با خبر باش که ران می‌شکند دارویش ‌ - قرص نکسیوم چیست

با خبر باش که ران می‌شکند دارویش ‌

محققان از افزایش خطر شکستگی استخوان ران سالمندان به دلیل افزایش مصرف آنتی‌اسید‌ها خبر می‌دهند.اگر در یخچال منزل شما را باز کنیم، حتما یک داروی ضد سوزش معده را پیدا خواهیم کرد ، چرا که در این روزها بسیاری از سالمندان از سوزش معده رنج می‌برند. نتایج مطالعات محققان نشان می‌دهد مصرف این داروها چندان هم برای سالمندان بالای ۵۰ سال مناسب و بی‌خطر نیست. دانشمندان انگلیسی نشان داده‌اند که مصرف این داروها شانس شکستگی استخوان‌های ران را در سالمندان افزایش می‌دهد.

قرص نکسیوم چیست , کپسول nexium , نکسیوم امپرازول

قرص نکسیوم چیست

این داروها در سراسر جهان به وسیله میلیون‌ها سالمند هر روز استفاده می‌شوند. این سالمندان به دلیل مشکلاتی که موجب بازگشت اسید معده به مری می‌شوند، از سوزش مری رنج می‌برند. مصرف این داروها شاید اسید معده را کاهش دهد ولی مانع از جذب کلسیم به وسیله بدن نیز می‌شود. کلسیم از موادمعدنی مهم بدن است که در حفظ استحکام استخوان‌ها و دندان ‌ها نقش اساسی دارد.
بنابراین سالمندانی که این داروها را مصرف می‌کنند، به دلیل نرسیدن کلسیم کافی به استخوان‌هایشان استخوان‌هایی شکننده‌تر خواهند داشت. این مشکل هنگامی خطرناک‌تر می‌شود که سالمندان به دلیل بالا رفتن سن، دچار پوکی استخوان نیز شده باشند. در این شرایط دو عامل قوی علیه استخوان‌های آنها دست به توطئه می‌زنند.
● پدربزرگ ‌ها بدشانس‌تر از مادربزرگ‌ها
شکستگی استخوان ران برای سالمندان بسیار دردسرساز است و حتی می‌تواند زندگی آنها را تهدید کند. دکتر یانگ، استاد دانشکده پزشکی پنسیلوانیا که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را برعهده دارد، از تمام پزشکانی که سالمندان به آنها مراجعه می‌کنند، می‌خواهد که هیچ‌گاه مصرف این داروها را برای مدت طولانی به سالمندان توصیه نکنند.
جالب اینجاست که پدربزرگ ‌ها بیش از مادربزرگ‌ها در معرض خطر شکستگی استخوان در اثر مصرف این داروها هستند. دکتر یانگ معتقد است به دلیل اینکه بانوان از احتمال ابتلا به پوکی استخوان در سالمندی آگاه‌ترند، در دوران میانسالی و سالمندی بیش از آقایان به رژیم غذایی خود توجه دارند و غذاها ی حاوی کلسیم بیشتری را در آن می‌گنجانند.
این محققان به پزشکان توصیه می‌کنند در هنگام تجویز داروها ی ضداسید برای سالمندان، آنها را از فواید و مضر ات این داروها آگاه کنند و کم‌کم مصرف این داروها را کاهش دهند.
● متهمان اصلی
شاید دوست داشته باشید بدانید داروها ی ضداسید معده کدام داروها هستند. شاید هم نگران شده‌اید و می‌خواهید ب بینی د در ردیف داروها ی شما روی میز یا کشوی کنار تخت‌تان، این داروها ی خیانت‌کار نیز حضور دارند؟
نکسیوم، نام یک گروه دارویی است که پمپ پروتون را مهار می‌کند. این پمپ در تولید اسید معده دخالت دارد. داروها ی این گروه مثل امپرازول در کشور ما هم وجوددارد. ا‌ین مطالعه نشان می‌دهد که گروه دیگری از داروها ی ضداسید معده به نام "۲H بلاکر"ها اثرات مشابهی در شکستگی استخوان دارند ولی این اثرات به اندازه اثرات مخرب گروه اول دارویی چندان خطرناک نیست. این مطالعه روی تعداد زیادی از سالمندان انجام شده است و ۱۴۵ هزار سالمند انگلیسی که میانگین سنی‌شان ۷۷ سال بوده است در این مطالعه شرکت کرده‌اند.
سالمندانی که داروها ی مهارکننده پمپ پروتون را در طول یک سال یا بیشتر مصرف کرده بودند، ۴۴ درصد بیش از دیگر سالمندان در معرض خطر شکستگی استخوان ران (نسبت به کسانی که این دارو را مصرف نمی‌ کردن د) قرار داشتند.
سالمندانی که روزهای بیشتری از این دارو مصرف می‌ کردن د، ۵/۲ برابر بیش از دیگران در معرض خطر شکستگی استخوان ران قرار داشتند. این محققان اعتقاد دارند که شاید هنوز زود است که بتوان با قطعیت گفت که داروها موجب شکستگی استخوان‌ها می‌شوند ولی به جرات می‌توان گفت که در این داروها شانس شکستگی استخوان را افزایش می‌دهند چرا که در فرآیند جذب کلسیم در معده تداخل ایجاد کرده و مانع جذب کلسیم کافی از غذاها به وسیله بدن می‌شوند.
● دومین داروی پرفروش دنیا
دکتر باچمن، استاد دانشگاه نورت وستران که در این گروه تحقیقاتی همکاری داشته معتقد است هنوز به درستی مشخص نشده که آیا مصرف داروها ی ضد اسید واقعا می‌تواند از سرطان مری جلوگیری کند یا خیر؟ به نظر این محقق، آمارهای ابتلا به سرطان مری در اثر بازگشت اسید معده به آن بسیار اغراق‌آمیز به سالمندان ارائه می‌شود. "Nexium" دومین داروی پرفروش در سراسر دنیا است که فقط در سال گذشته ۸/۴ میلیون دلار از فروش این دارو نصیب شرکت‌های داروسازی شده است.
به هر حال این محققان در تلاش هستند تا راهی برای جلوگیری از شکستگی استخوان‌های سالمندانی که از این داروها استفاده می‌کنند، بیابند. یکی از این راه‌ها مطالعه درباره این موضوع است که آیا مصرف رژیم غذایی پر از کلسیم و یا مکمل ‌های غذایی حاوی کلسیم می‌تواند به سالمندان استخوان‌های محکم را هدیه کند یا خیر؟
● سرطان مری یا شکستگی استخوان؟
هنگامی که پا به دوران سالمندی می‌گذارید، استخوان‌ها به صورت طبیعی سست‌تر و شکننده‌تر می‌شوند. شکنندگی استخوان‌ها از میان‌سالی آغاز می‌شود.
استخوان‌های بدن کم‌کم، مواد معدنی خود را از دست داده و وزن‌شان کاهش می‌یابد. در همین حال از شکل طبیعی خود خارج می‌شوند. همه این تغییرات موجب می‌شود استخوان‌ها سست‌تر و ضعیف‌تر شده و امکان شکستگی افزایش یابد. استخوان‌هایی که ضعیف‌ و شکننده شده‌اند با کوچک‌ترین ضربه‌ای می‌شکنند. پوکی استخوان در هر سال فقط در کشور آمریکا موجب شکستگی استخوان‌های ۵/۱ میلیون سالمند می‌شود.
بنابراین اگر شما مجبورید از این گروه دارویی استفاده کنید باید با مشورت پزشکتان، دوز دارویی را که روزانه مصرف می‌کنید کاهش دهید و یا در رژیم غذایی روزانه ‌تان مصرف کلسیم را افزایش دهید.
از سوی دیگر، برخی از پزشکان اعتقاد دارند که بسیاری از سالمندان برای جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری همچنان به مصرف این داروها نیاز دارند. بازگشت اسید به مری نه تنها می‌تواند موجب سرطان مری شود، بلکه در زخم شدن دیواره مری هم موثر است. در برخی افراد این زخم و جوشگاه آن موجب انسداد مری سالمندان شده و بلعیدن را دشوار می‌کند.
بنابراین بسیار مناسب است سالمندانی که واقعا به این دارو احتیاج دارند فقط از آن استفاده کنند و مصرف خود را به حداقل میزان ممکن تقلیل دهند.
سالمندانی که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند لازم است یک اسکن تراکم استخوان انجام دهند و در صورتی که این بیماری در آنها تشخیص داده شد، از مکمل ‌های کلسیم استفاده کنند. بهبود روش زندگی نیز در پیشگیری از پوکی و شکستگی استخوان ناشی از آن موثر است. ترک کردن سیگار ، ورزش کردن منظم، رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D، روش‌های مفیدی برای پیشگیری از شکستگی استخوان در میان سالمندان هستند.‌
● کلسیم از شیر تا نور آفتاب
بسیاری از پزشکان از اینکه سالمندان با لبنیات که منابع غنی از کلسیم هستند، میانه خوبی ندارند ابراز نگرانی می‌کنند. پنیر، ماست، شیر، دوغ و بسیاری از غذاها ی سپید دیگر به راحتی کلسیم لازم برای استحکام استخوان‌های بدنتان را در این سن و سال در اختیار شما قرار می‌دهند. فقط کافی است با یک برنامه‌ریزی دقیق و یا کمک گرفتن از یک مشاور تغذیه این مواد را در برنامه غذایی روزانه ‌تان بگنجانید.
محققان به سالمندان توصیه می‌کنند، قرار گرفتن در نور آفتاب و پیاده‌روی در نورخورشید را نیز فراموش نکنند، چرا که نور آفتاب موجب فعال شدن ویتامین D در بدن شده و این ویتامین D فعال شده، نقش مهمی در جذب کلسیم از غذاها درون معده ایفا می‌کند. بنابراین اگر شما به اندازه کافی در نور آفتاب قرار نگیرید و تمام روز در اتاق‌های در بسته استراحت کنید، باید باز هم در انتظار کمبود کلسیم و شکنندگی استخوان‌هایتان باشید.

روزنامه سلامت
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


کپسول nexium , نکسیوم امپرازول