مراقبت از چشمها در مطالعه - مطالعه مراقبت از چشم

اهل مطالعه و کتاب خوان ها توجه کنند
ورزش چشم
یکی از ورزش های لازم در بدن به خصوص برای افرادی که بیشتر مطالعه می کنند ورزش چشم است. این ورزش خستگی چشم را برطرف می کند. ورزش های چشم گوناگون می باشند. مرکز مطالعات و پژوهش های حوزه علمیه قم به تعدادی از این ورزش ها این گونه اشاره می کند.

مطالعه مراقبت از چشم

مطالعه مراقبت از چشم




  ۱ - چند دقیقه چشم های خود را ببندید، دو انگشت را روی پلک چشم قرار دهید و ۵ بار چشم را داخل حدقه چشم بچرخانید. ۲ - چشم ها را ببندید و کف دست خود را روی چشم قرار دهید، البته نباید دست با پلک چشم تماس داشته باشد. هیچ نوری نباید وارد چشم شود حداقل تا ۲۰ بشمارید و چشم را در همین حالت نگه دارید. این کار برای چشم و مغز استراحت ایجاد می کند و برای تمرکز مفید است و نیروی چشم را نیز افزایش می دهد. ۳ - هنگام مطالعه چشم را به یک جا خیره نکنید، بلکه گاهی افق های دورتر و اطراف را نیز نگاه کنید و زاویه دید را تغییر دهید تا چشم دچار خستگی نشود. ۴ - سر را به حالت معمولی ثابت نگه‌دارید، ابتدا چشم را به طرف راست در حدقه چشم بچرخانید بدون آن که سر را تکان دهید. تا حدی که می توانید از زاویه راست چشم نگاه کنید.سپس بدون حرکت دادن سر، چشم را به طرف چپ سپس طرف بالا و بعد طرف پایین حدقه چشم را بچرخانید. پس از پایان این مراحل چشم را داخل حدقه از راست به چپ و بالا و پایین بچرخانید بدون آن که سر را حرکت دهید.


ورزش حافظ ه
یکی از مشکلات نسل جوان فراموش کاری است. بسیاری از افراد، از فراموش کاری و یاد نگرفتن دروس خود رنج می برند.

برای گریز از فراموش کاری باید حافظ ه را به فعالیت واداشت و با فعال کردن حافظ ه آن را تقویت کرد. جابربن حیان از امام صادق (ع) پرسید: چرا وقتی سن انسان زیاد می شود، حافظ ه او کم می شود؟ امام صادق (ع) فرمود: کند آ موز ی در همه افراد بستگی به ذهن ندارد. زیرا جوانانی هستند که در سن جوانی به آن مبتلا می شوند ولی نشاط و برخوردهای جوانی آنان به گونه ای است که مانع می شود تا دیگران متوجه شوند. همین جوانان وقتی سنشان زیاد شد، فراموش کاری آنان کاملا جلوه می کند. اما دانشمندان معمولا در سن کهولت عقل و هوششان زیادتر از دوران جوانی آنان می شود. جابر گفت: شنیده ام که پیری فراموشی می آورد. امام صادق (ع) فرمود: آن چه فراموشی می آورد به کار نینداختن نیروی حافظ ه است. از این روایت استفاده می شود که اگر جوان از نیروی حافظ ه استفاده نکند و آن را به کار نیندازد، دچار کند آ موز ی و فراموش کاری می شود و در پیری این نسیان افزایش می یابد.


ورزش پلک ها
بسیاری از افراد وقتی که مطالعه می کنند، یا به چیزی خیره می شوند، دچار کشش عصبی می شوند، در نتیجه حالت خیرگی به آن ها دست می دهد و از پلک زدن نیز غافل می شوند. این حالت موجب فشار بر چشم و ممانعت از نرمی کار چشم و گردش خون در آن می شود.

از این رو وقتی که روی مطلبی تمرکز ذهنی پیدا می کنید، برای آن که مطمئن شوید که پلک زدن را ضمن تمرکز حواس ادامه می دهید، گه گاه نگاه خود را به جانب دیگر معطوف کنید و پلک ها را ضمن استراحت دادن به چشمان، روی هم بگذارید و بردارید و به اصطلاح پلک بزنید.


ورزش تنفس
یکی از علت های اختلال حافظ ه کمبود اکسیژن و بدتنفس کردن است که حتی دستگاه های کلیه و و قلب و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر همه این ها باید افزایش بی رویه سوخت و ساز بدن (متابولیسم) و جراحات خفیف مراکز تنفسی، اسیدوزها و حالات و تحریکات عصبی را بر این عوامل افزود.یکی از تمرینات مهم نفس کشیدن از یک سوراخ بینی و بیرون دادن هوا از همان سوراخ، تمرین بعدی گرفتن همان سوراخ بینی با یک انگشت و دم وبازدم از سوراخ دیگر است. تجربه نشان داده انرژی به دست آمده از این تمرین بسیار زیاد و قابل ملاحظه است.


تنفس آرام بخش
۱ - از راه بینی هشت ثانیه نفس بکشید. ۲ - نفس را هشت ثانیه نگه دارید. ۳ - هوا را هشت ثانیه خارج کنید. ۴ - از سوراخ راست بینی هشت ثانیه نفس بکشید. ۵ - هوا را هشت ثانیه از سوراخ چپ بینی خارج کنید. اکنون پنج بار حرکات گفته شده را انجام دهید. چشم ها را ببندید. آرام نفس بکشید. در پایان پنج بار تمرین، چشم ها را ببندید و تفکر کنید.


تلقین آرامش
یکی از راه های رسیدن به آرامش، تلقین است. تلقین در آرامش انسان بسیار موثر است. انسان می تواند بگوید: من وقت دارم. من اصلا عجله ندارم.من احساس آرامش می کنم.سپس روی صندلی بنشیند سر را آزادانه به عقب ببرد و روی صندلی خود را رها کند به طوری که اعضای بدن در آرامش باشد و هیچ انقباضی در بدن وجود نداشته باشد. وقتی انسان به خود تلقین کند که آرام است می تواند به نتایج زیر دست یابد. ۱ - قدرت تمرکز و حافظ ه انسان تقویت می شود. ۲ - جسم و روح انسان آرام می شود. ۳ - تحریک فیزیکی انسان زیاد می شود. ۴ - زمینه خواب عمیق و شیرین به وجود می آید. ۵ - احساسات ناخوشایند و هیجانات انسان متعادل می شود. ۶ - بر ارگانیزم بدن مسلط می شود.

۷ - قوای روحی و جسمی انسان آماده و تقویت می شود.
منبع : روزنامه خراسان

ابربرچسب : داروی آرام بخش ، آرام بخش ، آرام بخشها ی طبیعی ، قرص آرام بخش


,