آشنایی با روش تهیه آش جوشواره؛ غذای بومی بجنورد -آکا - طرز تهیه آش جوشواره

 

در این پست از سایت برگزیده ها به شما طریقه ی درست کردن آش جو شواره را آموزش میدهیم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

 

طرز تهیه آش جوشواره , غذاهای محلی بجنورد , خورش بجنورد

طرز تهیه آش جوشواره

طرز تهیه آش جو شواره

 

مواد اولیه آش جو شواره :

 

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

گوشت چرخ شده

200 گرم

100 گرم / 174 کالری

عدس پخته

یک و نیم لیوان

100 گرم / 100 کالری

اسفناج پخته شده

یک فنجان

100 گرم / 25 کالری

پیاز داغ

4 قاشق غذاخوری

100 گرم / 164 کالری

نمک و فلفل و زردچوبه

به مقدار لازم

100 گرم / 0 کالری

رازیانه

دو قاشق مرباخوری

100 گرم / 12 کالری

تخم گشنیز

دو قاشق مرباخوری

100 گرم / 1 کالری

جوز هندی (ساییده شده)

دو قاشق مرباخوری

نامشخص

 

روش تهیه آش جو شواره :

*. برگزیده ها : گوشت چرخ کرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت داده، کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و با یک فنجان آب می گذاریم تا بپزد.پسپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخی را مخلوط کرده.

*. نصفی از ادویه (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی ) را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل می زنیم و با میکسر خوب له می کنیم. این موادِ میانی جوشواره است که آماده و کنار می گذاریم.

 

برای درست کردن جوشواره ها به دو طریق می شود عمل کنیم :

*. قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازکی باز می کنیم و قالب می زنیم و داخل لواش ها را با مقداری از مواد پر می کنیم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با چنگال چین می کشیم.

*. یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن می گذاریم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با فاصله آن ها را برش می زنیم و با چنگال چین می کشیم.

*. قابلمه ای را پر از آب کرده روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و سپس جوشواره ها را داخل آب در حال جوش می ریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له و وا برود. جوشواره ها را داخل آبکش ریخته کنار می گذاریم.

*. باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت می دهیم و باقی ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی ) داخل آن ریخته با یک لیوان آب می گذاریم اسفناج بپزد و جا بیف تد و سس جوشواره ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.

*. این غذای بومی بجنوردی به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی - بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه تر می شود.

 

خواص گشنیز :

*. دم کرده تخم گشنیز از سیلان منی جلوگیری می‎کند.گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .

*. گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند.

 

اختصاصی برگزیده ها

 


غذاهای محلی بجنورد , خورش بجنورد