کرم ضد آفتاب، چگونه یک کرم ضدآفتاب خانگی بسازیم ؟ - ضد آفتاب گیاهی

در این بخش از سایت برگزیده ها شما را با  فواید و مضرات کرم های ضد آفتاب آشنا میکنیم و بهترین کرم های ضد آفتاب را به شما پیشنهاد می کنیم،  امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

ضد آفتاب گیاهی , طرز تهیه کرم ضدآفتاب خانگی باهزینه کم واثرگذاری بالا , ضد آفتاب طبیعی گیاهی

ضد آفتاب گیاهی

 کرم ضد آفتاب

پزشکان می گویند: همان طور که قرار گرفتن در معرض نور خورشید خطرناک است، پرهیز کامل از آن نیز می تواند برای سلامت پوست و بدن مضر باشد.

 نور خورشید همیشه دشمن پوست و بدن نیست بلکه قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای تولید ویتامینD به میزان کافی در بدن ضروری است و این ویتامین نیز به نوبه خود در حفظ سلامت بسیاری از اعضا و بافت های حیاتی بدن، نقش جدی ایفا می کند.

 

اما از طرفی برخی اشخاص به دلیل شرایط خاص کاری و زندگی ممکن است بیش از حد معمول در معرض تشعشعات خورشیدی قرار بگیرند. برای این افراد که اغلب نمی توانند خود را از اشعه های بیش از حد خورشیدی دور نگه دارند و برای مدت طولانی در تماس مستقیم با این تشعشعات هستند، استفاده از کرم های ضد آفتاب ضروری است. اما از سوی دیگر انواع کرم های ضد آفتاب صنعتی موجود در بازار نیز برای سلامتی خطراتی به دنبال دارند.

 

پوست، در واقع بزرگترین عضو بدن است که هر آنچه روی آن قرار گیرد به خود جذب می کند به همین دلیل مهم است تا از کرم هایی استفاده شود که طبیعی و خالص باشند.

 

در حال حاضر مارک های مختلفی از کرم های ضد آفتاب در فروشگاه ها و داروخانه ها موجود هستند اما بدون شک کرم های ضد آفتاب خانگی با ترکیبات طبیعی، تاثیر بهتر و در عین حال عوارض جانبی کمتری در مقایسه با کرم های ضد آفتاب صنعتی و شیمیایی دارند.

 

بیشتر کرم های ضدآفتاب موجود در بازار، حاوی ترکیب اکسید روی هستند که به اعتقاد پزشکان دانشگاه ایالت «میسوری»، این ترکیب هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، رادیکال های آزاد تولید می کند و در نهایت به تخریب سلول های پوستی منجر می شود.

 

متخصصان پوست برای حل این مشکل استفاده از ترکیبات طبیعی شامل روغن دانه تمشک، روغن دانه هویج، روغن سویا و روغن های دیگری چون روغن نارگیل و زیتون را توصیه می کنند.

 

آنچه اکثر ما نمی دانیم این است که روغن های معمولی نیز بدون این که ترکیبات مضر و شیمیایی داشته باشند، دارای SPF طبیعی هستند. برای مثال روغن دانه تمشک قرمز SPF بین 28 تا 50 ، روغن سبوس گندم SPF 20 و روغن دانه سویا SPF 10 دارد.

 

برای تهیه یک ضدآفتاب خانگی می توانید مقداری از این روغن ها را با روغن نارگیل یا کره کاکائو مخلوط کرده و داخل یک بطری شیشه بریزید. سپس برای ضد آب شدن این ترکیب به آن مقداری موم اضافه کنید. هم چنین می توانید 5 تا 10 قطره از هر روغن گیاهی خاص و مفیدی که مورد علاقه تان است به این ترکیب بیافزایید. پس از این مراحل، درب شیشه را ببندید اما مهر و موم نکنید و آن را داخل تابه پر از آب قرار دهید. تابه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا ترکیب داخل شیشه به آرامی گرم و کاملا ذوب و نرم شود. سپس شیشه را از داخل آب داغ خارج کرده و در دمای اتاق قرار دهید تا به تدریج خنک شود. از این ترکیب می توانید در طول فصل تابستان به عنوان یک ضد آفتاب کاملا طبیعی، مرغوب، سالم و بی خطر استفاده کنید.

بهترین ضدآفتاب؟هرچند ساعت یکبار؟SPF یعنی چی؟عامل اصلی چین وچروک پوست و ایجاد کک ومک برروی آن نور آفتاب و به ویژه اشعه ماوراءبنفش است.

 

هیچ وقت فکر کرده اید که چرا بعضی ها با اینکه سنشان بالاست، ولی روی صورتشان چین وچروک زیادی دیده نمی شود و اصطلا حا جوان مانده اند؟ بازیگران هالیوود را نگاه کنید. بعضی از آنها ۶۰ ساله هستند ولی نقش یک خانم ۳۰ ساله را بازی می کنند و اگر کسی نداند واقعا فکر می کند که حالا اگر ۳۰ ساله نباشند، حداکثر ۳۵ سالشان است. اما چرا؟!

 

شاید بگویید که آنها هزار جور گریم و آرایش و عمل جراحی می کنند، ولی فقط این نیست. شاید هم بگویید که جنس پوستشان خوب است و جوان ماندن ارثی است. این هم قبول. ولی در کنار همه اینها یک وزنه بسیار سنگین هم برای جوان ماندن و شادابی پوست وجود دارد و آن نحوه مراقبت از آن است.

 

عامل اصلی چین وچروک پوست و ایجاد کک ومک برروی آن نور آفتاب و به ویژه اشعه ماوراءبنفش است. هر فردی با هر نوع پوستی و با هر نوع ژنتیکی اگر بلد باشد که در برابر آفتاب چطور از پوستش مراقبت کند، پوست سالم تر و شفاف تری خواهد داشت و مسلما آثار پیری هم دیرتر روی پوستش ظاهر خواهد شد. با وجود تاثیر ثابت شده آفتاب در ایجاد سرطان پوست، حتی اگر به فکر جوان ماندن هم نیستیم. باید مراقب پوستمان باشیم.

 

 

خطرخورشید

 

نور آفتاب از طول موج های متفاوتی تشکیل شده است که براساس آن نامگذاری می شوند. اشعه ماوراءبنفش طول موج خاصی از نور خورشید است که خود به دو قسمت A وB تقسیم می شود که هر دو آنها برای پوست مضر هستند. اشعه ماوراءبنفش نوع B، در صورت تماس با پوست بر روی لایه خارجی پوست که اپیدرم نامیده می شود، تاثیر می گذارد و باعث ایجاد آفتاب سوختگی می شود. این نوع از اشعه آفتاب نمی تواند از شیشه عبور کند و در نتیجه وقتی پنجره ها بسته باشند توسط شیشه جذب شده و وارد اتاق نمی شود.

 

نوع دیگر اشعه ماوراءبنفش یعنی A ، به نواحی عمقی تر پوست نفوذ می کند و می تواند باعث آسیب های شدیدتری در پوست شود، علاوه براینکه از شیشه هم عبور می کند و در یک اتاق با پنجره های بسته هم از دست آن در امان نیستیم. هم نوع A و هم نوع B با شکستن کلاژن پوست، ساخت رادیکال های آزاد و مهار مکانیسم های ترمیم پوست، می توانند باعث ایجاد کک ومک، چروک و از همه مهم تر سرطان پوست شوند. به اینجا که می رسیم، در ذهن همه این سوال پیش می آید که چطور از پوستمان در برابر اشعه آفتاب مراقبت کنیم؟ یکی از این راهها استفاده از ضد آفتاب است. ولی علا وه بر آن باید سعی کرد تا حد امکان در ساعات خیلی گرم روز یعنی حدود ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر فقط در صورت اجبار در آفتاب قرار گرفت و از لباس هایی استفاده کرد که تا حد ممکن پوشیده باشند و بیشترین قسمت پوست را بپوشانند. کلاه های لبه دار هم انتخابی مناسب در برابر اشعه آفتاب هستند.برای م حافظ ت از لب ها می توان از لوازم آرایش ی که نقش ضد آفتاب هم دارند، استفاده کرد.

 

م حافظ ت از چشم ها هم نباید فراموش شود و باید دقت کرد تا عینک هایی انتخاب شوند که حتما استاندارد بوده و بتوانند اشعه ماوراءبنفش را به خوبی جذب کنند چون در غیر این صورت این عینک ها به علت رنگ تیره شان باعث می شوند نور کمتری به چشم برسد، مردمک ها گشادتر شده و اشعه ماوراءبنفش بیشتری به قسمت های عمقی تر چشم برسد.

 


زد افتاب خانگی , طرز تهیه یه ضد افتاب طبیعی عالی , طرز تهیه ضد آفتاب خانگی

طرز تهیه کرم ضدآفتاب خانگی باهزینه کم واثرگذاری بالا


 کرم ضد آفتاب

این SPF یعنی چیست؟

 

SPF به معنی عامل م حافظ ت کننده در برابر آفتاب مخفف کلمه Sun Protection factor است. ضدآفتاب ها بر حسب میزان SPFشان تقسیم بندی می شوند. از SPF، ۲ داریم تا ۶۰ SPF و بالاتر. ولی وقتی می گوییم SPF یک ضدآفتابی ۱۵ است یعنی چه؟

اگر فردی که ضدآفتاب نزده در برابر آفتاب قرار گیرد، تقریبا بعداز ۲۰ دقیقه دچار آفتاب سوختگی در ناحیه ای می شود که آفتاب به آن تابیده. حال اگر همین فرد ضدآفتابی با ۱۵ SPF بزند، ۱۵*۲۰دقیقه طول خواهد کشید، تا دچار همان میزان آفتاب سوختگی شود. به عبارت دیگر ضدآفتابی با ۱۵ SPF، مانع رسیدن ۹۲ درصد از اشعه های مضر به پوست می شود.

 


انتخاب کنید!

 

اغلب متخصصان پوست، ضدآفتاب های با ۱۵ SPF و بالاتر را توصیه می کنند ولی مهم تر از اینکه SPF ضدآفتابی که استفاده می شود ۱۵ باشد یا ۶۰، این است که ضدآفتاب به درستی و به طور مرتب استفاده شود. یک ضدآفتاب با ۱۵ SPF به شرطی که مرتب استفاده شود و در روز در فواصل مناسب مجددا تکرار شود، بسیار موثر تر از ضدآفتاب با ۶۰ SPF است که مثلا یک روز در میان یا یک بار در روز استفاده می شود.

 


بهترین ضدآفتاب

 

تقریبا نوع ضدآفتابی که هر کس می تواند انتخاب کند و از نظرش بهترین باشد، امری سلیقه ای است. در حال حاضر انواع مختلفی از ضدآفتاب های خارجی و ایرانی به شکل لوسیون، کرم، ژل و... در دسترس است که هرکس می تواند با توجه به نوع پوستش، و با کمک پزشک، ضدآفتاب مناسب را انتخاب کند ولی هیچ وقت نباید فکر کنید که اگر گران ترین ضدآفتاب با بالاترین SPF را خریدید حتما پوستتان را در برابر آفتاب بیمه کرده اید. مهم تر از نوع ضدآفتاب و میزان SPF آن، استفاده مرتب و صحیح از آن است.

ضد افتاب دانه به , تهیه کرم ضد آفتاب , بهترین کرم ضد آفتاب گیاهی

ضد آفتاب طبیعی گیاهی

 کرم ضد آفتاب   ضدآفتاب های حاوی کرم پودر دارای همان خاصیت ضدآفتاب هستند ولی نوع آن و همچنین SPF آن را باید پزشک متخصص پوست تعیین کند.

 اشعه خورشید همراه با نوع خاصی از اشعه بنام ماوراء بنفش طیف های A، B و C دارد که برای پوست خیلی مضر است این در حالی است که ماوراء بنفش C از اتمسفر رد نمی شود و وارد زمین نمی شود زیرا نوع C بسیار سوزاننده و خطرناک است.

بنابراین باید در مقابل نوع A و B م حافظ ت کامل از پوستمان داشته باشیم و این م حافظ ت توسط پوشاننده ها از قبیل لباس، کلاه، دستکش و عینک آفتابی مقدور است.

 اما در بعضی از قسمت های بدن مانند صورت را نمی توان کامل پوشاند بنابراین لازم است برای نگهداری پوست و حفظ سلامت آن از کرم های مخصوص ضد آفتاب استفاده کنیم اما هر ضد آفتابی برای هر پوستی مناسب نیست و باید نسبت به سن، جنس و نوع پوست، ضدآفتاب مخصوص آن زیر نظر پزشک متخصص پوست انتخاب شود.

به عنوان مثال برای بچه ها باید ضد آفتاب های مخصوص اطفال استفاده کرد و برای سنین 12 تا 30 سال باید از ضدآفتاب فاقد چربی استفاده شود و برای سنین 30 تا 45 سال از ضد آفتاب مخصوص پوست های نرمال و 50 سال به بالا از ضدآفتاب مخصوص پوست های خشک استفاده کرد.

گاهی وقت ها افراد دوست دارند روی ضدآفتاب، آرایش یا کرم پودر داشته باشند بنابراین کارخانه های داروسازی برآن شدند تا در یک فرآورده، ضدآفتاب و کرم پودر را ادغام کنند بنابراین باید از ضدآفتاب های کرم پودر که استاندارد و دارای پروانه وزارت بهداشت هستند استفاده شود یا اگر از نوع خارجی آن استفاده می شود حتما داری مجوز ورود و مهر استاندارد باشند.

SPF مخفف Sun protective factor است بنابراین اگر می گوییم SPF ضدآفتاب 30 است بدین معناست که با استفاده از این کرم، 30 برابر قدرت م حافظ ت از پوست بدون کرم را داریم.
 برای آفتاب های کویری لازم است ضدآفتاب های 30 به بالا استفاده شود و نوع SPF توسط متخصص مشخص شود.

گاهی وقت ها پوست آن قدر خشک است که لازم است زیر ضدآفتاب کرم مرطوب کننده استفاده شود.

 همچنین کودکانی که دارای پوست خشک یا مبتلا به اگزمای اطفال هستند لازم است ابتدا از کرم مرطوب کننده و سپس روی آن ضد آفتاب استفاده شود.

 


ضد آفتاب را زود و زیاد بزن

 

اغلب افراد وقتی ضدآفتاب می زنند، مقدار کافی از آن را به پوست نمی مالند و میزان مصرف آنها تنها ۲۵ تا ۵۰ درصد مقدار لازم است. ضدآفتاب باید به قدری استفاده شود که یک لایه نازک بر روی پوست تشکیل دهد و بتواند اثر م حافظ تی خود را به طور کامل اعمال کند.

علاوه بر این، در حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از اینکه از خانه خارج شوید. باید ضدآفتاب را روی پوست خود بزنید چون در حدود نیم ساعت طول می کشد تا ضدآفتاب جذب پوست شده و اثرش آغاز شود.

نکته دیگر اینکه همیشه ضدآفتاب باید بعداز همه آرایش ها استفاده شود، چون در غیر این صورت مواد آرایشی که بر پایه آب یا چربی باشند می توانند باعث بی اثر شدن ضدآفتاب شوند. هنگام استفاده از ضدآفتاب باید به بینی ، گوش و اطراف آن توجه خاصی داشت.

 


وقتی هوا ابری است...

 

در هوای ابری هم حتما باید ضدآفتاب زد چون ابرها نمی توانند اشعه مضر ماوراء بنفش را جذب کنند و تقریبا در هوای ابری ۸۰ درصد این اشعه به پوست می رسد.

علا وه بر این چون در هوای ابری گرما و نور شدید آفتاب که می تواند باعث شود افراد به محیط های سربسته و سایه بروند وجود ندارد، در نتیجه احتمال این که اشعه ماوراءبنفش بیشتری به آنها برسد افزایش می یابد. چون این اشعه قابل رویت نیست. پس مثل روزهای آفتابی حتی دقیق تر از آن باید در روزهای ابری هم ضدآفتاب زد.



هرچند ساعت یکبار؟

 

در صورت شستن صورت، تعریق زیاد، شنا کردن و... باید ضدآفتاب دوباره استفاده شود. علاوه بر این، توصیه می شود در صورتی که در مقابل آفتاب هستید حداقل هر ۲-۴ ساعت دوباره ضدآفتاب بزنید.

ضدآفتاب هایی که به اصطلاح ضدآب هستند، نسبت به بقیه انواع در برابر عرق کردن، بیشتر دوام می آورند و اثر بهتری دارند. از آنجا که اغلب افراد اولین باری که ضد آفتاب می زنند مقدار کافی از آن به پوست نمی مالند، برخی متخصصان توصیه می کنند که در برابر آفتاب شدید حتی هر یک ساعت یک بار ضد آفتاب تجدید شود.

 


وقتی شنا می کنید...

 

در صورت شنا در استخرهای سر باز یا در محل هایی که در مقابل اشعه آفتاب هستید باید از ضدآفتاب به ویژه انواع مقاوم به آب آن استفاده کنید و اگر زمان شنای شما طولا نی شد، به طور مرتب ضدآفتاب را تجدید کنید.

 

منبع:ایسنا

گردآوری خانواده آکا
زد افتاب خانگی , طرز تهیه یه ضد افتاب طبیعی عالی