چه زمان زمین خوردن کودک را باید جدی گرفت - افتادن کودک از تخت

  افتادن کودک از تخت , زمین خوردن نوزاد با سر , خوردن سر نوزاد به زمین

افتادن کودک از تخت

یکی از نگرانیهایی که والدین در مورد نوزاد و یا کودک خود دارند،  زمین خوردن کودک است. در این مواقع، بیشتر والدین به ویژه مادران از اینکه کودک آنها دراثر زمین خوردن صدمه دیده باشد مضطرب شده و آرامش خود را از دست می دهند. احتمال غلتیدن و افتادن نوزادان و کودکان خردسال از روی تختخواب یا کاناپه، صندلی، صندلی ماشین و یا تاپ بسیار زیاد است و بعضی اوقات نوزاد در نتیجه این افتادن ها زخمی و یا کبود می شود. مادران و پدر ان  باید سعی کنند در این شرایط آرامش خود را حفظ کنند.

بیشتر اوقات، افتادن و زمین خوردن نوزاد و کودک جدی نیست. خوشبختانه کودکان قادر هستند تا خیلی سریع به وضعیت قبل برگردند. بیشتر زخمهایی که در نتیجه زمین خوردن بوجود می آیند بدتر از آنچه که درحقیقت هستند به نظر می رسند و معمولاً نیازی نیست به دکتر و اورژانس مراجعه شود. بهتر است والدین عزیز بدانند چه زمانی باید از زمین خوردن و یا افتادن نوزاد و یا کودک خود احساس نگرانی کرده و در صورت مشاهده جراحت و صدمه جدی به اورژانس مراجعه کنند.

چه نوع زمین خوردن هایی نگران کننده هستند

نوزادان بیشتر از روی تختخواب و یا کاناپه بر روی زمین می افتند. افتادن از بالای تختخواب و یا کاناپه چندان مهم و نگران کننده نیست. دلیل آن این است که ارتفاع آنها بیشتر از 30 الی 35 سانتی متر نبوده و صدمه جدی به نوزاد وارد نمی شود.

بیشتر کودکان نوپا به هنگام دویدن و راه رفتن زمین خورده و احتمال دارد سر آنها به شی و یا زمین برخورد کند. در این شرایط نیازی نیست تا به اورژانس و یا دکتر مراجعه شود مگر اینکه در اثر اصابت کردن سر نوزاد به زمین، در آن بریدگی عمیقی که نیاز به بخیه داشته باشد، به وجود بیاید.

بعضی اوقات احتمال دارد، والدین در حالیکه کودک را در آغوش گرفته و قدم می زنند ناگهان تعادل خود را از دست داده به زمین خورده وروی کودک خود بیافتند. اگر این اتفاق در حال دویدن رخ دهد احتمال دارد تا به کودک صدمه وارد شود. اما در غیر اینصورت ممکن است به کودک صدمه جدی وارد نشود.

افتادن کودک از ارتفاع بیشتر از 30 سانتی متر، خطر صدمه دیدن او را افزایش می دهد. ارتفاع میز تعویض پوشک نوزاد، صندلی های پایه بلند و یا پیشخوان بیش از اندازه است و چنانچه کودک از بالای آنها به زمین پرتاب شود احتمال دارد که صدمه ببیند به ویژه اگر کف پوش زمین از جنس سخت باشد.

اقدامات لازمی که والدین در هنگام افتادن کودکان باید انجام دهند

آرام کردن کودک. زمانی که کودک به زمین می افتد، سعی کنید تا آرامش خود را حفظ کرده و از این موضوع وحشت نکنید. این عکس العمل از طرف والدین به حفظ آرامش کودک کمک می کند. در این صورت آنها بهتر می توانند به کودک خود کمک کنند.

برای برقراری تماس با دکتر یا اورژانس عجله نکنید

کودک خود را پس از بلند کردن از زمین معاینه کنید. سر و بدن او را به دقت نگاه کنید. برای اینکه بتوانید بهتر این کار را انجام دهید، لباسهای او را از تنش خارج کنید.  اگر متوجه اثری از کبودی، قرمزی و یا ورم و لنگیدن در او نشدید مطمئن باشید که به کودک شما صدمه خاصی واد نشده است.

اگر متوجه شدید قسمتی از بدن کودک ورم کرده  و یا کودک به هنگام راه رفتن لنگ می زند، باید هر چه سریعتر به اورژانس مراجعه کنید.

اگر سر نوزاد به زمین اصابت کرد مراقب باشید تا احساس سرگیجه و یا تاری دید نداشته باشد. چنانچه کودک پس از اصابت کردن سرش به زمین حالت تهوع داشته باشد و یا اینکه استفراغ کند باید هر چه سریعتر به اورژانس مراجعه شود. در غیر اینصورت صدمه جدی به او وارد نشده است.

منبع: نی نی سایت
زمین خوردن نوزاد با سر , خوردن سر نوزاد به زمین