راز های موفقیت درچیست؟ - راز موفقیت دانشمندان

راز های موفقیت درچیست؟
 
بیشتر دانشمندان و نویسندگان سعی کرده اند تعریف جامع و کاملی از موفقیت ارائه دهند تا مورد استفاده همگان قرار گیرد، اما شمار فراوان این تعاریف خود موجب گردیده است که تا به امروز، توصیف دقیق و مشخصی از این کلمه در دست نباشد. تعریف شما از موفقیت چیست ؟
گذراندن مدارج تحصیلی و اخذ مدارک علمی، رسیدن به ثروت دلخواه، به دست آوردن پست و مقام، داشتن همسری دلخواه، محیط خانوادگی آرام و فرزندانی شایسته، برتری و بالاتری بر دیگران و یا که هنرمندی محبوب، نویسنده ای بزرگ و یا موسیقیدانی مشهور باشیم ؟ ...

راز موفقیت دانشمندان , تحقیق راز موفقیت

راز موفقیت دانشمندان

یکی از دلایل عمده تعدد تعریف موفقیت بر د اشتها ی گوناگون از این مفهوم است. هستند افرادی که به دلیل دستیابی به خواسته هایشان، خود را موفق و کامیاب می پندارند، اما این موفقیت از نظر دیگران چندان ارزش و اعتباری ندارد. بنابراین موفقیت امری نسبی است و هرگز تعریفی واحد به خود نمی پذیرد.
به نظر آلفرد اوستن :
« آرامش و اطمینان بهترین موفقیت است »
هیچ کس واقعا موفق نیست، مگر آنکه خوشبخت باشد و نیز خوشبخت کسی است که کاری مفید و با ارزش انجام دهد. به این اعتبار، تعریف فرهنگ و بستر از موفقیت به مفهوم « نیل رضایتبخش به هدف » تعریفی مناسب است.
●تعیین هدف
انسان بی هدف کاملا تابع حوادث و پیشامدهاست. کسی که هدف روشنی در زندگی دارد، پس از رسیدن به کامیابی احساس خوشبختی و آرامش می کند اما افرادی که اهدافی نامشخص را پی می گیرند،‌ به هر مقامی که برسند، باز هم ناراضی اند. هر یک از ما باید به یقین بدانیم که چه می خواهیم، چه هدفی را دنبال می کنیم و در انتظار چه نوع موفقیتی هستیم.
تشخیص هدف و آگاهی از آن، پیش شرط هر گونه اقدامی است. افزون بر این، در تعیین اهداف خویش باید از تقلید کورکورانه بپرهیزیم. به عنوان مثال،‌ اگر راه پسر عمویمان که درس خوانده و مهندس برق شده و از نظر کاری و مالی نیز وضعیت قابل توجهی دارد را‌ انتخاب کنیم، پس از رسیدن به موفقیت خوشحال خواهیم بود ؟ در صورت مقایسه خود با دیگران دو اشتباه بزرگ مرتکب می شویم :
نا خود آگاه با دیگران به رقابت بر می خیزیم، زیرا هدفمان تحقق بخشیدن به خواسته و آرزویی مشخص نیست بلکه « برتری طلبی » ویا « مثل کسی شدن » است.
بدون توجه به تواناییها، علایق و امکانات خود دنباله رو دیگران می شویم.
« تنها گنجی که ارزش جستجو کردن دارد هدف است ». لویی استونی
● شناخت هدف و مراحل آن
برای شناخت بهتر اهداف خویش و نیز انتخابی آگاهانه از میان امکانات متعدد، کاغذی بر دارید و در گوشه ای خلوت و آرام بنشینید و کلیه اهدافی را که در سر می پرورانید، در آن یادداشت کنید. پس از فراغت از این کار به مراحل سه گانه زیر بپردازید.
الف: تمرکز و تفکر
فکر غذای مغز و تفکر، وجه تمایز انسان از حیوان است. هر یک از ما متأثر از افکاری هستیم که بر خسب عادت کنترلمان را در دست دارند. برای رهایی از افکار متضاد، باید همه تراوشات ذهنی خویش را به مغز بسپاریم تا در فرصت مناسب آنها را مورد مطالعه قرار دهد. سپردن اندیشه ها و آرزوها به مغز و ایجاد فرصت لازم برای بررسی یکایک آنها امروزه بین همه کسانی که به نیروی شگفت انگیز مغز آگاهند، متداول است. شما هم این شیوه را پیش گیرید تا نتیجه خارق العاده آن را دریابید.
ب: مطالعه
پس از تمرکز و بررسی اهداف نوبت به مطالعه می رسد. امروزه در مغرب زمین مطالعه امری بسیار متداول است، به این ترتیب که پیش از هر کاری ابتدا با صرف سرمایه ای گزاف هدف مربوطه را مورد بررسی قرار می دهند. همچنین کار مورد نظر را با انواع کارهای موجود در بازار قیاس کرده و با خواندن کتابهای متعدد و مشورت با کارشناسان طراز اول ابعاد موضوع را به طور دقیق می سنجند. البته در این راستا امکانات خود را برای دستیابی به اهداف تعیین شده مد نظر قرار می دهند. بزرگی و کوچکی اهداف و اینکه آیا مورد پسند دیگران واقع می شود یا خیر، اهمیتی ندارد.
ج: مشاوره
مشاوره عاملی مؤثر و یاری دهنده در مسیر پیروزی و موفقیت است. در این زمینه بزرگان و نوابغ شواهدی آورده اند که استفاده از آنها می تواند راهگشای ما در جهت رسیدن به اهداف باشد. مشورت زمانی کارساز و مفید خواهد بود که فرد طرف مشورت دارای خصوصیات لازم باشد و به ما در شناخت خواسته ها، اهداف و تواناییهایمان یاری رساند. این خصوصیات عبارتند از: اطلاع کافی از موضوع، مثبت اندیشی و خیرخواهی.
●انتخاب هدف
برای انتخاب هدف، چهار شرط اصلی و اساسی هدف سالم را مد نظر قرار دهید. چنین هدفی باید:
رفاه و آسایش بیشتری فراهم سازد.
به ما احساس مفید بودن،‌ خوشی و نشاط بخشد.
از روی چشم و همچشمی و رقابت با کسی انتخاب نشده باشد.
انتخاب آن تحت فشار یا به توصیه اطرافیان نباشد.
پس از بررسی اهداف خویش و مطابقت آنها با شرایط فوق در می یابید که از اجرای برخی از مقاصدتان که دارای این چهار خصیصه نیستند، صرف نظر کرده اید . اکنون باید صادقانه و با شجاعت به سؤالات زیر پاسخ دهید و آنها را روی صفحه ای کاغذ بنویسید:
- آیا به این اهداف علاقه دارم؟ در صورت علاقه، برای تحقق آنها آیا از قابلیت و استعداد لازم بر خوردارم؟ آیا جهت رسیدن به این اهداف دارای امکانات کافی هستم؟ آیا وقت کافی دارم؟
این مرحله نیز ویژگیهای خود را دارد،‌ به طوری که ممکن است از دنبال کردن بعضی از هدفهای مورد نظرتان منصرف شوید. هدفی که حتی به شرط اجرا علاقه ای در شما ایجاد نکند، نفعی هم به دنبال نخواهد داشت. اکنون با پی بردن به هدف ویژه خود و با توجه به تواناییهایتان در پیشبرد آن و نیز با احتساب وقت کافی باید دست به اقدام بزنید.
●زمان بندی
گام بعدی « زمان بندی » دقیق است، به این صورت که برای انجام هر کار باید زمان مشخصی در نظر گرفته شود. پیمودن هر مسیر با علم به پیچ و خمها و فراز و نشیبهای آن، زمان خاص خود را می طلبد؛ پس از این تقسیم بندی می توانید اوقات خود را جهت اجرای اهداف متعدد به طور همزمان تنظیم کنید.
●تصمیم گیری
پس از شناخت کامل از شرایط اساسی یک هدف سالم، نوبت به تصمیم گیری می رسد که به عنوان گامی مهم در جهت هموار ساختن مسیر زندگی مورد توجه قرار گیرد .
به جرات می توان اعتراف کرد که لحظه تصمیم گیری از سخت ترین و سرنوشت سازترین لحظات زندگی بشر است. بسیاری معترفند که در این لحظات فشارهای زیادی متحمل شده اند. گاهی انتخاب غلط و پافشاری غیر منطقی بر آن تمام عمر ما را از چشیدن خوشبختی محروم می سازد.
ویلیام جیمز درباره تصمیم گیری می گوید:
« لحظاتی هست که مجبوریم انتخاب کنیم، اما لحظاتی هم هست که انتخاب نکردن خود یک تصمیم است. »
●شرایط تصمیم گیری
▪تردید به خود راه ندهید.
▪از عواقب تصمیم گیری نترسید.
▪تصمیم خود را تغییر ندهید.
▪با افکار نا امید کننده بجنگید.
▪شما تصمیم گیرنده باشید.
▪دنبال کارهای متعدد نباشید.
▪« کسی که همه راهها را می جوید، همه را از دست می دهد»
▪عجولانه تصمیم نگیرید و لجوج و یکدنده نباشید.
●عواملی که تصمیم گیری را به موفقیت نزدیک می کنند:
▪ پشتکار: برای موفقیت در کار و دستیابی به خواسته های قلبی باید همه نیروی خود را صرف اهدافمان کنیم و همواره به دستاوردهای نهایی حاصل از تلاشمان بیندیشیم . پیروزی و کامیابی در اهداف زمانی تحقق می یابد که شما انگیزه رسیدن به آن اهداف را در خود تقویت کنید. متأسفانه بسیاری از افراد در مراحل اولیه کار احساس رضایت و خرسندی می کنند ولی پس از رویارویی با مشکلات دست از آن کار می شویند و فکری جدید در سر می پرورانند،‌در حالی که اگر صبر و شکیبایی به خرج دهند، شاید بیش از چند قدمی با موفقیت فاصله نداشته باشند.
▪ اعتماد به نفس: همیشه اعتماد به نفس خویش را حفظ کنید و به دیگران نیز مجال ندهید آن را سست و متزلزل سازند و بدانید که خود کم بینی و عدم اطمینان مانعی بر سر راه موفقیت و کامیابی است. کسی که قدرت خلاقه درونی و ارزشهای وجودی خویش را باور دارد ،‌ هرگز در برابر مشکلات سر فرود نخواهد آورد.
« تردیدهایمان خائنینی هستند که با نصایح خود ما را از هدفمان باز می دارند، در حالی که تصمیمی راسخ و شراعی به موقع فتح و پیروزی را نصیبمان می سازد. » 
 
منبع:ویستا
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


تحقیق راز موفقیت ,