نکات مهم در مراقبت از سینوس ها -آکا - مراقبت از سینوس در تابستان

برگزیده ها  نکات مهم در مراقبت از سینوس ها

بدن انسان دارای پیچیدگی های بسیار زیادی است که علم هر چه بیشتر به جلو می رود به این پیچیدگی ها و ظرافت ها بیشتر پی می برد و در اکثر اوقات هم به یافته های مهمی برای درمان انواع مختلف بیماری ها در بدن انسان پی می برد. یکی از قسمتهای حساس بدن گوش، حلق و بینی است که اکثر افراد در مورد مراقبت از این قسمتهای بدن آگاهی های لازم را ندارند و ممکن است برخی بیماری ها در این زمینه برایشان پدید آمده باشد اما چون اطلاعات پزشکی کاملی در این مورد ندارند ممکن است در درمان زود هنگام آن مشکل موفق نشوند.

به گزارش برگزیده ها گاهی ما به دنبال سرما خوردگی، سردرد هایی عجیب را تجربه می کنیم که نه فقط به سرماخوردگی بلکه به ناراحتی های سینوس های ما مربوط هستند. باید دانست که اگر ما موارد مهم در مراقبت از سینوس ها را بدانیم یقینا در درمان مشکلات در این ناحیه هم موفق خواهیم بود. لازم است گفته شود که درمان مشکلات سینوس ها و موارد مراقبتی از آنها به دوران کودکی ما بر می گردد، در دوران کودکی بسیاری از سهل انگاری ها منجر به درد و مشکلات در ناحیه سینوس ها می شوند. در این مطلب از پورتال رنگی ما به مشکلات سینوسی و نحوه مراقبت از آنها پرداخته ایم که امیدواریم مورد استفاده شما همراهان عزیز قرار گیرد.

در ابتدا ما انواع سینوس ها را برای شما مورد معرفی قرار می دهیم و در ادامه عنوان کرده ایم که ضرورت وجود سینوس ها برای بدن چه هستند و چرا باید نسبت به سلامت آنها حساس باشیم و در نهایت موارد مراقبتی را ذکر کرده ایم.

 

مراقبت از سینوس در تابستان

مراقبت از سینوس در تابستان

برگزیده ها: نکات مهم در مراقبت از سینوس ها

معرفی کامل انواع سینوس های اطراف بینی

افراد بالغ، چهار جفت سینوس دارند: سینوسهای پیشانی که دردو طرف پیشانی و بالای چشمها در ضخامت استخوانهای پیشانی قرار دارند، سینوسهای فکی که در دوطرف زیر گونه ها در ضخامت استخوانهای فک بالا قرار دارند، سینوسهای اتموئید یا پرویزنی که در پشت پل بینی و بین چشمها در ضخامت استخوانهای نزدیک گوشه داخلی چشم قرار دارند و سینوسهای اسفنوئید یا شب پره ای که در قسمت بالای بینی و پشت چشمها در ضخامت استخوان کف جمجمه قراردارند.

در بالای سینوسهای اسفنوئید، غده هیپوفیز قرار دارد. سینوسهای اتموئید به دو بخش سینوسهای اتموئید پیشین و پسین تقسیم می شوند. نوزادان در بدو تولد، دو جفت سینوس دارند که به تدریج و طی رشد، دو جفت دیگر نیز پدیدار می شود. در برخی افراد ممکن است یک یا هر دو سینوس پیشانی تشکیل نشود. در ضمن ممکن است در موارد بسیار نادر، یکی از سینوسهای فکی تکامل نیابد. سینوسهایی که بیشتر از همه مورد توجه است، سینوسهای فکی است.

ضرورت وجود سینوس ها در بدن

غشای مخاطی پوشاننده سینوسها و بینی روزانه بیش از نیم لیتر مایع ترشح می کند. این مایع موجب مرطوب شدن سطح مجاری تنفسی می شود و همچنین هوای تنفسی را از ذرات ریز و میکروبها تصفیه می کند. متعادل کردن حرارت، تامین رطوبت هوای تنفسی، سبک کردن استخوانهای جمجمه، جلوگیری از انتقال ضربه ها به عناصر داخل جمجمه، مشارکت در رشد صورت، تاثیر در کیفیت تشدید صدا و افزایش منطقه حساسه بویایی از دیگر اعمالی است که به سینوسها نسبت می دهند.

 

,[categoriy]

نکات مهم مراقبتی سینوس ها

افرادی که دچار مشکل در سینوس هایشان هستند باید از نکات مراقبتی مهمی در این زمینه پیروی کنند و مانع آن شوند توصیه می کنیم از عواملی که موجب التهاب و تشدید شدن مشکل در سینوس ها می شوند دوری کنند

محمدرضا عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به اینکه سینوسها حفره های هوایی در سر و صورت هستند که باعث هوادار شدن استخوانهای چهره، تکه برداری عناصر بسیار از درون جمجمه، ریزش ترشحات زائد مغز به بینی و به بیرون و نگه داشتن هوای گرم در استخوانهای چهره می شوند، اظهار کرد: همه سینوسها یک ورودی و یک خروجی در انتهای بینی دارند که در این حفره ها، تاجکها ترشحات درون سینوسها را از درون به بیرون می رسانند و این ترشحات به پشت بینی ریخته می شود ، زیرا حرکت تاژکها به سمت پشت بینی است.
وی افزود: هرگاه به هر دلیلی دهانه سینوسها بسته شود، ترشحات درون سینوسها باقی می ماند و خارج نمی شود.میکروبها در این ترشحات تجمع می کنند و باعث بسته شدن حفره های سینوسها و بینی و در نتیجه بروز بیماری سینوزیت می شود.
عمرانی تصریح کرد: وجود جسم خارجی در بینی ، بزرگی بیش از اندازه بینی و اندازه شاخکهای بینی و انحراف بینی باعث بسته شدن حفره های سینوسها و بینی می شود.این عارضه با بسته شدن مجاری سینوسها و بینی به صورت مکانیکی به وجود می آید.پلیپ بینی یکی از عارضه های ناشی از ایجاد شاخکهای بینی است.حساسیت شدید بینی ، التهاب بینی در برخورد با آلاینده ها منجر به ورم مخاط بینی می شود و در برخی مواقع این ورم با باریک شدن مجاری سینوسها و بینی و تنگی بیش از حد سینوسها می شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی تاکید کرد: ۳۰ درصد حساسیتهای بینی که منجر به بیماری سینوزیت می شود مرتبط با آلاینده ها به ویژه آلودگی هوا در کلانشهرها است.
وی در پایان گفت: درصورت تشدید در بسته شدن سینوسها، ایجاد التهاب و تجمع میکروبها در درون سینوسها، باعث چرکین شدن سینوس و بالا رفتن فشار درون سینوسها و آ سیب جدی مخاط، درد شدید و در نهایت وخیم شدن بسیاری سنوزیت می شود.پرهیز از قرار گرفتن در معرض آلاینده ها، شست و شوی بینی به ویژه در شهرهای آلو ده، به کاربردن افشانه ها یا اسپری های کاهنده التهاب بینی ، استفاده از کورتونهای بینی با تجویز متخصصان راهکارهای مقابله با بروز یا تشدید بیماری سینوزیت است.

 

منبع: دانشنامه رشد – باشگاه خبرنگاران جوان


,