مدت استفاده از قلیان است.
کارشناس بهداشت استان بوشهر در مورد افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود آن قرار گرفته اند، گفت: در طولانی‌ مدت مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند همچون مصرف کنندگان آن مبتلاء به انواع سرطان ها، بیماری قلبی و عروقی و تنفسی خواهند شد.
 یکساعت در معرض دود قلیان ماندن معادل کشیدن 6 نخ سیگار
وی همچنین اضافه کرد: دود حاصل از مصرف قلیان ترکیبی از مواد دخانی و سوختی است که خطر جدی برای اطرافیان خصوصاً کودکان محسوب می شود و یک ساعت درمعرض دود قلیان ماندن معادل مصرف 6 تا 8 نخ سیگار است.
توبه‌خاک افزود:خطر ابتلا به بیماری های ناشی از استعمال دخانیات در افراد غیر قلیان ی که در معرض دود به ویژه در محیط های بسته قرار دارند نیز همچون افراد قلیان ی دچار چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لب ها و فساد دندان ها خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: قلیان نه تنها تمام 4 هزار ماده سمی و 70 ماده سرطان زا موجود در سیگار را دارا است بلکه مونوکسید کربن بیشتری را تولید می کند و زنانی که در طول دوران بارداری خود، مصرف کننده قلیان بوده یا در معرض دود قلیان اطرافیان قرار گرفته اند، وزن نوزادشان در هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های ریوی در این نوزادان بیشتر است.
 وجود 400 ماده سمی و 70 ماده سرطان زا در مواد دخانی
این کارشناس بهداشتی اضافه کرد: استعمال دخانیات تنها به معنی مصرف سیگار نیست و توتون و تنباکو، پیپ و قلیان نیز دخانیات محسوب می‌شوند که دود ناشی از دود ناشی از مواد دخانی بیش از 4000 ماده سمی و 70 ماده سرطان ‌زا دارد.
وی در مورد اعتیاد آور بودن مواد دخانی گفت: مواد دخانی به علت وجود نیکوتین، اعتیادآور بوده و مصرف تفننی آن می‌تواند منجر به اعتیاد و وابستگی فیزیکی به نیکوتین شود.
توبه‌خاک در مورد تصوری اشتباه که اگر دود وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آ سیب ی به ریه‌ها وارد نمی‌‌شود، گفت: چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد به طوری که هر فرد سیگار ی به طور متوسط روزانه 8 تا 12 نخ سیگار مصرف می کند و به طور مستقیم با 40 تا 75 پک در روز حدود 5/0 تا 6/0 لیتر دود استنشاق می کند در حالی که مصرف کنندگان قلیان در هر پک 15/0 تا یک لیتر دود استنشاق می کند.
این کارشناس با توجه به شیوع مصرف قلیان در سال های اخیراضافه کرد: شیوع مصرف قلیان در سال های اخیر نشان از بی اهمیت دانستن قلیان به عنوان یک ماده دخانی اعتیاد آور است به صورتی که استعمال آن توسط خانواده به صورت دست جمعی در محافل خصوصی و یا در اماکن عمومی و حتی مصرف آن در نوجوانان و جوانان به صورت نا آگاهانه زیاد شده است.
وی در مورد تغییرالگوی مصرف مواد دخانی در جوانان گفت: استفاده از قلیان بعنوان وسیله تفریحی و دردسترس بودن، عرضه روزافزون و شایع قلیان در اماکن تفریحی و رستوران‌ها و قهوه ‌خانه‌ها با تنباکوهای میوه‌ای و معطر موجب گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف آن شده است.
کارشناس بهداشت استان بوشهر اضافه کرد: احساس جذابیت، مورد توجه بودن، حس استقلال، پذیرفته شدن توسط همسالان و الگو گرفتن از هنرپیشه‌ها ، اجتماعی شدن و باورهای غلط از جمله رفع خستگی ، دلشوره و اضطراب در اثر استعمال قلیان نیز از دیگر ترفندهای صنایع دخانی برای جذب مصرف‌کنندگان بیشتر است.
وی در پایان گفت: با توجه به ممنوعیت قلیان در مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی از تیر ماه سال جاری 7 واحد به منظور جلوگیری از فروش قلیان تعطیل شدند. یکی از مشکلات موجود فروش قلیان توسط دست فروشان دوره گرد در پارکها و سواحل بوشهر می‌باشد که با توجه به قوانین موجود باید با شدت بیشتری نسبت به جمع آوری قلیان ها اقدام شود.

khabareno.com

گردآوری سلامت برگزیده ها گردآوری سلامت برگزیده ها
قلیون عربی ,