نان جو - خواص نان جو

برگزیده ها : نان یکی از پرکاربردترین محصولات غذایی است که انسانهای سراسر جهان و به خصوص ایران از آن استفاده می کنند ، نان جو که از گیاه جو درست می شود نیز یکی از زیر رده های غلات قرار می گیرد و ارزش و خواص بسیار بالایی برای آن نقل شده است که ما در این مقاله از سایت  سلامت برگزیده ها می خواهیم به فوائد و خواص نان جو بپردازیم و شما را بیشتر با این ماده غذایی آشنا کنیم.

خواص نان جو

خواص نان جو

نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاها ی عمده انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود. 
از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. 
نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.

فواید جو

یکی از بهترین کارکردهای جو و نون جو که الان انواع و اقسامش تو نون فانتزی پزی ها موجوده برطرف کردن  یبوستهستش هرچند زیاد خوردنش هم اسهال می آره  منتها هرچقدر سبوس جو کامل تر و کمتر تصفیه بشه خاصیت ضد یبوستش هم بیشتر می شه، جو تداخل آنچنانی با کلسیم نداره و مانع جذبش نمی شه .

جو سرشار از ویتامین های گروه B هستش که تو آرامش اعصاب ، جلوگیری از سفیدشدن زودرس مو ، کمک به سوخت و ساز بدن و تولید میکروب های مفید در دستگاه گوارش نقش ارزنده ای رو ایفا می کنه .

جو علاوه بر سبوس خوبی که داره منبع خوبی از کروم هم هستش و این می تونه یه خبر خوب برای مرض قند ی ها باشه و براشون جو و نون جو خیلی می تونه مفید واقع بشه ، می شه ساندویچ های مرض قند ی ها ، چربی بالاها!!  و یبوستی ها !!! رو با نون جو درست کرد و بهشون داد .

کسایی که چربی بالا دارند هم جزو مشتری های پر و پا قرص نون جو باید باشند ، چون خیلی تو کاهش چربی شون تاثیر داره .

نان جو, غلات, مواد غذایی

خواص نان جو

جو به عنوان ضد سرطان :
به نقل از برگزیده ها : دکتر چارلز اسون، دانشمند و کارشناس تغذیه در دانشگاه ویسکانسن، معتقد است که در دانه های گیاهان،مواد شیمیایی ضد سزطان وجود دارد و دکتر ترول، یکی از صاحب نظران در رشته علوم تغذیه ، نیز این نظریه را تدیید می کند. دکتر ترول می گوید مواد شیمیایی معروف به مهار کننده های پروتئاز که در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سرکوب می کنند و به این دلیل جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.

خواص جو :

جو به طور کلی در طب سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود :

-جوی کامل که دانه با سبوس روی آن باشد و فقط دنباله آن را کنده باشند.

- جوی مقشر یا پوست گرفته که عملاً قسمتی از پوست آن گرفته شده است.

- جوی سفید کرده که تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی سفید درآمده باشد که در اصطلاح به آن جوی مرواریدی می گویند.

-جوی کامل معمولاً برای تهیه غرغره ها به کار می رودو در سایر موارد از جوی مقشر یا جوی کاملاً سفید استفاده می شود.

-برای بحران‎های کبد ی از جوشانده جو استفاده شود.

- برای درمان گرگرفتگی در دوران یائسگی از جوشانده جو استفاده شود طبق شماره 2 عمل شود.

- برای درمان زخم‎های بدخیم آرد جو را با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.

- برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید می‎باشد.

- بهترین دارو برای درمان اسهال می‎باشد (جو را سه روز در آب خیس کرده سپس حرارت داده مایع را روزی سه استکان بنوشند).

- مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.

- جهت درمان آب آوردن انساج از جوشانده جو استفاده شود.

- برای تنگی نفس از جوشانده جو (طبق شماره 2) استفاده شود.

- برای رفع خارش‎های جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.

- برای رفع لکه‎های قهوه ‎ای رنگ پوست یا کک مک جو را سوزانده، سوخته آن را با عسل مخلوط کرده به صورت ماسک روی پوست بگذارند.

- برای درمان اختلالات کلیه از جوشانده جو استفاده کنید.

نان جو, غلات, مواد غذایی

خواص نان جو

مداومت در مصرف نان برنج به دلیل دیر هضم بودن توصیه نمی شود

برنج همانند جو و گندم یکی دیگر از غلات پرمصرف جامعه است که غذاییت آن از نان گندم کمتر و از سایر غلات بیشتر است. طبیعت آن خشک بوده ولی در گرمی یا سردی آن بین صاحبان نظر اختلاف نظر وجود دارد همچنین مداومت در خوردن برنج باعث چاقی و افزایش وزن می شود.

وی تصریح کرد : برخی افراد به دلایلی به جای نان گندم یا جو از نان برنج استفاده می کنند که در این رابطه لازم به ذکر است که نان برنج از نان گندم دیر هضم تر بوده و ممکن است در برخی افراد ایجاد مشکل کند.

نگاهی به تحقیقات علمی جدید در مورد خواص درمانی جو:
جو از روزگاران کهن همیشه به عنوانبسته ای از ترکیبات دارویی مفید برای بیماران قلبی و یبوست و دیگر اختلالات هاضمه واحتمالاً سرطان شناخته شده است.
جو، بهنظر می رسد که از چند طریق در کاهش کلسترول مؤثر است. یکی این است که شبیه داروها یشیمیایی ضد کلسترول بازار، در مکانیسم ساخت کلسترول در کبد دخالت کرده و کلسترول راکاهش می دهد. محققان وزارت کشاورزی آمریکا در مرکز تحقیقات مادیسن سه ترکیب جداگانهدر جو کشف کرده اند که قابلیت کبد در ساختن کلسترول نوعLDL را مهار می کند LDL ). جزوی از کلسترول است که مضر بوده و به رگ های خون ی آ سیب می رساند و منجر به حملههای قلبی می شود.( 
تحقیقات دکتر روزماری نیومن استاد دانشگاه موتانا که بر روی عده ای از مردان داوطلبانجام شد، نشان داد که خوردن جو به صورت نان، دانه پخت و کیک کلسترول خون آنها رابه میزان محسوسی پایین آورده است.

نان جو, غلات, مواد غذایی

خواص نان جو

 


,