فوایدی دیگر از کرفس کرفس اوره خون را پایین می‌آورد - کرفس و اوره

کرفس و اوره

کرفس و اوره

 

کرفس اوره خون را پایین می‌آورد

 در طب سنتی شرقی از کرفس به‌عنوان درمان‌کننده سردرد ، هضم‌کننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقویت‌کننده قوای جنسی یاد شده است. در گذشته نیز معتقد بودند خوردن این سبزی به رفع ورم مفاصل کمک می‌کند و امروزه این باور به اثبات رسیده است...

زمانی که میزان اسیداوریک در بدن افزایش می‌یابد و بیماری‌هایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز می‌کند، مصرف کرفس می‌تواند سطح اوره را پایین ‌آورد. به افراد دچار ضعف اعصاب نیز توصیه می‌شود کرفس بخورند. امروزه در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، در تهیه بیش از 60 فراورده‌ دارویی گیاهی ضدورم از دانه کرفس استفاده می‌شود. اسانس دانه‏ کرفس دارای خاصیت ضدمیکروب، آرام‌بخش و کاهش‌دهنده قند خون است اما این دانه در کشور ما کمتر کاربرد دارد.

 از میان مهم‌ترین خواص ثبت‌شده کرفس ، می‌توان به خاصیت ضددرد، آرام‌بخش،‌ ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضد تشنج ، آنتی‌اکسیدان (ضد سرطان )، التیام‌دهنده دردهای روماتیسم ی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچه‌ها)، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهش‌دهنده چربی‌ خون و فشار خون (به دلیل ادرارآوربودن)، مقوی و محرک معده اشاره کرد. کرفس سبزی ادرارآوری است و هر ماده غذایی‌ای که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشار خون می‌شود. البته تا حدودی در کاهش چربی، فشار خون و قند خون نیز موثر است. این آثار مربوط به ساقه و برگ این سبزی می‌شود و ساقه کمی بیشتر از برگ چنین خاصیتی دارد.

  کرفس یکی از سبزی ‌هایی است که علاوه بر استفاده از آن در تهیه انواع غذا و سالاد ، بسیاری از افراد برای لاغرشدن، آن را در رژیم غذایی‌شان می‌گنجانند.

خاصیت ادرارآوری این سبزی نسبتا بالاست و همین موضوع چنین خاصیتی را به آن می‌دهد. البته گیاهان بسیاری این خاصیت را دارند اما قدرتشان یکسان نیست. امروزه علت بسیاری از چاقی ‌ها ادم یا وجود آب اضافی لابه‌لای سلول‌های بدن است بنابراین در چاقی ‌هایی از این دست، مصرف کرفس می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

البته روزانه یا یک‌روز در میان، نباید بیش از 100 گرم ساقه تازه کرفس یا آب ساقه آن مصرف شود زیرا زیاده‌روی در مصرف آن ممکن‌است باعث تورم کلیه ‌ها شود بنابراین افراد دچار ناراحتی کلیوی، باید مراقب مقدار مصرف این سبزی باشند. از طرفی مواد معدنی موجود در کرفس نسبتا زیاد است و زیاده‌روی در مصرف آن عدم تعادل مواد مغذی را به دنبال خواهد داشت.

البته برخی افراد به کرفس حساسیت دارند و ممکن است تماس یا مصرفش باعث ایجاد لکه‌های قهوه ‌ای و قرمز رنگ و بروز واکنش‌های پوستی در آنها ‌شود و در این صورت تنها راه پیشگیری، نخوردن کرفس است.

منبع : Salamtnews.com


,